X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś postarzałam ;) 31 lat mi stuknęło. Dzieciaki się śmieją, że prezent za 3 tygodnie do odbioru hahaha

Co do ruchów to tak, Danny też mało się rusza. Bardziej wypina albo prostuje konczyny, jest mi zapewne juz ciasno. Brzuch mi opadł i wyraźnie to widzę. Same zobaczcie.
    Poza tym czuję ucisk na kość łonową, a to już znam z poprzednich ciąż i wiem że to głowa małego ciśnie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ee8f78f7029.jpg

Cameline, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, zubii, ew101, Marcia1989, poppy, aswalda, MrsKiss, perfectangel85, Milenka~11, Annie1981, Lisa85 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Cameline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cerę miałam ładną tylko w 2 trymestrze i włosy się wtedy nie przetłuszczały
    Za to teraz to tragedia, cera tłusta z wypryskami, włosy rano umyte już po południu są nieświeże, hormony już szaleją

Ja z paznokciami u nóg nie miałabym problemu gdyby nie skurcze i ciągle twardy brzuch bo nie umiem się nawet trochę schylić,,jakby pręt mi ktoś włożył. A tak to wszędzie jeszvze mam dostęp i widoczność :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z cerą lepiej. Ja ogólnie mam w miarę cerę, ale wiadomo coś tam czasem wyskoczy. Za to na ramionach i plecach często miałam problem, zwłaszcza po czekoladzie i orzechach, a teraz jest super, takiego efektu wcześniej nie miałam nawet po wielomiesięcznej diecie!

Stwierdzam, że założenie grupy na facebooku nie dość, że nie spowodowało wymarcia wątku na belly, a wręcz jest tu więcej do czytania pomimo, że dużo osób zaczyna się już wkręcać w aktywność tam :P

zubii lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki spełnienia marzeń! :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja tak samo ciągle wyglądam (źle). zawsze mi każdy wróżył córkę, wiec chyba mi dawali delikatnie znać, że jest masakra :D

poppy lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princeska. Super, ze ktg dobrze wyszło. Ja byłam na tym w poprzednim tygodniu, bo mała też się leniła ;) Jak ja podpieli to zaczęła wariować ;)

Viriki. Ja też bym chciała łagodne CC, ale na wszystko mi się tu nie chcą zgodzic. Np pepowine chcą ciąć koło minuty, bo konsultant stwierdził, że jak dłużej poczekają to dziecko za bardzo sie wychłodzi. Nasiewanie też chcę robić, tylko muszę ponaciskać, żeby było jeszcze na sali operacyjnej, bo powiedzieli mi, żebym to zrobiła na sali pooperacyjnej. A Ty będziesz do tego używać pieluchy czy czego? Dla mnie to trochę niejasne ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karooolcia :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virki - wszystkiego naj naj naj :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki spełnienia marzeń! :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znajoma powiedziała, że widać że w brzuszku dziewczynka bo zabiera mi urodę... a inni twietdzą że nic się nie zmieniłam - pewnie z grzeczności ;)

espoir, poppy lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki najlepsze życzenia urodzinowe :* rzeczywiście brzuszek już nisko.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Nadrabiam, a przyznaje, że jest co :D

IZA gratuluję! Poród ekspresowy i dobrze, twoja niuńka tyle samo wazyła co moja córa :)

Po krótce sie odniose - tak, ja piszę plan porodu do cc bo chcę by planowe cc było (jesli bedzie) zgodne z zalozeniami gentle caesarean birth czyli wiecie, muzyczka, opóźnione przecięcie pępowiny, chce nacierania mikroflorą itede.

Piszę też drugi alternatywny plan, w razie gdyby poród zaczął się przed planowym cc. Wówczas chcę by podjęto próbę sn. Wiem, że szpital tego nie pochwala, ale zgodnie z prawem nie mogą mi zabronic ani odesłać wiec plan piszę.

Viriki,

A co piszesz w planie porodu do cc?
    Ja usiłuję coś sklecić, ale po tym jak skasowałam gotowy dokument wena mnie opuściła i nie mogę się zabrać za odtworzenie...
    Ty rodzisz w UK?

7u22vfxm0lh292be.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wszystkiego naj!

No to musi byc kwestia hormonów. Po porodzie boje sie, ze nici z tych dobrodziejstw dla naszych cer ;( obym sie mylila..

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    A z rozmiarowka stamdardowo czy trzeba bra wieksza? Bo babka w sklepie cos mowila, ze sa dosc waskie w ramionach. Ale zawsze jak przymierzalam z innych modeli S to byly za luzne, a ja lubie swobode ale nie az taka :) wlasnie bardzo mi sie spodobala i wydaje sie ladnie skrojona - tez mysle, ze bedzie sluzyla pozniej. Moze w koncu sie przekonam soe do koszul...
    Ja ogolnie nosze s i wzielam s:) jest opieta na brzuchu tylko, ale wyszlam z zalozwnie ze po porodzie brzuch mi zmniejszy sie to nie bede brac wiekszej.

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki sto lat i szybkiego porodu (w terminie) :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też się czasem rusza bardzo dużo aż go muszę głaskać żeby się uspokoił :) ale czasem rusza się bardzo mało,że też się martwię ale położna powiedziała że dziecko im większe tym ma mniej miejsca i już tak nie wywija w każdą stronę tylko czasem się rozpycha i potem siedzi cichutko :) ja czuję teraz właśnie częściej takie rozpychanie i ciągnięcie skóry :) ale codziennie da mi znak że wszystko jest ok :) mówię do niego teraz częściej niż do męża ha ha ha żeby mi dał znać czy wszystko dobrze to zawsze się porusza :) albo jak się położę na lewym boku to się wtedy fest rozpycha aż muszę się obrócić na prawą stronę to wtedy ucicha :)

Co do cery i włosów to jest super :) nie mam w ogóle pryszczy i każdy mi mówi że wyładniałam ha ha ha a włosy gęste i już tak nie wypadają :) ciekawe co będzie po porodzie :P

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały też teraz rusza się inaczej i zdecydowanie zmienił mu się rytm dnia. Wcześniej prawie co 1-2h sprzedał pare kopniaków, teraz ma 3-4 okresy aktywności w ciągu dnia ale za to jak zacznie to wierci się min 30-40 min zanim znowu zaśnie. No i kręci się dalej po całym brzuchu, raz jest plecami odwrócony, raz bokiem, to nisko, to wysoko, nawet na skos mu się często zdarza leżeć i tak się zastanawiam czy przed porodem dzieci nie powinny już siedzieć cały czas w jednej pozycji?
    Jeśli chodzi o pępowine położna na sr yeż na mówiła, że większość dzieci jest w jakiś sposób owinięta i nie powinniśmy się tym martwić.
    Cerę mam super od początku ciąży, włosy też bardzo mi się poprawiły a walczę z nimi już kilka lat. Szkoda będzie to stracić po porodzie :(

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wszystkiego najlepszego !

Ja chyba też napiszę plan porodu chociaż to będzie bardziej plan po porodzie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki to wszystkiego najlepszego :) to co tort jakiś był ? ;) brzuszek faktycznie nisko :)

u mnie chyba też się obniża, tzn dzisiaj ciotka stwierdziła że też mam niżej brzuch i też czuję czasem takie napieranie na tą kość łonową,
    a cerę też mam super od początku ciąży

Princesska super że wszystko ok :)

Princesska lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wszystkiego najlepszego:)!
    Ja afi w czwartek mialam 12 z malym haczkiem. Gin powiedziała, że idealnie.

perfectangel85 lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś przełomowy dzień dziś u mnie, rano fragment czopa a teraz przy balsamowaniu piersi popłynęła siara jeej :) nie bez powodu od kilku dni mnie suty bolą, cycki się wzieły do roboty

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ