Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cameline wrote:Lisa dzięki za wymiary. A myślisz że do długości 82cm się naciągnie czy nie? I ten wkład co po bokach to on jest z dołem razem uszyty a na to materacyk? Czy boki są osobno a dół tylko materacyk?
Zakręciłam ale mam problem bo nic nie ma takiego dużego
http://allegro.pl/wklad-do-gondoli-materacyk-wzory-kolekcja-2017-i6782735561.html
Myślę, że na 82cm też ten wkład będzie pasował. Materacyk jest oddzielnie i te boki oddzielnie bez dołu.Cameline lubi tę wiadomość
-
Hej. Przepraszam, że się wtrące.
Udzielam się na innym wątku, od początku planowałam tutaj się udzielać ale czasu zawsze brakowało W względu na dwulatka.
Mam takie pytanie czy jest tu mama, której dzidziuś leży posladkowo?
Czy proponowano zewnętrzny obrót płodu?
-
nick nieaktualny
-
Ememesik u mnie jeszcze tydzien temu synus byl ulozony posladkowo, a wczoraj bylam na usg i wreszcie sie obrocil glowka w dol. Ja czytalam o tym obracaniu, ale ja sie bym na takie cos nie zgodzila. Podobno na zachodzie to jest cos normalnego, tutaj bardziej proponuja cc. No i takie cos musi lekarz robic co ma o tym pojecie
zubii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bo zgłupiałam. Wiem ze ten temat był poruszany sto razy ale jak zwykle zamiast zapamiętać to człowiek puszcza mimo woli te cenne wskazówki. Nie wiem co dla dziecka tzn kocyk ciepły i Otulacz starczą nie ? Bo nie wiem czy rożka nie brać, ale to chyba za dużo już będzie. Torbę mam po same brzegi spakowaną
i wzięłam mu 3 pajace dwa body i 2xspodenki, ok 20 pieluch, 3 tetry, smoczek butelkę niedrapki, skarpetki No i kosmetyki. Ręcznik nie wiem czy dla niego brać. Tam dadzą? Prwnie muszę się spytać jakie mają zasady. Nawet nie wiem nic o myciu dziecka w szpitalu jak to wyglada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 19:30
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
hej
Ja mam dziś za sobą intensywny dzień
byłam w gościach u teściów i u mojej babci
U nas obchodzi się 15 sierpnia odpust to tez podjechaliśmy i kupiłam mojemu małemu wiatraczek
Teraz to padam na twarz hehe
zubii, Brave, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Princesska wrote:Dziewczyny bo zgłupiałam. Wiem ze ten temat był poruszany sto razy ale jak zwykle zamiast zapamiętać to człowiek puszcza mimo woli te cenne wskazówki. Nie wiem co dla dziecka tzn kocyk ciepły i Otulacz starczą nie ? Bo nie wiem czy rożka nie brać, ale to chyba za dużo już będzie. Torbę mam po same brzegi spakowaną
i wzięłam mu 3 pajace dwa body i 2xspodenki, ok 20 pieluch, 3 tetry, smoczek butelkę niedrapki, skarpetki No i kosmetyki. Ręcznik nie wiem czy dla niego brać. Tam dadzą? Prwnie muszę się spytać jakie mają zasady. Nawet nie wiem nic o myciu dziecka w szpitalu jak to wyglada.
Jakbym miała brać wszystko dla dziecka to bym wzięła otulacz i rożek. Ale zawsze może ci przywieść mąż gdybys potrzebowała a na wyjście kocyk. Jeżeli nie chcesz kąpać maleństwa w szpitalu nie bierz ręcznika i kosmetyków. Moim zdaniem to co wypisalas starczy. Ewentualnie przygotuj parę ciuszkow w razie gdyby ci zabrakło albo pobyt się wydłużył tz będzie wiedział co przywieść.Princesska lubi tę wiadomość
-
Update mały
Mialam wizyte - Dan waży 3,050 wsio ok. Termin cc 5.09aaaaa!
Princesska, Ja86, majju, Bąbelek1980, Lisa85, natalka1988, Niesia86, shelby*, ⚘Kwiatuszek, Brave, KasiaHaBe, Gosia1989, Milenka~11, zubii, Cameline, mkl, Annie1981, Kasia02, Marcia1989, Bacardi90, 0202oliwcia, Zorganizowana:), perfectangel85 lubią tę wiadomość
Daniel
-
natalka1988 wrote:Gabrysia to chyba tez zalezy jak dziecko bedzie na wadze przybierac, dlatego ja myslalam o bujaczku ktory jest na wiecej kg. Moje dwie znajome urodzily pare miesiecy temu i jeden chlopczyk ma 4 miesiace i wazy prawie 9 kg a drugi ma 5 miesiecy i wazy 10 kg.
Czy ktoras w Was kp jeszcze starszaka? -
Karooolcia :) wrote:A ja mam znowu te skurcze przepowiadające
i mały dodatkowo uciska na krocze
Mi też się zaczęły, najgorsze uczucie jak ściska szyjkę...
No i witam 35 tydzień. Jeszcze dwa i będę spokojna.zubii, Princesska, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Czy ktoraa z was kupila jednoerazowa koszule do porodu z allefro, taka fioletowajest chyba tylko jedna. Jak wypada ten.rozmiar np na wzrost?
-
Princesska wrote:Dziewczyny bo zgłupiałam. Wiem ze ten temat był poruszany sto razy ale jak zwykle zamiast zapamiętać to człowiek puszcza mimo woli te cenne wskazówki. Nie wiem co dla dziecka tzn kocyk ciepły i Otulacz starczą nie ? Bo nie wiem czy rożka nie brać, ale to chyba za dużo już będzie. Torbę mam po same brzegi spakowaną
Z kosmetyków dla dziecka biorę tylko mokre chusteczki, alantan i octanisept. Położna zwykle kąpie dziecko pod kranem w drugiej dobie po porodzie. U mnie ręcznik trzeba mieć swój.
Princesska lubi tę wiadomość
-
Brave, Natalka dziękuję za odpowiedź. Natalka super, że dzidziuś Ci się odwrócił. U mnie córeczka siedzi twardo, nawet nie próbuje się przekręcać.
Brave odmowilas obrotu?
Mi lekarze oraz położna na wstępie powiedziała, że będzie odwracanie.
Za tydzień ma mnie badać jeżeli się nie odwróci to mam być omówiona na odwrót. Jeszcze nie wiem czy mogę odmówić. Teraz doszły skurcze i bardzo mocne twardnienia brzucha. Skurcze piszą się dość wysoko, dostalam zastrzyk na wyciszenie pomogło i na trochę i brzuch i dalej i się stawia. Mimo o to położna i w szpitalu wspomniala o obrocie. Takiego mam pietra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 20:55