X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...to ja myslalam ze lekarz wypisuje potem skierowanie na porod do konkretnego szpitala. Slyszalam tylko ze jak sie rodzi w pro familii a lekarza prowadzacego nie ma sie stamtad to gorzej jest sie traktowanym i stad moja panika :-/

bf6b47d663.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Aaa...to ja myslalam ze lekarz wypisuje potem skierowanie na porod do konkretnego szpitala. Slyszalam tylko ze jak sie rodzi w pro familii a lekarza prowadzacego nie ma sie stamtad to gorzej jest sie traktowanym i stad moja panika :-/
    Nie wierz w głupoty. Chodź, gdzie Ci pasuje i idź rodzić też tam gdzie Ci pasuje. Możesz iść ze dwa razy na USG do tego lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym chcesz rodzić, jeśli to sprawi, że będziesz się czuła pewniej.

Azorczynka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do Mediconcept.
    A na NFZ będę szukać jeszcze

A można chodzić do dwóch lekarzy? I na NFZ i prywatnie?Wtedy są normalnie dwie karty ciąży?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie wrzesniowe
    jestem tu nowa i pomalu musze ogarnac to forum

stay, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiałam. To chyba tylko robienie zamieszania i podwajanie wizyt. Dlatego tak mi zależy, żeby znaleźć lekarza, który przyjmuje i na NFZ, i prywatnie. Wtedy nie ma tego problemu - lekarz jest jeden, tylko dwa miejsca wizyt.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Ja się zapisałam do Mediconcept.
    A na NFZ będę szukać jeszcze

A można chodzić do dwóch lekarzy? I na NFZ i prywatnie?Wtedy są normalnie dwie karty ciąży?
    Tez mnie to ciekawi ale katowac dziecko podwojna iloscia badan usg nie wydaje mi sie bardzo madre:-/ a wiadomo ze i jeden i drugi beda chcieli usg robic

nowamamusia lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    witam mamusie wrzesniowe
    jestem tu nowa i pomalu musze ogarnac to forum
    Witamy :) jak się czujesz ? Na którego masz termin? :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można chodzić do dwóch lekarzy tylko pytanie po co? Moim zdaniem to dodatkowy stres bo niech ci jeden powie coś i drugi co iinego i nagle w głowie milion myśli... Najlepiej znaleźć takiego który przyjmuje i prywatnie i na NFZ.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze na poczatek sie przedstawie mam na imie Asia 31 lat mieszkam w Niemczech,to jest moja druga ciaza mam juz core w wieku 10lat.
    tak ja wy dostalam super prezent pod choinke dwie sliczne kreseczki.

nowamamusia, stay lubią tę wiadomość

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z obliczen wychodzi mi 5wrzesien
    a tak to bol piersi i brzucha tak dziwnie jak na Okres

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    A jakie bierzesz witaminy? Ja sie boje sama brac cos na wlasna reke. Nie wiem ktore najlepsze. Tylko foliowy lykam poki co
    Biorę falvit dodatkowo kwas foliowy. Raczej nie zaszkodzi :) zobaczę co mi gin powie. Może odradzi albo zaleci inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:41

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    z obliczen wychodzi mi 5wrzesien
    a tak to bol piersi i brzucha tak dziwnie jak na Okres
    Też tak mnie brzuch bolał ale po paru dniach przeszło :)

<3 Stella <3
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tak brzuch bolal ze az mnie mdlilo. Teraz tylko czasem ale przez chwile i lekko.

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jestem zapisana do dwóch różnych lekarzy prywatnie.Na 14.01 i na 30.01 Zobaczę który będzie mi bardziej odpowiadał. Polegam na opiniach z internetu. Do NFZ mam uraz i brak zaufania niestety. Chociaż też by się przydało te badania zrobić na NFZ bo dużo to wyjdzie. Nie wiem jeszcze co zrobię

Azorczynka lubi tę wiadomość

<3 Stella <3

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj podczas wizyt się zorientować, czy któryś z tych dwóch lekarzy nie przyjmuje na NFZ. Czasem może nie prowadzić normalnie praktyki w jakiejś przychodni, ale np. pracować w szpitalu i mieć możliwość przyjęcia w przyszpitalnej poradni. Pod warunkiem, że nie pracuje prywatnie w jakiejś klinice, która sama zarabia na wszystkich badaniach, nie powinien robić z tym problemu.

Wiem, że problem miewają lekarze pracujący na NFZ, do których się wpada tylko raz czy dwa po skierowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:55

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to widze nie jestem sama.
    ja juz od pazdziernika biore kwas foliowy.
    Termin u Gina bede robic dopiero 3 stycznia bo tera ma urlop.

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli lekarza prowadzacego bede miala na nfz z miasta ode mnie a rodzic pojade do pro familii 60 km dalej, to moj lekarz prowadzacy ma obowiazek przyjechac do porodu czy moze mnie olac?

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Na razie jestem zapisana do dwóch różnych lekarzy prywatnie.Na 14.01 i na 30.01 Zobaczę który będzie mi bardziej odpowiadał. Polegam na opiniach z internetu. Do NFZ mam uraz i brak zaufania niestety. Chociaż też by się przydało te badania zrobić na NFZ bo dużo to wyjdzie. Nie wiem jeszcze co zrobię
    Kurcze straszne odlegle masz te terminy. Ja to sie juz piekle zeby isc do gina

bf6b47d663.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwóch lekarzy prowadzących ma sens jeśli ten na NFZ ma dawać skierowania i macie w nosie jego sugestie a tylko słuchajcie się i wierzycieli temu prywatnemu. Po co chodzić prywatnie do kogoś kto przyjmuje na NFZ?

Ja jeszcze nie wiem. Na NFZ mam. Jeśli wpadnie mi w ręce dobry nie drogi to będę chodzić do dwóch. Wydalismy juz łącznie ok 40tys na leczenie bo wszystko prywatnie wiec nawet badanie moczu teraz chce mieć na NFZ

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Dwóch lekarzy prowadzących ma sens jeśli ten na NFZ ma dawać skierowania i macie w nosie jego sugestie a tylko słuchajcie się i wierzycieli temu prywatnemu. Po co chodzić prywatnie do kogoś kto przyjmuje na NFZ?

Ja jeszcze nie wiem. Na NFZ mam. Jeśli wpadnie mi w ręce dobry nie drogi to będę chodzić do dwóch. Wydalismy juz łącznie ok 40tys na leczenie bo wszystko prywatnie wiec nawet badanie moczu teraz chce mieć na NFZ
    Choćby po to, żeby mieć jakąś opcję z terminami. Bo z NFZ wiadomo jak jest. Ja się teraz zapisałam na 23 stycznia. Trochę późno. Wiadomo, że planowe wizyty można tak ogarniać, ale nie zawsze się da. Czasem trzeba coś zrobić konkretnie w którymś tam tygodniu i nie można czekać aż będzie termin. Czasem coś wypadnie pilnie. To w sumie po to. Zawsze lepiej jak to będzie ten sam lekarz w dwóch różnych miejscach niż szukanie kogoś nowego prywatnie i wtajemniczanie go we wszystko.

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ