X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany... Może jeszcze zobaczę w sumie w co się zmieszcze, bo wydaje mi się, że trochę tych rzeczy mam. Jeszcze dla siebie koszule i dla Bobaski rzeczy muszę poprać i poprasować, więc powoli się zabieram za organizację tej torby do szpitala, pewnie mi się coś w trakcie przypomni to mam jeszcze czas, żeby dokupić ;) Tą torbę sportową wrzuciłam teraz do pralki, ale nawet nie pomyślałam (ja durna) że po powrocie ze szpitala też by się przydało to wyprać... A z walizką będzie ciężko. Trudne to życie :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po tej biedronce i czuję się jak koń po westernie... Ilu ludzi tam było to masakra...
    Kupiłam mamie jakiegoś czerwonego dość dużego kwiatka i mam nadzieję, że jej sie spodoba :)

Ja jestem spakowana w walizkę z kółkami, z tym że u mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje...

Też czekam na wyniki GBS i muszę jeszcze zrobić HIV itp.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam walizki na kółkach, trudno będziemy się szarpać z torbą, bo walizki nie mieszczą się nam w bagażniku. Całe życie pakowałam się w plecak 80l a teraz powinnam być elegancką damą z walizeczką stewardessy. No niestety, nie w naszej limuzynie...chyba, że pojadę pociągiem na porodówkę;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Rusalka. Ja w moim planie do CC mam:
    - nasiewanie jeszcze na sali operacyjnej(przekazanie mikrobiomu)
    - kontakt skóra do skóry jeszcze na sali operacyjnej podczas szycia
    - nie zgadzam się na podanie butelki, wody an smoczka bez mojej zgody
    - jeżeli medycznie niezbędne będzie dokarmianie to wyrażam zgodę na podanie tylko za pomocą kubeczka lub strzykawki
    - nie zgadzam się na oddzielanie dziecka ode mnie bez informacji i mojej zgody
    - chcę, aby dziecko było zawinięte w ręczniczek, który ja dostarczę a nie szpitalny (przekazanie mikrobiomu)
    - nie wyrażam zgody na kąpanie dziecka w szpitalu.
    Niektóre punkty mam już uzgodnione z lekarzem inne dopiero będę uzgadniać, więc zobaczymy jak to wyjdzie.

aswalda. Ja biorę laktator do szpitala na wszelki wypadek, żeby się nie prosić. Nie mam jednak pomysłu jak będę go tam czyścić i wyparzać. Mam nadzieję, że się nie przyda.

Kinga. Ja omawiam plan porodu z lekarzem, bo nie wiem na co mogę liczyć, na co się zgodzą a na co nie. Np. pępowiny nie chcą przeciąć po 3 minutach, może dlatego że to CC.

Viriki. To daj znać jak to wyjdzie z planem porodu po konsultacji.

Annie, mam bardzo podobne punkty. Spię od 2 nocy z pieluszką - będę chciała, by nią właśnie położne wytarły Małą po narodzinach. Drugą mają jej dać do przytulania (rada położnej).
    Nie udało mi się nigdzie dostać FFBaby, nie ma go w hurtowniach... Zastanawiam się, czy brać swój Dicoflor do podawania od pierwszego dnia. Ty coś bierzesz do szpitala?

Z dodatkowych punktów mam jeszcze brak zgody na szczepienia w szpitalu. Zastanawiam się, co z domięśniową wit K...
    Chcę jeszcze dodać coś takiego, że chciałabym, żeby wszystkie standardowe zabiegi medyczne na dziecku były wykonywane w obecności rodziców.

W środę chcę ten plan skonsultować z moim ginekologiem, tym bardziej, że chciałabym, żeby godzinę przed cc umieszczono mi w pochwie szmatkę / gazik, którym potem położna miałaby natrzeć dziecko. Wiem, że w moim szpitalu jeszcze tego nie praktykowano, pojęcia nie mam, jak do tego podejdą. Najpierw chcę ginekologa podpytać, co jest możliwe a co absolutnie nie.

Viriki - chętnie bym zobaczyła Twój plan, jeśli to nie problem.

Cykor łapie mnie coraz większy. Wlazłam w link mamyginekolog o cc - nie wiem, na jaką cholerę. Tylko mnie ten artykulik wystraszył i podbił emocje przed zabiegiem. Też mi się od kilku nocy ciągle śnią dzieci, porody, komplikacje - podświadomość robi swoje...

7u22vfxm0lh292be.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Na szczescie synus sie wreszcie obrocil glowka w dol:) waga 2702g:)

Szyjka lekko skrocona, miekkawa, pozamykana

Marcia1989, Milenka~11, ⚘Kwiatuszek, zubii, Princesska, Bacardi90, perfectangel85, justa., Ja86, Niesia86, miffy, Cameline, majju, Lisa85, Gosia1989, shelby*, KasiaHaBe, Zorganizowana:), aswalda, Annie1981 lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Nie mam walizki na kółkach, trudno będziemy się szarpać z torbą, bo walizki nie mieszczą się nam w bagażniku. Całe życie pakowałam się w plecak 80l a teraz powinnam być elegancką damą z walizeczką stewardessy. No niestety, nie w naszej limuzynie...chyba, że pojadę pociągiem na porodówkę;-).

Jak to sie mówi jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :) Myslę, że z torbą nie będzie źle :) Ja tez na początku o niej myślałam i soecjalnie na poród walizki bym nie kupowała :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ kupię sobie "luiwitona" jak tylko pojadę na jakie wczasy do Turcji...

Karooolcia :), Karolka12345, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Ja tez niemam walizki :)) zawsze mąż przy wyjściu ze szpitala może zanieść bety do auta i potem po nas wrócić: ))

hchys65gxvlp3h6f.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siebie spakowalam do małej walizki na kółkach, a synusia do torby sportowej.

Która pisała rano, że ma biegunkę, bo mi umknęło? Łączę sie w bólu.
    Ja też mam! Już od rana! I to tak konkretnie! Oprócz tego nic innego typu mdlosci czy wymioty mi nie dolega.

qb3chdgezj308xv3.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 10 siedzę i czekam po ktg na wypis. Bo im jakiś system w komputerze padł. To jest kpnina. Jestem głodna, niedobrze mi, niewygodnie i chce do domu. Porażka jakaś.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziewczyny od 10 siedzę i czekam po ktg na wypis. Bo im jakiś system w komputerze padł. To jest kpnina. Jestem głodna, niedobrze mi, niewygodnie i chce do domu. Porażka jakaś.
    Musisz koniecznie czekać na wypis? Nie mogą wysłać pocztą lub osoba upoważniona odbierze

zubii lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie mydlo do szpitala? Polozna mowila zeby zabrac jakies delikatne gdyby byla cc. Suchy szampon to dobry pomysl tez mam taka fobie ;) Mam badania hiv hcv ahbs z 20 lipca a tp mam na 20 wrzesnia. Myslicie ze te badania beda dobre czy powinnam robic nowe?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska, a może później da się ten wypis, nie siedź tam bo umrzesz z głodu.
    Kupiłam szarego mydła 2 kostki;-)

dqpri09k6uedld97.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zapakowałam w zwykłą torbę podróżną taką jak podręczny i jeszcze masę miejsca w niej mam. Zawsze M mi dowiezie wszystko czego zabraknie. A laktatora nie kupuję w ogóle bo u nas w szkole rodzenia można sobie bez problemu wypożyczyć gdyby okazał się konieczny chociaż przypuszczam, że szybciej małą odstawię niż dam się odłączyć do takiego sprzętu. Wciąż wizja karmienia piersią wydaje mi się przerażająca.

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też tak się oczy kleją?Normalnie się łokciami podpieram i ciągle bym żarła cukierki.

zubii, Karooolcia :) lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia moglas dac znac tu ze dosalas sie na fb. Bo dopoki nikt tu nie da znac to ja nie przyjmuje do grupy :D

baassiia lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam czekać bo skoro byłam wczoraj z powodu słabszych ruchów musiałam
    Mieć konsultacje lekarska.! Tragedia. Właśnie jestem w aucie i wracam.. wykończona

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie teoretyczne. Co jesli ktos jest umowiony na cc, ale to tzw ciecie na zyczenie bez medycznych wskazan, a nagle szybciej odejda wody i pojawia sie skurcze? Robia cc czy jesli porod jest posuniety to trzeba sn?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest skierowanie na cc to ztobią i przy początku akcji porodowej cc. Ale niekiedy się jyż nie da, jak np.dziecko w kanałach już siedzi :)

zubii, poppy lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norek! w kanałach;-)

poppy, Karooolcia :), Karolka12345, Bacardi90 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ