Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia, Gratulacje!
Ja też zamawiam taki szybki poród!
natalka1988 wrote:Teraz na fb widzialam zdjecia ktore moja znajoma dodala -jej syna ktory bedzie miec za pare dni 4 miesiace i siedzi juz w chodziku....//
Strasznie mnie takie rzeczy bulwersują.
Kasia02, Annie1981, Cameline lubią tę wiadomość
-
Kasia gratulacje Zdrówka dla Maluszka :*
Ojacie ale duże dziecko 5200 Jak przepchnąć ?
Izka niestety nie da się wyspać na zapas Znam to z autopsji
Mlk link do grupy na FB
https://www.facebook.com/groups/411710379229880/
Miłego dnia Mamuśki!zubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatka Rocku wrote:Kasia, Gratulacje!
Ja też zamawiam taki szybki poród!
Omg... Masakra.
Strasznie mnie takie rzeczy bulwersują. -
Ja tez slyszalam ze jezdzenie za dlugo w foteliku to nic dobrego. Mam znajoma co ostatnio caly dzien wozila tak dziecko w foteliku zamiast w gondoli - bo tak wygodniej. A dziewczynka 2 miesieczna.
Bedziecie kupowac lezaczek- bujaczek? Ja myslalam zeby takie cos kupic ale z mezem stwierdzilismy ze dlugo w takim czyms siedziec nie bedzie i gdy usnie maly w takim lezaczku bedziemy go przenosic do lozeczka
-
natalka1988 wrote:Ja tez slyszalam ze jezdzenie za dlugo w foteliku to nic dobrego. Mam znajoma co ostatnio caly dzien wozila tak dziecko w foteliku zamiast w gondoli - bo tak wygodniej. A dziewczynka 2 miesieczna.
Bedziecie kupowac lezaczek- bujaczek? Ja myslalam zeby takie cos kupic ale z mezem stwierdzilismy ze dlugo w takim czyms siedziec nie bedzie i gdy usnie maly w takim lezaczku bedziemy go przenosic do lozeczka
11 melodii i dźwięków natury do wyboru
ustawienie czasu bujania huśtawki: do 30, 45 i 60 minut. Można używać od urodzenia do 10 miesiaca. Zamierzam używać również do karmienia przy wprowadzaniu stałych pokarmów. mam nadzieję ugotować obiad na przykład kiedy młoda będzie się chilloutowac
http://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-biedronka-bright-starts-p-3740.html?gclid=CjwKCAjwt8rMBRBOEiwA2F2biLbzGw0gNaQX1vc91-SEITU8wypO4at0l7-AeoJQ7pFnIAmXuI1HcRoCEjAQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 10:15
-
Hej,
Kasia gratki!!!
Super poród, marzenie wręcz.
Ja mam dzis wizytę po poludniu i zapewne wyznaczą mi datę cięcia.
Ponizej wam wklejam moje wypociny co do gentle cc, po angielsku bo juz nie będę tego tlumaczyc. Może się komus przyda
1. I would like the cannula to be placed in my non dominant hand
2. I would like to have infusion with oxytocin at least an hour before the surgery
3. If I have a finger pulse monitor please also place this on a finger on my non dominant hand
4. Please place heart monitors on my back so as to leave my chest free for skin to skin
5. Please make sure that my arms are not strapped down
6. I would like to have spinal block
7. I would like theatre to be as free from unnecessary conversation as possible, especially as our baby is born
8. I would like to play my own music in theatre
9. My partner is to remain with me where possible
10. Please do not birth my baby until my birth partner is at my side
11. I would like the screen lowered so that I can see my baby being born
12. I would like my baby to have delayed cord clamping
13. Please deliver my baby onto my chest as soon as he is born for skin to skin
14. I would like my baby to be covered by my own towel after birth.
15. I would like my baby to be vaginal swabbed after birth.
16. Please delay any checks that are not immediately necessary (i.e. weighing the baby) until after the first breastfeed.
17. I would like the vernix to be left on my baby’s skin.
18. If it is necessary to do some immediate checks please where necessary check by baby over whilst we are enjoying skin to skin.
19. If I cannot have skin to skin for any reason I would like my birth partner to have skin to skin with our baby
20. I would like my birth partner to take a video and or photographs during the birth and immediately afterwards
21. I would very much like to have my baby in recovery with me so that we can continue skin to skin and establish feeding.
22. If for some reason I am separated from my baby, please do not give my baby formula or a soother without seeking my prior consent or the consent of my birth partner
poppy, zubii, Annie1981, Rusałka*, Biedronka7 lubią tę wiadomość
Daniel
-
Kasia gratulacje! Najlepsze życzenia, niech rośnie zdrowo!
Poppy ja w nocy nie jadłam, ale piłam co 5 min i siku, bo zgaga morderca.
Natalka, my nie chcemy leżaczka, bo nie mam miejsca w domu na takie gadżety i uważam, je za mniej więcej takie samo zło jak chodziki. Młody będzie pełzał po podłodze, jak skończy mu się ulewać kupimy mu dywan i już.
Przez tę zgagę ledwie żyję i jak mawia moja bratanica:"nie mam żadnego humoru".Kasia02 lubi tę wiadomość