X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak podawalam krople noworodkowi to po kilka kropel lalam na smoczek mimo ze nie uzywal normalnie i nie ssal a od 1mz juz na lyzeczce plastikowej i bylo ok.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Bąbelek1980. Będziesz krople podawała bezpośrednio do buzi?

W bok policzka strzykawka, jak będzie na boku leżeć, bodajże 5 kropelek się podaje.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    W bok policzka strzykawka, jak będzie na boku leżeć, bodajże 5 kropelek się podaje.
    A to ciekawy pomysł, nie słyszałam o tym, może też tak zrobię. Masz doświadczenie z podawaniem strzykawką? Tam coś zostaje? Bo jeżeli dziecko powinno dostać 5 kropli a np. 1 zostaje w strzykawce to może lepiej wciągnąć do strzykawki 6 kropli?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zaliczyłam Triage, bo na wizycie położnej nie spodobało się serduszko Małego. podpięli mnie pod ktg i niby było w normie, ale mnie zestresowali jak nie wiem...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie dzieki za nazwę tego probiotyku Jarrow, u nas też jest dostępny.
    Mialam zamawiac ffbaby ale nie wiem czy zdążę i czy teściowa mi przywiezie ewentualnie.

Ja tez krople podawałam, wg mnie wygodniej niz zawiesinę.

Jeszcze sie zapytam - jaki macie stosunek do witaminy K?
    Bo ja przyznaję, że córka nie miala zastrzyku, syn to powiem szczerze ze nie wiem. A teraz mysle o tym bo zgodę musze dac i jak czytam to opinie są mieszane. Ja suplementowalam kroplami dzieciaki.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    A to ciekawy pomysł, nie słyszałam o tym, może też tak zrobię. Masz doświadczenie z podawaniem strzykawką? Tam coś zostaje? Bo jeżeli dziecko powinno dostać 5 kropli a np. 1 zostaje w strzykawce to może lepiej wciągnąć do strzykawki 6 kropli?

Nie mam doświadczenia, to mój pierwszy dzieć ;) w praktyce zobaczę, natomiast myślę, że to jeden z kilku bezpieczniejszych sposobów :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki. Nie kupuj FFBaby, bo to musi być przechowywane w lodówce. Jak kurier czy mama Ci przywiezie to podczas podróży wszystkie dobre bakterie wyginą i tylko stracisz pieniądze.
    Dlatego ja póki co stawiam na Jarrow, bo można go przechowywać w temperaturze pokojowej, a więc transport nie zaszkodzi. Ale jeszcze szukam co innego jest tu dostępne.
    A jak podawałaś krople?
    Ja witaminę K będę brać w zastrzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 14:16

Milenka~11 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!My juz jestesmy po ostatniej wizycie u ginka,wszystko ok,ale nie za bardzo udalo sie oszacowac wage malej (daje jej 2500 g,ale to tak na oko),zreszta nawet plci nie potwierdzil bo jak zwykle lezala nie w takiej pozycji jak trzeba.Oczywiscie nie odwrocila sie,wiec poniedzialkowe cc nadal aktualne,w czwartek jedziemy na badania do szpitala.
    Emocje juz siegaja zenitu,spac nie mozemy po nocach,latam jak nakrecona po domu,bo wszystko chce posprzatac i ogarnac na zapas a tak sie nie da.Skurcze przepowiadajace daja mi sie coraz mocniej we znaki,ale staram sie nie narzekac,bo nie obrazilabym sie gdybym miala cesarke akcja porodowa poprzedzona,jakos tak naturalniej by bylo.
    Natalka my tez kupilismy lezaczek Tinylove,tez z mozliwoscia lezenia na plasko.
    Adaptery do fotelika tez mamy,ale zgadzam sie z dziewczynami,ze takie wozenie w foteliku zamiast w gondoli to wyjatkowe przypadki typu wizyta u lekarza czy ekspresowy wyskok do sklepu a nie spacery.

⚘Kwiatuszek, Lisa85, zubii, Bacardi90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha co do spania w Tiny,mysmy sie na to nie zdecydowali,jakos nie wydawalo mi sie to wygodne plus po cc nie mam ochoty sie tak schylac.Dokupilismy lozeczko turystyczne,jutro dojedzie materac do niego.Lozeczko jest z przwijakiem,przybornikiem itd no i wiem ze wykorzystamy je do cna,bo czesto podrozujemy.Wiec na noc turystyczne w sypialni,na dzien mamy drewniane w pokoju malej,zreszta w okolicach 4-6 miesiaca chcemy zeby u siebie na stale spala a lezaczek bedzie uzywany w ciagu dnia czy to w kuchni czy lazience a pozniej do zabawy i karmienia.Jak to sie w praktyce sprawdzi zobaczymy,ale mamy na tyle duze mieszkanie ze chyba tak bedzie najwygodniej.

PS. Izo,Kasiu gratuluje z całego serca,dużo zdrówka dla Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 15:40

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

• ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Miałam ją dla córki i to wyglądało tak podkladalam pod nią podusia i kocyk podbijało nią zasnęła przenosiłam do łóżeczka i po 5 minutach pobudka...jak szybko kupiliśmy tak szybko sprzedaliśmy. Bo się dowiedziałam po tym, że max 30 minut dziennie może w tym się bujać dlatego teraz kupiłam Tiny love.
    Ja nie będę używać do spania bo mamy kosz mojżesza na kółkach którym mogę jeździć po domu, a będzie w nocy w naszej sypialni przy łóżku. Ten leżaczek będzie w czasie aktywności kiedy będę chciała zrobić "zupe", mam też już kupiona mate edukacyjna więc nie będę używać zbyt długo w ciągu dnia. Co do pobudki po 5 min niektóre dzieci mają wbudowany alarm kiedy dostają sygnał dotknięcia własnego łóżeczka hihi :)

Brave, zubii lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave. To już niedługo zobaczysz dzieciątko! Nie dziwię się, że emocje sięgają zenitu, u mnie pewnie będzie podobnie ;)

Ja też mam drewniane łóżeczko, ale teraz czytam, że dla laktacji dobre jest, aby dziecko w nocy było na wyciągnięcie ręki. Łóżeczka niestety tak nie postawię. Tak samo wg Rodzicielstwa Bliskości, a w taki sposób chcę dziecko wychowywać, dziecko powinno w nocy być blisko. Spanie w jednym łóżku nie wchodzi w grę. Dlatego zastanawiam się czy da się do tego wykorzystać TinyLove, bo kasa na wyprawkę już się skończyła, żeby kupować specjalne dostawki.

Brave, zubii lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Te ktore beda albo maja te lezaczki czy bujaczki do ilu kg kupujecie czy kupilyscie? Bo widzialam ze sa albo 12 kg albo 18 kg, ja przynajmniej takie widzialam, wiec chyba lepiej kupic na wiecej kg bo na dluzej sie przyda?

Viriki dla mnie wlasnie bujaczek bedzie wlasnie ten potrzebny na czas wstawienia obiadu, czy np potrzeby bycia w innym.pomieszczeniu a maly spac nie bedzie i bedzie sie domagac uwagi.

Rowniez mam zamiar kupic mate edukacyjna
    Wydaje mi sie ze ten do 12 spokojnie starczy. 18 kg wazy moj 5 latek. Te lezaczki sprawdzaja sie przez pare pierwszych miesiecy. Potem jak dziecko raczkuje ro nie ma szans go utrzymac w lezaczku

Cameline lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia to chyba tez zalezy jak dziecko bedzie na wadze przybierac, dlatego ja myslalam o bujaczku ktory jest na wiecej kg. Moje dwie znajome urodzily pare miesiecy temu i jeden chlopczyk ma 4 miesiace i wazy prawie 9 kg a drugi ma 5 miesiecy i wazy 10 kg.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave to Wy nie wiecie czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka? Czy lekarz jakos zasugerowal bardziej w jedna albo druga strone?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma spuchniete stopy? Co oprócz sporego picia wody, moczenia w letniej wodzie z dodatkiem soli oraz leżenie z nogami w górze - polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 15:28

f2wl4z17q60magcw.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa dzięki za wymiary. A myślisz że do długości 82cm się naciągnie czy nie? I ten wkład co po bokach to on jest z dołem razem uszyty a na to materacyk? Czy boki są osobno a dół tylko materacyk?
    Zakręciłam ale mam problem bo nic nie ma takiego dużego :/

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko pod koniec marca nam mowił,że dziewczynka,zresztą prawie od początku mam pewność że to ona.Ale mój lekarz zawsze po 30-32 jeszcze potwierdza a tu mała nogi zaciska,albo tak jak dzisiaj pupę w kanał wstawiała :D Więc oby dziewczynka,ale widziana tylko raz.Wierzę w moją intuicję :D jak będzie chłopak,to mamy problem i to duzy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 15:44

⚘Kwiatuszek, MrsKiss lubią tę wiadomość

• ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na dużo wcześniejszym etapie było że dziewczynka a na ostatnim usg trzymała stopy w kroku hihi. Mam nadzieję że się nie pomylili :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • miffy Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Czy któraś z Was ma spuchniete stopy? Co oprócz sporego picia wody, moczenia w letniej wodzie z dodatkiem soli oraz leżenie z nogami w górze - polecacie?

Ja polecam picie naparu z pokrzywy i natkę pietruszki (w formie smoothie, soków albo po prostu dodawaną do potraw) :)

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my byliśmy ostatnio w kinie na "Dunkierce" to zakrywałam brzucho bluzą i torebką żeby Młodemu nie było za głośno jak strzelali :) Ale to chłopak więc pewnie mu się podobał film wojenny ;)
    Ale dziś intensywny dzień! Byliśmy na obiedzie i lodach na mieście a potem pojechaliśmy nad jeziorko na spacer 2 km :D Dobrze mi dziś :)

Edit: właśnie na opuchnięcia dobra jest pokrzywa, w Biedzie jest dobra herbata pokrzywa z jeżyną, ale w składzie ma korzeń lukrecji. Chyba na tym etapie już nie powinien zaszkodzić co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 16:34

Bąbelek1980, Milenka~11 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ