X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mojego dziecka skoczyła z 2080g na 2200g jest to możliwe wogole? Czy zależy od lekarza? Za to szyjka kobiety 5.1 cm !
    Dalej w szpitalu , na ktg jakieś małe skurcze i dalej brzuch się napina jak chodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:36

zubii lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    To ja wczoraj szukam myjki syna a mąż do mnie żebym nie szukała bo jak wylewal mu wodę z wanienki to wylał myjke razem z wodą do kibla.... Ja w panikę ze zatka rury a on do mnie ze jakby miał zatkac to już dawno, bo to było tydzień temu...

Ja wczoraj też byłam na wizycie. Wszystko ok, szynka ok 3 cm, mam odstawić luteine. za 2 tyg pobierze mi gbs.

Wiecie, mam już ponad 29 stopni w mieszkaniu... idzie się ugotować. W nocy ciężko spać, w dzień zero wytchnienia... żałuję ze nie mieszkam w jakimś domku na wsi, z podworkiem, z basenikiem...

A tak w ogóle to witam się w 35 tc :)
    Kocham slowniki w telefonach :) szynka ok :):)

Milenka~11, Lisa85, massa, Marcia1989, perfectangel85, Niesia86, MrsKiss lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam bluzek do karmienia i rozpacz mnie ogarnia, wszystko w stylu "babcia Lodzia jedzie do sanatorium", macie jakieś patenty, żeby wyglądać jak człowiek? jak już trochę ładniejsze, to drogie. Eh...

aswalda, Karooolcia :), wisienka1212, baassiia lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Tak jak Agaciora pisała w Poznaniu dwie potężne burze w nocy, ale chłodniej zrobiło się dopiero nad ranem...

U mnie noc kiepska, Jasiek się rozchorował, wymiotował w nocy, także akcja przebieranie pościeli etc. Teraz też bidulek dętka z Niego, stan podgorączkowy.
    Także zaraz kładziemy się na drzemkę.

Popołudniu jak M wróci polecę do HM i Smyka zobaczymy czy coś zostało z wyprzedaży :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    To ja wczoraj szukam myjki syna a mąż do mnie żebym nie szukała bo jak wylewal mu wodę z wanienki to wylał myjke razem z wodą do kibla.... Ja w panikę ze zatka rury a on do mnie ze jakby miał zatkac to już dawno, bo to było tydzień temu...

Ja wczoraj też byłam na wizycie. Wszystko ok, szynka ok 3 cm, mam odstawić luteine. za 2 tyg pobierze mi gbs.

Wiecie, mam już ponad 29 stopni w mieszkaniu... idzie się ugotować. W nocy ciężko spać, w dzień zero wytchnienia... żałuję ze nie mieszkam w jakimś domku na wsi, z podworkiem, z basenikiem...

A tak w ogóle to witam się w 35 tc :)
    Haha..uśmiałam się, że szynka ok 3cm ;)
    Moja córka też kąpie się jeszcze w wanience, ale ta wanienka w wannie stoi, więc wodę do wanny potem wylewam. A jak jest u Ciebie?

Niesia86 lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka zdrówka dla synka.
    Shelby inny lekarz, inny pomiar ;)

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego prawie 3latka a w zasadzie Mąż, myje w takiej owalnej miednicy, bo wanienka bardzo chwiejna jest ale my mamy prysznic bez brodzika z szybą tylko więc nie miałby się jak popluskać :P
    Boże jak mnie te łydki bolą w nocy. Teraz jeszcze je czuje :(

zubii lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Dziewczyny facetom mózg kurczy się bardziej.
    Mój luby wrzucił brudne gacie do kibelka, zamiast do pralki. Także tego...

Haha :D Mój mąż też jest rozkojarzony w ciąży. W poniedziałek nie zabrał do pracy portfela - nic smiesznego, zdarza się ale za to wczoraj... :D
    Mieszkamy jakieś 30 km od Poznania a mąż pracuje w Poznaniu i codziennie dojedza do pracy. Zwykle miałam wizyty u lekarza (w Poznaniu) ok.17-18 i robilismy tak, ze ja wsiadałam w moim miescie w pociag i za 20 minut wysiadalam w Poznaniu, kawaleczek do gabinetu, maz po pracy pracy dojezdzal autkiem, razem szliśmy podpatrzeć córę i wracalismy sobie razem (a ze dla mnie to zawsze w ciazy wielka atrakcja to w drodze powrotnej jakaś kolacyjka coś).
    Natomiast wczoraj ze wzgledu na upały i stopień zaawansowania ciąży stwierdziłam, że pojadę drugim samochodem (klima, wygodnie i już nie trzeba dreptać z pociągu) - ale oczywiście ustaliśmy to parę dni wcześniej - trudno będziemy wracać na dwie fury bo mąż dojedzie do gabinetu z pracy (ma jakieś 10 minut). Ale mój luby podekscytowany, że zobaczy córkę, po robocie wsiadł w samochód i pojechał.... ale do domu :D:D:D:D czyli 30 km w drugą stronę i zorientował się dopiero kiedy na podjeździe nie było naszego drugiego auta - bo czekałam już u lekarza :D:D:D Ale, że było opóźnienie to zdążył dojechać bo mi się na początku nie chciał przyznac :D

Lisa85, shelby*, Milenka~11, Gosia1989, wisienka1212, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Witam sie w 36 tygodniu! Jeszcze dwa tygodnie i mogę na spokojnie rodzić :D Im bliżej czwartku to coraz bardziej sie stresuje ta wizytą u gina... U nas tez w nocy padało, ale i tak już parno jest :/

Lisa85, Marcia1989, Gosia1989, zubii, ⚘Kwiatuszek, Cameline, Bacardi90 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A uzywałaś zwykłej białej farby do drewna? kurde zaczynam sie zastanawiać czy by tego nie zrobić :P Mam ogólnie już prawie gotowy ten kącik i sie właśnie zastanawiam... tylko z drugiej strony jak pomaluję na biało to boję się, ze mój kot jak zacznie drapać (co jest nieuniknione) to będa ślady po wczesniejszym kolorze...

ja malowałam nasze łóżeczko, też dostawlismy starego gratka po znajomych.
    kupilam białą farbę do mebli tylko wodną i poprosiłam o nietoksyczną. podobno nawet jadalna jest :D co kto lubi. w kazdym razie najpierw zmatowilam papierem ściernym, potem umalowalam po poludniu, przez noc schlo, potem rano druga warstwe i na wieczór juz stało w pokoju bo ta farba szybko schnie.

edit. kolor byl taki drewniany i nie przebija, a kot sie nie zainteresowal poki co w ogole dzidziowym łóżkiem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/227239fba9cd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 11:10

Lisa85, Milenka~11, Cameline, ⚘Kwiatuszek, MrsKiss, Bąbelek1980, Bacardi90 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    ja malowałam nasze łóżeczko, też dostawlismy starego gratka po znajomych.
    kupilam białą farbę do mebli tylko wodną i poprosiłam o nietoksyczną. podobno nawet jadalna jest :D co kto lubi. w kazdym razie najpierw zmatowilam papierem ściernym, potem umalowalam po poludniu, przez noc schlo, potem rano druga warstwe i na wieczór juz stało w pokoju bo ta farba szybko schnie.

edit. kolor byl taki drewniany i nie przebija, a kot sie nie zainteresowal poki co w ogole dzidziowym łóżkiem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/227239fba9cd.jpg

Virki korcisz mnie :P może jednak się zdecyduje na malowanie :D A mój kot spi pod łóżeczkiem, robił kilka podejść żeby wejśc do środka ale że jest tam folia z tasma dwustronną to jak sie przylepił to szybko zrezygnował :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Na slasku duchota okropna, ciezko sie w nocy spalo, nie moglam usnac, zlana potem bylam i slabo mi bylo.

Ja moja corke.do 5 roku zycia w wanience kapalam ale ta wanienka w wannie byla wiec inaczej;)

Cameline czy Ty kiedys nie pisalas ze ktos z Twojej rodziny nie jezdzi do jackiewicza na wizyty? Ja bylam u niego na usg prenatalnych i teraz chce isc do niego na wizyte prywatna z racji tego ze mojej lekarki nie ma caly sierpien i chcialam sie spytac czy sie orientujesz ile kosztuje wizyta? Zastanawia mnie czy tyle samo co 3 usg prenatalne bo placilam 200 zl. No ale to co innego, chociaz mam nadzieje ze na wizycie usg kontrolne mi zrobi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 11:32

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zostalo mi dokładnie miesiac do porodu 31 dni, brzuch sie obnizyl i skurcze straszaki wieczorami sa, takze chyba czas torbe pakowac

My malowalismy komode farba z obi, bylo napisane ze nadaje sie do malowania zabawek i jest bezpieczna dla dzieci

Przyszlo mi zamowienie z gemini wszystko ok ale smoczki rozowe a bede miec synka, takze czekaja mnie jeszcze male zakupy :-(

natalka1988 lubi tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co może oznaczać wynik-500 leukocytów w moczu,w polu widzenia 10?Wszędzie czytam że w polu widzenia norma dla kobiet w ciąży to 5,ale martwi mnie ta liczba 500.Leukocyty w moczu miałam nie raz ale nie w takiej ilości.Myślałam że może jakaś infekcja ale bakterii brak.Mam grzybicę,może to wpłynąć na wynik?Wizytę mam w piątek.

mnk lubi tę wiadomość

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez a gemini pomylili kolory smoczków.. tez sie wkurzyłam. Totalnie nie te co chciałam

16udvfxmplx8ab54.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja standardowo jak Karolcia witam sie w 36 tyg!;) szok i niedowierzanie! Heh;) wg moich apek do porodu 35 dni! Przeciez to jwst chwila!

Milenka~11, Annie1981, zubii, Lisa85, Cameline, ⚘Kwiatuszek, baassiia lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście kto przenosi...pewnie ja, bo to pierwsze dziecko, a sama też podobno byłam przenoszona.
    Ale forum nie zmieniam, choćbym urodziła w październiku!

dqpri09k6uedld97.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuję, ale popołudniu dopiero. Szkoda, że nie rano, bo rano to jeszcze jakoś się czuję, a im dalej w ciągu dnia to jest gorzej. Upał i duchota u mnie niemiłosierne. Kostki i stopy zaczęły mi puchnać, a do tej pory było ok.

qb3chdgezj308xv3.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj usg ale po 15 dopiero.

u nas dzis leje, nic mi sie nie chce a wypadaloby obiad dzieciom zrobic ;)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki może pizzy nie zamknęli;-) albo niech sami gotują, tylko będziesz musiała to zjeść potem...;-)

dqpri09k6uedld97.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ