X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85. To faktycznie lepsza opcja z tym zapaleniem. Trzymam kciuki, żeby ból jak najszybciej minął :)

Karolka. Ja na sutki będę kupować czystą lanolinę. Tylko nie pamiętam od kiedy go smarować. Czy już teraz czy w ostatnim miesiącu ciąży? Ktoś wie?

Ja czytałam w książce „Po prostu piersią”, żeby kupować staniki w 36tc, bo wtedy piersi powinny osiągnąć swój maksymalny rozmiar, więc jeszcze poczekam.

perfectangel85 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ja w 3 dobie po porodzie dopiero moglam cos kupic bo piersi bardzo urosly. Mi sie nie sprawdzilo ze do 36 tygodnia piersi osiagaja swoj rozmiar

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nosiłam zazwyczaj 75b,przed ślubem jak schudłam to było 70a a wczoraj musiałam kupić i padło na 80b,wiec sama niE wiem jaki kupić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:42

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klient idealny wrócił z zakupów;-)przez te dziwne apetyty cieszą się sprzedawcy z warzywniaków, bo im wykupuję wszystkie niedojrzałe owoce. Właśnie powstaje kompot ze śliwek i papierówek, wersja super kwasior;-)

dqpri09k6uedld97.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie po porodzie dopiero będziesz miała typowe mleczne piersi i one mogą jeszcze o dwa rozmiary skoczyc, takze ja sie z tym nie zgadzam ze w 36tc juz jest max.
    Ja mam luźny sportowy stanik, 2 szt do szpitala i do domu. A dopiero jak sie laktacja unormuje to mam takie fiszbinowe z Alles.

Do cycków mam Maltan. Stosowalam wczesniej i mi pasowal. A z drugim dzieckiem to w ogole nie stosowalam bo nie bylo potrzeby smarowac.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ciuszki wyprane i wyprasowane :) kocyki i pieluchy wlasnie sie piora ;) Dziewczyny a jak pralyscie ochraniacz do lozeczka i rozek? Pralka czy recznie?
    Pralka na trybie delikatne czyli krótko, 30 stopni i minimalne wirowanie.

natty85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec chyba zamówię te bez fiszbin,rzeczywiście w domu będę najlepsze.A na wyjście-tylko gdzie tu wychodzić z takim maluszkiem żeby się przejmować cyckami jak leżą :-p
    Dzisiaj wstępnie spakowała torbę i kurczę jeszcze trochę muszę dokupić.U mnie w szpitalu dla dziecka mam mieć tylko pampersy,mokre chusteczki i ewentualnie maść na odparzenia.Nic poza tym.

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprałam środek gondoli i pokrowiec od fotelika oraz... spakowałam torbę szpitalną!
    można powiedzieć, że mam wszystko pod kontrolą.
    tak naprawdę to mógłby się w sierpniu rodzić, bo jestem przyszykowana. tylko po 24.08 bo wtedy dopiero babcia przylatuje do dzieci.

Lisa85, Milenka~11, ⚘Kwiatuszek, zubii, shelby*, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii wszystkiego najwspanialszego! :)

zubii lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Dziewczyny, kupowaliście juz biustonosze do karmienia?
    Jesli tak to jakie polecacie? Znalazłam na Allegro fajne nie drogie, bawełniane i zastanawiam sie czy brać z fiszbinami czy bez fiszbinami i jaki rozmiar? Teraz juz mam 80B wiec duzo większy zamawiać?

Wszystkiego najlepszego Zubii. Samych wspaniałości i cudowności.

Ja kupuję dopiero po porodzie. W ciąży rozmiar mój się nie zmienił i nie wiem jaki będzie po ciąży. Mam już obczajony sklep w moim mieście gdzie mogę kupić tanie i miękkie staniki do karmienia na sam początek. Po ustabilizowaniu laktacji i rozmiaru zainwestuję w lepsze i sztywniejsze staniki do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 13:05

Milenka~11, zubii lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście są raptem dwa sklepy z bielizna a ceny maja z kosmosu,wiec nie nastawiam się na zakup tam biustonosza do karmienia.A ze kozna oddać w ciągu 14 dni to zamówię z Allegro i zobaczę co to przyjdzie :-)
    Dzisiaj mam wizytę u lekarza,a jest tak gorąco ze wychodzić mi się nie chce

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii ja rowniez zycze najlepszego!;)

U nas w hm słabizna:/ do Bydgoszczy sie przejade jutro moze, ma byc chlodniej. Jest taka parówa, ze w nocy 5 razy wstawalam po zimna wode. tak bym sie zimnego piwa z sokiem napiłaaa. Chyba wysnuje smsa o warke 0 % do lubego;) powiem wam, ze jak drugi raz będę planowac ciążę to tak zeby rodzic w maju. Wiadomo, ze plany planami ale jakby mi sie udalo to tak bym wolala, czyli zajsc trzeba we wrześniu. Idealnie.

zubii lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam bardzo :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tych stanikach Medeli piersi leza naprawde bardzo ladnie i chodze w nich juz :)
    Pod bluzka nie widac zeby to byl stanik bez fiszbin a nie mam miseczki B :)
    sa ladnie zebrane z kazdej str i nigdzie sie nie wylewaja wiec szczerze polecam.
    Jak juz mowilam rosna razem z piersiami wiec mozna kupowac juz i nie przejmowac sie ;)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Zubii najlepszości :)

Dziewczyny jaki krem na sutki kupiłyście?
    Ja kupiłam purlan 100 medela. Nie trzeba go zmywać przed karmieniem. Sprawdził się u mnie przy pierwszym dziecku.

Co do biustonoszy do karmienia, to do ustabilizowania laktacji lepiej mieć bezfiszbinowy. Ja w pierwszej ciąży kupiłam biustonosz ok. 35 tc. I po porodzie okazało się że jest za mały. Przy mniejszych rozmiarach do miseczki E fajne są biustonosze triumpha i można je spotkać na promocji w dobrej cenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 13:45

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia tez bylam tego zdania ale patrzac z drugiej str pewnie wiele z nas urodzi jeszcze w sierpniu i pozniej robiac imprezke urodzinowa jest wiecej mozliwosci niz w zimie ;) do tego takie kilkutygodniowe maluszki zle znosza taki gorac wiec lepiej im w brzuszku :)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeciez maj to nie zima ;) ja i tak jestem zdania, ze np mój termin czyli sam początek września to jest najgorszy termin bo nie dosc, ze sama koncowka ciazy jest zawsze najgorsza to dodatkowo ta końcówka przypada na cale lato. Te puchnięcia... pocenie sie, no nie wiem ja zle znoszę. Moze mnie dodatkowo dobija jeszcze zgaga, nie wiem ;) ale mowie plan na przyszle baby bedxie inny!;) a co bedzie to zycie zweryfikuje, znajac zycie wszystko sie juz zapomni i nie bedsie sie patrzec na daty;)

zubii lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia ja Cie w stu procentach popieram ze lepiej urodzic w maju:) moj Syn jest z 26 maja, zatem w ciazy tylko jeden taki kilkudniowy upal mnie zlapal. Potem Maly troszke sie odchowal jak byly znow upaly. A imprezka urodzinowa to grill:) ju drugi raz z rzedu, dlatego podoba mi sie taki uklad:)
    A ta ciaze tez gorzej znosze niz pierwsza... Upaly jednak daja sie we znaki..

Marcia1989 lubi tę wiadomość

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja corke urodzilam ostatniego kwietnia i tez mysle ze lepiej jak dzidzia sie urodzi na wiosne. Raczej juz 3ego dziecka nie planuje ale jakbym sie zdecydowala to bym planowala tak zeby z poczatkiem kwietnia sie urodzilo;p

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii - spełnienia marzeń :* I szczęśliwego, bezbolesnego rozwiązania :*

A ja dzis w humorku, bo z rana mdłości nie miałam :D (ostatnie 4 dni strasznie mnie męczyły). Byłam dziś też u rodziców trochę posiedzieć i pierwsze co moja mama powiedziała jak mnie zobaczyła to " Córuś brzuch ci się obniżył, ty chyba już niedługo urodzisz ". I szczerze mówiąc mam nadzieję, ze jeszcze dwa tygodnie wytrzymam, bo wtedy będę miała ciążę donoszoną i mogę rodzić :D Mam już wszystko naszykowane, więc jestem spokojna :)

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ