Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam dziś wizytę u mojej Pani doktor i ja to chyba nie zaznam spokoju. Po ostatniej było podejrzenie hipotrofii bo AC 4 tyg za małe. Teraz brzuszek pięknie przybrał, za to kosc udowa stoi w miejscu od miesiąca. Nawet wg. Usg jest krótsza niż miesiąc temu ( haha jak to mozliwe ). Nawet nie czytam w Internecie o tym ,a lekarka na urlopie i czeka mnie miesiąc niepewności. Także dziewczyny też nie przejmujcie się tak tymi pomiarami bo jak widać dziecko może nawet malec według USG:D
-
ale sie wkurzyłam... kupiłam baldachim do łóżeczka, taki wieszany u sufitu (z siateczki). Mód D. dziś go zawiesił i okazało się, ze ma jakieś dziwne plamy... mówię dobra wypiorę będzie ok, a tu dupa... plamy pozostały i 30 zł poszło do kosza bo to się do niczego nie nadaje... Zamówiłam nowy, bo ogólnie to bardzo fajnie to wyglądało jak wisiał... Jak będę miała już gotowy kącik dla małego to pokaże foty
a wy macie już kąciki gotowe? chwalcie się
weal - ja właśnie też zaczynam wątpić w usg, bo np. jak sprawdzała mi lekarka wiek łożyska to miesiąc temu miała II stopień, a za 3 tygodnie ta sama lekarka stwierdziła, że jest stopień 0.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:24
-
Dziewczyny pisałysmy dużo o kosmetykach z dobrym składem, więc podrzucam informację, którą znalazłam o jednym ze składników Octeniseptu - fenoksyetanol. Nie powinno się go stosować u małych dzieci - w Japonii jest wogole zakazany. Na końcu artykułu wymieniono inne kosmetyki dla dzieci, które go zawierają. Ja będę szukać czegoś innego do pielęgnacji pępuszka.
http://www.sosrodzice.pl/fenoksyetanol-powszechny-skladnik-ktory-warto-uwazac/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:37
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Tutaj są informacje gdzie można zamówić:
http://gbss.org.uk/information-and-support/testing-for-gbs/ecm-test-where-how/
perfectangel. Jak się czujesz? Coś lepiej?
Ja w ostatnim tygodniu nic nie przytyłam, więc jestem zadowolona, bo to się rzadko zdarzaAktualnie mam na plusie 10kg.
Dzięki, o drobinke lepiej. To jednak nie rwa tylko zapalenie mięśnia. Przeciazylam i teraz mam.za swoje. Mam leżeć. Ból może się utrzymywać do 6 tygodni ;( zimne okłady i paracetamol. To lepsza opcja niż rwa bo ból z czasem będzie lżejszy.
-
Annie1981 wrote:Tutaj są informacje gdzie można zamówić:
http://gbss.org.uk/information-and-support/testing-for-gbs/ecm-test-where-how/
perfectangel. Jak się czujesz? Coś lepiej?
Ja w ostatnim tygodniu nic nie przytyłam, więc jestem zadowolona, bo to się rzadko zdarzaAktualnie mam na plusie 10kg.
Dzięki, o drobinke lepiej. To jednak nie rwa tylko zapalenie mięśnia. Przeciazylam i teraz mam.za swoje. Mam leżeć. Ból może się utrzymywać do 6 tygodni ;( zimne okłady i paracetamol. To lepsza opcja niż rwa bo ból z czasem będzie lżejszy.
-
poppy wrote:Dziewczyny pisałysmy dużo o kosmetykach z dobrym składem, więc podrzucam informację, którą znalazłam o jednym ze składników Octeniseptu - fenoksyetanol. Nie powinno się go stosować u małych dzieci - w Japonii jest wogole zakazany. Na końcu artykułu wymieniono inne kosmetyki dla dzieci, które go zawierają. Ja będę szukać czegoś innego do pielęgnacji pępuszka.
http://www.sosrodzice.pl/fenoksyetanol-powszechny-skladnik-ktory-warto-uwazac/
Kumpela poleciła mi dzisiaj Asept jako zamiennik, dużo tańszy i widzę, że bez tego składnika...
https://www.recepta.pl/produkty/asept-spray-plyn-dezynfekcyjny-100-mlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:48
poppy, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
majju wrote:Marcia jak mam kilekarza rzeczy młodego to żeby nie wstawiać osobnej pralki to dorzucam jego rzeczy do naszych i wszystko piorę w loveli.
dzieki!
Co do octeniseptu to juz zakupiłam i nie bede zmieniać i swirowac, bo szczerze jakby na to wszystko patrzeć to olaboga... to ma taki składnik a to taki. w Japonii zakazany i tylko w Japonii.. tak samo sasiedzi ostatnio sie podniecali oilatum a i oliatum i emolium srokao zjechała.. to kupilam hippa ale z większością nie mam zamiaru swirowac, chusteczek mam 10 opakowan pampersa a tez podobno nie sa dobre. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny całymi dekadami pępek przemywało sie rozcienczonym spirytusem to teraz sie nie da? Chyba juz spirytus lepszy niz te wynalazki.
Oliwcia moja córa w 30tc wazyła 1200 i też prognozowali, ze trzech kilo nie złamie. I faktycznie urodzona 10dni przed terminem z wagą 2,9.
Teraz też prognoza jest, ze będzie 3,4 i nie wiecej. Mi to w sumie róznicy nie robi. Rodzilam i dziecko ponizej 3kg i dziecko prawie 4kg. Szczerze? w obsludze to sie niczym nie różnią te dzieci, a po urodzeniu szybko się zrównują z tymi urodzonymi po 4,5kg.
Nie ma to aż takiego znaczenia, aby tylko były dzieciaki zdrowe!Daniel
-
Viriki wrote:Mamy ktore maja dzieci albo i dwoje czy wy też macie takie nerwy??????
No ja po prostu swira dostaję do głowy. Jak widzę jak moi sie kłócą i szarpią to mam takie skoki ciśnienia, że bym ich rozszarpała. Dzisiaj to scierą dostali ode mnie oboje bo już mi żyłka pękła. Tłuką sie niemiłosiernie. Moja najstarsza wpadła w faze rządzenia się i rozstawiania brata po kątach. Ja pieprze, dzis sięaż zapowietrzyłam ja zaczelam ich strofować.
Wiem, ze moje reakcje są zapewne w dużej mierze wyolbrzymione przez hormony. Ale muszę przyznac, ze irytuja mnie jak nigdy...
Viriki - mnie do szału doprowadza jak moi się kłócą! Albo skarżą jedno na drugie.Milenka~11, Viriki lubią tę wiadomość
-
Viriki wrote:Dziewczyny całymi dekadami pępek przemywało sie rozcienczonym spirytusem to teraz sie nie da? Chyba juz spirytus lepszy niz te wynalazki.
Oliwcia moja córa w 30tc wazyła 1200 i też prognozowali, ze trzech kilo nie złamie. I faktycznie urodzona 10dni przed terminem z wagą 2,9.
Teraz też prognoza jest, ze będzie 3,4 i nie wiecej. Mi to w sumie róznicy nie robi. Rodzilam i dziecko ponizej 3kg i dziecko prawie 4kg. Szczerze? w obsludze to sie niczym nie różnią te dzieci, a po urodzeniu szybko się zrównują z tymi urodzonymi po 4,5kg.
Nie ma to aż takiego znaczenia, aby tylko były dzieciaki zdrowe!
A wiesz w jakich proporcjach rozcieńczyć? Ja się na tym nie znam i nie będę się za to brać, żeby nie popalić nie daj Bóg ciałka -
Dziewczyny a ja przy synku w szpitalu dostałam w zaleceniach toaletę kikuta pepowiny woda z mydłem. I tak robiłam. Odpadł równo tydzień po porodzie. Nie używałam żadnego "wysuszacza" i teraz też jeśli nic się nie będzie paprało nie będę. Ale octenisept w razie czego mam.
Milenka~11 lubi tę wiadomość