X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Dziewczyny czy lekarz skierował Was na powtórzenie HIV? Ja miałam w pierwszym trymestrze tylko. W karcie ciąży widzę że jest miejsce na wynik z trzeciego trymestru i nie wiem czy nie ma potrzeby ponownie czy zapomniała moja doktor. Hmm?

Tak HIV i hbs hcv

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    wielorazowe trza prać, jednorazówki wyciepniesz na hasiok;-)

Tylko że jednorazówki zwykle są z fizeliny i nie oddychają, a wielorazówki są siateczkowe. Te drugie też można od razu wywalić, nie kosztują majątku ;)

Ja też nie dostałam skierowania na powtórzenie tych badań... Muszę zapytać o to w przyszłym tygodniu.

Niesia86 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na ag hbs i wr

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Tak, ja miałam powtarzane

Ja robilam raz.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży powtarzałam, w tej miałam tylko w pierwszym trymestrze. Mój gin stwierdził, że nie ma potrzeby powtarzać.

Myślę, że nikt rodzącej nie odeśle tylko dlatego że wyniki badań ma sprzed kilku miesięcy :)

Jeszcze tylko kilka tygodni i będziemy spacerować z wózeczkami.

zubii, Princesska, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę obiłam udo i paluchy wykręcone ale nic poważnego, nie wiem jak to się stało, nóżki mi się rozjechały jak na lodzie. Nawet nie mówię mężowi, bo zabroni mi się kąpać jak go nie ma.

dqpri09k6uedld97.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak na zdrowy rozsądek, jeśli prowadzicie higieniczny tryb życia, nie ćpiecie, nie wymieniacie płynów ustrojowych z osobami zarażonymi, nie miałyście przeprowadzanych zabiegów w podziemiach u typów spod ciemnej gwiazdy to po co ten HIV powtarzać? Tego się nie łapie stojąc w kolejce w supermarkecie. Jak lekarz nie zlecił to tylko się cieszyć, że pare groszy w kieszeni zostanie.

Gosia1989, baassiia, Matka Rocku, Viriki lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale chodzimy ciągle do lekarzy i na różne badania a tam można się zarazić, tak samo dentysta, kosmetyczka, tatuażysta

zubii, Princesska, ⚘Kwiatuszek, Karolka12345, KasiaHaBe, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie powtarzam tych badań , mimo że jestem pielęgniarka i miałam jakąś tam możliwa ekspozycje, to uwierzcie mi tym jest naprawdę bardzo ciężko się zarazić 2iec nie wiem czemu tak mówią zeby 2 razy to robić.. mogli by zamiast tego badac na cholestaze bo z tego co widzę na innych grupach to tego jest wysyp i jest bardzo groźne

• weal Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    ale chodzimy ciągle do lekarzy i na różne badania a tam można się zarazić, tak samo dentysta, kosmetyczka, tatuażysta

Może w czasach gdzie sprzęt się sterylizowalo tak, a teraz gdzie wszędzie prawie wszystko jednorazowe i jałowe to łatwiej wygrać w totka niż się hivem zarazić.. Z resztą kto robi tatuaż w ciazy:D

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka - ja ostatnio tak się uderzyłam o ławe, ze mam siniaka jak pięść i takiego fioletowego mega :/ Chodzę jak sierota ostatnio :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam do karty z pierwszej ciąży i miałam tylko raz robiony bo i tylko w karcie jedno miejsce było teraz zlecił drugi raz to zrobiłam ale też byłam zaskoczona że to się drugi raz robi.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Milenka - ja ostatnio tak się uderzyłam o ławe, ze mam siniaka jak pięść i takiego fioletowego mega :/ Chodzę jak sierota ostatnio :/[/QUOTE
    a poobijanych nóg nie liczę o łózko się potykam, a z tatuażami znam jedną mamę, teraz ma przerwę, bo już za bardzo bolało, 26t.c

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie to już chyba trzeba mieć asystenta i armię pokojówek. Już się nie schylam ani nie kucam, jak coś spadnie to tak sobie leży dopóki mąż nie wróci, wkurza mnie to strasznie.

zubii lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też miałam tylko raz te badania. Teraz jeszcze nie dostałem skierowania na powtórkę ale mam jeszcze czas.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak się wkurzyłam. Robiłam badania tam gdzie zwykle i wyniki są zawsze tego samego dnia online, w tym HIV który trzeba odebrać osobiście. I wyświetla mi się ze nie mogę pobrać wyników badań online bo głupia stara baba na recepcji wrzuciła wszystkie na jeden kod kreskowy. I osobiście jutro rano muszę jechać a chciałam już dziś wiedzieć jaką mam krew itp ! :/

Milenka ja tez już przestałam się nachylac :P ja mam psa, to jak spadnie jedzenie - jego szczęście :P i w ogóle w życiu nie przypuszczałam ze wzięcie prysznica, wytarcie się i nakremowanie może powodować zadyszkę.

I już 35 tydzień mógłby nadejść ! Bo ten mam wrażenie trwa miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 18:37

Milenka~11 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • mnk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tata mi wyslal w koncu jedna paczke i dzis juz jest, maja przywiezc miedzy 17 a 22, normalnie jaram sie jak suche siano w stodole i az sobie kupilam dwie czekolady z tej okazji i je zjem, a do tego nie moge doczekac sie paczki, jakby to byl jakis urodzinowy prezent niespodzianka xD xD

Milenka~11 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarka bierze pod uwagę usg z 9 tyg (skończone 8 ). Termin wychodzi 5 dni przed terminem z OM i taka tendencja utrzymuje się aż do tej pory.
    Dziś np jest u mnie 35 tyg 5 dni, a z pomiarów usg wyszło 36 tyg i 3 dni, bo dziś miałam wizytę. Miałam dziś odstawić luteine, ale że naprawdę pasuje mi dociągnąć najbliżej terminu jak się da, to lekarka kazała mi aplikować luteine jeszcze 4 dni.

Dowiedziałam się też, że mam poszerzone kanaliki w prawej nerce i może ona boleć i moczowod też i mam dużo leżeć na lewym boku, żeby odciążyć prawą stronę.

Synuś ma się dobrze. Orientacyjna waga 2970. AFI 10,2 - ok.

HIV i resztę powtarzałam w 3 trymestrze.

Następną wizytę - jak dotrwam - mam 6 września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 18:56

Lisa85, zubii, Milenka~11, Cameline, justa., Princesska, Gosia1989, Ja86, KasiaHaBe, Annie1981, Kasia02 lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    O dziekuje dziewczyny:) to podjade do rosmana w takim.razie. ale lepiej wielorazowe czy jednorazowe?
    Ceną dużo sie nie różnią a te siateczkowe wielorazowe o niebo lepiej trzymają te podklady, mialam jednorazówki i założylam aby jedną pare, dodatkowo te siateczkowe po cc fajnie mi przypadaly nad cięciem wiec nie uciskały mnie nigdzie :-)

zubii, Niesia86 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowo cc chyba bede miala we wtorek :-) ciesze sie że w koncu mam date ustaloną, od razu odezwalam sie o gbsa bo tyle juz tu leże że chyba im sie o tym zapomnoalo :-O

Lisa85, zubii, Cameline, Princesska, ⚘Kwiatuszek, Brave, Gosia1989 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ