X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:-) podczytuje Was około 2-óch tygodni, ale jakoś nie miałam śmiałości dołączyć:-) ale dziś widziałam, że kolejna brzuchatka dołączyła więc też postanowiłam.wiem, że troche późnawo, ale lepiej późno niż wcale;-) zaraz rozkminie te suwaczki i napisze coś, więcej.lubię Was czytać, bo nie ma to jak wzajemne porady i gadanie o rzeczach, o których troche głupio gadać np.z mama:-)

betinka, K_A_M_A, Kaarolina, EmiBam, Ewi25, afrykanka, iwo_na, akuszerka89, madiiiii, verynice, magdzia26, Io, nenka, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka fajne zakupki-faktycznie przewijak śliczny! :)

Paula nie doczytałam o tym odkurzaczu sorki ;) Ale tak gadasz, że w dupsko nastrzelasz a jeszcze będziesz ten tyłek całować hahah :D

Ja zauważyłam, że mój syn już im większy to te ruchy są słabsze, już tak nie faluje brzuch tzn już tak nie kopie za to się przeciąga, wypina, po prawej stronie czuję coś twardego-to chyba pupa :D Ogólnie zapewne dużo miejsca zajmuje mu mój żołądek-gigant to chyba jest tam ściśnięty jak ogór :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia siemka :D Dobrze, że coraz więcej osób się wbija na forum-będzie weselej ;) O tak i koniecznie suwaczek :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Hej mamuśki:-) podczytuje Was około 2-óch tygodni, ale jakoś nie miałam śmiałości dołączyć:-) ale dziś widziałam, że kolejna brzuchatka dołączyła więc też postanowiłam.wiem, że troche późnawo, ale lepiej późno niż wcale;-) zaraz rozkminie te suwaczki i napisze coś, więcej.lubię Was czytać, bo nie ma to jak wzajemne porady i gadanie o rzeczach, o których troche głupio gadać np.z mama:-)

Witaj w naszych skromnych progach :):):) I czekamy na suwaczek :)

KAMA, umarłam :D Jak ogór hahahahahahaha :D Ale zauwazyłam u mojego giganta, że jak się konkretnie najem, to się Mati rzeczywiście zwija w rogal i wtedy kopie od prawego żebra w dół aż gdzieś nad lewą pachwiną (żołądek bardziej po lewej jest). Albo go spycha żołąd, albo biedak ucieka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:46

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Paula nie doczytałam o tym odkurzaczu sorki ;) Ale tak gadasz, że w dupsko nastrzelasz a jeszcze będziesz ten tyłek całować hahah :D

Ja zauważyłam, że mój syn już im większy to te ruchy są słabsze, już tak nie faluje brzuch tzn już tak nie kopie za to się przeciąga, wypina, po prawej stronie czuję coś twardego-to chyba pupa :D Ogólnie zapewne dużo miejsca zajmuje mu mój żołądek-gigant to chyba jest tam ściśnięty jak ogór :D

Kama ja mam dosłownie to samo...słabsze ruchy, mniej kopniaków, więcej przeciągania...już myślałam, że coś jest nie tak...

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Akuszerka super że z maleństwem wszystko dobrze a ja też chętnie foteczkę bym obejrzała :)
    i oczywiście fotki waszych zakupów poproszę :)
    iwo_na ta hurtownia to gdzie się znajduje? bo w necie jest kilka o takiej nazwie i nie wiem o którą chodzi :/

Ja kupuje stacjonarnie, hurtownia "Bobas" w Olsztynie, ul. Wyszyńskiego, chyba. :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mi się dzisiaj przytrafiło? normalnie obudziłam się z mokrą koszulą zalaną mlekiem... taka wielka mokra plama, normalnie szok. Nawet teraz mi leci, nie wiem czy to normalne przy pierwszej ciąży żeby tak wcześnie takie historie się działy? co myślicie?

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek się rusza przy Shakirze :) A to wszystko przez jego tatę, który kiedyś wgrał sobie na kompa dwie piosenki i w kółko one laciały cały boży dzień :)

A co do imion, to z mężem już dawno ustaliliśmy, że ja wybieram imię dla chłopca a mąż dla dziewczynki. I ja byłam od zawsze przekonana, że chcę synusia-Franusia :) Jak tylko powiedziałam rodzinie, że będziemy mieli dzidziusia, to od razu wszyscy mówili, że Franio i tak już zostało. W rodzinie same dziewczyny się rodziły ostatnio więc nie było wyjścia tylko Frania zrobić ;)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:27

Kaarolina, K_A_M_A, magdzia26, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o krem na odparzenia, to podobno Bephanten wymiata, słyszałam takie opinie od kilku mamuś. A Sudocrem, bardzo popularny ale zawierac cynk, podobno szkodliwy i położne go odradzają. Ale wiadomo, ze wszystko wyjdzie w praniu. Ile dziecięcych pupek tyle będzie opini :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    betinka! ta pielucha jest najlepsza, no po prostu wymiata, też taką chcęęęęęęęęęęę:D

Zdjęć z USG nie mam, bo i tak mam już całą kartotekę więc powiedziałam ginowi żeby mi nie drukował - wystarczy że widziałam obraz na żywo:)

I jeszcze coś Wam pokarzę, kolejny szok!
    wyprawka ubrankowa tylko na 0-3 m-ce (na każdej półce są dwie gromadki - z przody i z tyłu

Szalona!!!!!! Pewnie połowa będzie nietknięta :)

Pielucha prrrrrrroszę uprzejmie :) http://allegro.pl/show_item.php?item=4345935897

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście skleroza nie boli :P - witam nowe mamuśki :)
    Akuszerka czy to wyprawka dla bliźniaków? :P

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Bephanten i Alantan zielony do dupki. A propos dupki umieszczam zdjęcie pt. "dupina się wypina" :D
    028d597685395018med.jpg

K_A_M_A, EmiBam, Kaarolina, betinka, akuszerka89, afrykanka, karolcia:)))), Karolaaa91, verynice, magdzia26, Ewi25, Szonka, Io, nenka, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka nie stresuj się, dzieci mają coraz mniej miejsca to tak nie figlują ;)

Marta ja już od długiego czasu budzę się z plamami wielgachnymi na koszulce, ale aż tak się nie ślinię więc podejrzewam, że to siara :D Tzn ogólnie siara to jest jak mnie ktoś tak zobaczy z tymi plamami z rańca :D

Akuszerka to jest pocieszające-bałam się, że mam za dużo rzeczy na 0-3, a tylko kilka na większy rozmiar ale Twoja kolekcja miażdży ;) Fajny masz ten regalik-sama bym taki z chęcią gdzieś dorwała

Paula55, Migotka22, magdzia26, Io lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tysia :). lepiej późno niż później :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy jeszcze jedna nowa mamusie :)

Ja mam bardzo leniwy dzien, Przyznam sie ,ze w szlafroku jestem i chyba to dzis nic nie zmieni :)
    Raz na rok mozma sobie zrobic dzien leniwca, meza nie ma, dzieci jeszcze tez nie :) zadnych gosci.
    Dogadzam sobie jak moge :) pozniej na to nie bedzie czasu.

Akuszerka wyprawka ogromna :)

Zycze wam milego dnia :)

betinka, akuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową Mamusię :)
    Akuszerka niezły arsenał :D
    fajne wygibasy w brzuszku macie ja nie mogę do dnia dzisiejszego złapać swojej wiercipiętki ;)

akuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • marta_kwk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie myślałam że tak się zaśliniła:) bo dodatkowo miałam jeszcze rękę mokrą.... no niestety nic sympatycznego ale przynajmniej widzę w tym nadzieję na karmienie piersią:)

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    betinka! ta pielucha jest najlepsza, no po prostu wymiata, też taką chcęęęęęęęęęęę:D

Zdjęć z USG nie mam, bo i tak mam już całą kartotekę więc powiedziałam ginowi żeby mi nie drukował - wystarczy że widziałam obraz na żywo:)

I jeszcze coś Wam pokarzę, kolejny szok!
    wyprawka ubrankowa tylko na 0-3 m-ce (na każdej półce są dwie gromadki - z przody i z tyłu
    eff1c92acf5ba14cmed.jpg

Jam jakies dwa razy więcej :) Czpeczek np mam chyba 37 a spodenk 34 pary. Normalnie czworaczki bym mogła urodzić :)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Kama mi też wydaje się, że im maluch większy tym mniej się rusza. Hmmmmm może nie tyle mniej co inaczej, dokładnie tak jak piszesz, że się wypycha, przeciąga, a takie konkretne kopniaki to sporadycznie. No ale na tm etapie to chyba już normalne :)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ