Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się dziś postarzałam 31 lat mi stuknęło. Dzieciaki się śmieją, że prezent za 3 tygodnie do odbioru hahaha
Co do ruchów to tak, Danny też mało się rusza. Bardziej wypina albo prostuje konczyny, jest mi zapewne juz ciasno. Brzuch mi opadł i wyraźnie to widzę. Same zobaczcie.
Poza tym czuję ucisk na kość łonową, a to już znam z poprzednich ciąż i wiem że to głowa małego ciśnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ee8f78f7029.jpgCameline, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, zubii, ew101, Marcia1989, poppy, aswalda, MrsKiss, perfectangel85, Milenka~11, Annie1981, Lisa85 lubią tę wiadomość
Daniel
-
Ja cerę miałam ładną tylko w 2 trymestrze i włosy się wtedy nie przetłuszczały
Za to teraz to tragedia, cera tłusta z wypryskami, włosy rano umyte już po południu są nieświeże, hormony już szaleją
Ja z paznokciami u nóg nie miałabym problemu gdyby nie skurcze i ciągle twardy brzuch bo nie umiem się nawet trochę schylić,,jakby pręt mi ktoś włożył. A tak to wszędzie jeszvze mam dostęp i widoczność -
U mnie też z cerą lepiej. Ja ogólnie mam w miarę cerę, ale wiadomo coś tam czasem wyskoczy. Za to na ramionach i plecach często miałam problem, zwłaszcza po czekoladzie i orzechach, a teraz jest super, takiego efektu wcześniej nie miałam nawet po wielomiesięcznej diecie!
Stwierdzam, że założenie grupy na facebooku nie dość, że nie spowodowało wymarcia wątku na belly, a wręcz jest tu więcej do czytania pomimo, że dużo osób zaczyna się już wkręcać w aktywność tamzubii lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Princeska. Super, ze ktg dobrze wyszło. Ja byłam na tym w poprzednim tygodniu, bo mała też się leniła Jak ja podpieli to zaczęła wariować
Viriki. Ja też bym chciała łagodne CC, ale na wszystko mi się tu nie chcą zgodzic. Np pepowine chcą ciąć koło minuty, bo konsultant stwierdził, że jak dłużej poczekają to dziecko za bardzo sie wychłodzi. Nasiewanie też chcę robić, tylko muszę ponaciskać, żeby było jeszcze na sali operacyjnej, bo powiedzieli mi, żebym to zrobiła na sali pooperacyjnej. A Ty będziesz do tego używać pieluchy czy czego? Dla mnie to trochę niejasne
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Viriki wrote:Nadrabiam, a przyznaje, że jest co
IZA gratuluję! Poród ekspresowy i dobrze, twoja niuńka tyle samo wazyła co moja córa
Po krótce sie odniose - tak, ja piszę plan porodu do cc bo chcę by planowe cc było (jesli bedzie) zgodne z zalozeniami gentle caesarean birth czyli wiecie, muzyczka, opóźnione przecięcie pępowiny, chce nacierania mikroflorą itede.
Piszę też drugi alternatywny plan, w razie gdyby poród zaczął się przed planowym cc. Wówczas chcę by podjęto próbę sn. Wiem, że szpital tego nie pochwala, ale zgodnie z prawem nie mogą mi zabronic ani odesłać wiec plan piszę.
Viriki,
A co piszesz w planie porodu do cc?
Ja usiłuję coś sklecić, ale po tym jak skasowałam gotowy dokument wena mnie opuściła i nie mogę się zabrać za odtworzenie...
Ty rodzisz w UK? -
Lunka wrote:A z rozmiarowka stamdardowo czy trzeba bra wieksza? Bo babka w sklepie cos mowila, ze sa dosc waskie w ramionach. Ale zawsze jak przymierzalam z innych modeli S to byly za luzne, a ja lubie swobode ale nie az taka wlasnie bardzo mi sie spodobala i wydaje sie ladnie skrojona - tez mysle, ze bedzie sluzyla pozniej. Moze w koncu sie przekonam soe do koszul...
-
Mój mały też się czasem rusza bardzo dużo aż go muszę głaskać żeby się uspokoił ale czasem rusza się bardzo mało,że też się martwię ale położna powiedziała że dziecko im większe tym ma mniej miejsca i już tak nie wywija w każdą stronę tylko czasem się rozpycha i potem siedzi cichutko ja czuję teraz właśnie częściej takie rozpychanie i ciągnięcie skóry ale codziennie da mi znak że wszystko jest ok mówię do niego teraz częściej niż do męża ha ha ha żeby mi dał znać czy wszystko dobrze to zawsze się porusza albo jak się położę na lewym boku to się wtedy fest rozpycha aż muszę się obrócić na prawą stronę to wtedy ucicha
Co do cery i włosów to jest super nie mam w ogóle pryszczy i każdy mi mówi że wyładniałam ha ha ha a włosy gęste i już tak nie wypadają ciekawe co będzie po porodzie -
U mnie mały też teraz rusza się inaczej i zdecydowanie zmienił mu się rytm dnia. Wcześniej prawie co 1-2h sprzedał pare kopniaków, teraz ma 3-4 okresy aktywności w ciągu dnia ale za to jak zacznie to wierci się min 30-40 min zanim znowu zaśnie. No i kręci się dalej po całym brzuchu, raz jest plecami odwrócony, raz bokiem, to nisko, to wysoko, nawet na skos mu się często zdarza leżeć i tak się zastanawiam czy przed porodem dzieci nie powinny już siedzieć cały czas w jednej pozycji?
Jeśli chodzi o pępowine położna na sr yeż na mówiła, że większość dzieci jest w jakiś sposób owinięta i nie powinniśmy się tym martwić.
Cerę mam super od początku ciąży, włosy też bardzo mi się poprawiły a walczę z nimi już kilka lat. Szkoda będzie to stracić po porodzieMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Viriki to wszystkiego najlepszego to co tort jakiś był ? brzuszek faktycznie nisko
u mnie chyba też się obniża, tzn dzisiaj ciotka stwierdziła że też mam niżej brzuch i też czuję czasem takie napieranie na tą kość łonową,
a cerę też mam super od początku ciąży
Princesska super że wszystko okPrincesska lubi tę wiadomość