Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AllishiiA. Powodzenia!
Cameline. Ja mam planowane z uwagi na tokofobię.
Odnośnie odejścia wód, to na szkole rodzenia w UK mówili, że trzeba od razu jechać do szpitala, bo wody chronią przed infekcjami, a jak ich nie ma to dziecko bardziej narażone.
Widzę, że pojawił się temat chust. Ja chciałabym nauczyć się wiązać, ale używać będę raczej tylko w domu, na wyjście chyba wolę wózek. Koleżanka dała mi chustę Calin Bleu i tak leży, bo nie mam czasu się tym zająć. Ona w ogóle jakaś strasznie długa mi się wydaje, ale mam nadzieję, że jakoś dam radę.
Czy możecie polecić jakieś artykuły/filmiki, z których mogłabym nauczyć się wiązać? Mieszkam w UK i tu raczej nie załapię się niestety na żadne warsztaty.
Przez 1,5 dni moja Emilka ruszała się znacznie mniej i bardziej delikatnie. W końcu zdecydowałam się pojechać do szpitala, żeby sprawdzić dla świętego spokoju. Jak mnie podłączyli do KTG to zaczęła kopać jak szalona, także wszystko jest ok.zubii lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Tez na początku chciałam na ramiaczkach i tez byly same s i m, bez brzucha bym weszła ale z brzuchem ciezko. Wiesz co ta jesy na krotki rekaw, myslalam o yym ze bedzie gorąco no ale krotki rekaw od ramiączek az tak duzo sie nie rozni. No ta rozpinana jedna juz mam, jeszcze musze kupic jedna albo zamowic przez allegro ale to jst to samo i bez kosztów wysyłki. Moze i racja z do szpitala lepiej takiej za drogiej nie kupowac może sobie ja do domu kupie dla siebie po szpitalu, po pologu moze. Jak brzuch wroci do normu itd.
-
natalka1988 wrote:Marcia ja wczoraj bylam w auchanie i tez chcualam koszule do szpitala ale ja szukalam na raniaczkach i byly ale same male czyli s i m. A na krotki rekaw widzialam, chyba wiem o jaka Ci chodzi tylko ze ja dwie do szpitala juz mam na krotki rekaw po bokach z guzikamo odpinanymi do karmienia. Chcialam.na ramiaczkach bo na porodowkach to strasznie goraco jest. Szukalam tez w pepco ale nie widzialam. A ja tez nie kupie takiej za 50 zl bo mi szkoda bo ona pojdzie na hasiok po szpitalu. Wiec chce jak.najzwyklesza i dosc tania. Jutro po pobieraniu krwi jade na targ to moze tam.cos kupie:)
-
Kinga13 wrote:Mi od LennyLamb podobają się symfonie
Ogólnie pasiaki najbardziej wpadły mi w oko w LittleFrog, a żakardy w LennyLamb, więc jak złapiemy bakcyla to sobie w LL zaszalejemy
Ten nowy kolor symfonii jest piękny
Ja te chciałam pasiaka z LF ale trafiła się okazja z Nati -
Marcia czy Ty wiesz, że ja dopiero jak polubiłaś przed chwilą mój post przeczytałam poprawnie Twój nick i się zaczęłam zastanawiać kto to? I mnie olśniło, że to Ty. Poprawiłam szybko, ale zdążyłaś mi to napisać już. Haha.. Na mózg mi padło w tej ciąży i na oczy. Wybacz
Faktycznie muszę okulary zmienić.
Marcia1989 lubi tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:Marcia czy Ty wiesz, że ja dopiero jak polubiłaś przed chwilą mój post przeczytałam poprawnie Twój nick i się zaczęłam zastanawiać kto to? I mnie olśniło, że to Ty. Poprawiłam szybko, ale zdążyłaś mi to napisać już. Haha.. Na mózg mi padło w tej ciąży i na oczy. Wybacz
Faktycznie muszę okulary zmienić.
A ja teraz zobaczyłam jakie imię będzie nosić Twoja córcia i bardzo mi się spodobałoLisa85 lubi tę wiadomość
-
O 9.25 przyszly na swiat Wiktor i Adam z waga 1900 i 1950 i 46cm
oddychaja samodzielnie, grzeja sie
a ja mam trzesawke, juz coraz mnijesza. Wszyscy zdrowi
pozdrawiamy
natty85, Agaciora, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Gdziejestmieszko, paula876, Lisa85, kayka93, Emila92, Milenka~11, aswalda, Karooolcia :), perfectangel85, zubii, majju, Niesia86, Gosia1989, Magda_lenka, poppy, Marcia1989, KasiaHaBe, Kasia02, justa., Justa87, espoir, Zorganizowana:), Brave, Bacardi90, shelby*, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ktoras miala podwyzszone crp.? Bylam w szpitalu bo crp 14 w szpitalu crp 11 dostalam antybiotyk crp 12. Po tygodniu wypuscli mnie z crp 12. Dostalam antybiotyk do domu. Po skonczeniu antybiotyku crp 18 Powtorzylam badanie po 6 dniach i crp 20. Nie wiem co robic.
Zeby ok bo bylam u dentysty. Wymaz z pochwy ok. Mocz ok. Morfologia ok. Leukocyty 8 z kawalkiem norma do 10.
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Annie1981 wrote:AllishiiA. Powodzenia!
Cameline. Ja mam planowane z uwagi na tokofobię.
Odnośnie odejścia wód, to na szkole rodzenia w UK mówili, że trzeba od razu jechać do szpitala, bo wody chronią przed infekcjami, a jak ich nie ma to dziecko bardziej narażone.
A mi na szkole rodzenia Położna powiedziała, że procedura przy odejściu wód w każdym szpitalu może być inna ale badania mówią, że ryzyko infekcji znacznie wzrasta dopiero po 24h.
W moim szpitalu jest tak, że jak wody odejdą nocą i są czyste to nie ma pośpiechu, można dalej iść spać, rano podjechać do szpitala ale oni tam tylko sprawdzą czy to na pewno wody i jak ma się dziecko, jeśli wszystko będzie w normie to odsyłają do domu, żeby tam czekać na rozkręcenie się akcji bo przed upływem 24h i tak w żaden sposób nie będą ingerować. Co innego jak są podbarwione krwią lub zielone, wtedy od razu do nich dzwonić i jechać.
Mi też pełnia nie dała spać, okropna nocod 2 dni zaczeły się u mnie pojawiać kłucia/bóle w szyjce czy pochwie, sama nie jestem pewna. Raz trwają chwilę, innym razem przez godzinę czuję jakby mnie ktoś tam skopał. Jajniki też jakby zaczynały się odzywać, coś na podobę jak przed owulką i bolą mnie suty.
A mały cały czas wędruje po całym brzuchu, raz jest tak wysoko, że tyłek wpycha mi pod żebra, za chwilę gdzieś tam smyra na dole głeboko, czkawkę często tak odczuwam jakby leżał w poprzek ale na każdą wizytę u położnej układa się grzecznie głową w dól, liczę że żadnego psikusa nam nie zrobi na koniec.
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Hej
my po dlugim weekendzie zmordowani, miałam dwie imprezy w trzy dni hahaha. Ale spoko, nie rodzę i nic mi nie jest. Dzisiaj się polenię w domu chyba.
Z dzidziusiowych rzeczy przyszla mi karuzelka FP, ktora jednak zamowilam bo cena na Amazonie spadla korzystnie. I super jest. Dzieciaki wymysliły, ze zielony mis to moj syn, fioletowy to córka a niebieski to dzidzius
apropo wazektomii to my to bierzemny pod rozwagę. Ja sie nie zamierzam truć hormonami juz dłużej, mój mąż czwartego dziecka nie chce. Ja dopuszczam taką możliwość. Więc skoro on bardzo nie chce to niech ma jakiś wklad w swój wybór. nie rozumiem dlaczego to kobieta ma się poświęcac zakladac sporale, lykac proszki, zastrzyki brac albo kleic plastry a facet co? gumę załozy albo i nie i zadowolony. Ja gumek nienawidzę, szczerze ich po prostu nie cierpię to co mam zrobic? nie namawiam ani nie nakazuję partnerowi ale też nie chcę by mi ktoś nakazywał się truć. Jakąś decyzję trzeba podjąć, a wkurza mnie takie bronienie facetów, bo biedny się będzie poświęcał i da sobie naciąć siusiaczka, no mój Boże ...Gosia1989, Gabrysia84, różowo, AllishiiA lubią tę wiadomość
Daniel
-
AllishiiA wrote:O 9.25 przyszly na swiat Wiktor i Adam z waga 1900 i 1950 i 46cm
oddychaja samodzielnie, grzeja sie
a ja mam trzesawke, juz coraz mnijesza. Wszyscy zdrowi
pozdrawiamy
niech maluchy rosną szybko i zdrowo!
jak się czujesz po CC? Mówią coś dlaczego wody odeszły? Jakaś infekcja?
-
Marcia1989 wrote:Co Ty do mnie z ta Marciną? Hehe
)) no ja robilam w lux medzie od razu wzieli do labo, tez za okolo 4 dni. To ciekawe, ja 1 raz w życiu taki wymaz robiony;) zobaczymy. Kupilam dzis koszule do porodu, z auchan za 13 ziko
i najlepsze jest to, ze to jest sukienka ogolnie na krotki rekaw, zwykla tzw wór, ale wygląda jak pidzama a pidzam zadnych fajnych nie mieli a nie dam 3 dych, bo ja ja zaraz po poporodzie wywalam, nie bede jej trzymac. Mam juz jedna tez dawniej kupiona do karmienia na krótki rekaw rozpinana. A musze miec jeszcze druga i teraz sie zastanawiam, czy moze to byc taka z sieciowek na ramiaczka, nie az tak sexi i wyzywajaca jak justaw wstawila kiedys
hihi no ale tez taka drozsza za 5 dyszek np. I taka mniej wiecej kazda z was na pewno wie jaka , troszke opieta, piersi w tych :oslonkach" tylko, do karmienia w domu sie nadaje aoe w szpitalu. .. pod salafrokiem? Kuzwa no nie wiem wolalalabym miec choc jedna ladna, po porodzie bez brzucha to bedzie w ogole fajna. A te wory mi sie nie podobaja, jedna worowata do karmienia wystarczy. Ale ja mam sie zapasc pod ziemie w szpitalu heh chyba ze tylko w tej jednej bede chodzić; ) jeszvze mam zestawy spodenki plus koszulki itd.
-
Witam się Kochane w skończonym 35 tc
dzis wieczorem wizytuje, ale jestem mega dumna, że dotrwam do tej wizyty z brzuszkiem jeszcze mimo braku szyjki
jakieś żarty sobie robią te moje dzieci, starsza Rodziców hihi. Pochwalę się gotowym dla Małej koszem mojżesza w którym będzie spać na początku w sypialni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 23:08
Princesska, majju, Lisa85, Marcia1989, Milenka~11 lubią tę wiadomość