Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki:-) podczytuje Was około 2-óch tygodni, ale jakoś nie miałam śmiałości dołączyć
ale dziś widziałam, że kolejna brzuchatka dołączyła więc też postanowiłam.wiem, że troche późnawo, ale lepiej późno niż wcale;-) zaraz rozkminie te suwaczki i napisze coś, więcej.lubię Was czytać, bo nie ma to jak wzajemne porady i gadanie o rzeczach, o których troche głupio gadać np.z mama:-)
betinka, K_A_M_A, Kaarolina, EmiBam, Ewi25, afrykanka, iwo_na, akuszerka89, madiiiii, verynice, magdzia26, Io, nenka, aswalda lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Betinka fajne zakupki-faktycznie przewijak śliczny!
Paula nie doczytałam o tym odkurzaczu sorkiAle tak gadasz, że w dupsko nastrzelasz a jeszcze będziesz ten tyłek całować hahah
Ja zauważyłam, że mój syn już im większy to te ruchy są słabsze, już tak nie faluje brzuch tzn już tak nie kopie za to się przeciąga, wypina, po prawej stronie czuję coś twardego-to chyba pupaOgólnie zapewne dużo miejsca zajmuje mu mój żołądek-gigant to chyba jest tam ściśnięty jak ogór
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Hej mamuśki:-) podczytuje Was około 2-óch tygodni, ale jakoś nie miałam śmiałości dołączyć
ale dziś widziałam, że kolejna brzuchatka dołączyła więc też postanowiłam.wiem, że troche późnawo, ale lepiej późno niż wcale;-) zaraz rozkminie te suwaczki i napisze coś, więcej.lubię Was czytać, bo nie ma to jak wzajemne porady i gadanie o rzeczach, o których troche głupio gadać np.z mama:-)
Witaj w naszych skromnych progachI czekamy na suwaczek
KAMA, umarłamJak ogór hahahahahahaha
Ale zauwazyłam u mojego giganta, że jak się konkretnie najem, to się Mati rzeczywiście zwija w rogal i wtedy kopie od prawego żebra w dół aż gdzieś nad lewą pachwiną (żołądek bardziej po lewej jest). Albo go spycha żołąd, albo biedak ucieka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:46
K_A_M_A lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
K_A_M_A wrote:Betinka fajne zakupki-faktycznie przewijak śliczny!
Paula nie doczytałam o tym odkurzaczu sorkiAle tak gadasz, że w dupsko nastrzelasz a jeszcze będziesz ten tyłek całować hahah
Ja zauważyłam, że mój syn już im większy to te ruchy są słabsze, już tak nie faluje brzuch tzn już tak nie kopie za to się przeciąga, wypina, po prawej stronie czuję coś twardego-to chyba pupaOgólnie zapewne dużo miejsca zajmuje mu mój żołądek-gigant to chyba jest tam ściśnięty jak ogór
Kama ja mam dosłownie to samo...słabsze ruchy, mniej kopniaków, więcej przeciągania...już myślałam, że coś jest nie tak... -
magdzia26 wrote:Akuszerka super że z maleństwem wszystko dobrze a ja też chętnie foteczkę bym obejrzała
i oczywiście fotki waszych zakupów poproszę
iwo_na ta hurtownia to gdzie się znajduje? bo w necie jest kilka o takiej nazwie i nie wiem o którą chodzi
Ja kupuje stacjonarnie, hurtownia "Bobas" w Olsztynie, ul. Wyszyńskiego, chyba.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
wiecie co mi się dzisiaj przytrafiło? normalnie obudziłam się z mokrą koszulą zalaną mlekiem... taka wielka mokra plama, normalnie szok. Nawet teraz mi leci, nie wiem czy to normalne przy pierwszej ciąży żeby tak wcześnie takie historie się działy? co myślicie?
Karolaaa91 lubi tę wiadomość
-
Mój synek się rusza przy Shakirze
A to wszystko przez jego tatę, który kiedyś wgrał sobie na kompa dwie piosenki i w kółko one laciały cały boży dzień
A co do imion, to z mężem już dawno ustaliliśmy, że ja wybieram imię dla chłopca a mąż dla dziewczynki. I ja byłam od zawsze przekonana, że chcę synusia-FranusiaJak tylko powiedziałam rodzinie, że będziemy mieli dzidziusia, to od razu wszyscy mówili, że Franio i tak już zostało. W rodzinie same dziewczyny się rodziły ostatnio więc nie było wyjścia tylko Frania zrobić
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:27
Kaarolina, K_A_M_A, magdzia26, aswalda lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o krem na odparzenia, to podobno Bephanten wymiata, słyszałam takie opinie od kilku mamuś. A Sudocrem, bardzo popularny ale zawierac cynk, podobno szkodliwy i położne go odradzają. Ale wiadomo, ze wszystko wyjdzie w praniu. Ile dziecięcych pupek tyle będzie opini
-
akuszerka89 wrote:betinka! ta pielucha jest najlepsza, no po prostu wymiata, też taką chcęęęęęęęęęęę
Zdjęć z USG nie mam, bo i tak mam już całą kartotekę więc powiedziałam ginowi żeby mi nie drukował - wystarczy że widziałam obraz na żywo:)
I jeszcze coś Wam pokarzę, kolejny szok!
wyprawka ubrankowa tylko na 0-3 m-ce (na każdej półce są dwie gromadki - z przody i z tyłu
Szalona!!!!!! Pewnie połowa będzie nietknięta
Pielucha prrrrrrroszę uprzejmiehttp://allegro.pl/show_item.php?item=4345935897
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Migotka nie stresuj się, dzieci mają coraz mniej miejsca to tak nie figlują
Marta ja już od długiego czasu budzę się z plamami wielgachnymi na koszulce, ale aż tak się nie ślinię więc podejrzewam, że to siaraTzn ogólnie siara to jest jak mnie ktoś tak zobaczy z tymi plamami z rańca
Akuszerka to jest pocieszające-bałam się, że mam za dużo rzeczy na 0-3, a tylko kilka na większy rozmiar ale Twoja kolekcja miażdżyFajny masz ten regalik-sama bym taki z chęcią gdzieś dorwała
Paula55, Migotka22, magdzia26, Io lubią tę wiadomość
-
Witamy jeszcze jedna nowa mamusie
Ja mam bardzo leniwy dzien, Przyznam sie ,ze w szlafroku jestem i chyba to dzis nic nie zmieni
Raz na rok mozma sobie zrobic dzien leniwca, meza nie ma, dzieci jeszcze tez niezadnych gosci.
Dogadzam sobie jak mogepozniej na to nie bedzie czasu.
Akuszerka wyprawka ogromna
Zycze wam milego dniabetinka, akuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Witam nową Mamusię
Akuszerka niezły arsenał
fajne wygibasy w brzuszku macie ja nie mogę do dnia dzisiejszego złapać swojej wiercipiętkiakuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
akuszerka89 wrote:betinka! ta pielucha jest najlepsza, no po prostu wymiata, też taką chcęęęęęęęęęęę
Zdjęć z USG nie mam, bo i tak mam już całą kartotekę więc powiedziałam ginowi żeby mi nie drukował - wystarczy że widziałam obraz na żywo:)
I jeszcze coś Wam pokarzę, kolejny szok!
wyprawka ubrankowa tylko na 0-3 m-ce (na każdej półce są dwie gromadki - z przody i z tyłu
Jam jakies dwa razy więcejCzpeczek np mam chyba 37 a spodenk 34 pary. Normalnie czworaczki bym mogła urodzić
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
K_A_M_A wrote:Betinka fajne zakupki-faktycznie przewijak śliczny!
Kama mi też wydaje się, że im maluch większy tym mniej się rusza. Hmmmmm może nie tyle mniej co inaczej, dokładnie tak jak piszesz, że się wypycha, przeciąga, a takie konkretne kopniaki to sporadycznie. No ale na tm etapie to chyba już normalne