X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremu to do codzienniej pielegnacji poleca sie krem bez tlenku cynku :) ja kupie lińomag zielony z pl :)
    Mam tez pelno probek ktore tu dostalam wiec bed wykozystywac :)
    A jesli juz sie cos dzieje z pupcia to mozna zastowowac sudocrem lub bepanthen :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka super że z maleństwem wszystko dobrze a ja też chętnie foteczkę bym obejrzała :)
    i oczywiście fotki waszych zakupów poproszę :)
    iwo_na ta hurtownia to gdzie się znajduje? bo w necie jest kilka o takiej nazwie i nie wiem o którą chodzi :/

akuszerka89 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to zdjęcióweczki wjeżdżają. Tylko takie bardziej konkretne rzeczy wrzucam, bo przecież pieluch tetrowych, gaci poporodowych, podkładów itd nie będę wrzucać ;)

A oto i przewijak, w którym się zakochałam :) A na nim aspiratorek ręczny z bardzo fajną końcówką, nosefrida, kremik linomag z wit A+E, zestaw do manicure i pompka do cyca:
    23vmjr6.jpg

A tu butla szklana, smok, szczoteczka z naturalnego włosia i szczota do szorowania, no i pielucha flanelowa z krowami ;):
    aonn89.jpg

magdzia26, Paula55, Kaarolina, verynice, K_A_M_A, akuszerka89, Ewi25, madiiiii, Io, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:32

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha krowy sa the best :) centralnie wymiataja i az mi sie humor poprawil :)
    Ta pompeczke do sutkow tez mam z firmy nuby :)
    Swija droga zastanawiam sie kiedy mozna ja zaczac stosowac... Bo ona jest do pobudzenie niezbyt sterczacych antenek.
    A wiem ze zabawy antenkami moga wywolac skurcze,,, wiec chyba sama sobie odp ze po tym skonczonym 37-38 tyg jak ciaza jest donoszona. A moze sie myle???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki :)
    Witam się w 30tyg :) belly oczywiście 31tydz pokazuje, ale ja nie liczę ciąży wg belly ;)
    Akuszerka bardzo fajnie, że synek zdrowy i duży :)
    Byłam z synkiem na zakupach, byłam w szoku że w smyku niższa cena za butelki niż w moim pobliskim dziecięcym sklepiku. Nie mogę sie doczekać wypłaty :D zaszaleję :D
    W Tesco kupiłam maluchowi komplet 5 śliniaczków za 12,50zł :) jak mi się tamte ubranka podobają, super jakość :) tylko brak pieniędzy mnie powstrzymywał przed zakupem :D
    Ja mimo, że synia mam w brzuchu na słodkie mam ogromną ochotę ;) rekompensuję to sobie owocami :) kupiłam dzisiaj banany, nektarynki i jabłka :)
    A na obiad robię risotto :)
    Mam w piątek wizytę, wiec nie wstaję na wagę,po co się przejmować ;)

Kaarolina, magdzia26, Paula55, betinka lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka pielucha flanelowa bomba!!! i ten przewijak <3 super zakupki :D

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja wlasnie odkurzylam mieszkanie wysprzatalam a ten len nic :) wleje mu po dupie jak sie tylko urodzi :P
    A my mamy juz dwoch Mackow w rodzinie i to najblizszej :)
    Moj tesc jak uslyszal pierwszy taz jak maly bedzie mial na imie to sie tylko zapytal czy nie ma normalnych imion hahaha.
    Ale chyba juz mu przeszlo :)

Kaarolina, magdzia26, K_A_M_A lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jak dodac zdjecia?

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    a propos wyprawki... pisałyście już coś na temat kosmetyków dla dziecka? Wiecie może jaki krem przeciw odparzeniom najlepiej stosować?

Po długich analizach CHYBA (;)) się zdecydowałam w końcu na maść alantan zielony na co dzień do pieluchy (nie ma w nim co uczulać, same łagodzące składniki i najwazniejsze, że tłusty, to się dupson nie odparzy), a w razie zaostrzenia sytuacji doraźnie sudocrem. No i żeby nie było przypałów od chustek nawilżanych chemią i konserwantami - w domu przy przewijaniu przemywanie czystą wodą takimi fajnymi chusteczkami, które moja mama wyczaiła (rolka suchych ręczników oddzieranych, które po zmoczeniu mają 'konsystencję' jak te gotowce nawilżane).

magdzia26 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 mi cały tydzień synek był osowiały, są jeszcze w brzuchach, a już przyprawiają o siwy włos :D co będzie jak się urodzą? :D :D :D

Paula55, magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Hartowanie" sutków można zacząć po 36 t.c żeby wcześniej nie wywołać czynności skurczowej. Jak byście teraz sobie kręciły sutki to pewnie zauważycie ze macica robi się twarda więc nie warto ryzykować

Paula55 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak matka jest w ruchu, ciągle coś robi to wtedy dzidzie śpią :) Budzą się jak chce odpocząć hehe. Połóż się i nic nie rób, to może się obudzi :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hahaha krowy sa the best :) centralnie wymiataja i az mi sie humor poprawil :)
    Ta pompeczke do sutkow tez mam z firmy nuby :)
    Swija droga zastanawiam sie kiedy mozna ja zaczac stosowac... Bo ona jest do pobudzenie niezbyt sterczacych antenek.
    A wiem ze zabawy antenkami moga wywolac skurcze,,, wiec chyba sama sobie odp ze po tym skonczonym 37-38 tyg jak ciaza jest donoszona. A moze sie myle???

Kochana, chyba nie czaję o czym mówisz za bardzo :D To jest normalny ręczny laktator, który będę czasem używać jak już będę karmić :) Moje sutki są stworzone do tego, żeby je ssać, więc nie powinno być żadnego problemu, byleby tylko mleczko było ;)

PS. wspaniale, że się bobi ruszył! Te dzieciory nasze tak mają, że czasem je leń ogarnia i nas straszą niepotrzebnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:20

magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:

Ja korzystam z tej strony http://pl.tinypic.com/

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wchodzę na stronę fotosik.pl i używam linków na forum 500xp

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też z tinypic. Rozmiar wybierz najlepiej Message Board i skopiuj link do forów.

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na odparzenia mam alantan,sudocrem na ostre odparzenia gdyby zaistniały.A chwale sobie krem na odparzenia z johnson's baby bo przy synku pierwszym używałam i zdał egzamin na 5 jest bardzo wydajny

relgo7esxzrgdft3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba nawet nie gadaj :) lobuzy jedne :)

Aaa betinka spoko. Ale ja tepa strzala jesyem :) bo tam masz na zdjeciu takie male pudeleczko.... I ja myslalam ze mowisz (piszac pompeczka) o takeij specjalnej malej pompeczce do sutkow a tobie o laktator chodzilo hahahaha.
    O ja durna :)

A foty tez dodaje przez tinypic bo najlatwiej:)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dba nawet nie gadaj :) lobuzy jedne :)

Aaa betinka spoko. Ale ja tepa strzala jesyem :) bo tam masz na zdjeciu takie male pudeleczko.... I ja myslalam ze mowisz (piszac pompeczka) o takeij specjalnej malej pompeczce do sutkow a tobie o laktator chodzilo hahahaha.
    O ja durna :)

A foty tez dodaje przez tinypic bo najlatwiej:)

Jaka durna!? Na tych zdjęciach guzik widać, nie wiadomo, czy to butelki, czy pompka.

O. A jak chcesz synusia jeszcze pobudzić, to spróbuj tego: https://www.youtube.com/watch?v=r9hAXxFocjI
    Mój synuś uwielbia ten kawałek, przed chwilą sobie ze mną tańcował i nawet bez skurczów się udało :) Tylko głośno włącz, żeby dobrze słyszał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:33

Paula55, akuszerka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ