Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Azorczynka wrote:A jesli lekarza prowadzacego bede miala na nfz z miasta ode mnie a rodzic pojade do pro familii 60 km dalej, to moj lekarz prowadzacy ma obowiazek przyjechac do porodu czy moze mnie olac?
Azorczynka lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Choćby po to, żeby mieć jakąś opcję z terminami. Bo z NFZ wiadomo jak jest. Ja się teraz zapisałam na 23 stycznia. Trochę późno. Wiadomo, że planowe wizyty można tak ogarniać, ale nie zawsze się da. Czasem trzeba coś zrobić konkretnie w którymś tam tygodniu i nie można czekać aż będzie termin. Czasem coś wypadnie pilnie. To w sumie po to. Zawsze lepiej jak to będzie ten sam lekarz w dwóch różnych miejscach niż szukanie kogoś nowego prywatnie i wtajemniczanie go we wszystko.
W konkretnym tygodniu to prenatalne tylko. Są niezależne od gin prowadzącego i płatne. Najlepiej tez by gin wykonujący miał cartyfikat do takiego USG a nawet prywatny nie każdy ma.
W ciąży raz w miesiącu wystarczy i nie mogą powiedzieć że rzadziej bo terminów nie ma.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Witam was Wrześniówki ja dzis zrobilam test i zobaczylam wymarzone 2 kreseczki najlepszy prezent na swieta do lekarza ide w sobote bo wole zrobic to jak najwczesniej tym bardziej ze dwa lata temu stracilam malenstwo w 6 tc mam nadzieje ze tym raze sie uda
nowamamusia, Dreamy, Kati86, stay lubią tę wiadomość
-
wisienka1212 wrote:Witam was Wrześniówki ja dzis zrobilam test i zobaczylam wymarzone 2 kreseczki najlepszy prezent na swieta do lekarza ide w sobote bo wole zrobic to jak najwczesniej tym bardziej ze dwa lata temu stracilam malenstwo w 6 tc mam nadzieje ze tym raze sie uda
-
wisienka1212 wrote:Witam was Wrześniówki ja dzis zrobilam test i zobaczylam wymarzone 2 kreseczki najlepszy prezent na swieta do lekarza ide w sobote bo wole zrobic to jak najwczesniej tym bardziej ze dwa lata temu stracilam malenstwo w 6 tc mam nadzieje ze tym raze sie uda
Teraz będzie już na pewno dobrze i we wrześniu będziesz miała przy sobie maleństwo
Stella
-
Azorczynka wrote:Mnie też się udało! Jutro mam wizytę u mojego gina na NFZ
Najbardziej chodzi mi o te witaminy. Nie wiem tylko czy godzić się na USG czy poczekać jeszcze za 2 tyg? Jutro będzie 4 tc i 1 dzStella
-
Eee tak sobie myśle i chyba nie pójdę jednak do tego gina Poczekam do końca 6tc Teraz kupię sobie falvit. Dziewczyny które bierzecie falvit...który macie? Falvit mama? A czy dodatkowo bierzecie kwas foliowy czy tylko Falvit bo w jego składzie jest kf
-
łoo ale naskrobałyście
odpiszę to co pamiętam:
witaminy - biorę tylko kw foliowy i żelazo, bo mam tendencje do anemii. na jakies konkretne witaminy nie moge sie zdecydować, dopytam gin na wizycie.
lekarz prowadzący - wybrałam specjaliste, ktory i na nfz przyjmuje i w razie w prywatnie. tez chce wszelakie badania miec na fundusz, tyle lat płacę składki, ze nie zamierzam finansować ich z własnej kieszeni.
witam nowe mamusie i równiez czekam na lipcową mamę z 2015, aby dołączyła do nas
zwolnienie - chciałabym dośc szybko przejśc na nie. w pierwszej ciąży pracowałam do konca i to był bład. obewcną pracę mam nie dość ze w stresie, hałasie, to jeszcze czasem są chemikalia i praca na wysokości, plus dzwiganie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:25
nowamamusia, Plastelina lubią tę wiadomość
-
Azorczynka wrote:Eee tak sobie myśle i chyba nie pójdę jednak do tego gina Poczekam do końca 6tc Teraz kupię sobie falvit. Dziewczyny które bierzecie falvit...który macie? Falvit mama? A czy dodatkowo bierzecie kwas foliowy czy tylko Falvit bo w jego składzie jest kf
Tak Ja biorę falvit mama i dodatkowo jeszcze k.foliowy.
Co do wizyty to możesz iść i porozmawiać z ginem.Przy okazji się dowiesz jaki jest. Idziesz do niego pierwszy raz? On ci pewnie doradzi coś i powie czy jest sens czy nie robić usg.
Ale jak uważaszStella
-
Azorczynka wrote:A myślicie że już jutro założy mi kartę ciąży czy to za szybko?
Jeśli odmowisz USG to tym bardziej nie założy karty ciąży.
Idź, USG nie zaszkodzi a chociaż szyjkę zmierzy. Nawet jeśli nie zrobi USG to powie na początek co i jak i kiedyIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
No pięknie
Teraz juz odpusc teraz spokojnie do wizyty :*IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Cześć Dziewczyny
OD 2 dni - 4 testy i widoczny pęcherzyk nie mogą kłamać
Zostanę po raz drugi Mamą
Belly termin pokazuje na 7.09 wg daty ostatniej @.
Trzymam kciuki za wszystkie Fasoleczkinowamamusia, Kati86, stay, Molyx, Dreamy lubią tę wiadomość