Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
stay wrote:Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj poszłam drugi raz na betę. Trzymacie kciuki za przyrost mój ostatni wynik to zaledwie 26. Wyniki dopiero jutro.
Musialam iść do swojej przychodni i do lekarza bo niestety tsh mam w górnej normie.
Także znowu będę musiała niedługo powtarzać badanie bo jak mi jeszcze urośnie to znowu będę miala niedoczynność a ja się boję brać jakichkolwiek leków w ciąży
Kochana trzymam mega mocno kciuki :*
Ja jutro idę na betę i progresteron...
Dziewczyny a kiedy macie zamiar iść na L4? -
rzepakowepole wrote:Czy to możliwe, żebym miała mdłości? Mam takie uczucie, jakbym miała balon powietrza w żołądku, nie może mi się odbić. Boję się, że jeśli to mdłości, to bardzo wcześnie i im później tym gorzej...
Mam nadzieję że nas te mdłości oszczędza.
Stella
-
Stay trzymam kciuki za ładny przyrost
Karoolcia ja jeszcze studiuje ostatnie pół roku także mnie l4 niedotyczy
Mam nadzieję, że ciąża będzie bez większych problemów i będę mogła to skończyćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:45
Stella
-
nowamamusia wrote:A co studiowałas jeśli można wiedzieć?
Licencjat mam z filologii polskiej, a magistra będę miała z Historii sztuki A Ty co studiujesz?
A teraz i tak w banku pracuję hehe Ja jeszcze popracuję cały styczeń, w lutym mam 2 tyg. urlopu i po urlopie ine na L4Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:10
-
gratuluje wspaniałych prezentów świątecznych życzę bezproblemowej ciąży, dużo spokoju i wiary, że będzie dobrze sama starałam się prawie 3 lata, 4 nieudane IUI, szykowaliśmy się do In vitro w styczniu 2017 ale nasza córeczka wyprzedziła nas na wakacje! ciąza wiadomo - pełna obaw, bólu brzucha, i innych dolegliwości, ale już zaraz wchodzę w 3 trymestr i nie wyobrażam sobie, że coś może pójść nie tak
pozdrawiam - marcowo/kwietniowa Iga z Anielkąnowamamusia, Kati86 lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Licencjat mam z filologii polskiej, a magistra będę miała z Historii sztuki A Ty co studiujesz?
A teraz i tak w banku pracuję hehe Ja jeszcze popracuję cały styczeń, w lutym mam 2 tyg. urlopu i po urlopie ine na L4
Trzymam kciuki, żeby Ci się udało jak najszybciej obronićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:21
Stella
-
no w końcu dobrnęłam do końca
pozwolę sobie się zadomowić
w skrócie o mnie:
mam 30lat ('86)
u nas starania od grudnia 2008, przeszliśmy 5 inseminacji, całą procedurę IVF i kriotransfer.
u mnie PCO, u męża ciągle pogarszające się wyniki.
To moja 3 ciąża, jednak niestety synka widziałam już tylko martwego i głęboko wierzę że tym razem od września czeka mnie wiele nieprzespanych nocy i bolące sutki
Objawów nie mam żadnych, w poprzedniej ciąży tylko zaparcia - teraz nic.
Na wizytę idę już 3 stycznia ale tylko dlatego że kończą mi się leki (luteina, duphaston, Etrofem).
Serduszko (przy poprzedniej ciąży) pierwszy raz widzieliśmy 28dni po punkcji czyli u Was 28dni po owulacji trafiliśmy idealnie na moment kiedy zaczęło bić
Kawę - tak spokojnie można pić ale bez szaleństw i najlepiej 1 filiżankę dziennie.
Sex - tak, jeśli nie ma plamień i skurczy (poza współżyciem). My raczej poczekamy do porodu
Na L4 jestem od 1 grudnia ze względu na stres w pracy - wolałam na spokojnie podejść do krio a że praca fizyczna i po 12h to już nie zamierzam wracać.
Co do bHCG to nie szalejcie, z doświadczenia już wiem że 2 razy wystarczą by wykluczyć pozamaciczną a inne złe rzeczy i tak wyjdą dopiero przy USG bo nawet przy pustym pęcherzyku beta rośnie prawidłowo (moja pierwsza ciąża taka była)
Teraz moje drogie tylko relaks nadrabiajcie zaległości w książkach i innych lekkich obowiązkach - ja mam zamiar w końcu przepisać do swojego notesu przepisy mojej mamy
I oby do wrześnianowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati witamy. Rozgosc u nas podziwiam że nadrobilas cały wątek na którego Ci wyznacza wstępnie termin?
Myślę że objawy jeszcze się pojawia także na razie cieszmy się ich brakiem
Strasznie mi przykro z powodu twojego synka Może a wiedzieć co się stało? Dlaczego?
Kati86 lubi tę wiadomość
Stella
-
Karooolcia :) wrote:Kochana trzymam mega mocno kciuki :*
Ja jutro idę na betę i progresteron...
Dziewczyny a kiedy macie zamiar iść na L4?
Ja bym chciała raczej jak najszybciej na L4. To zależy jak się będę też czuła i czy gin mi wpisze. Prace mam dosyć stresująca. Presja czasu, terminów. Podobno moja praca zalicza się do jednych z najbardziej stresujacych (info od szefa, myślę że na pewno zrozumie jak mu szybko dam l4) nie wiem jak na to inni patrzą ale ja bym się z tym zgodziłaNadusia
-
nowamamusia wrote:Witamy
Ja idę w 7 tygodniu. Liczę już na
A ty juz się umawialas na wizytę?
Ja pojde pewnie 2 stycznia. Pewnie za wczesnie zeby cos zobaczyc ale chcialabym jakies witaminy dostac czy cos bo mam niedokwasnosc zoladka a wiec i witaminowe braki. Dzis mi sie zaczal 5 tydzien a czuje sie fantastycznie - zadnych nieprzyjemnych objawow A jak u Ciebie?nowamamusia lubi tę wiadomość
-
nowamamusia termin 7 września i możesz tak wpisać
ze Stasiem tylko zaparcia były i tak do 15tc więc teraz może być podobnie
Od początku ciąży prześladowały mnie plamienia - początkowo bliźniacza, niestety jeden maluch obumarł bardzo wcześnie i myślę że to było powodem plamień.
na początku 14tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, serduszko biło i synek ruszał się jak szalony (79g wagi). Już następnego dnia zaczęłam zgłaszać że krwawienie ustępuje ale jakby woda leciała, nikt mnie nie brał na poważnie i kazali leżeć. USG zrobili dopiero po 4dniach i serduszko już nie było a wód płodowych nie było, co oczywiste to wody sączyły się od 4 dni
Dalszych przeżyć nie będę opisywać bo to nie najlepsze miejsce, jak ktoś chce to znajdzie u mnie w pamiętniku.
Nigdy nikt nawet nie próbował domniemywać na poważnie dlaczego tak się stało. Niestety trafiłam do strasznego szpitala i każdemu będę odradzać wizyty tam.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Azorczynka wrote:Dziewczynki u mnie na kalendarzyku suwak sie nie przesuwa nie wiem czemu tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:52
Nadusia
-
stay wrote:Kati witaj Tym razem będzie na pewno dobrze. Myślę że limit złych doświadczeń u ciebie się już wyczerpal także teraz do września będzie już tylko lepiej
Jestem po 10 wizytach u psychoterapauty i tym razem żadnych złych myśli
tym razem już nawet pierwsze ubranko kupiłam 3 tyg temu
Wszystkie dotrwamy do września!
Pamiętajcie - TYLKO POZYTYWNE MYŚLENIE!!!stay, nowamamusia, Molyx lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Azorczynka wrote:A jak go sobie ustawilyscie?
Albo na lilypie.com
Jak naciśniesz na któryś suwaczek to cie przekieruje. A potem jak już Ci wygeneruje suwaczek musisz skopiować link do forum URL bbcode i wkleić w podpisWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:00
Azorczynka lubi tę wiadomość
Nadusia
-
Azorczynka wrote:Ja pojde pewnie 2 stycznia. Pewnie za wczesnie zeby cos zobaczyc ale chcialabym jakies witaminy dostac czy cos bo mam niedokwasnosc zoladka a wiec i witaminowe braki. Dzis mi sie zaczal 5 tydzien a czuje sie fantastycznie - zadnych nieprzyjemnych objawow A jak u Ciebie?
Witaminki i kwas foliowy już biorę na własną rękę. Moja dieta nie należała do najlepszych także na pewno mam jakieś braki witaminowe. U gina wizytę mam dopiero 14.01Stella