Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla jednych cesarskie cięcie jest trauma dla drugich ciężki poród. Po pierwszym nie mogłam siedzieć przez 3 miesiące, i nawet nie wiecie ile bym dała za cesarke w tamtym momencie. Przyszedł czas na urodzenie drugiego dziecka i wtedy dopiero się bałam powtórki z pierwszego porodu na szczęście wszystko poszło gładko. Teraz poród numer trzy i dalej się boje komplikacji przy porodzie SN, i że na cesarskie ciecie będzie za pozno.
zubii lubi tę wiadomość
-
a ja bym poszła z Mężem do innego lekarza, niech ten inny oceni, a Mąż posłucha... po co potem mają się obwiniać, wyrzuty robić i inne takie...
Milenka~11, zubii, Marcia1989, Gosia1989 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Podzielam zdanie zubii odnosnie wypowiedzi męża Kingi.. ewidentnie wywiera na Tobie mega presję. "Jak cos bedzie nie tak po sn to bedzie Twoja wina" no kuzwa jaki Ty masz na to wpływ? Rozwód będzie? W ogóle gdybys miala innego lekarza to pewnie tutaj tej dyskusji by nie bylo i Twoich rozważań, w ogole czytając Twoje posty odnosnie tego jak i Twój lekarz i Twój mąż twierdzą, ze poród sn jest beee to dla mnie jako dla pierworódki gdybym chciała wszystko "łykać" mowiac kolokwialnie to chyba jutro bylabym u swojego gina z blaganiem albo z kopertą o wypisanie zalecenia cc. Bo rodzac myslalabym tylko o tym, w jakim stanie urodzi sie dziecko. Wlasnie chcialam wspomniec o Emmie ktora z calego forum na usg chyba najwieksze ma dziecko i jakos nie wspominala nawet o możliwości cc. Swoja droga dziwne, ze Twoj mąż ma takie sztywne zasady i zdanie co do rodzaju porodu a w ciąży w tzw polu pracowalas w upały itd i tu nie bal sie o zdrowie dziecka i Twoje? Twój wybór, ja nikogo nie umoralniam na temat cc czy sn bo nie mam zadnych doświadczen z jednym ani z drugim ale uwazam ze dziewczyny maja racje. Cameline, zubii itd. Czy te, które by chciały sprobowac sn ale nie maja wyboru..
zubii, natalka1988, Cameline, Viriki lubią tę wiadomość
-
Ale naskrobałyście masakra
Ja do sutków kupiłam:
https://www.aptekagemini.pl/avent-krem-nawilzajacy-brodawki-sutkowe-30g.html
MA same naturalne składniki, nie trzeba zmywać i jest tańszy od Medeli
Co do FB to można tam zrobić główne posty pod którymi będziemy pisać typu: rozmowy różne (pierdu pierdu), karmienie, kupki etc
O właśnie o ten probiotyk FFbaby mi chodzi, muszę podjechać do apteki, w której to sprzedają w Poznaniu.
Wiecie, że zgubiłam moje badania na HBS, HIV, WR? No masakra nie mogę znależć... Muszę powtórnie wszystko zrobić...
TEraz grupa na FB jest tajna to jej nie znajdziecie...Nie wiem czy wklejenie linku coś da, ale wkleję...
https://www.facebook.com/groups/411710379229880/?notif_t=group_purposes_change¬if_id=1502378547735737Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Cameline wrote:Czasem dziecko w ostatnich 2-3 tygodniach mało przyrasta, nie ma reguły. No i błąd pomiaru też może być.
Ja tam sceptycznie podchodzę do tych usg, zwłaszcza teraz kiedy w odstępie kilku dni miałam 3 usg i każde inne. A wczoraj nagle o 700g dziecko większe niż tydzień temu... to niemożliwe.
Dokladnie.te usg sa mega niedokladne.moj maly tez niby w ciagu 12 dni przybral ok.700 gr a teraz przez 2 tyg nic takze nie nalezy panikowac co do tej wagi☺ -
Niestety, ta treść jest obecnie niedostępna
Być może użyty link wygasł lub strona jest widoczna tylko dla grupy odbiorców, do której nie należysz.
Wróć do poprzedniej strony · Przejdź do aktualności · Odwiedź nasze Centrum pomocy
taki jest kumunikat po wklejeniu linku -
Milenka~11 wrote:Chciałam Cię tylko wesprzeć w decyzji, nie lubię jak mnie ktoś namawia i z góry zakładam,że inni też tego nie lubią. Moje dwie koleżanki miały cc i żyją i dzieciaczki fajne, i nic strasznego się nie stało. Dłużej dochodziły do siebie, jakieś problemy z alergiami, ale kto dzisiaj nie ma alergii. Jedna musiała mieć cc, a druga chciała. Nikogo nie oceniam, każdy ma swój rozum.
co do alergii...u mnie w rodzinie nikt jej nie ma, ani w rodzinie mojego męża, moje siostry mają 6 synów, każdy urodzony sn....dla mnie alergia to jakaś abstrakcja;p -
Myślę, że sposób urodzenia nie ma wpływu na alergię.
znam w rodzinie kilka przypadków dzieci urodzonych SN, po 2 lata na mleku mamy, a takie alergie, ze w przedszkolu nie są w stanie jeść przedszkolnego jedzenia bo tego nie mogą, tego nie mogą i tamtego też nie... Skrajna alergia moim zdaniem uwarunkowana i genetycznie i czasami w jakich niestety przyszło nam żyć (wszechobecna chemia itd)
Choć oczywiście nie można generalizować, przypadki są różne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 20:24
-
Ja od początku wiedziałam, że mój lekarz woli cesarki, ale nie sądziłam, że mój mąż tak weźmie to do serca... Gin w sumie nie powiedział mi niczego na temat taki, że podczas SN coś mi grozi, powiedział, że zrobimy jak chcę, on po prostu wybrałby CC. Więc to raczej taka delikatna sugestia, a mój mąż już odbiera to tak jakby Bóg wie co nam groziło... Nie chcę zmieniać lekarza, odkąd zmarł mój pierwszy ginekolog to miałam do czynienia z wieloma i tylko ten jeden wzbudza moje zaufanie, chodziłam już do niego wcześniej zanim zaszłam w ciążę. Na samym początku wielu znajomych polecało mojemu mężowi jeszcze jednego lekarza i on bardzo chciał iść do niego na wizytę, porównać itp. a ja wtedy się uparłam, że już dosyć się w życiu nalatałam po ginekologach i nie ma mowy żebym znowu kombinowała z brzuchem kiedy mam już lekarza, któremu ufam... Dlatego teraz konsultacja z innym raczej nie wchodzi w grę.
Żałuję, że mąż nie był ze mną poprzednio na wizycie kiedy ten lekarz napomknął o tym cc. Ja wtedy już sporo o tym myślałam, ale podeszłąm do tematu trochę na zasadzie "skoro chce mi zrobić cc na życzenie to mogę spokojnie podejść do sn i nie martwić się, że mi odmówi i zacznie odwlekać, gdyby coś się działo". Może jakby był wtedy ze mną to by nie było teraz takiej napiętej atmosfery, zostało mało czasu i oboje reagujemy strasznie nerwowo... Ja ryczę, on też się stresuje, wiem, że chce dla nas jak najlepiej, ale trochę mu to w tej sytuacji nie wychodzi
Co do linku to mi działa, grupa nie jest tajna tylko zamknięta.. O ile to jakaś różnica? Też nie ogarniam fb. Tutaj super się pisze, ale rzeczywiście po porodach będzie nam łatwiej tam utrzymać kontakt... Co do postów i zamieszania to na jednej grupie szydełkowej na której jestem jest zwyczaj, że codziennie rano i wieczorem dziewczyny wrzucają posta takiego plotkowego. Pod tym rannym piszemy cały dzień, większość osób jest aktywna wieczorem, więc wtedy jest drugi post gdzie się przenosimy
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
najlepiej będzie, że te dziewczyny które chcą dołaczyc do grupy na fb zrobiły to teraz, jak będą już wszystkie wtedy grupę zrobimy tajną;]
tak szczerze na fb patrzę na zdjęcia profilowe i nie mam pojęcia kto jest kim:P
nie wiem czemu, ale zapamiętałam zubizubii lubi tę wiadomość
-
poppy wrote:Dziewczyny co to za papierki do sprawdzania wód? Jak tego użyć?
Właśnie coś ze mnie poleciało i szczerze mówiąc nie wiem co!!!
Można kupić paski lakmusowe do badania pH wydzieliny, ale najlepsze są specjalne testy do wykrywania sączących sie wód płodowych Clearblue. -
natalka1988 wrote:najlepiej będzie, że te dziewczyny które chcą dołaczyc do grupy na fb zrobiły to teraz, jak będą już wszystkie wtedy grupę zrobimy tajną;]
tak szczerze na fb patrzę na zdjęcia profilowe i nie mam pojęcia kto jest kim:P
nie wiem czemu, ale zapamiętałam zubi
haha a czemu ? bo nie ty pierwsza ;p