Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
justa. wrote:Natalka ja też poproszę, bo za horrorami nie przepadam.
Czytałam, że poród drugiego dziecka jest łatwiejszy. Co o tym myślicie? Może macie jakieś własne lub najbliższych doświadczenia w tym zakresie.
Obserwując internetowe dziewczyny to prawie każdy szyb i łatwiejszy.
Ja polecam źle mamuśki, raj dla par -
natalka1988 wrote:Z komedi/ komedi romantycznych to:
Pretty woman, dziennik bridget jonas, narzeczony mimo woli, nothing hill, brzydka prawda, 50 pierwszych randek, pokojowka.na manhatanie, 40letni prawiczek, dwa tygodnie na milosc, prosto w serce, wpadka, holiday, jak stracic chlopaka w 10 dni, masz wiadomosc,
Holiday uwielbiam!szczegolnie Jude Law☺ -
Melduje się po wizycie, w 36+4 tc córka waży wg usg 3450g. A główką jest tak nisko, ze ginekolog podczas badania wyczuł główkę palcem. W czwartek 37 tc skończony i mam się "w niczym nie ograniczać" i po prostu rodzic a płyn owodniowy 15, szyjka 23 mm
⚘Kwiatuszek, zubii, perfectangel85, Nadiaa85, Gosia1989, natalka1988, Lisa85, Bąbelek1980, Rusałka*, shelby*, justa., Marcia1989, KasiaHaBe, aswalda, Bacardi90, Zorganizowana:), mkl, Ja86, Princesska, majju, Milenka~11, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:O matko ... to kolos normalnie...
zubii, justa. lubią tę wiadomość
-
Agaciora wrote:Melduje się po wizycie, w 36+4 tc córka waży wg usg 3450g. A główką jest tak nisko, ze ginekolog podczas badania wyczuł główkę palcem. W czwartek 37 tc skończony i mam się "w niczym nie ograniczać" i po prostu rodzic a płyn owodniowy 15, szyjka 23 mm
To duza corcia. Ja dzisiaj bylam i synus wazu 2700g
⚘Kwiatuszek, zubii, Gosia1989, Milenka~11, Cameline lubią tę wiadomość
-
⚘Kwiatuszek wrote:Nom, to największe dziecko o jakim słyszałam wśród znajomych, rodziny. Wg usg dziecko miało być trochę ponad 4kg więc lekarz stwierdził że powyżej 4 kg to wskazanie do cc by Jej nie męczyć i całe szczęście bo duuuzo się maszyna pomyliła.
I tu właśnie widać jak amszyna bardzo może się mylić. Kobitka miała szczęście, ze nie naciskali na SN, bo by chyba ją rozerwało I by się cholernie namęczyła a wątpię, żeby urodziła tak duże dziecko sama...⚘Kwiatuszek, zubii lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:I tu właśnie widać jak amszyna bardzo może się mylić. Kobitka miała szczęście, ze nie naciskali na SN, bo by chyba ją rozerwało I by się cholernie namęczyła a wątpię, żeby urodziła tak duże dziecko sama...
HihiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 22:25
-
⚘Kwiatuszek wrote:Jeszcze jakieś 3 tyg przed terminem lekarz mówił o sn bo że ma warunki, szerokie biodra, wysoka dziewczyna itp a potem w szpitalu na ostatnim usg kontrolnym, bo słabo wyszlo ktg zmienili zdanie że ponad 4kg i nie będą Jej zmuszać bo może się próba nie udać i skończy się cc po cierpieniu więc zgodziła się choć była nastawiona na sn. Teraz dziękuje Bogu że taka decyzje podjęto bo i Ona i Synek cali i zdrowi
No kurde jakby próbowała sn to za przeproszeniem po sam tyłek mogłaby pęc... -
O jaaaa ale duze dziecko! Tez nie słyszałam o takiej wadze
Dziewczyny troche sie zmartwilam, bo tak piszecie o tym AFI. I sprawdziłam u siebie jak to wyglada. Poprzedni lekarz nic na ten temat mi nigdy nie mowil. A u aktualnego bylam 2 razy i dostaje takie wydruki po kazdej wizycie z roznymi parametrami. Sprawdzilam sobie to AFI i wy piszecie o wartosciach okolo 20. A ja patrze i na wizycie na początku lipca mialam 4.0cm, a na poczatku sierpnia 2.9cm. Myslalam, ze moze to jest podane w innych wartosciach. Ale wygooglowalam sobie i znalazlam normy od 5 do 20 czy 25 cm. Ponizej 5 to zle i powyzej 25 tez. Jestem przerazona. Lekarz podobno bardzo dobry, a przy takich niskich wartosciach mowi, ze wody ok? Jestem zdezorietnowana... zaczelam sie powaznie martwic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 23:22