X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Nie będzie Ci za gorąco? W szpitalach zazwyczaj są tropiki. Jeśli chodzi o wygląd to ładna ale dziewczyny tu piszą o koszulkach na ramiączkach, krótki rękaw raczej.

Termin mam dopiero na 26 września, ale może faktycznie poszukam czegoś z krótkim. Właśnie dlatego pytam bo nigdy nie byłam nawet w szpitalu w sumie więc ciężko mi stwierdzić co się najlepiej sprawdzi :)

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Ja tym razem obstawiam Praski lub Karową. Poprzednio rodziłam na Madalińskiego.

Moja lekarka polecala m.in. Karowa, mówiła że nie przesadzaja tam z naturą za wszelką cenę i jak coś się dzieje to nie męczą tylko robią cesarke.

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Princesska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Princesska i jak tam? Co.z.tym ktg?
    Wszystko w porządku na początku zapis był średni ale potem mały się rozruszał i finalnie powiedziała Żr w porządku. Pomierzyla mi przepływy itp i tez wszystko ok :) mały wazy 2,5 kg a 2 tyg temu niby 2,4 kg wiec jakiś błąd pomiaru. Ale jutro rano jeszcze mam się stawić na kontrolne ktg.
    Czyli miałyście racje dziewczyny ❤️ Leniuchy z tych dzieci

⚘Kwiatuszek, shelby*, Gosia1989, Lunka, Bąbelek1980, zubii, Milenka~11, Annie1981, Cameline, Marcia1989, aswalda, KasiaHaBe, perfectangel85, Lisa85 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • natalka1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie koszule na krotki rekaw i jedna na ramiaczkach. Na porodowkach to serio sa tropiki. Ja to sie strasznie pocilam po porodzie. To jednak burza hormonow. Mi z tej duchoty na sali bylo az slabo

paula876, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska mi wczoraj tak ledwo co sie ruszal, a dzisiaj to caly czas. Ale porownywwjac teraz a 3 tygodnie wczesniej to rusza mi sie bardziej i mocniej.

Princesska, zubii lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaka pogoda będzie we wrześniu ale ogólnie na tych szpitalnych oddziałach jest bardzo gorąco i strasznie duszno .

74709jcgjiz14w6b.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udało mi się jeszcze pomalować, ale ile wygibasow mnie to kosztowało! Nie miałam skurczów, wiec stwierdziłam, że spróbuję, a sama byłam w domu to miałam komfort, że nikt nic ode mnie nie chciał i mogłam się skupić na robocie ☺

Mój synuś kokosi się na całego. A to nogi wypina, a to dupinę. Do tego dziś mi się tak strasznie wkręca w szyjkę, że czasami aż jęczę z bólu.

Princesska - trzymam kciuki za dobry zapis!

Gosia1989, Princesska lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila92 wrote:
    Ja mam ta koszule, material bardzo dobry:) ladnie uklada sie na brzuszku i potem moze sluzyc za zwykla koszule, bo jest dobrze skrojona:)

A z rozmiarowka stamdardowo czy trzeba bra wieksza? Bo babka w sklepie cos mowila, ze sa dosc waskie w ramionach. Ale zawsze jak przymierzalam z innych modeli S to byly za luzne, a ja lubie swobode ale nie az taka :) wlasnie bardzo mi sie spodobala i wydaje sie ladnie skrojona - tez mysle, ze bedzie sluzyla pozniej. Moze w koncu sie przekonam soe do koszul...

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy - mój też strasznie się dziś dupcią i nogami wypina... I znowu czuję takie kłucia w pochwie i podbrzuszu...

poppy lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam, a przyznaje, że jest co :D

IZA gratuluję! Poród ekspresowy i dobrze, twoja niuńka tyle samo wazyła co moja córa :)

Po krótce sie odniose - tak, ja piszę plan porodu do cc bo chcę by planowe cc było (jesli bedzie) zgodne z zalozeniami gentle caesarean birth czyli wiecie, muzyczka, opóźnione przecięcie pępowiny, chce nacierania mikroflorą itede.

Piszę też drugi alternatywny plan, w razie gdyby poród zaczął się przed planowym cc. Wówczas chcę by podjęto próbę sn. Wiem, że szpital tego nie pochwala, ale zgodnie z prawem nie mogą mi zabronic ani odesłać wiec plan piszę.

Apropo pępowiny to moj polski gin twierdzi, że kazde dziecko jest nią owinięte w jakiś tam sposób. Ginowie o tym nie mówią, zeby nie straszyć. Ja np widzialam na usg, że Danek miał pępowinę przerzuconą przez ramię wiec też miliony domysłów jak sie to moze jeszcze zaplatac, ale nie nakrecam się.

Te ostatnie tygodnie dziewczyny to dla mnie w ciąży są okropne bo juz tak niewiele zostało i dlatego moja bania pulsuje od wyszukiwania problemów :(

A i pieluchy z Lidla sa wg mnie najlepsze!
    Tzn najlepsze były Huggies i w nich jeszcze moja córa chodziła, bo potem je wycofali - nie wiem czemu - i pampersy po prostu oszalały z cenami.
    W każdym razie, Toujoursy są wg mnie lepsze niż Dady.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    w ogóle nie wiem czy któraś z Was tak robi- ale ja czasem jak się stresuje co u młodego to podsłuchuje go zwykłym stetoskopem:) w tak wysokiej ciąży już ładnie słychać serducho, więc jak któraś ma ręczny ciśnieniomierz to polecam sposób

Że też na to nie wpadłam, super pomysł! Dzięki :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wea wrote:
    Z tego co zauważyłam to właśnie on ma tak, że jeden dzień ma świra, na drugi mało co się rusza i tak na przemian.
    Mój też miewa dni świra. Nawet teraz, jak już ma naprawdę mało miejsca, bywa że szaleje. Ogólnie aktywność mu się nie zmniejszyła, tylko skakanie zmieniło się w rozpychanie, przeciąganie i "wkręcanie żarówek" ;)
    Dziś tak mi wbił giry we wnętrzności, że zawyłam.
    Cameline wrote:
    ja wyję nawet jak nie byłam w ciąży :) tzn.po pierwsxej ciąży bardzo się wzruszam i tak mi zostało, płaczę na reklamach i zwykłych krótkich bajkach dla dzieci jak oglądam z córką ;)
    Hehehe, już kiedyś o tym pisałam, że w ciąży i po (często już na zawsze, też tak mam) wzrusza wszytsko i ryczy się nawet na reklamie podpasek. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 21:17

Cameline lubi tę wiadomość

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probowalam ostatnio posluchac malego stetoskopem bo chcialam sie zorientowac jak mniej wiecej jest ulozony i nie potrafilam serduszka znalezc

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez macie ladniejsza cere? Jakby nawilżona bardziej? Nie wiem czy to zludzenie, czy efekt hormonow. I jakos wolniej mi jakby odrastaja wlosy ma nogach?

Princesska bardzo dobrze, ze pojechałas i sie uspokoilas. Przeciez o to chodzi zeby nie bylo niepokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 21:22

poppy, zubii, Milenka~11, Princesska lubią tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja zauwazylam u siebie ladniejsza cere. Ogolnie to ja syfow nie mam, czasami jakies wagry. A teraz nie mam nic☺☺

zubii, poppy, Milenka~11 lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo - piękna cera! Od samego początku ciąży! Żadnych rozszerzonych porów, wągrow czy wyprysków. Zero! I nawilżona też, ale bez przetluszczania.
    Niech mi tak zostanie!

Milenka~11 lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładną cerę miałam w drugim trymestrze, dopóki nie spadło żelazo, teraz tak sobie, szara i podkrążone oczy.

dqpri09k6uedld97.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Lunka ja zauwazylam u siebie ladniejsza cere. Ogolnie to ja syfow nie mam, czasami jakies wagry. A teraz nie mam nic☺☺

Ja mam teraz dokładnie tak samo !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    jakie macie AFI?
    Kilka dni temu 13

perfectangel85 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cera się poprawiła, całe życie mam problem z trądzikiem a teraz jest rzeczywiście lepiej :) Z kolei włosy (wszędzie) rosną mi jak szalone! Co do malowania paznokci u nóg to dwa tygodnie temu mój M. zrobił mi hybrydy na stopach więc mam trochę spokoju. Zabronił mi komukolwiek o tym powiedzieć więc ciiiii.... :) :)

⚘Kwiatuszek, Gosia1989, Marcia1989, perfectangel85, Milenka~11 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ