Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
⚘Kwiatuszek wrote:Nie będzie Ci za gorąco? W szpitalach zazwyczaj są tropiki. Jeśli chodzi o wygląd to ładna ale dziewczyny tu piszą o koszulkach na ramiączkach, krótki rękaw raczej.
Termin mam dopiero na 26 września, ale może faktycznie poszukam czegoś z krótkim. Właśnie dlatego pytam bo nigdy nie byłam nawet w szpitalu w sumie więc ciężko mi stwierdzić co się najlepiej sprawdzi👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
justa. wrote:Ja tym razem obstawiam Praski lub Karową. Poprzednio rodziłam na Madalińskiego.
Moja lekarka polecala m.in. Karowa, mówiła że nie przesadzaja tam z naturą za wszelką cenę i jak coś się dzieje to nie męczą tylko robią cesarke.👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
natalka1988 wrote:Princesska i jak tam? Co.z.tym ktg?
Czyli miałyście racje dziewczyny ❤️ Leniuchy z tych dzieci⚘Kwiatuszek, shelby*, Gosia1989, Lunka, Bąbelek1980, zubii, Milenka~11, Annie1981, Cameline, Marcia1989, aswalda, KasiaHaBe, perfectangel85, Lisa85 lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
No udało mi się jeszcze pomalować, ale ile wygibasow mnie to kosztowało! Nie miałam skurczów, wiec stwierdziłam, że spróbuję, a sama byłam w domu to miałam komfort, że nikt nic ode mnie nie chciał i mogłam się skupić na robocie ☺
Mój synuś kokosi się na całego. A to nogi wypina, a to dupinę. Do tego dziś mi się tak strasznie wkręca w szyjkę, że czasami aż jęczę z bólu.
Princesska - trzymam kciuki za dobry zapis!
Gosia1989, Princesska lubią tę wiadomość
-
Emila92 wrote:Ja mam ta koszule, material bardzo dobry:) ladnie uklada sie na brzuszku i potem moze sluzyc za zwykla koszule, bo jest dobrze skrojona:)
A z rozmiarowka stamdardowo czy trzeba bra wieksza? Bo babka w sklepie cos mowila, ze sa dosc waskie w ramionach. Ale zawsze jak przymierzalam z innych modeli S to byly za luzne, a ja lubie swobode ale nie az taka wlasnie bardzo mi sie spodobala i wydaje sie ladnie skrojona - tez mysle, ze bedzie sluzyla pozniej. Moze w koncu sie przekonam soe do koszul... -
Nadrabiam, a przyznaje, że jest co
IZA gratuluję! Poród ekspresowy i dobrze, twoja niuńka tyle samo wazyła co moja córa
Po krótce sie odniose - tak, ja piszę plan porodu do cc bo chcę by planowe cc było (jesli bedzie) zgodne z zalozeniami gentle caesarean birth czyli wiecie, muzyczka, opóźnione przecięcie pępowiny, chce nacierania mikroflorą itede.
Piszę też drugi alternatywny plan, w razie gdyby poród zaczął się przed planowym cc. Wówczas chcę by podjęto próbę sn. Wiem, że szpital tego nie pochwala, ale zgodnie z prawem nie mogą mi zabronic ani odesłać wiec plan piszę.
Apropo pępowiny to moj polski gin twierdzi, że kazde dziecko jest nią owinięte w jakiś tam sposób. Ginowie o tym nie mówią, zeby nie straszyć. Ja np widzialam na usg, że Danek miał pępowinę przerzuconą przez ramię wiec też miliony domysłów jak sie to moze jeszcze zaplatac, ale nie nakrecam się.
Te ostatnie tygodnie dziewczyny to dla mnie w ciąży są okropne bo juz tak niewiele zostało i dlatego moja bania pulsuje od wyszukiwania problemów
A i pieluchy z Lidla sa wg mnie najlepsze!
Tzn najlepsze były Huggies i w nich jeszcze moja córa chodziła, bo potem je wycofali - nie wiem czemu - i pampersy po prostu oszalały z cenami.
W każdym razie, Toujoursy są wg mnie lepsze niż Dady.
Daniel
-
weal wrote:w ogóle nie wiem czy któraś z Was tak robi- ale ja czasem jak się stresuje co u młodego to podsłuchuje go zwykłym stetoskopem:) w tak wysokiej ciąży już ładnie słychać serducho, więc jak któraś ma ręczny ciśnieniomierz to polecam sposób
Że też na to nie wpadłam, super pomysł! Dzięki08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
wea wrote:Z tego co zauważyłam to właśnie on ma tak, że jeden dzień ma świra, na drugi mało co się rusza i tak na przemian.
Dziś tak mi wbił giry we wnętrzności, że zawyłam.
Cameline wrote:ja wyję nawet jak nie byłam w ciąży tzn.po pierwsxej ciąży bardzo się wzruszam i tak mi zostało, płaczę na reklamach i zwykłych krótkich bajkach dla dzieci jak oglądam z córką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 21:17
Cameline lubi tę wiadomość
-
Czy wy tez macie ladniejsza cere? Jakby nawilżona bardziej? Nie wiem czy to zludzenie, czy efekt hormonow. I jakos wolniej mi jakby odrastaja wlosy ma nogach?
Princesska bardzo dobrze, ze pojechałas i sie uspokoilas. Przeciez o to chodzi zeby nie bylo niepokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 21:22
poppy, zubii, Milenka~11, Princesska lubią tę wiadomość
-
U mnie też cera się poprawiła, całe życie mam problem z trądzikiem a teraz jest rzeczywiście lepiej Z kolei włosy (wszędzie) rosną mi jak szalone! Co do malowania paznokci u nóg to dwa tygodnie temu mój M. zrobił mi hybrydy na stopach więc mam trochę spokoju. Zabronił mi komukolwiek o tym powiedzieć więc ciiiii....
⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Marcia1989, perfectangel85, Milenka~11 lubią tę wiadomość