Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyna jak szyjka jest miekka to cos znaczy? Moge sie szykowac ze moze cos wczesniej urodze czy to nic nie znaczy?
Jak bedzie pogoda w srode to piore juz wszystko i sie pakuje do walizki na kolkach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 15:05
-
nick nieaktualnyTo ja może przez to że pierwszy raz będę rodziła, naiwnie liczę że poród będzie czymś pięknym i mistycznym;D najwyżej przeżyję szok;)
Milenka~11, ⚘Kwiatuszek, poppy, weal, espoir, Karooolcia :), Zorganizowana:), Marcia1989, Matka Rocku lubią tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:Dziewczyna jak szyjka jest miekka to cos znaczy? Moge sie szykowac ze moze cos wczesniej urodze czy to nic nie znaczy?
Jak bedzie pogoda w srode to piore juz wszystko i sie pakuje do walizki na kolkach:)
-
Wszystkie te opisy szyjki sa normalne w 9mcu wiec teraz to sie tylko cieszyc, ze sie skraca, mięknie i rozwiera
Natty pytałas o mydło. Mi doradzano żeby do szpitala zawsze brac to mydło którym się myłaś przed porodem, czy tam plyn do higieny intymnej tez. Ja się myję Dove i taki tez kupiłam do szpitala tylko małą buteleczkę. Nie ma co kombinować z nowościami w okresie pologu bo podobno potrafią uczulić.
paula876, natty85 lubią tę wiadomość
Daniel
-
Ja też dziś odebrałam GBSy oba ujemne naszczescie czekam jeszcze na wynik ogólny posiewu mam nadzieję że nic nie wybudowali. Dziś też byłam na pobraniu krwi na kwasy zolciowe bo lekarke zaniepokoil mój świąd.
Podpisuje się pod tym co któraś z Was wyżej napisała- jestem naiwna pierworódką która myśli że poród to coś wspaniałego i też mogę się rozczarować haha. Ale nie czytam o tym bo stwierdziłam że przecież i tak nic nie zmienie chlopak mnie dzis namawiał na kupno tego balonika Anabell bodajże? Słyszała któraś z Was o tym ? Podobno ułatwia poród i zapobiega peknieciuMilenka~11, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
A ja juz mialam nadzieje ze jak szyjka miekka to.uda sie cos wczesniej urodzic...:p
A znajac moje szczescie to jeszcze po terminie urodze... A polozna mnie jeszcze pocieszyla bo sie spytala mnie jaki termin porodu mi wyszedl z 1 usg tego wczesnego to ha jej mowie ze jeszcze 5 dni pozniej niz od terminu om a ona to zebym na porod w terminie om nie liczyla bo usg wczesnej ciazy jest bardziej dokladne... Ale mi koja lekarka nie zmienila tp jak zobaczyla te usg i kieruje sie data om... A jak jest u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 15:58
weal, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:A ja juz mialam nadzieje ze jak szyjka miekka to.uda sie cos wczesniej urodzic...:p
A znajac moje szczescie to jeszcze po terminie urodze... A polozna mnie jeszcze pocieszyla bo sie spytala mnie jaki termin porodu mi wyszedl z 1 usg tego wczesnego to ha jej mowie ze jeszcze 5 dni pozniej niz od terminu om a ona to zebym na porod w terminie om nie liczyla bo usg wczesnej ciazy jest bardziej dokladne... Ale mi koja lekarka nie zmienila tp jak zobaczyla te usg i kieruje sie data om... A jak jest u Was?
U mnie jest aż tydzień różnicy i lekarka się kieruje USG bo już w 6tyg dzidzia była 7 dni do przodu.. -
natalka1988 wrote:A ja juz mialam nadzieje ze jak szyjka miekka to.uda sie cos wczesniej urodzic...:p
A znajac moje szczescie to jeszcze po terminie urodze... A polozna mnie jeszcze pocieszyla bo sie spytala mnie jaki termin porodu mi wyszedl z 1 usg tego wczesnego to ha jej mowie ze jeszcze 5 dni pozniej niz od terminu om a ona to zebym na porod w terminie om nie liczyla bo usg wczesnej ciazy jest bardziej dokladne... Ale mi koja lekarka nie zmienila tp jak zobaczyla te usg i kieruje sie data om... A jak jest u Was?
W pierwszej ciąży też się cieszyłam że mam rozwarcie i każdy mówił w to dużo chodź a szybko urodzisz i co ? Przenoszona...a z tym terminem z pierwszych USG też lipa bo termin byl na 14.06 z om 12.06 a urodziłam 23.06. Za to słyszałam że z wszystkich USG tych na końcu bierze się ten najpóźniejszy jaki wyszedł i to niby jest najbardziej realistyczny no ale i u mnie się to nie sprawdziło bo najpóźniejszy wychodził mi na 21.06 -
Po 4 godz na IP ktg wysxlo b.dobre.0 skurczy.serce ladnie bije.Szyjka ze stali.Czeka mnie b.dlugi porod rzezna tak jak ktoras z Was napisala.w dodatku bez znieczulenia..zyc nie umierac nie ma co..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 16:35