X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Veni vidi vici! ;)

Wróciłam z lidla cała, zdrowa i z tym co chciałam ;)
    Ja tez bylam w lidlu. Mialam kupic 1 rzecz ;) a mam bluze sukienke dresik i rajstopki ;)

Karolka12345, Lisa85 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi nic o zakupach w lidlu, ja w ogóle nie ogarniam takich rzeczy... Ale za to moja teściowa jak najbardziej i ma po drugiej stronie bloku, więc jak coś to dzwonię do niej :P

Dziewczyny, a omawiacie plany porodu z ginekologiem, czy po prostu piszecie i zabieracie ze sobą?

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wraz z zakupem większej ilości podkładów poporodowych i butelek do karmienia ZAKOŃCZYŁAM kupowanie dla dziecka czegokolwiek :P reszta rzeczy po porodzie chociaż i tak na kilka pierwszych miesięcy wszystko mam. Teraz mogę siebie trochę porozpieszczać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:13

zubii, espoir, Cameline, Annie1981, justa., Lisa85 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik GBS I niestety...streptococcus B :( wysłałam info do lekarza, nie wiem jakie jest dalsze postępowanie? Któraś z Was miała?

f2wl4z17q60magcw.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    Słyszałam dobre opinie o tym szpitalu, koleżanka tam rodziła i mówiła że nie było takiego oblężenia jak w innych popularnych szpitalach i nie miała nawet nacinanego krocza udało się ochronić, tzn. Krzyczała że się nie zgadza na nacięcie i położna nie miała wyjścia;)

Na pewno będzie wszystko dobrze, patrząc na suwaczek to poród już za chwilkę:)

Ja tam rodzilam syna nascie lat temu i tez bylam zadowolona.Nie lubie za bardzo tych typowo polozniczych sxpitali,tym bardziej ze w wakacje oblezenie w nich straszne.Na Woloskiej jakos tak kameralnie i spokojnie mimo ze z zewnatrz sxpital nie zacheca bo to typowy moloch ale oddzial polozniczy po remoncie wiec jest ok.Dzis to cala w nerwach jestem,mam nadzieje ze to afi nie wxrislo a plytki nie spadly...aha tam mozna wykupic tez prywatna polozna kosxt 800 zl.o karowej tez slyszalam duzo dobrego tylko tam tlok a kosxt poloznej 1500 zl-znajoma w lutym corke urodzila i byla zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:23

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Odebrałam wynik GBS I niestety...streptococcus B :( wysłałam info do lekarza, nie wiem jakie jest dalsze postępowanie? Któraś z Was miała?

Babelek ja tez mam paciorkowca.Przy porodzie dostaje sie antybiotyk i tyle a po porodzie u malucha robi sie wymazy.tyle wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:31

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek antybiotyk dostaniesz podczas porodu, spokojnie będzie dobrze :)

Dzięki laski za życzenia! Oby się chociaż z połowa spełniła ;)

Rusałka jesli chcesz/ chcecie to mogę wam wkleić punkty z mojego planu, tylko wieczorem bo dziś znów dziecka pilnuję i nie wiem kiedy będę znów online.
    Se znalazłam zajęcie, nie wiem czy wam pisąłam, że pilnuje dziecka sasiadce bo ja opiekunka zostawila w polowie wakacji. Mloda ma 1,5roku wiec w sumie moje dzieci sie przyzwyczajają do malucha w domu i dobrze hahaha.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Viriki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Annie ja to nie wiem na ile uszanują moj plan bo konsultację mam jutro i jutro pewnie będziemy ten plan omawiać.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• paula876 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ja tam rodzilam syna nascie lat temu i tez bylam zadowolona.Nie lubie za bardzo tych typowo polozniczych sxpitali,tym bardziej ze w wakacje oblezenie w nich straszne.Na Woloskiej jakos tak kameralnie i spokojnie mimo ze z zewnatrz sxpital nie zacheca bo to typowy moloch ale oddzial polozniczy po remoncie wiec jest ok.Dzis to cala w nerwach jestem,mam nadzieje ze to afi nie wxrislo a plytki nie spadly...aha tam mozna wykupic tez prywatna polozna kosxt 800 zl.o karowej tez slyszalam duzo dobrego tylko tam tlok a kosxt poloznej 1500 zl-znajoma w lutym corke urodzila i byla zadowolona

Ja wybrałam Inflancka ale tego się właśnie boję że będzie dużo rodzących i problem z miejscami. Chociaż w sumie ja mam termin na koniec września to moze nie będzie tak źle. Na pewno zdecyduje się na taką położna bo wydaje mi się że będę spokojniejsza, no ale nigdy nie ma gwarancji że nie będzie miała akurat dyżuru albo innej rodzącej.

Trzymam kciuki w takim razie za dzisiejsze badanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:34

Emma 32 lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info o afi
    ja mam 20 a nawet 21 i zaczynam panikowac
    lekarz mowi ze spokojnie i do obserwacji i ze norma do 25 ale jak szeram w necie to norma wlasnie do 20 jest...
    mowi ze ewentualnie moze tak byc od lezenia a ostatnio przeciez musialam jak kloda lezec przez zapalenie miesnia nogi
    dopiero za 1,5 tyg wizyta....
    i przesladuja mnie osattnio sny o porodzie, zaczynam chyba sie juz porzadnie stresowac tym co mnie czeka
    za pierwszym razem tez mialam schizy o komplikacjach porodowych

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info ;) Mam nadzieję, że nie zapomną mi podać tego antybiotyku. Kolejna rzecz na głowie, żeby to dopilnować :/

@Perfectangel - ja miałam swego czasu AFI 24,5 i lekarz właśnie kazał dużo odpoczywać, oszczędzać się, więc nie wiem co ma leżenie do zwiększonej ilości wód plodowych. Na szczęście teraz spadło I mam 17. Tym się nie martw, norma jest do 25.

f2wl4z17q60magcw.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Dzięki dziewczyny za info ;) Mam nadzieję, że nie zapomną mi podać tego antybiotyku. Kolejna rzecz na głowie, żeby to dopilnować :/

@Perfectangel - ja miałam swego czasu AFI 24,5 i lekarz właśnie kazał dużo odpoczywać, oszczędzać się, więc nie wiem co ma leżenie do zwiększonej ilości wód plodowych. Na szczęście teraz spadło I mam 17. Tym się nie martw, norma jest do 25.
    dzieki :* , nie wiem czemu tak powiedział, pewnie widzac panike w moich oczach chciał mnie uspokoić ;) on tez kazal sie nie martwic
    w sumie kazalby szybciej przyjsc jakby by byl powod do stresu a nie po dwoch tygdoniach... tak sie pocieszam

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wychodzę do domku ze szpitala ;)

Bóle mam dalej ale nie spowodowały rozwarcia. Pierwszy raz w życiu chciałam zostać w szpitalu bo nie jest źle. A w domu to przy skurczach nie wiem czy jechać do szpitala czy co robić, zwłaszcza że mam 30km

Karooolcia :), Karolka12345, aswalda, Milenka~11, paula876, shelby*, Bąbelek1980, zubii, Annie1981, justa., Brave, Lunka, Lisa85, Gosia1989 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline - będzie dobrze :) Może podpytaj w szpitalu w jakim momencie powinnaś się z powrotem zgłosić jakby co...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ja dziś do Biedry musze lecieć i kupić jakiegoś kwiatka dla mamy, bo ma imieniny jutro :P U nas w kwiaciarni jak zobaczyłam po ile są kwiatki to masakra... Moja mama lubi strasznie storczyki i chciałam taki jej kupić to w kwiaciarni 60 zł i sząłu nie robił :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 11:03

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na Woloskiej to chodzi wam o szpital MSWiA? Bo mnie zniechęciło do niego to ze nie mają jednoosobowej porodowki (info od znajomej ale osobiście nie sprawdzałam) a w sumie do niego mam najbliżej. Może wiecie jak to wygląda tam?

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat sto lat Viriki!!!ja też niedługo dobiję do tej cyferki;-)
    też zaliczyłam lidla i kupiłam dla dwóch dzidziusiów body, złapałam hippa do kąpieli i krem, kocyków z psim patrolem już nie było, trudno chrześniak nie dostanie.
    Musiałam sprawdzić co to afi, bo nie wiedziałam, ja tylko słyszę na wizycie, tu okej , tu okej, tam okej, tam okej i tyle. Będę miała swoją położną, bo chcę się załapać do konkretnego szpitala i za tydzień jedziemy podpisać umowę.

dqpri09k6uedld97.png
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/1048
    Tu są opinie i jest informacja że mają jedną 1-os. sale.

Niesia86 lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A ja dziś do Biedry musze lecieć i kupić jakiegoś kwiatka dla mamy, bo ma imieniny jutro :P U nas w kwiaciarni jak zobaczyłam po ile są kwiatki to masakra... Moja mama lubi strasznie storczyki i chciałam taki jej kupić to w kwiaciarni 60 zł i sząłu nie robił :/

W kwiaciarniach ceny na storczyki są z kosmosu, ja akurat bardzo te kwiaty lubię :P 20zł to taka standardowa cena w marketach, czasem trafi się promo ciut taniej, a czasem po 30 zł mają takie serio fajne sztuki :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/1048
    Tu są opinie i jest informacja że mają jedną 1-os. sale.
    "Trakt porodowy z 2 stanowiskami przedzielonymi niską ścianką i 1 salą jednoosobową." Ciekawe co to oznacza w praktyce... Chyba się tam przejade obejrzeć

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ