Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Azorczynka wrote:Aaa...to ja myslalam ze lekarz wypisuje potem skierowanie na porod do konkretnego szpitala. Slyszalam tylko ze jak sie rodzi w pro familii a lekarza prowadzacego nie ma sie stamtad to gorzej jest sie traktowanym i stad moja panika
Azorczynka lubi tę wiadomość
-
stay wrote:Ja się zapisałam do Mediconcept.
A na NFZ będę szukać jeszcze
A można chodzić do dwóch lekarzy? I na NFZ i prywatnie?Wtedy są normalnie dwie karty ciąży?nowamamusia lubi tę wiadomość
-
Można chodzić do dwóch lekarzy tylko pytanie po co? Moim zdaniem to dodatkowy stres bo niech ci jeden powie coś i drugi co iinego i nagle w głowie milion myśli... Najlepiej znaleźć takiego który przyjmuje i prywatnie i na NFZ.
-
Moze na poczatek sie przedstawie mam na imie Asia 31 lat mieszkam w Niemczech,to jest moja druga ciaza mam juz core w wieku 10lat.
tak ja wy dostalam super prezent pod choinke dwie sliczne kreseczki.
nowamamusia, stay lubią tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Azorczynka wrote:A jakie bierzesz witaminy? Ja sie boje sama brac cos na wlasna reke. Nie wiem ktore najlepsze. Tylko foliowy lykam poki co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:41
Stella
-
Na razie jestem zapisana do dwóch różnych lekarzy prywatnie.Na 14.01 i na 30.01 Zobaczę który będzie mi bardziej odpowiadał. Polegam na opiniach z internetu. Do NFZ mam uraz i brak zaufania niestety. Chociaż też by się przydało te badania zrobić na NFZ bo dużo to wyjdzie. Nie wiem jeszcze co zrobię
Azorczynka lubi tę wiadomość
Stella
-
Spróbuj podczas wizyt się zorientować, czy któryś z tych dwóch lekarzy nie przyjmuje na NFZ. Czasem może nie prowadzić normalnie praktyki w jakiejś przychodni, ale np. pracować w szpitalu i mieć możliwość przyjęcia w przyszpitalnej poradni. Pod warunkiem, że nie pracuje prywatnie w jakiejś klinice, która sama zarabia na wszystkich badaniach, nie powinien robić z tym problemu.
Wiem, że problem miewają lekarze pracujący na NFZ, do których się wpada tylko raz czy dwa po skierowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:55
-
nowamamusia wrote:Na razie jestem zapisana do dwóch różnych lekarzy prywatnie.Na 14.01 i na 30.01 Zobaczę który będzie mi bardziej odpowiadał. Polegam na opiniach z internetu. Do NFZ mam uraz i brak zaufania niestety. Chociaż też by się przydało te badania zrobić na NFZ bo dużo to wyjdzie. Nie wiem jeszcze co zrobię
-
Dwóch lekarzy prowadzących ma sens jeśli ten na NFZ ma dawać skierowania i macie w nosie jego sugestie a tylko słuchajcie się i wierzycieli temu prywatnemu. Po co chodzić prywatnie do kogoś kto przyjmuje na NFZ?
Ja jeszcze nie wiem. Na NFZ mam. Jeśli wpadnie mi w ręce dobry nie drogi to będę chodzić do dwóch. Wydalismy juz łącznie ok 40tys na leczenie bo wszystko prywatnie wiec nawet badanie moczu teraz chce mieć na NFZIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati86 wrote:Dwóch lekarzy prowadzących ma sens jeśli ten na NFZ ma dawać skierowania i macie w nosie jego sugestie a tylko słuchajcie się i wierzycieli temu prywatnemu. Po co chodzić prywatnie do kogoś kto przyjmuje na NFZ?
Ja jeszcze nie wiem. Na NFZ mam. Jeśli wpadnie mi w ręce dobry nie drogi to będę chodzić do dwóch. Wydalismy juz łącznie ok 40tys na leczenie bo wszystko prywatnie wiec nawet badanie moczu teraz chce mieć na NFZ