Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
⚘Kwiatuszek wrote:Dziewczyny czy lekarz skierował Was na powtórzenie HIV? Ja miałam w pierwszym trymestrze tylko. W karcie ciąży widzę że jest miejsce na wynik z trzeciego trymestru i nie wiem czy nie ma potrzeby ponownie czy zapomniała moja doktor. Hmm?
Tak HIV i hbs hcv -
Milenka~11 wrote:wielorazowe trza prać, jednorazówki wyciepniesz na hasiok;-)
Tylko że jednorazówki zwykle są z fizeliny i nie oddychają, a wielorazówki są siateczkowe. Te drugie też można od razu wywalić, nie kosztują majątku
Ja też nie dostałam skierowania na powtórzenie tych badań... Muszę zapytać o to w przyszłym tygodniu.Niesia86 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży powtarzałam, w tej miałam tylko w pierwszym trymestrze. Mój gin stwierdził, że nie ma potrzeby powtarzać.
Myślę, że nikt rodzącej nie odeśle tylko dlatego że wyniki badań ma sprzed kilku miesięcy
Jeszcze tylko kilka tygodni i będziemy spacerować z wózeczkami.zubii, Princesska, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak na zdrowy rozsądek, jeśli prowadzicie higieniczny tryb życia, nie ćpiecie, nie wymieniacie płynów ustrojowych z osobami zarażonymi, nie miałyście przeprowadzanych zabiegów w podziemiach u typów spod ciemnej gwiazdy to po co ten HIV powtarzać? Tego się nie łapie stojąc w kolejce w supermarkecie. Jak lekarz nie zlecił to tylko się cieszyć, że pare groszy w kieszeni zostanie.
Gosia1989, baassiia, Matka Rocku, Viriki lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Ja też nie powtarzam tych badań , mimo że jestem pielęgniarka i miałam jakąś tam możliwa ekspozycje, to uwierzcie mi tym jest naprawdę bardzo ciężko się zarazić 2iec nie wiem czemu tak mówią zeby 2 razy to robić.. mogli by zamiast tego badac na cholestaze bo z tego co widzę na innych grupach to tego jest wysyp i jest bardzo groźne
-
Milenka~11 wrote:ale chodzimy ciągle do lekarzy i na różne badania a tam można się zarazić, tak samo dentysta, kosmetyczka, tatuażysta
Może w czasach gdzie sprzęt się sterylizowalo tak, a teraz gdzie wszędzie prawie wszystko jednorazowe i jałowe to łatwiej wygrać w totka niż się hivem zarazić.. Z resztą kto robi tatuaż w ciazy:D -
Karooolcia :) wrote:Milenka - ja ostatnio tak się uderzyłam o ławe, ze mam siniaka jak pięść i takiego fioletowego mega Chodzę jak sierota ostatnio [/QUOTE
a poobijanych nóg nie liczę o łózko się potykam, a z tatuażami znam jedną mamę, teraz ma przerwę, bo już za bardzo bolało, 26t.c -
Boże jak się wkurzyłam. Robiłam badania tam gdzie zwykle i wyniki są zawsze tego samego dnia online, w tym HIV który trzeba odebrać osobiście. I wyświetla mi się ze nie mogę pobrać wyników badań online bo głupia stara baba na recepcji wrzuciła wszystkie na jeden kod kreskowy. I osobiście jutro rano muszę jechać a chciałam już dziś wiedzieć jaką mam krew itp !
Milenka ja tez już przestałam się nachylac ja mam psa, to jak spadnie jedzenie - jego szczęście i w ogóle w życiu nie przypuszczałam ze wzięcie prysznica, wytarcie się i nakremowanie może powodować zadyszkę.
I już 35 tydzień mógłby nadejść ! Bo ten mam wrażenie trwa miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 18:37
Milenka~11 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Wiecie co, tata mi wyslal w koncu jedna paczke i dzis juz jest, maja przywiezc miedzy 17 a 22, normalnie jaram sie jak suche siano w stodole i az sobie kupilam dwie czekolady z tej okazji i je zjem, a do tego nie moge doczekac sie paczki, jakby to byl jakis urodzinowy prezent niespodzianka xD xD
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
U mnie lekarka bierze pod uwagę usg z 9 tyg (skończone 8 ). Termin wychodzi 5 dni przed terminem z OM i taka tendencja utrzymuje się aż do tej pory.
Dziś np jest u mnie 35 tyg 5 dni, a z pomiarów usg wyszło 36 tyg i 3 dni, bo dziś miałam wizytę. Miałam dziś odstawić luteine, ale że naprawdę pasuje mi dociągnąć najbliżej terminu jak się da, to lekarka kazała mi aplikować luteine jeszcze 4 dni.
Dowiedziałam się też, że mam poszerzone kanaliki w prawej nerce i może ona boleć i moczowod też i mam dużo leżeć na lewym boku, żeby odciążyć prawą stronę.
Synuś ma się dobrze. Orientacyjna waga 2970. AFI 10,2 - ok.
HIV i resztę powtarzałam w 3 trymestrze.
Następną wizytę - jak dotrwam - mam 6 września.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 18:56
Lisa85, zubii, Milenka~11, Cameline, justa., Princesska, Gosia1989, Ja86, KasiaHaBe, Annie1981, Kasia02 lubią tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:O dziekuje dziewczyny:) to podjade do rosmana w takim.razie. ale lepiej wielorazowe czy jednorazowe?
zubii, Niesia86 lubią tę wiadomość
-
Planowo cc chyba bede miala we wtorek ciesze sie że w koncu mam date ustaloną, od razu odezwalam sie o gbsa bo tyle juz tu leże że chyba im sie o tym zapomnoalo
Lisa85, zubii, Cameline, Princesska, ⚘Kwiatuszek, Brave, Gosia1989 lubią tę wiadomość