X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ja dzisiaj poszłam drugi raz na betę. Trzymacie kciuki za przyrost mój ostatni wynik to zaledwie 26. Wyniki dopiero jutro.
    Musialam iść do swojej przychodni i do lekarza bo niestety tsh mam w górnej normie.
    Także znowu będę musiała niedługo powtarzać badanie bo jak mi jeszcze urośnie to znowu będę miala niedoczynność a ja się boję brać jakichkolwiek leków w ciąży :(

Kochana trzymam mega mocno kciuki :*

Ja jutro idę na betę i progresteron...

Dziewczyny a kiedy macie zamiar iść na L4?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Czy to możliwe, żebym miała mdłości? Mam takie uczucie, jakbym miała balon powietrza w żołądku, nie może mi się odbić. Boję się, że jeśli to mdłości, to bardzo wcześnie i im później tym gorzej...
    Chyba lepiej żeby to nie były mdłości ;) a jest Ci niedobrze? Czy masz tylko takie uczucie?

Mam nadzieję że nas te mdłości oszczędza.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay trzymam kciuki za ładny przyrost :)

Karoolcia ja jeszcze studiuje ostatnie pół roku także mnie l4 niedotyczy
    Mam nadzieję, że ciąża będzie bez większych problemów i będę mogła to skończyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:45

<3 Stella <3

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia - Ja skończyłam niedawno 5 rok :) ale ciągnie się za mna magisterka, bo mam porabanego promotora... Na koniec stycznia chce się obrnić i mieć to za sobą...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    nowamamusia - Ja skończyłam niedawno 5 rok :) ale ciągnie się za mna magisterka, bo mam porabanego promotora... Na koniec stycznia chce się obrnić i mieć to za sobą...
    A co studiowałas jeśli można wiedzieć? ;)

<3 Stella <3

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    A co studiowałas jeśli można wiedzieć? ;)

Licencjat mam z filologii polskiej, a magistra będę miała z Historii sztuki :) A Ty co studiujesz?

A teraz i tak w banku pracuję hehe :P Ja jeszcze popracuję cały styczeń, w lutym mam 2 tyg. urlopu i po urlopie ine na L4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:10

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wspaniałych prezentów świątecznych :) życzę bezproblemowej ciąży, dużo spokoju i wiary, że będzie dobrze :) sama starałam się prawie 3 lata, 4 nieudane IUI, szykowaliśmy się do In vitro w styczniu 2017 :) ale nasza córeczka wyprzedziła nas na wakacje! :):) ciąza wiadomo - pełna obaw, bólu brzucha, i innych dolegliwości, ale już zaraz wchodzę w 3 trymestr i nie wyobrażam sobie, że coś może pójść nie tak :)

pozdrawiam - marcowo/kwietniowa Iga z Anielką :)

nowamamusia, Kati86 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licencjat mam z filologii polskiej, a magistra będę miała z Historii sztuki :) A Ty co studiujesz?

A teraz i tak w banku pracuję hehe :P Ja jeszcze popracuję cały styczeń, w lutym mam 2 tyg. urlopu i po urlopie ine na L4 :)
    Ja mam licencjata z kierunki Finanse, Inwestycje i Rachunkowość a magisterkę robię z Ekonomii przedsiębiorstwa

Trzymam kciuki, żeby Ci się udało jak najszybciej obronić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:21

<3 Stella <3
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w końcu dobrnęłam do końca ;)

pozwolę sobie się zadomowić ;) :D

w skrócie o mnie:
    mam 30lat ('86)
    u nas starania od grudnia 2008, przeszliśmy 5 inseminacji, całą procedurę IVF i kriotransfer.
    u mnie PCO, u męża ciągle pogarszające się wyniki.
    To moja 3 ciąża, jednak niestety synka widziałam już tylko martwego :/ i głęboko wierzę że tym razem od września czeka mnie wiele nieprzespanych nocy i bolące sutki ;)

Objawów nie mam żadnych, w poprzedniej ciąży tylko zaparcia - teraz nic.

Na wizytę idę już 3 stycznia ale tylko dlatego że kończą mi się leki (luteina, duphaston, Etrofem).
    Serduszko (przy poprzedniej ciąży) pierwszy raz widzieliśmy 28dni po punkcji czyli u Was 28dni po owulacji ;) trafiliśmy idealnie na moment kiedy zaczęło bić <3

Kawę - tak spokojnie można pić ale bez szaleństw i najlepiej 1 filiżankę dziennie.
    Sex - tak, jeśli nie ma plamień i skurczy (poza współżyciem). My raczej poczekamy do porodu :P

Na L4 jestem od 1 grudnia ze względu na stres w pracy - wolałam na spokojnie podejść do krio a że praca fizyczna i po 12h to już nie zamierzam wracać.

Co do bHCG to nie szalejcie, z doświadczenia już wiem że 2 razy wystarczą by wykluczyć pozamaciczną a inne złe rzeczy i tak wyjdą dopiero przy USG bo nawet przy pustym pęcherzyku beta rośnie prawidłowo (moja pierwsza ciąża taka była)

Teraz moje drogie tylko relaks ;) nadrabiajcie zaległości w książkach i innych lekkich obowiązkach - ja mam zamiar w końcu przepisać do swojego notesu przepisy mojej mamy :)

I oby do września ;)

nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati witamy. Rozgosc u nas :) podziwiam że nadrobilas cały wątek :D na którego Ci wyznacza wstępnie termin?
    Myślę że objawy jeszcze się pojawia także na razie cieszmy się ich brakiem ;)

Strasznie mi przykro z powodu twojego synka :( Może a wiedzieć co się stało? Dlaczego?

Kati86 lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam mega mocno kciuki :*

Ja jutro idę na betę i progresteron...

Dziewczyny a kiedy macie zamiar iść na L4?
    Dziekuje:)

Ja bym chciała raczej jak najszybciej na L4. To zależy jak się będę też czuła i czy gin mi wpisze. Prace mam dosyć stresująca. Presja czasu, terminów. Podobno moja praca zalicza się do jednych z najbardziej stresujacych (info od szefa, myślę że na pewno zrozumie jak mu szybko dam l4) :P nie wiem jak na to inni patrzą ale ja bym się z tym zgodziła

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Azorczynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Witamy :)
    Ja idę w 7 tygodniu. Liczę już na <3
    A ty juz się umawialas na wizytę?

Ja pojde pewnie 2 stycznia. Pewnie za wczesnie zeby cos zobaczyc ale chcialabym jakies witaminy dostac czy cos bo mam niedokwasnosc zoladka a wiec i witaminowe braki. Dzis mi sie zaczal 5 tydzien a czuje sie fantastycznie - zadnych nieprzyjemnych objawow :-) A jak u Ciebie?

nowamamusia lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Kati86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia termin 7 września :) i możesz tak wpisać :D

ze Stasiem tylko zaparcia były i tak do 15tc więc teraz może być podobnie ;)

Od początku ciąży prześladowały mnie plamienia - początkowo bliźniacza, niestety jeden maluch obumarł bardzo wcześnie i myślę że to było powodem plamień.
    na początku 14tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, serduszko biło i synek ruszał się jak szalony (79g wagi). Już następnego dnia zaczęłam zgłaszać że krwawienie ustępuje ale jakby woda leciała, nikt mnie nie brał na poważnie i kazali leżeć. USG zrobili dopiero po 4dniach i serduszko już nie było a wód płodowych nie było, co oczywiste to wody sączyły się od 4 dni :/

Dalszych przeżyć nie będę opisywać bo to nie najlepsze miejsce, jak ktoś chce to znajdzie u mnie w pamiętniku.

Nigdy nikt nawet nie próbował domniemywać na poważnie dlaczego tak się stało. Niestety trafiłam do strasznego szpitala i każdemu będę odradzać wizyty tam.

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie na kalendarzyku suwak sie nie przesuwa :-/ nie wiem czemu tak?

bf6b47d663.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati witaj :) Tym razem będzie na pewno dobrze. Myślę że limit złych doświadczeń u ciebie się już wyczerpal także teraz do września będzie już tylko lepiej :)

Kati86 lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczynki u mnie na kalendarzyku suwak sie nie przesuwa :-/ nie wiem czemu tak?
    Hmm nie wiem ale może zrobisz sobie taki suwaczek jak my tutaj mamy to będzie się normalnie przesuwal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:52

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Kati witaj :) Tym razem będzie na pewno dobrze. Myślę że limit złych doświadczeń u ciebie się już wyczerpal także teraz do września będzie już tylko lepiej :)

Jestem po 10 wizytach u psychoterapauty i tym razem żadnych złych myśli ;)

tym razem już nawet pierwsze ubranko kupiłam 3 tyg temu ;)

Wszystkie dotrwamy do września!

Pamiętajcie - TYLKO POZYTYWNE MYŚLENIE!!!

stay, nowamamusia, Molyx lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Hmm nie wiem ale może zrobisz sobie taki suwaczek jak my tutaj mamy to będzie się normalnie przesuwal.
    A jak go sobie ustawilyscie?

bf6b47d663.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    A jak go sobie ustawilyscie?
    Sa do zrobienia albo na suwaczki.com
    Albo na lilypie.com
    Jak naciśniesz na któryś suwaczek to cie przekieruje. A potem jak już Ci wygeneruje suwaczek musisz skopiować link do forum URL bbcode i wkleić w podpis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:00

Azorczynka lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ja pojde pewnie 2 stycznia. Pewnie za wczesnie zeby cos zobaczyc ale chcialabym jakies witaminy dostac czy cos bo mam niedokwasnosc zoladka a wiec i witaminowe braki. Dzis mi sie zaczal 5 tydzien a czuje sie fantastycznie - zadnych nieprzyjemnych objawow :-) A jak u Ciebie?
    Ja też się dobrze czuje. Miałam wcześniej bóle miesiaczkowe ale już mi same przeszły. Teraz tylko wrażliwe piersi.
    Witaminki i kwas foliowy już biorę na własną rękę. Moja dieta nie należała do najlepszych także na pewno mam jakieś braki witaminowe. U gina wizytę mam dopiero 14.01

<3 Stella <3
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ