X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Wyobraz sobie ze ja to samo wielka plama na prześcieradle i na mojej ręce, nie wiem czy to normalne ze tak szybko sie pojawiło? :-/
    Pytałam mojego lekarza i powiedział, że to calkiem normalne i jedne kobiety mają wcześniej, inne później i nie oznacza to nic niepokojącego, ale żeby nie wyciskać i nie stymulować piersi:-)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie siara jeszcze nie leci...nic a nic... martwić się? Chyba nie, co? :)

Aaa i witam nową mamusię i od razu gonię do wpisania się do naszej tabelki https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:29

dqprpx9ikjqhrova.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktacjii, to ja sie przerazilam jak przez tydzien musialam nosic wladki laktacyjne koncem piatego albo poczatkiem szostego miesiaca.To dopiero bylo szybko a do tego moj wielki szok.

Pytanie do kobietek ktore wiedza ile czego potrzeba jesli chodzi o ubranka. jak wiadomo jest duzo list co nalezy kupic ale one roznia sie od siebie. Czy jest to wystarczajaca ilosc na noworodka:

5 szt body z dlugim rekawkiem
    5 szt body z krotkim rekawkiem
    5 szt kaftanikow
    5 szt sweterkow
    5 szt polspioch
    5 szt pajacow
    5 szt spodni, np. dresowych, z miekkiego materialu
    3 szt spiochow
    oczywiscie niedrapki,sliniaczki,czapeczki i skarpetki
    1 grubszy pajac np polarowy

Bede wdzieczna za odpowiedz, bo ogolnie ciuszkow mi sie uzbieralo ale duzo mam na 62 i kilka na 68. moja kruszyna urodzi sie w polowie 39 tyg i podejrzewam, ze bedzie normalnych rozmiarow. spis yuch ciuszkow jest na rozm 56 cm.

1usat5od00spirqc.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że już mam jakiś tam pokarm zauważyłam już pewien czas temu, dopiero dziś taka akcja. Nie wiem może jakoś tak leżałam krzywo że sobie tego cyca dusiłam :) cieszyć się jest z czego, tylko żeby po porodzie się nie odmieniło i pokarm zniknie. Choć moim zdaniem kwestia pokarmu to dużo zależy od psychiki.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka - pisałaś że we wrześniu u Was będzie afrykańskie lato, więc mniemam że to czas dużych upałów więc jeden cieplejszy polar wystarczy, chociaż ja pewnie dokupiłabym jeszcze jeden:P No i chyba kupiłabym jeszcze kilka pajaców bawełnianych, tak do 10 sztuk. A reszta chyba jest wystarczająca, chociaż ekspertem nie jestem:)

afrykanka lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • dba Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka ja mam dużo body z metką 0-3mies, nie wiem jaki to rozm. ale synkowi pasowały tak przez ok 2 miesiące ;) dziewczynki z reguły rodzą się mniejsze niż chłopcy i wolniej rosną, więc warto zakupić body w rozm. 56. Nie szalałabym z ilością, bo jak będzie potrzeba to i po porodzie można dokupić kilka sztuk :)

afrykanka lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verenice wpisałam wszystko pięknie, ślicznie do tabelki i się nie zapisało.....widzę z tabelki, że parę mamusiek ma ten sam termin co ja:-) w okolicy polowy wrześniu będzie gorąco na forum:-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii olejek kupilam na ebayu za £5 chyba i 150ml. Nie chcialam duzego bo najpierw chce sprobowac bo ńigdy nie uzywalam :)
    Ale jade dzis na zakupy wiec zajrze do sklepu ile takowy kosztuje :)
    Ciekawe kiedy mi przyjdzie bo jestem go mocno ciekawa :)

Afrynanka z tego co mowil szwagier ze szwagierka to dobrze sie zaopatrzyc w najwiecej bodow... Z dlugim i krotkim. Podobno to najwygodniejsze dla dzieciaczkow :) i dla rodzicow :)
    Ońi za malo kupili i byla bieda :/ wiec ja bym pomyslala zeby miec po 8-10 sz :)
    Ja sama chyba mam po tyle :)
    A reszta na poczatek mysle ze bedzie ok :)

afrykanka, madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    ech i mam wyniki moczu ;/ i jak były idealne do tej pory to teraz dupa :/ pewnie bez posiewu się nie obędzie.. bakterie są liczne w.p.w leukocyty 5-10w.p.w nabłonki płaskie pojedyncze w.p.w i coś tam jeszcze z przejrzystością i ciężarem właściwym.. eh

ja miałam leukocyty 27-30 wpw i się skończyło furganium 3x2 (przez 5 dni) i żurawietem 3x2 (przez 3 dni) a później 3x1

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Udało się ustawić suwaczek:-) czekam na synka.do wczoraj był Leoś od dziś jest Staś:-D ale znając mnie to pewnie się jeszcze zmieni.termin mam na 13.09.czy któraś mamusia też ma taki?

Co do plam od mleka to ja także miałam dwa dni temu koszule zaplamioną, ale tylko z prawej piersi mi narazie leci:-) tak się nawet ucieszyłam i męża obudziłam, żeby się pochwalić, w sumie to nie wiem czym:-D

ja mam na 13 wrzesnia :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A może to jest przyczyna Twoich skurczów?! W szpitalu mi mówili, że różne infekcje mogą powodować skurcze.

A co do mleka... U mnie ani mikrolitra :S
    Mozliwe zobaczymy co ginek powie moze faktycznie skurcze sa z infekcja powiazane :)
    A u mnie tez jeszcze sie laktacja nie rozpoczela ciekawe kiedy to bedzie :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja mam na 13 wrzesnia :)

Super! Imię śliczne. Też bym chciała Michałka, ale dwóch (mąż) w jednym domu to za dużo.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Super! Imię śliczne. Też bym chciała Michałka, ale dwóch (mąż) w jednym domu to za dużo.

u nas właśnie miał być Michał i Bartek ale mojemu mężowi nie bardzo się podobał Bartek więc został Michał, nasz Michaś :) (misiek wg mojego męża :D)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka ja nie pomoge bo ja sie co do ubranek nie trzymalam sie listy i mam wszystkiego duzo duzo wiecej :)

afrykanka, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wiem ile czego i tak wszystko kupuję "na pałę" :P Ale to prawda z bodziakami-na nie można wszystko zarzucić więc też się tego trzymam :)

Ja pier***e oglądacie wydarzenia??? Jak młoda baba urodziła w chacie i odcięła dziecku pępowinę i zostawiła na podłodze w łazience!!! Kudły bym wyrwała szmacie

iwo_na lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    u nas właśnie miał być Michał i Bartek ale mojemu mężowi nie bardzo się podobał Bartek więc został Michał, nasz Michaś :) (misiek wg mojego męża :D)
    Ja nawet zaproponowałam mężowi oczywiście w żartach, żeby zmienił imię i odstąpił swoje synowi to powiedział cytuję:"lecz się kobieto":-D

Ewi25, verynice, magdzia26, dba lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja nawet zaproponowałam mężowi oczywiście w żartach, żeby zmienił imię i odstąpił swoje synowi to powiedział cytuję:"lecz się kobieto":-D

heheheh dobre :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina spokojnie z tym moczem bakterie prawie każda ciężarna ma szczególnie już w 3 trym. zwracają uwagę jak są bardzo liczne, bardziej patrzy się na leukocyty powyżej 10 zaczyna sie obserwować warto żebyś zaczęła brać żurawit i wit C tak 1000 mg dziennie a więc na razie spokojnie

relgh3715xtq0i4d.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Po prostu potrzebuje wiecj bodziakow. ja tez mam dodatkowo ubranka na 0-3 mies i 1-3 mies. ale one sa ciut wieksze niz te na 56, a nie che "topic"malej w ubrankach.

Odnosnie MICHALOW :) Moj bray i chrzesniak to Michaly :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam leniwy dzień jestem w piżamie normalnie wstyd ale trzeba korzystać po porodzie pewnie nie bedzie chwil lenistwa.
    U mnie wszystkie rzeczy w kartonach zamówiłam dodatkową szafę i gostek cały czas przekłada termin montażu a ja się denerwuję bo chce już poprać poprasować i zobaczyć czego brakuje a mam tego sporo po bratanku. Za to nie mam pieluszek tetrowych, podgrzewacza, wanienki,podkładu do wanienki itp. na szczęście łóżeczko wybrane sponsoruje moja mama o takie :http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-i-materacem-gpk-sonoma-i4347232658.html i do tego komplet pościeli http://allegro.pl/wyprawka-17ele-z-moskitiera-90x120-milpol-wozek-i4344134516.html wiem że komplet można taniej ale mama chce za sponsorować to ok ja nie chciałam baldachimu ale mój się uparł więc i baldachim będzie :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ