X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ja dzisiaj poszłam drugi raz na betę. Trzymacie kciuki za przyrost mój ostatni wynik to zaledwie 26. Wyniki dopiero jutro.
    Musialam iść do swojej przychodni i do lekarza bo niestety tsh mam w górnej normie.
    Także znowu będę musiała niedługo powtarzać badanie bo jak mi jeszcze urośnie to znowu będę miala niedoczynność a ja się boję brać jakichkolwiek leków w ciąży :(

Kochana trzymam mega mocno kciuki :*

Ja jutro idę na betę i progresteron...

Dziewczyny a kiedy macie zamiar iść na L4?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Czy to możliwe, żebym miała mdłości? Mam takie uczucie, jakbym miała balon powietrza w żołądku, nie może mi się odbić. Boję się, że jeśli to mdłości, to bardzo wcześnie i im później tym gorzej...
    Chyba lepiej żeby to nie były mdłości ;) a jest Ci niedobrze? Czy masz tylko takie uczucie?

Mam nadzieję że nas te mdłości oszczędza.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay trzymam kciuki za ładny przyrost :)

Karoolcia ja jeszcze studiuje ostatnie pół roku także mnie l4 niedotyczy
    Mam nadzieję, że ciąża będzie bez większych problemów i będę mogła to skończyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:45

<3 Stella <3

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia - Ja skończyłam niedawno 5 rok :) ale ciągnie się za mna magisterka, bo mam porabanego promotora... Na koniec stycznia chce się obrnić i mieć to za sobą...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    nowamamusia - Ja skończyłam niedawno 5 rok :) ale ciągnie się za mna magisterka, bo mam porabanego promotora... Na koniec stycznia chce się obrnić i mieć to za sobą...
    A co studiowałas jeśli można wiedzieć? ;)

<3 Stella <3

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    A co studiowałas jeśli można wiedzieć? ;)

Licencjat mam z filologii polskiej, a magistra będę miała z Historii sztuki :) A Ty co studiujesz?

A teraz i tak w banku pracuję hehe :P Ja jeszcze popracuję cały styczeń, w lutym mam 2 tyg. urlopu i po urlopie ine na L4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:10

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wspaniałych prezentów świątecznych :) życzę bezproblemowej ciąży, dużo spokoju i wiary, że będzie dobrze :) sama starałam się prawie 3 lata, 4 nieudane IUI, szykowaliśmy się do In vitro w styczniu 2017 :) ale nasza córeczka wyprzedziła nas na wakacje! :):) ciąza wiadomo - pełna obaw, bólu brzucha, i innych dolegliwości, ale już zaraz wchodzę w 3 trymestr i nie wyobrażam sobie, że coś może pójść nie tak :)

pozdrawiam - marcowo/kwietniowa Iga z Anielką :)

nowamamusia, Kati86 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licencjat mam z filologii polskiej, a magistra będę miała z Historii sztuki :) A Ty co studiujesz?

A teraz i tak w banku pracuję hehe :P Ja jeszcze popracuję cały styczeń, w lutym mam 2 tyg. urlopu i po urlopie ine na L4 :)
    Ja mam licencjata z kierunki Finanse, Inwestycje i Rachunkowość a magisterkę robię z Ekonomii przedsiębiorstwa

Trzymam kciuki, żeby Ci się udało jak najszybciej obronić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:21

<3 Stella <3
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w końcu dobrnęłam do końca ;)

pozwolę sobie się zadomowić ;) :D

w skrócie o mnie:
    mam 30lat ('86)
    u nas starania od grudnia 2008, przeszliśmy 5 inseminacji, całą procedurę IVF i kriotransfer.
    u mnie PCO, u męża ciągle pogarszające się wyniki.
    To moja 3 ciąża, jednak niestety synka widziałam już tylko martwego :/ i głęboko wierzę że tym razem od września czeka mnie wiele nieprzespanych nocy i bolące sutki ;)

Objawów nie mam żadnych, w poprzedniej ciąży tylko zaparcia - teraz nic.

Na wizytę idę już 3 stycznia ale tylko dlatego że kończą mi się leki (luteina, duphaston, Etrofem).
    Serduszko (przy poprzedniej ciąży) pierwszy raz widzieliśmy 28dni po punkcji czyli u Was 28dni po owulacji ;) trafiliśmy idealnie na moment kiedy zaczęło bić <3

Kawę - tak spokojnie można pić ale bez szaleństw i najlepiej 1 filiżankę dziennie.
    Sex - tak, jeśli nie ma plamień i skurczy (poza współżyciem). My raczej poczekamy do porodu :P

Na L4 jestem od 1 grudnia ze względu na stres w pracy - wolałam na spokojnie podejść do krio a że praca fizyczna i po 12h to już nie zamierzam wracać.

Co do bHCG to nie szalejcie, z doświadczenia już wiem że 2 razy wystarczą by wykluczyć pozamaciczną a inne złe rzeczy i tak wyjdą dopiero przy USG bo nawet przy pustym pęcherzyku beta rośnie prawidłowo (moja pierwsza ciąża taka była)

Teraz moje drogie tylko relaks ;) nadrabiajcie zaległości w książkach i innych lekkich obowiązkach - ja mam zamiar w końcu przepisać do swojego notesu przepisy mojej mamy :)

I oby do września ;)

nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati witamy. Rozgosc u nas :) podziwiam że nadrobilas cały wątek :D na którego Ci wyznacza wstępnie termin?
    Myślę że objawy jeszcze się pojawia także na razie cieszmy się ich brakiem ;)

Strasznie mi przykro z powodu twojego synka :( Może a wiedzieć co się stało? Dlaczego?

Kati86 lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam mega mocno kciuki :*

Ja jutro idę na betę i progresteron...

Dziewczyny a kiedy macie zamiar iść na L4?
    Dziekuje:)

Ja bym chciała raczej jak najszybciej na L4. To zależy jak się będę też czuła i czy gin mi wpisze. Prace mam dosyć stresująca. Presja czasu, terminów. Podobno moja praca zalicza się do jednych z najbardziej stresujacych (info od szefa, myślę że na pewno zrozumie jak mu szybko dam l4) :P nie wiem jak na to inni patrzą ale ja bym się z tym zgodziła

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Azorczynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Witamy :)
    Ja idę w 7 tygodniu. Liczę już na <3
    A ty juz się umawialas na wizytę?

Ja pojde pewnie 2 stycznia. Pewnie za wczesnie zeby cos zobaczyc ale chcialabym jakies witaminy dostac czy cos bo mam niedokwasnosc zoladka a wiec i witaminowe braki. Dzis mi sie zaczal 5 tydzien a czuje sie fantastycznie - zadnych nieprzyjemnych objawow :-) A jak u Ciebie?

nowamamusia lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Kati86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia termin 7 września :) i możesz tak wpisać :D

ze Stasiem tylko zaparcia były i tak do 15tc więc teraz może być podobnie ;)

Od początku ciąży prześladowały mnie plamienia - początkowo bliźniacza, niestety jeden maluch obumarł bardzo wcześnie i myślę że to było powodem plamień.
    na początku 14tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, serduszko biło i synek ruszał się jak szalony (79g wagi). Już następnego dnia zaczęłam zgłaszać że krwawienie ustępuje ale jakby woda leciała, nikt mnie nie brał na poważnie i kazali leżeć. USG zrobili dopiero po 4dniach i serduszko już nie było a wód płodowych nie było, co oczywiste to wody sączyły się od 4 dni :/

Dalszych przeżyć nie będę opisywać bo to nie najlepsze miejsce, jak ktoś chce to znajdzie u mnie w pamiętniku.

Nigdy nikt nawet nie próbował domniemywać na poważnie dlaczego tak się stało. Niestety trafiłam do strasznego szpitala i każdemu będę odradzać wizyty tam.

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie na kalendarzyku suwak sie nie przesuwa :-/ nie wiem czemu tak?

bf6b47d663.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati witaj :) Tym razem będzie na pewno dobrze. Myślę że limit złych doświadczeń u ciebie się już wyczerpal także teraz do września będzie już tylko lepiej :)

Kati86 lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczynki u mnie na kalendarzyku suwak sie nie przesuwa :-/ nie wiem czemu tak?
    Hmm nie wiem ale może zrobisz sobie taki suwaczek jak my tutaj mamy to będzie się normalnie przesuwal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:52

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Kati witaj :) Tym razem będzie na pewno dobrze. Myślę że limit złych doświadczeń u ciebie się już wyczerpal także teraz do września będzie już tylko lepiej :)

Jestem po 10 wizytach u psychoterapauty i tym razem żadnych złych myśli ;)

tym razem już nawet pierwsze ubranko kupiłam 3 tyg temu ;)

Wszystkie dotrwamy do września!

Pamiętajcie - TYLKO POZYTYWNE MYŚLENIE!!!

stay, nowamamusia, Molyx lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Hmm nie wiem ale może zrobisz sobie taki suwaczek jak my tutaj mamy to będzie się normalnie przesuwal.
    A jak go sobie ustawilyscie?

bf6b47d663.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    A jak go sobie ustawilyscie?
    Sa do zrobienia albo na suwaczki.com
    Albo na lilypie.com
    Jak naciśniesz na któryś suwaczek to cie przekieruje. A potem jak już Ci wygeneruje suwaczek musisz skopiować link do forum URL bbcode i wkleić w podpis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:00

Azorczynka lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ja pojde pewnie 2 stycznia. Pewnie za wczesnie zeby cos zobaczyc ale chcialabym jakies witaminy dostac czy cos bo mam niedokwasnosc zoladka a wiec i witaminowe braki. Dzis mi sie zaczal 5 tydzien a czuje sie fantastycznie - zadnych nieprzyjemnych objawow :-) A jak u Ciebie?
    Ja też się dobrze czuje. Miałam wcześniej bóle miesiaczkowe ale już mi same przeszły. Teraz tylko wrażliwe piersi.
    Witaminki i kwas foliowy już biorę na własną rękę. Moja dieta nie należała do najlepszych także na pewno mam jakieś braki witaminowe. U gina wizytę mam dopiero 14.01

<3 Stella <3
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ