Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kati86 wrote:Jestem po 10 wizytach u psychoterapauty i tym razem żadnych złych myśli
tym razem już nawet pierwsze ubranko kupiłam 3 tyg temu
Wszystkie dotrwamy do września!
Pamiętajcie - TYLKO POZYTYWNE MYŚLENIE!!!
Do dzidziusia jeszcze niczego nie mam ale na pewno nie mam zamiaru czekać do niewiadomo którego miesiąca, żeby nie zapeszyc kupowaniem
Kati86 lubi tę wiadomość
Stella
-
nowamamusia wrote:Też włączyłam takie myślenie
Do dzidziusia jeszcze niczego nie mam ale na pewno nie mam zamiaru czekać do niewiadomo którego miesiąca, żeby nie zapeszyc kupowaniem
Zapeszanie nie istnieje, to tylko natura i czy coś kupimy czy nie to nie wpływa na rozwój. w poprzedniej ciąży nawet nic nie oglądałam i co? i też dupa.
Zauważyłam że dodałaś normy bety, dodaj inf że normy są szerokie i nie są wyznacznikiem. Ważny na początku jest przyrost. Wiem że to ważne bo znam wiele ciężarnych które fiksowały z tą betą. Tym bardziej jeśli nie wiesz kiedy owulacja była.nowamamusia lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Karoolcia Chciałabym jak najdłużej pracować. Jak będę się dobrze czuła mam siedząca pracę więc nie wiem kiedy pójdę na L4
Kati witaj ja myślałam że my się długo staraliśmy a tutaj na forum widzę, że jest sporo osób której jeszcze dłużej czekają na upragnione szczęście.
Dziewczyny bierzecie już witaminy prenatalne? Jak tak to jakie?
Ja biorę Femibion 1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:49
-
Dreamy wrote:
Kati witaj ja myślałam że my się długo staraliśmy a tutaj na forum widzę, że jest sporo osób której jeszcze dłużej czekają na upragnione szczęście.
Niestety czas leci strasznie szybko i oby nam tak ta ciąża wszystkim zleciała
Mi te pierwsze 4 lata tak zleciały że sama w szoku byłam, chociaż nie obyło się bez płaczu i kłótniIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Dreamy ja biorę prenatalne już od października.
Kupiłam na allegro vita-min plus mama - 15zł/miesiąc.
Ale teraz jak już pisklaczek jest to poszukam czegoś z DHA. A że w każdym jest to samo to chyba nie będę szaleć i poszukam w rozsądnej cenie - na to aby być w ciąże wydaliśmy już tyle że teraz znów zbieramy bo w końcu wyprawka też kosztujeDreamy lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualny
-
Zgredek wrote:Witajcie mamusie!! Trzymam mocno za was kciuki i zycze spokojnych ciaz!
Po cichutku licze, ze dolocze do was z terminem pod koniec wrzesnia....
Wszystkiego dobrego! Lipcowka 2015.Zgredek lubi tę wiadomość
-
nowamamusia wrote:Też włączyłam takie myślenie
Ja myślę tak samo Ja już sobie nawet wizualizuję moje maleństwo A ja 05.01 idę na pierwszą wizytę aby gin tylko zoabczył czy maleństwo się zagnieździło A potem poczekam na bicie serduszka Będę spokojniejsza jak zobacze, ze jest w macicy -
Krooolcia właśnie mi uświadomiłaś że u mnie 3 stycznia już może być chociażby pęcherzyk taka zakręcona jestemIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Kati86 wrote:Krooolcia właśnie mi uświadomiłaś że u mnie 3 stycznia już może być chociażby pęcherzyk taka zakręcona jestem
Spoko ja też zakręcona jestem Ja tam będe spokojnie spać jak będę wiedziała że maleństwo jest u siebie i potem jak serduszko będzie bić -
Karooolcia :) wrote:Spoko ja też zakręcona jestem Ja tam będe spokojnie spać jak będę wiedziała że maleństwo jest u siebie i potem jak serduszko będzie bić
Uwierz że nadal całkowicie spokojnie spać nie będziesz zawsze jest coś... Ważne żeby myśleć pozytywnieIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Chciałam się pochwalić, że udało mi się zarejestrować do bardzo polecanego lekarza na NFZ już na 23.01. OCzywiście wcześniej pójdę prywatnie sprawdzić, czy wszystko ok, ale bardzo zależało mi na tej wizycie na fundusz, bo niektóre badania są mega drogie, a tak powinno się udać dostać skierowania na te najważniejsze rzeczy.
stay lubi tę wiadomość
-
nowamamusia wrote:Ja też się dobrze czuje. Miałam wcześniej bóle miesiaczkowe ale już mi same przeszły. Teraz tylko wrażliwe piersi.
Witaminki i kwas foliowy już biorę na własną rękę. Moja dieta nie należała do najlepszych także na pewno mam jakieś braki witaminowe. U gina wizytę mam dopiero 14.01 -
rzepakowepole wrote:Chciałam się pochwalić, że udało mi się zarejestrować do bardzo polecanego lekarza na NFZ już na 23.01. OCzywiście wcześniej pójdę prywatnie sprawdzić, czy wszystko ok, ale bardzo zależało mi na tej wizycie na fundusz, bo niektóre badania są mega drogie, a tak powinno się udać dostać skierowania na te najważniejsze rzeczy.
Nadusia
-
Dziewczyny no wlasnie...jak to jest z tym lekarzem? Bo ja mam lekarza ktory przyjmuje na NFZ i chodze do niego od liceum ale jesli prowadzi sie u niego ciaze to rodzi sie w obskurnym szpitalu. Jesli chcialabym rodzic w pro famili w rzeszowie to musialabym chodzic do lekarza prywatnie bo tylko taki u mnie przyjmuje. Nie wiem co robic...do ktorego isc. Co lepsze? Prywatny czy na fundusz? Nie mozna miec dwoch?
-
Lekarz, do którego chodzisz, nie ma wpływu na to, gdzie rodzisz. Rodzisz w tym szpitalu, do którego się zgłosisz, no chyba że Cię odeślą z braku miejsc, ale to zrobić mogą zawsze. Więc spokojnie możesz chodzić na NFZ i wybrać dowolny szpital. Mieć lekarza na NFZ, do którego można się dostać i któremu się ufa, to duży plus, przede wszystkim finansowy.
Kati86 lubi tę wiadomość
-
stay wrote:O a do kogo idziesz? Ja na razie jestem zapisana prywatnie ale też by się przydał ktoś na NFZ.
Na NFZ idę do dra Żołnierczyka w jakiejś przychodni na Nowym Dworze. Prywatnie bywałam do dra Curyło, teraz 9 stycznia też do niego idę, ale on przyjmuje wyłącznie prywatnie. A jednak komplet badań na NFZ to jest jakiś majątek. Dr Żołnierczyk przyjmuje i prywatnie, i na NFZ, więc jest jakaś szansa, że się uda to jakoś ogarnąć.