Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga13 wrote:
poppy motałaś już wcześniej? Bo ja mam tylko tą jedną, pierwszą żabkę i trzęsę się nad nią jak nie wiem co, a Ty mi tu o czterech Dydimosach gadasz i że to jeszcze na rozruchOgólnie to zauważyłam, że rogi mam takie jakby wyciągnięte, rogi nie są w kącie prostym, nie wiem czy coś skopałam przy praniu czy to tak ma być czy może nie robi to różnicy? Prałam w letniej wodzie, w proszku dzidziusiowym, bez płynu, a potem suszyłam całkowicie na płasko, to było pierwsze pranie i wydaje mi się, że zrobiłam je możliwie delikatnie....
Kinga - tak, motałam. Przy poprzednim dziecku zainteresowałam się tematem chust. A synuś okazał się totalnym chuściochem ☺
No i tak mi się uzbieralo trochę tych chust. W sumie 12. Z czego 3 to Natibaby, a reszta Didymos.
Twojej firmy nie znam, ale jeśli to czysta bawełna lub bawełna z lnem to spokojnie możesz prac w pralce nawet na 60 stopni (trzeba metkę sprawdzic). Ja jako pierwsze prałam z lnem właśnie (na 40 stopni), bo najmniej z nimi zachodu, no i kolorystycznie też trzeba było jakoś posegregowac. Najwięcej patyczkowania jest oczywiście z wełną. Mam 2 takie i tu juz trzeba uważać.
Krawędzie takie właśnie mają być, do skosa.
Moje chusty trochę się wyczekaly na kolejną dziecinę, bo 9 lat i będę musiała przypominać sobie wszystko ☺ -
Alishia powodzenia!
I dzis rano pisaly sie regularne skurcze w granicach 40-50, dosyalam podwojna dawke magnezu i no spy i leżę.
Teraz w szpitalu to przynajmniej mam troche czasu na forum, ale licze ze wyjde jak najszybciej bo nic jeszcze nie ogarniete przed porodem.. -
baassiia wrote:Mamy dla ktorych to.kolejna ciaza. Czy odczuwacie roznice w aktywnosci maluchow? Ja przez pierwsze 7 mies raczej tak samo odbieralam, a teraz tak mam wrazenie, ze synek taki powolniejszy ale te ruchy sa silne, az boli... tak sie wypycha, ze az skora pod zebrami.piecze, albo czuje jak mi na zoladek dociska... jest tez wiecej czkawek. Corcia to byl taki wiercioch, ale nie czulam takich bolacych ruchow.
U mnie caly czas czkawki na dole raz bardziej po prawej, raz po lewej.
Dokładnie odczuwam to samo. Teraz czasami mam wrażenie, że zaraz mi skóra pęknie tak pcha nogę. Ruchy ma już takie powolne. W dodatku się kreci i potrafi obracać głowa do góry i z powrotem. Syn jak się ułożył główka w dół to tak już do porodu został i stanowczo mniej bolesnie odczuwałam ruchy. Nie wiem może miało znaczenie, że wtedy miałam łożysko na przedniej ścianie a teraz na tylnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 09:46
-
ja mam jedną chustę, niestety synek był antychustowy, antyotulaczowy i inne takie, więc nówka sztuka
a co do ruchów, to ja Bartusia czułam częściej, ale był delikatniejszy, Maciuś jak mi posunie czasem z kopyta, to się zwijam...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Dzień dobry,
witam się z ulgą, bo tak z dwie godziny po obudzeniu nie miałam zgagi;-)miła odmiana. Teraz piję imbir z cytryną i pomaga, o ile się nie schylam. Pogoda na razie piękna, pranie dosycha a ja szykuję następną pralkę.
Porzeczka zmieniła się w super galaretkęchyba będzie mroźna zima, skoro mi się tak te słoiki chce robić.
Mam jeszcze plan na buraki, śliwki i dużo kompotu z jabłek, bo dobre na laktację. -
poppy wrote:Kinga - tak, motałam. Przy poprzednim dziecku zainteresowałam się tematem chust. A synuś okazał się totalnym chuściochem ☺
No i tak mi się uzbieralo trochę tych chust. W sumie 12. Z czego 3 to Natibaby, a reszta Didymos.
Twojej firmy nie znam, ale jeśli to czysta bawełna lub bawełna z lnem to spokojnie możesz prac w pralce nawet na 60 stopni (trzeba metkę sprawdzic). Ja jako pierwsze prałam z lnem właśnie (na 40 stopni), bo najmniej z nimi zachodu, no i kolorystycznie też trzeba było jakoś posegregowac. Najwięcej patyczkowania jest oczywiście z wełną. Mam 2 takie i tu juz trzeba uważać.
Krawędzie takie właśnie mają być, do skosa.
Moje chusty trochę się wyczekaly na kolejną dziecinę, bo 9 lat i będę musiała przypominać sobie wszystko ☺
Wow, 12 sztuk! Tak, moja to czysta bawełna i wiem, że nic nie powinno jej się stać w pralce, ale LittleFrog twierdzi, że te chusty delikatnie kurczą się po pierwszym praniu i że wtedy włókna się układają jeszcze po tkaniu, więc wykorzystałam pogodę na dworze, wyprałam ręcznie i wysuszyłam całkiem na płask. Dzięki, uspokoiłyście mnie z tymi rogamijakoś nie zwróciłam na to uwagi ani na warsztatach ani przed upraniem. Teraz próbuję bawić się w wiązanie brzuszka i mam nadzieję, że ją troszkę złamię do porodu
próbowałam też powtórzyć kangurka na sucho, ale miałam tylko poduszkę i to niewykonalne... Jak zaczęłam dociągać to zamiast ściągać chustę jak bandaż poduszka zaczęła wysuwać się do góry, lalki na warsztatach były cięższe
Alishia, trzymam kciuki!
Magdalenka, za Ciebie teżja widzę na suwaczku 33 tydzień
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Emma 32 wrote:Dzieki natty a co to crp?ja kontroluje brzuch codziennie tak z czystej ciekawosci,rosnie obwod ale nie jakos drastycznie.naczytalam sie tylko ze wys.afi to moxliwe wady u dziecka i troche jestem tym przerazonaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Moja córcia była delikatniejsza niż synek łożysko w obu ciążach z przodu ale synek mocniej się rusza i częściej niż córką i mocniej boli.
Ja mam jedną chustę z Natibaby jak nasza przygoda z chusta się uda to chce yaro la Vita. Albo od LL koronke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 10:25
-
zubii wrote:Moja córcia była delikatniejsza niż synek łożysko w obu ciążach z przodu ale synek mocniej się rusza i częściej niż córką i mocniej boli.
Ja mam jedną chustę z Natibaby jak nasza przygoda z chusta się uda to chce yaro la Vita. Albo od LL koronke.
Mi od LennyLamb podobają się symfonie
Ogólnie pasiaki najbardziej wpadły mi w oko w LittleFrog, a żakardy w LennyLamb, więc jak złapiemy bakcyla to sobie w LL zaszalejemyzubii lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Bąbelek1980 wrote:Ja znowu podwyższone ciśnienie, jak to wieczorem, wzięłam w końcu pół tabletki dopegyt, choć niewiele się obniżyło, jutro jak sytuacja się powtórzy, chyba wezmę całą.
Czy któraś z dziewczyn bierze dopegyt na nadciśnienie? Jak zwykle na ulotce napisane, że w ciąży zabronione, a lekarze mówią, że to najbezpieczniejsze tabletki na nadciśnienie przypisywane w ciąży.
-
Dzień dobry w rozpoczętym 37 tygodniu!
Marcia ja też byłam dzisiaj o 8 zanieść wymaz na gbs. Wyniki dopiero za 4 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 11:48
Marcia1989, justa., Annie1981, zubii, shelby*, Niesia86 lubią tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:Dzień dobry w rozpoczętym 37 tygodniu!
Marcina ja też byłam dzisiaj o 8 zanieść wymaz na gbs. Wyniki dopiero za 4 dni.)) no ja robilam w lux medzie od razu wzieli do labo, tez za okolo 4 dni. To ciekawe, ja 1 raz w życiu taki wymaz robiony;) zobaczymy. Kupilam dzis koszule do porodu, z auchan za 13 ziko
i najlepsze jest to, ze to jest sukienka ogolnie na krotki rekaw, zwykla tzw wór, ale wygląda jak pidzama a pidzam zadnych fajnych nie mieli a nie dam 3 dych, bo ja ja zaraz po poporodzie wywalam, nie bede jej trzymac. Mam juz jedna tez dawniej kupiona do karmienia na krótki rekaw rozpinana. A musze miec jeszcze druga i teraz sie zastanawiam, czy moze to byc taka z sieciowek na ramiaczka, nie az tak sexi i wyzywajaca jak justaw wstawila kiedys
hihi no ale tez taka drozsza za 5 dyszek np. I taka mniej wiecej kazda z was na pewno wie jaka , troszke opieta, piersi w tych :oslonkach" tylko, do karmienia w domu sie nadaje aoe w szpitalu. .. pod salafrokiem? Kuzwa no nie wiem wolalalabym miec choc jedna ladna, po porodzie bez brzucha to bedzie w ogole fajna. A te wory mi sie nie podobaja, jedna worowata do karmienia wystarczy. Ale ja mam sie zapasc pod ziemie w szpitalu heh chyba ze tylko w tej jednej bede chodzić; ) jeszvze mam zestawy spodenki plus koszulki itd.
Lisa85 lubi tę wiadomość
-
Marcia ja wczoraj bylam w auchanie i tez chcualam koszule do szpitala ale ja szukalam na raniaczkach i byly ale same male czyli s i m. A na krotki rekaw widzialam, chyba wiem o jaka Ci chodzi tylko ze ja dwie do szpitala juz mam na krotki rekaw po bokach z guzikamo odpinanymi do karmienia. Chcialam.na ramiaczkach bo na porodowkach to strasznie goraco jest. Szukalam tez w pepco ale nie widzialam. A ja tez nie kupie takiej za 50 zl bo mi szkoda bo ona pojdzie na hasiok po szpitalu. Wiec chce jak.najzwyklesza i dosc tania. Jutro po pobieraniu krwi jade na targ to moze tam.cos kupie:)