Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Akuszerka super że z maleństwem wszystko dobrze a ja też chętnie foteczkę bym obejrzała
i oczywiście fotki waszych zakupów poproszę
iwo_na ta hurtownia to gdzie się znajduje? bo w necie jest kilka o takiej nazwie i nie wiem o którą chodziakuszerka89 lubi tę wiadomość
-
No dobra, to zdjęcióweczki wjeżdżają. Tylko takie bardziej konkretne rzeczy wrzucam, bo przecież pieluch tetrowych, gaci poporodowych, podkładów itd nie będę wrzucać
A oto i przewijak, w którym się zakochałamA na nim aspiratorek ręczny z bardzo fajną końcówką, nosefrida, kremik linomag z wit A+E, zestaw do manicure i pompka do cyca:
A tu butla szklana, smok, szczoteczka z naturalnego włosia i szczota do szorowania, no i pielucha flanelowa z krowami:
magdzia26, Paula55, Kaarolina, verynice, K_A_M_A, akuszerka89, Ewi25, madiiiii, Io, aswalda lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Hahaha krowy sa the best
centralnie wymiataja i az mi sie humor poprawil
Ta pompeczke do sutkow tez mam z firmy nuby
Swija droga zastanawiam sie kiedy mozna ja zaczac stosowac... Bo ona jest do pobudzenie niezbyt sterczacych antenek.
A wiem ze zabawy antenkami moga wywolac skurcze,,, wiec chyba sama sobie odp ze po tym skonczonym 37-38 tyg jak ciaza jest donoszona. A moze sie myle???
-
cześć kobitki
Witam się w 30tygbelly oczywiście 31tydz pokazuje, ale ja nie liczę ciąży wg belly
Akuszerka bardzo fajnie, że synek zdrowy i duży
Byłam z synkiem na zakupach, byłam w szoku że w smyku niższa cena za butelki niż w moim pobliskim dziecięcym sklepiku. Nie mogę sie doczekać wypłatyzaszaleję
W Tesco kupiłam maluchowi komplet 5 śliniaczków za 12,50złjak mi się tamte ubranka podobają, super jakość
tylko brak pieniędzy mnie powstrzymywał przed zakupem
Ja mimo, że synia mam w brzuchu na słodkie mam ogromną ochotęrekompensuję to sobie owocami
kupiłam dzisiaj banany, nektarynki i jabłka
A na obiad robię risotto
Mam w piątek wizytę, wiec nie wstaję na wagę,po co się przejmowaćKaarolina, magdzia26, Paula55, betinka lubią tę wiadomość
-
Kama ja wlasnie odkurzylam mieszkanie wysprzatalam a ten len nic
wleje mu po dupie jak sie tylko urodzi
A my mamy juz dwoch Mackow w rodzinie i to najblizszej
Moj tesc jak uslyszal pierwszy taz jak maly bedzie mial na imie to sie tylko zapytal czy nie ma normalnych imion hahaha.
Ale chyba juz mu przeszloKaarolina, magdzia26, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CZARNULKA77 wrote:Cześć Dziewczyny,
a propos wyprawki... pisałyście już coś na temat kosmetyków dla dziecka? Wiecie może jaki krem przeciw odparzeniom najlepiej stosować?
Po długich analizach CHYBA () się zdecydowałam w końcu na maść alantan zielony na co dzień do pieluchy (nie ma w nim co uczulać, same łagodzące składniki i najwazniejsze, że tłusty, to się dupson nie odparzy), a w razie zaostrzenia sytuacji doraźnie sudocrem. No i żeby nie było przypałów od chustek nawilżanych chemią i konserwantami - w domu przy przewijaniu przemywanie czystą wodą takimi fajnymi chusteczkami, które moja mama wyczaiła (rolka suchych ręczników oddzieranych, które po zmoczeniu mają 'konsystencję' jak te gotowce nawilżane).
magdzia26 lubi tę wiadomość
Paula55 wrote:Hahaha krowy sa the best
centralnie wymiataja i az mi sie humor poprawil
Ta pompeczke do sutkow tez mam z firmy nuby
Swija droga zastanawiam sie kiedy mozna ja zaczac stosowac... Bo ona jest do pobudzenie niezbyt sterczacych antenek.
A wiem ze zabawy antenkami moga wywolac skurcze,,, wiec chyba sama sobie odp ze po tym skonczonym 37-38 tyg jak ciaza jest donoszona. A moze sie myle???
Kochana, chyba nie czaję o czym mówisz za bardzoTo jest normalny ręczny laktator, który będę czasem używać jak już będę karmić
Moje sutki są stworzone do tego, żeby je ssać, więc nie powinno być żadnego problemu, byleby tylko mleczko było
PS. wspaniale, że się bobi ruszył! Te dzieciory nasze tak mają, że czasem je leń ogarnia i nas straszą niepotrzebnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:20
magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość
Dba nawet nie gadaj
lobuzy jedne
Aaa betinka spoko. Ale ja tepa strzala jesyembo tam masz na zdjeciu takie male pudeleczko.... I ja myslalam ze mowisz (piszac pompeczka) o takeij specjalnej malej pompeczce do sutkow a tobie o laktator chodzilo hahahaha.
O ja durna
A foty tez dodaje przez tinypic bo najlatwiej:)
-
Paula55 wrote:Dba nawet nie gadaj
lobuzy jedne
Aaa betinka spoko. Ale ja tepa strzala jesyembo tam masz na zdjeciu takie male pudeleczko.... I ja myslalam ze mowisz (piszac pompeczka) o takeij specjalnej malej pompeczce do sutkow a tobie o laktator chodzilo hahahaha.
O ja durna
A foty tez dodaje przez tinypic bo najlatwiej:)
Jaka durna!? Na tych zdjęciach guzik widać, nie wiadomo, czy to butelki, czy pompka.
O. A jak chcesz synusia jeszcze pobudzić, to spróbuj tego: https://www.youtube.com/watch?v=r9hAXxFocjI
Mój synuś uwielbia ten kawałek, przed chwilą sobie ze mną tańcował i nawet bez skurczów się udałoTylko głośno włącz, żeby dobrze słyszał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:33
Paula55, akuszerka89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png