Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka12345 wrote:Veni vidi vici!
Wróciłam z lidla cała, zdrowa i z tym co chciałamKarolka12345, Lisa85 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Nie mówcie mi nic o zakupach w lidlu, ja w ogóle nie ogarniam takich rzeczy... Ale za to moja teściowa jak najbardziej i ma po drugiej stronie bloku, więc jak coś to dzwonię do niej
Dziewczyny, a omawiacie plany porodu z ginekologiem, czy po prostu piszecie i zabieracie ze sobą?08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja wczoraj wraz z zakupem większej ilości podkładów poporodowych i butelek do karmienia ZAKOŃCZYŁAM kupowanie dla dziecka czegokolwiek reszta rzeczy po porodzie chociaż i tak na kilka pierwszych miesięcy wszystko mam. Teraz mogę siebie trochę porozpieszczać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:13
zubii, espoir, Cameline, Annie1981, justa., Lisa85 lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
paula876 wrote:Słyszałam dobre opinie o tym szpitalu, koleżanka tam rodziła i mówiła że nie było takiego oblężenia jak w innych popularnych szpitalach i nie miała nawet nacinanego krocza udało się ochronić, tzn. Krzyczała że się nie zgadza na nacięcie i położna nie miała wyjścia;)
Na pewno będzie wszystko dobrze, patrząc na suwaczek to poród już za chwilkę
Ja tam rodzilam syna nascie lat temu i tez bylam zadowolona.Nie lubie za bardzo tych typowo polozniczych sxpitali,tym bardziej ze w wakacje oblezenie w nich straszne.Na Woloskiej jakos tak kameralnie i spokojnie mimo ze z zewnatrz sxpital nie zacheca bo to typowy moloch ale oddzial polozniczy po remoncie wiec jest ok.Dzis to cala w nerwach jestem,mam nadzieje ze to afi nie wxrislo a plytki nie spadly...aha tam mozna wykupic tez prywatna polozna kosxt 800 zl.o karowej tez slyszalam duzo dobrego tylko tam tlok a kosxt poloznej 1500 zl-znajoma w lutym corke urodzila i byla zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:23
-
Bąbelek1980 wrote:Odebrałam wynik GBS I niestety...streptococcus B wysłałam info do lekarza, nie wiem jakie jest dalsze postępowanie? Któraś z Was miała?
Babelek ja tez mam paciorkowca.Przy porodzie dostaje sie antybiotyk i tyle a po porodzie u malucha robi sie wymazy.tyle wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:31
-
Bąbelek antybiotyk dostaniesz podczas porodu, spokojnie będzie dobrze
Dzięki laski za życzenia! Oby się chociaż z połowa spełniła
Rusałka jesli chcesz/ chcecie to mogę wam wkleić punkty z mojego planu, tylko wieczorem bo dziś znów dziecka pilnuję i nie wiem kiedy będę znów online.
Se znalazłam zajęcie, nie wiem czy wam pisąłam, że pilnuje dziecka sasiadce bo ja opiekunka zostawila w polowie wakacji. Mloda ma 1,5roku wiec w sumie moje dzieci sie przyzwyczajają do malucha w domu i dobrze hahaha.Daniel
-
Emma 32 wrote:Ja tam rodzilam syna nascie lat temu i tez bylam zadowolona.Nie lubie za bardzo tych typowo polozniczych sxpitali,tym bardziej ze w wakacje oblezenie w nich straszne.Na Woloskiej jakos tak kameralnie i spokojnie mimo ze z zewnatrz sxpital nie zacheca bo to typowy moloch ale oddzial polozniczy po remoncie wiec jest ok.Dzis to cala w nerwach jestem,mam nadzieje ze to afi nie wxrislo a plytki nie spadly...aha tam mozna wykupic tez prywatna polozna kosxt 800 zl.o karowej tez slyszalam duzo dobrego tylko tam tlok a kosxt poloznej 1500 zl-znajoma w lutym corke urodzila i byla zadowolona
Ja wybrałam Inflancka ale tego się właśnie boję że będzie dużo rodzących i problem z miejscami. Chociaż w sumie ja mam termin na koniec września to moze nie będzie tak źle. Na pewno zdecyduje się na taką położna bo wydaje mi się że będę spokojniejsza, no ale nigdy nie ma gwarancji że nie będzie miała akurat dyżuru albo innej rodzącej.
Trzymam kciuki w takim razie za dzisiejsze badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:34
Emma 32 lubi tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
dzieki dziewczyny za info o afi
ja mam 20 a nawet 21 i zaczynam panikowac
lekarz mowi ze spokojnie i do obserwacji i ze norma do 25 ale jak szeram w necie to norma wlasnie do 20 jest...
mowi ze ewentualnie moze tak byc od lezenia a ostatnio przeciez musialam jak kloda lezec przez zapalenie miesnia nogi
dopiero za 1,5 tyg wizyta....
i przesladuja mnie osattnio sny o porodzie, zaczynam chyba sie juz porzadnie stresowac tym co mnie czeka
za pierwszym razem tez mialam schizy o komplikacjach porodowych -
Dzięki dziewczyny za info Mam nadzieję, że nie zapomną mi podać tego antybiotyku. Kolejna rzecz na głowie, żeby to dopilnować
@Perfectangel - ja miałam swego czasu AFI 24,5 i lekarz właśnie kazał dużo odpoczywać, oszczędzać się, więc nie wiem co ma leżenie do zwiększonej ilości wód plodowych. Na szczęście teraz spadło I mam 17. Tym się nie martw, norma jest do 25. -
Bąbelek1980 wrote:Dzięki dziewczyny za info Mam nadzieję, że nie zapomną mi podać tego antybiotyku. Kolejna rzecz na głowie, żeby to dopilnować
@Perfectangel - ja miałam swego czasu AFI 24,5 i lekarz właśnie kazał dużo odpoczywać, oszczędzać się, więc nie wiem co ma leżenie do zwiększonej ilości wód plodowych. Na szczęście teraz spadło I mam 17. Tym się nie martw, norma jest do 25.
w sumie kazalby szybciej przyjsc jakby by byl powod do stresu a nie po dwoch tygdoniach... tak sie pocieszam -
Ja dziś wychodzę do domku ze szpitala
Bóle mam dalej ale nie spowodowały rozwarcia. Pierwszy raz w życiu chciałam zostać w szpitalu bo nie jest źle. A w domu to przy skurczach nie wiem czy jechać do szpitala czy co robić, zwłaszcza że mam 30kmKarooolcia :), Karolka12345, aswalda, Milenka~11, paula876, shelby*, Bąbelek1980, zubii, Annie1981, justa., Brave, Lunka, Lisa85, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś do Biedry musze lecieć i kupić jakiegoś kwiatka dla mamy, bo ma imieniny jutro U nas w kwiaciarni jak zobaczyłam po ile są kwiatki to masakra... Moja mama lubi strasznie storczyki i chciałam taki jej kupić to w kwiaciarni 60 zł i sząłu nie robiłWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 11:03
-
Sto lat sto lat Viriki!!!ja też niedługo dobiję do tej cyferki;-)
też zaliczyłam lidla i kupiłam dla dwóch dzidziusiów body, złapałam hippa do kąpieli i krem, kocyków z psim patrolem już nie było, trudno chrześniak nie dostanie.
Musiałam sprawdzić co to afi, bo nie wiedziałam, ja tylko słyszę na wizycie, tu okej , tu okej, tam okej, tam okej i tyle. Będę miała swoją położną, bo chcę się załapać do konkretnego szpitala i za tydzień jedziemy podpisać umowę. -
Karooolcia :) wrote:A ja dziś do Biedry musze lecieć i kupić jakiegoś kwiatka dla mamy, bo ma imieniny jutro U nas w kwiaciarni jak zobaczyłam po ile są kwiatki to masakra... Moja mama lubi strasznie storczyki i chciałam taki jej kupić to w kwiaciarni 60 zł i sząłu nie robił
W kwiaciarniach ceny na storczyki są z kosmosu, ja akurat bardzo te kwiaty lubię 20zł to taka standardowa cena w marketach, czasem trafi się promo ciut taniej, a czasem po 30 zł mają takie serio fajne sztuki08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
paula876 wrote:https://www.gdzierodzic.info/placowka/1048
Tu są opinie i jest informacja że mają jedną 1-os. sale.