X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze.moja mama drobnej postury jak ja, nawet nizsza 156 cm, a ja sie urodzilam 4200 w 42tyg... mowila, ze kalectwo... wiec hmmm podziekuje :D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś wizytę u mojej Pani doktor i ja to chyba nie zaznam spokoju. Po ostatniej było podejrzenie hipotrofii bo AC 4 tyg za małe. Teraz brzuszek pięknie przybrał, za to kosc udowa stoi w miejscu od miesiąca. Nawet wg. Usg jest krótsza niż miesiąc temu ( haha jak to mozliwe ). Nawet nie czytam w Internecie o tym ,a lekarka na urlopie i czeka mnie miesiąc niepewności. Także dziewczyny też nie przejmujcie się tak tymi pomiarami bo jak widać dziecko może nawet malec według USG:D

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wkurzyłam... kupiłam baldachim do łóżeczka, taki wieszany u sufitu (z siateczki). Mód D. dziś go zawiesił i okazało się, ze ma jakieś dziwne plamy... mówię dobra wypiorę będzie ok, a tu dupa... plamy pozostały i 30 zł poszło do kosza bo to się do niczego nie nadaje... Zamówiłam nowy, bo ogólnie to bardzo fajnie to wyglądało jak wisiał... Jak będę miała już gotowy kącik dla małego to pokaże foty :D a wy macie już kąciki gotowe? chwalcie się :)

weal - ja właśnie też zaczynam wątpić w usg, bo np. jak sprawdzała mi lekarka wiek łożyska to miesiąc temu miała II stopień, a za 3 tygodnie ta sama lekarka stwierdziła, że jest stopień 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:24

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • majju Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia ja jeszcze czekam aż M. powiesi półki i obrazki nad łóżeczkiem. Nie omieszkam Wam pokazać jak pokoik będzie gotowy :)

Karooolcia :) lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero czekam na łóżeczko az będzie dostepne zeby zamowic :D i nie ma jeszcze poszewek i ochraniacza. Ktos cos na temat tyvh moich piekuch tetrowych rozważań? ;) moze z kolderka wypiore ? Tylko w ilu stopniach taka posciel sie pierze

16udvfxmplx8ab54.png
  • poppy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałysmy dużo o kosmetykach z dobrym składem, więc podrzucam informację, którą znalazłam o jednym ze składników Octeniseptu - fenoksyetanol. Nie powinno się go stosować u małych dzieci - w Japonii jest wogole zakazany. Na końcu artykułu wymieniono inne kosmetyki dla dzieci, które go zawierają. Ja będę szukać czegoś innego do pielęgnacji pępuszka.

http://www.sosrodzice.pl/fenoksyetanol-powszechny-skladnik-ktory-warto-uwazac/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:37

Annie1981 lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chcę wydrukowac jeszcze kilka kolorowych obrazków :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tutaj są informacje gdzie można zamówić:
    http://gbss.org.uk/information-and-support/testing-for-gbs/ecm-test-where-how/

perfectangel. Jak się czujesz? Coś lepiej?

Ja w ostatnim tygodniu nic nie przytyłam, więc jestem zadowolona, bo to się rzadko zdarza ;) Aktualnie mam na plusie 10kg.

Dzięki, o drobinke lepiej. To jednak nie rwa tylko zapalenie mięśnia. Przeciazylam i teraz mam.za swoje. Mam leżeć. Ból może się utrzymywać do 6 tygodni ;( zimne okłady i paracetamol. To lepsza opcja niż rwa bo ból z czasem będzie lżejszy.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tutaj są informacje gdzie można zamówić:
    http://gbss.org.uk/information-and-support/testing-for-gbs/ecm-test-where-how/

perfectangel. Jak się czujesz? Coś lepiej?

Ja w ostatnim tygodniu nic nie przytyłam, więc jestem zadowolona, bo to się rzadko zdarza ;) Aktualnie mam na plusie 10kg.

Dzięki, o drobinke lepiej. To jednak nie rwa tylko zapalenie mięśnia. Przeciazylam i teraz mam.za swoje. Mam leżeć. Ból może się utrzymywać do 6 tygodni ;( zimne okłady i paracetamol. To lepsza opcja niż rwa bo ból z czasem będzie lżejszy.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    Dziewczyny pisałysmy dużo o kosmetykach z dobrym składem, więc podrzucam informację, którą znalazłam o jednym ze składników Octeniseptu - fenoksyetanol. Nie powinno się go stosować u małych dzieci - w Japonii jest wogole zakazany. Na końcu artykułu wymieniono inne kosmetyki dla dzieci, które go zawierają. Ja będę szukać czegoś innego do pielęgnacji pępuszka.

http://www.sosrodzice.pl/fenoksyetanol-powszechny-skladnik-ktory-warto-uwazac/

Kumpela poleciła mi dzisiaj Asept jako zamiennik, dużo tańszy i widzę, że bez tego składnika...

https://www.recepta.pl/produkty/asept-spray-plyn-dezynfekcyjny-100-ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:48

poppy, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia jak mam kilekarza rzeczy młodego to żeby nie wstawiać osobnej pralki to dorzucam jego rzeczy do naszych i wszystko piorę w loveli.

Karolka12345 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Marcia jak mam kilekarza rzeczy młodego to żeby nie wstawiać osobnej pralki to dorzucam jego rzeczy do naszych i wszystko piorę w loveli.
    No wlasnie o tym tez myslalam ;) dzieki!;)
    Co do octeniseptu to juz zakupiłam i nie bede zmieniać i swirowac, bo szczerze jakby na to wszystko patrzeć to olaboga... to ma taki składnik a to taki. w Japonii zakazany i tylko w Japonii.. tak samo sasiedzi ostatnio sie podniecali oilatum a i oliatum i emolium srokao zjechała.. to kupilam hippa ale z większością nie mam zamiaru swirowac, chusteczek mam 10 opakowan pampersa a tez podobno nie sa dobre.

16udvfxmplx8ab54.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    hehe robię tak samo ;)

• Viriki Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny całymi dekadami pępek przemywało sie rozcienczonym spirytusem to teraz sie nie da? Chyba juz spirytus lepszy niz te wynalazki.

Oliwcia moja córa w 30tc wazyła 1200 i też prognozowali, ze trzech kilo nie złamie. I faktycznie urodzona 10dni przed terminem z wagą 2,9.
    Teraz też prognoza jest, ze będzie 3,4 i nie wiecej. Mi to w sumie róznicy nie robi. Rodzilam i dziecko ponizej 3kg i dziecko prawie 4kg. Szczerze? w obsludze to sie niczym nie różnią te dzieci, a po urodzeniu szybko się zrównują z tymi urodzonymi po 4,5kg.
    Nie ma to aż takiego znaczenia, aby tylko były dzieciaki zdrowe!

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• poppy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Mamy ktore maja dzieci albo i dwoje czy wy też macie takie nerwy??????
    No ja po prostu swira dostaję do głowy. Jak widzę jak moi sie kłócą i szarpią to mam takie skoki ciśnienia, że bym ich rozszarpała. Dzisiaj to scierą dostali ode mnie oboje bo już mi żyłka pękła. Tłuką sie niemiłosiernie. Moja najstarsza wpadła w faze rządzenia się i rozstawiania brata po kątach. Ja pieprze, dzis sięaż zapowietrzyłam ja zaczelam ich strofować.
    Wiem, ze moje reakcje są zapewne w dużej mierze wyolbrzymione przez hormony. Ale muszę przyznac, ze irytuja mnie jak nigdy...

Viriki - mnie do szału doprowadza jak moi się kłócą! Albo skarżą jedno na drugie.

Milenka~11, Viriki lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal u mnie kosc udoww tez chyba z 3 tyg roznica co do brzuszka i schizowalam ale sie uspokoilam troszke. W usg polowkowym patrzalam to kosc udoww bylamdo przodu a w 30 juz do tylu, widocznie tak rosnie;)

weal lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Dziewczyny całymi dekadami pępek przemywało sie rozcienczonym spirytusem to teraz sie nie da? Chyba juz spirytus lepszy niz te wynalazki.

Oliwcia moja córa w 30tc wazyła 1200 i też prognozowali, ze trzech kilo nie złamie. I faktycznie urodzona 10dni przed terminem z wagą 2,9.
    Teraz też prognoza jest, ze będzie 3,4 i nie wiecej. Mi to w sumie róznicy nie robi. Rodzilam i dziecko ponizej 3kg i dziecko prawie 4kg. Szczerze? w obsludze to sie niczym nie różnią te dzieci, a po urodzeniu szybko się zrównują z tymi urodzonymi po 4,5kg.
    Nie ma to aż takiego znaczenia, aby tylko były dzieciaki zdrowe!

A wiesz w jakich proporcjach rozcieńczyć? Ja się na tym nie znam i nie będę się za to brać, żeby nie popalić nie daj Bóg ciałka :(

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja przy synku w szpitalu dostałam w zaleceniach toaletę kikuta pepowiny woda z mydłem. I tak robiłam. Odpadł równo tydzień po porodzie. Nie używałam żadnego "wysuszacza" i teraz też jeśli nic się nie będzie paprało nie będę. Ale octenisept w razie czego mam.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do pępuszka używam takie specjalne gaziki ze spirytusem.

poppy lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa ja przy corce tez uzywalam takie gaziki;)

Lisa85, poppy lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ