X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:31

zubii, poppy, Cameline, Princesska, Brave, Gosia1989, Ja86, Marcia1989 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam jeszcze ktg ale przejrzałam sobie moją teczkę z badaniami i termin z usg wychodzi na 25 września.
    Lisa dobrze, że u Ciebie dobrze.
    Trochę się ochłodziło i nawet umyłam tę stertę garów. Ale prania dziś nie wstawiam, noł wej.
    Poleżakuję sobie, aż wróci mój zestresowany mąż i opowie Józkowi jakie miliardy przewalał w pracy.
    Synuń się wierci więcej niż kopie, ale czasem świeczki w oczach staną jak przyciśnie w pęcherz.

poppy, Lisa85, Gosia1989 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Milenka ja tez już przestałam się nachylac :P ja mam psa, to jak spadnie jedzenie - jego szczęście :P i w ogóle w życiu nie przypuszczałam ze wzięcie prysznica, wytarcie się i nakremowanie może powodować zadyszkę.

I już 35 tydzień mógłby nadejść ! Bo ten mam wrażenie trwa miesiąc.

Ja też wczoraj wieczorem się sfrustrowałam, bo poszłam pod prysznic, wydepilowałam się, nakremowałam i czułam się jakbym półmaraton przebiegła. Masakra. A potem Młoda mnie skopała ze wszystkich możliwych stron i już w ogóle perspektywa kolejnych kilku tygodni w dwupaku mnie zaczęła mocno dołować.

Princesska, Milenka~11 lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dziś urządziłam sobie peeling stóp... kuźwa jak ja się ssapałam :P Dziewczyny, a od kiedy jest to KTG? bo ja jeszcze nie miałam, za tydzień ostatnia wizyta i nie wiem czy mam pytać o to ktg czy coś...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Na tym etapie to już chyba trzeba mieć asystenta i armię pokojówek. Już się nie schylam ani nie kucam, jak coś spadnie to tak sobie leży dopóki mąż nie wróci, wkurza mnie to strasznie.

A ja to odwrotnie.Robie wszystko,paznokcie u nog maluje,swince morskiej czyszcze klatke a i zdarza sie ze podloge na kolanach przemyje☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:38

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia ktg zwykle od 36 tc się robi :) a im bliżej terminu nawet dwa razy w tyg.

Emma - podziwiam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:38

Emma 32 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    to ja dziś urządziłam sobie peeling stóp... kuźwa jak ja się ssapałam :P Dziewczyny, a od kiedy jest to KTG? bo ja jeszcze nie miałam, za tydzień ostatnia wizyta i nie wiem czy mam pytać o to ktg czy coś...

Ktg u mnie w sxpitalu robia w momncie gdy jest na to skierowanie ale to po 36tc albo gdy ciaza po terminie.W innych przypadkach nie sa chetni robic cokolwiek.Ja slyszalam natomiast zeby dobrze jest podjechac w dniu terminu porodu,dla spokojnosci.

010idqk3hkbcgs9f.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Karoolcia ktg zwykle od 36 tc się robi :) a im bliżej terminu nawet dwa razy w tyg.

Emma - podziwiam !

Kurde a ja ani razu nie miałam... A już poczatek 38 tc... Dziwne...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• justa. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jeśli nic się nie dzieje to na ktg zaczyna się chodzić od terminu porodu. Trzeba zgłosić się do przychodni przyszpitalnej.

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:

Emma - podziwiam !

Staram sie byc w formie☺☺

Princesska lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Karolcia jeśli nic się nie dzieje to na ktg zaczyna się chodzić od terminu porodu. Trzeba zgłosić się do przychodni przyszpitalnej.

Ahaaa, bo już się zaniepokoiłam :P a czy mogę chodzić do szpitala, który sama wybiorę? Jestem zielona w tych sprawach...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• miffy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy, bo mój lekarz każe chodzić na KTG co tydzień przez cały ostatni miesiąc, profilaktycznie. Ja dziś byłam pierwszy raz, kolejne mam za tydzień.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia tak. Ja chodziłam do szpitala w którym chciałam rodzić.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ktg miałam od 38tc co tydzień.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    A ja to odwrotnie.Robie wszystko,paznokcie u nog maluje,swince morskiej czyszcze klatke a i zdarza sie ze podloge na kolanach przemyje☺
    Mam dokladnie tak samo :) i od dwoch dni szaleje na dzialce z grabiami i sekatorem, w domu tez lsni bo tyle mam w sobie mocy :D tylko moja mama krzyczy ze kolory zmieniam i mam btzuch ma kolanach i nie powinnam sie ruszac z kanapy hehe a mnie energia rozpiera, dopiero wieczorem czuje zmeczenie materialu i padam jak dziecko

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość energii żeby sprzątać itp :D Już sama sobie wymyślam zajęcia, bo strasznieee mi się nudzi ;/

Na FB już pokazywałam mój kącik dla Ignasia ale i tu wrzucę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/beedfda3aa89.jpg

MrsKiss, Brave, ⚘Kwiatuszek, Princesska, Niesia86, Cameline, zubii, justa., Lisa85, Gosia1989, Bąbelek1980, Maja83, espoir, perfectangel85, Annie1981, Kasia02 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma Bacardi podziwiam!
    tez sprzatam ale ja do stop raczej nawet nie dosiegne, wczoraj sie zmachalam samym smarowaniem kremem... ale u mnie jeszcze dochodzi ból miesnia
    co do ktg to u mnie jest standardowo od 34 tygodnia, potem 36 tydzien i od 38 co tydzień.
    I obowiazkowo na boku sie lezy przy ktg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:17

Lisa85 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja też wczoraj wieczorem się sfrustrowałam, bo poszłam pod prysznic, wydepilowałam się, nakremowałam i czułam się jakbym półmaraton przebiegła. Masakra. A potem Młoda mnie skopała ze wszystkich możliwych stron i już w ogóle perspektywa kolejnych kilku tygodni w dwupaku mnie zaczęła mocno dołować.
    Miffy gratuluję depilacji, bo ja już nie dosięgam tu i ówdzie. Dobrze , że sukienki maxi modne.

dqpri09k6uedld97.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o majteczki wielorazowe to faktycznie wydaje mi się, że rozmiar jest ciut zaniżony. Zazwyczaj noszę s/M majtki zamówiłam z canpolu l/xl i wydaje mi się, że będzie ciężko mi je wcisnąć na zad. A na pewno nie będzie mi w nich super komfortowo. W razie co będę używała zwykłych czarnych bawełniaków, nawet jak się nie dopiorą to nie będzie mi ich żal wyrzucić.
    Odnośnie schylania i ogólnie 'gibkości' to mój M stwierdził, że jestem 'gruba za piątkę' czyli jak na ulicy leży mniej niż 5 zeta to się nawet nie schylę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:26

qdkkqps67blqh0e0.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też nie wiem jak z tym KTG.. mo ja lekarka na urlopie wraca 31.08 A ja na 04.09 mam termin porodu , któraś z Was mieszka w Krakowie ? Myślicie że można iść na Kopernika tak o zrobić KTG albo do jakiejkolwiek poradni przyszpitalnej? Bo prowadzę ciążę prywatnie i nie usmiecha mi sie 40zl placic za kazde ktg tymbardziej że nikt mi tego nie zinterpretuje:(

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ