Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj tak. Termin na wrzesien jest przekichany jesli chodzi o upały. Rodzilam juz w listopadzie i w czerwcu.
Termin mialam tak w ogóle na poczatek grudnia, wiec w wakacje akurat połówkowe miałam. Sama ciaża spoko bo w upały miałam mały brzuszek, nic mi nie dolegalo, nie puchlam itd a Jak zaczelam byc juz duża to sie zakryłam swetrami i git.
W ciaży na czerwiec mialam kilka upalnych epizodów juz na koncówce ale ogólnie czerwiec polecam, urodziłam 16.06 i całe wakacje juz moglismy sie wylegiwac na spacerkach a nie leżeć plackiem z opuchlizną w domu.Daniel
-
No wlasnie o to mi chodzi. Tak naprawde wrzesnioweczki maja wakacje wyjete z zycia a potem bedziemy spacerowac w pizgajacej zlem jesieni
także dziecko kolejne nie w sylwestra, nie w swieta tylko na wakacjach trzeba robic hihi
i zobaczcie niby wrzesien fajnym terminem jesli chodzi o czas ciazy nie jest a sa statystyki ktore pokazuja ze wrzesien jest nawałem na porodówkach. Te sylwestry, zima, zakochanym sie nudzi.. ogrzewanie pod kołderka..
) facetowi nic sie nie zmienua a kobieta potem sie grzeje ale w inny juz sposób.. he; )
-
natalka1988 wrote:Ja corke urodzilam ostatniego kwietnia i tez mysle ze lepiej jak dzidzia sie urodzi na wiosne. Raczej juz 3ego dziecka nie planuje ale jakbym sie zdecydowala to bym planowala tak zeby z poczatkiem kwietnia sie urodzilo;p
Dokładnie i my tak chcieliśmy ale co zrobić jak nie wychodzinie każdy może sobie zaplanować.
Cameline, Justaw lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam w końcu krem Avent do sutków, zobaczymy.
Złożyłam dziś zamówienie w Gemini - 500 zł. Ale w tym 2 ciśnieniomierze dla nas do domu i dla mojej mamy. Także powiedzmy, że noworodkowych zakupów ok. 330 zł.
Zamówiłam też materac, komplet minky poduszeczka i kocyk, butelki medeli.
Z większych, droższych rzeczy został mi jeszcze laktator.
Jutro jadę do HM i SMyka dla przyjemności trochę ciuszków dokupići smoczek uspokajacz itd. I powoli z zakupów będę miałą koniec.
Który płyn do płukania dzidziuś macie? Zobaczyłam na Gemini, że są dwa...
https://www.aptekagemini.pl/dzidzius-koncentrat-do-plukania-odziezy-dla-dzieci-i-osob-o-wrazliwej-skorze-1-5-litra.html
https://www.aptekagemini.pl/dzidzius-plyn-do-plukania-750ml.html -
Była u mnie położna na wizycie, porozmawiałyśmy ponad godzinę. Fajna sprawa. Ciekawie mówiła o karmieniu piersią, przystępniej niż w sr. I posłuchałyśmy tętna malucha
Jutro popołudniu mam wizytę u lekarza, ciekawe ile Kurczaczek przybrał
zubii lubi tę wiadomość
-
Ja mam córkę z maja choć termin był za połową czerwca. nie przeżyłam wtedy upałów, płaszcza większego ciążowego też nie musiałam kupić bo w zimie mały brzuszek. Termin fajny
ale grilla od 6 lat na urodziny nie udało się zrobić no zawsze w weekend jakoś pada albo zimno.
Nie marudzić o upałach dziewczyny! Możecie wstać, nóżki schłodzić w wodzie, plecy przewietrzyć
Ja leżę na łóżku gdzie się już cała do niego przykleiłamsypialnia ostatni pokój po przechodnim więc wietrzenie słabe. Dookoła wszystkie ściany ocieplane. Sypialnia od strony zachodu więc słońce tu grzeje aż do no y. I stary płaski betonowy dach! Kto nie z bloków ten wie
temp. ponad 35 w pokoju. Dla porównania piętro niżej już 10 stopni mniej.
a i tak nie marudzę tylko chcę donosiç bo każdy dzień to krok milowy do zdrowia Matyldzi!
Doceniajcie co maciewisienka1212, Karolka12345, perfectangel85, Justaw, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ja polecam zamykanie okien w te upały, i jakies rolety ciemne czy zasłony. I jak ktoś ma to wiatraczek i wierzcie mi, ze jest o niebo lepiej w mieszkaniu. Sama mieszkam w takim mini bloku, słońce prosto w okno pokoju, budynek ocieplony wiec grzeje mocno. Ale odkąd stosuję to co napisałam powyżej wierzcie mi, ze sąsiedzi przychodzą do mnie żeby się schłodzić
zubii, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
Zubii wszystkiego najlepszego
Ja poprzednio rodzilam we wrześniu 2015, to było dopiero lato... obiecałam sobie ze drugie dziecko napewno nie na wrzesień i patrzcie, jestem tu z wami hehe
Dziś mam wizytę, ciekawe jak tam u mnie sytuacja bo ostatnio dużo przepowiadaczy mnie męczy.zubii, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
Zubii, najlepsze życzenia i szczęśliwego rozwiązania!
Iza, ja do szpitala kupiłam po taniości na Aliexpress taki otulacz "roboczy", żeby go później móc wrzucić do pralki i porządnie uprać ze szpitalnych zarazków, a tego właściwego będę używać dopiero w domu. Myślę, że otulanie już w szpitalu to fajny pomysł, ale nie chcę tam brać droższego Woombie czy Tulika.zubii lubi tę wiadomość
-
Ja.tez zamykam okna i mam klimatyzator przenosny i udaje sie utrzymac 25-26 st. Mimo ze mieszkanie ze schodami na poddasze i zaciaga upal z gory.
Ja mam corcie.z 19 marca i tez wg mnie fajny czas na porod. Potem wiosna, lato. No ale my przez to, ze plakalo duzo to wegetacja mocnanie wychodzilismy nigdzie
-
Ja tak jak Miffy spakowałam najgorszy otulacz, który kupiłam używany, żeby potem go porządnie wyprać. Ogólnie tak samo robię z ciuszkami do szpitala- zapewne na początku nieudolnie będzie mi wychodziło zakładanie
pieluchy więc mogą się mocno pobrudzić, zwłaszcza od smółki, więc biorę te gorsze, używane rzeczy, w domku będzie czas i miejsce na przebieranki w ładne ciuszki -
iza - ja moge ci z czystym sumieniem polecic taki : https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Swaddle-Wrap-Flannel-Envelopes-for-Newborns-Soft-Blanket-Swaddling-Baby-Sleepsack-Sleeping-Bag-Infant-Bedding/32698492888.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.kqAkKv
Kupiłam go na aliexpress za kilka złotych a jest bardzo fajny, milusi i nic się z nim po praniu nie dzieje (wiem, bo już go prałam). Myslę, że jak do szpitala to jak znalazł