Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nowamamusia wrote:Tak Ja biorę falvit mama i dodatkowo jeszcze k.foliowy.
Co do wizyty to możesz iść i porozmawiać z ginem.Przy okazji się dowiesz jaki jest. Idziesz do niego pierwszy raz? On ci pewnie doradzi coś i powie czy jest sens czy nie robić usg.
Ale jak uważasz -
Karolka12345 wrote:Cześć Dziewczyny
OD 2 dni - 4 testy i widoczny pęcherzyk nie mogą kłamać
Zostanę po raz drugi Mamą
Belly termin pokazuje na 7.09 wg daty ostatniej @.
Trzymam kciuki za wszystkie Fasoleczki -
nowamamusia wrote:Karolka witamy w jakim wieku masz już dziecko? Fajnie, że już widziałaś chociaż pecherzyk. Szybko Ci się udało. A kiedy kolejna wizyta?
Azorczynka luteina jest na podtrzymanie ciąży. To inaczej progresteron. -
Azorczynka wrote:Czytałam na necie że kobiety często dostają luteinę na początku ciąży. A jak mi jutro da? To skąd mam wiedzieć czy mam to brać czy nie? Czy nie zaszkodzi Zmieniłam zdanie - jednak idę jutro
Ja jak pójdę to sobie zrobię chyba listę z pytaniami, żeby mi coś nie umknęłoStella
-
nowamamusia wrote:Wisienka gratulacje A na którego masz wstępnie termin?
Teraz będzie już na pewno dobrze i we wrześniu będziesz miała przy sobie maleństwonowamamusia lubi tę wiadomość
-
Luteina lub duphaston są przepisywane na receptę tylko. Te leki są na wspomaganie ciałka żółtego czyli tego co powstaje w jajniku po owulacji. Jest odpowiedzialne za produkcje progesteronu - tym karmi się zarodek dopóki łożysko i pępowina nie wykształcają się całkowicie. Lekarze przypisują to gdy poziom progesteronu we krwi jest niski lub gdy występuje plamienie\krwawienie w ciąży.
Progesteron podawany z zewnątrz na pewno nie zaszkodzi ale jak już się zaczyna brać to przerywa się dopiero po 12tc nawet jeśli nic się nie dzieje.
Szyjkę macicy mierzy się by kontrolować jej długość. Składająca się szyjka może spowodować poronienie i poród przedwczesny.nowamamusia, Azorczynka lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Trzymam kciuki za wszystkie Fasoleczki
Szybko ten pęcherzyk. Ale superIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kurczę chwilę mnie nie było i nie wiem do kogo najpierw odpisać
Belly pokazuje mi 4 tydzień 0 dni.
NA usg byłam tylko dlatego, że musiałam skontrolować torbiel na jajniku (wizyta umówiona z miesiąc temu) i od razu poprosiłam o skierowania na BHCG.
Tak widać maleńki pęcherzyk - ale wiadomo bez serduszka jeszcze, następną wizytę mam na 19.01 wtedy już powinno być
Mam już 4 letniego Synka Jasia. Chciałam, żeby byłą mniejsza różnica wieku ale plany planami, a życie życiem
Najpierw nie był odpowiedni moment, a potem zamiast od razu jak z Synkiem to 9 cs. Także różnica będzie 5 lat. Ale to nic Najważniejsze, że się udaloAzorczynka, nowamamusia, Kati86, stay lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Kurczę chwilę mnie nie było i nie wiem do kogo najpierw odpisać
Belly pokazuje mi 4 tydzień 0 dni.
NA usg byłam tylko dlatego, że musiałam skontrolować torbiel na jajniku (wizyta umówiona z miesiąc temu) i od razu poprosiłam o skierowania na BHCG.
Tak widać maleńki pęcherzyk - ale wiadomo bez serduszka jeszcze, następną wizytę mam na 19.01 wtedy już powinno być
Mam już 4 letniego Synka Jasia. Chciałam, żeby byłą mniejsza różnica wieku ale plany planami, a życie życiem
Najpierw nie był odpowiedni moment, a potem zamiast od razu jak z Synkiem to 9 cs. Także różnica będzie 5 lat. Ale to nic Najważniejsze, że się udalo -
Trzymam kciuki za wszystkie Fasoleczki
Karola mam termin jak Ty na na 07.09 Ja ma lekarza na 12 styczniaKarolka12345, nowamamusia lubią tę wiadomość
Mika -
Karolka12345 wrote:Tak wygląda pęcherzyk dziś:
https://zapodaj.net/13f8dc71233f0.jpg.html
W pierwszej ciąży brzuszek miałam jakoś przełom 3/4 miesiąca.
Ale to różnie o róznych kobitek wychodziNadusia