Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie miałam jeszcze ktg ale przejrzałam sobie moją teczkę z badaniami i termin z usg wychodzi na 25 września.
Lisa dobrze, że u Ciebie dobrze.
Trochę się ochłodziło i nawet umyłam tę stertę garów. Ale prania dziś nie wstawiam, noł wej.
Poleżakuję sobie, aż wróci mój zestresowany mąż i opowie Józkowi jakie miliardy przewalał w pracy.
Synuń się wierci więcej niż kopie, ale czasem świeczki w oczach staną jak przyciśnie w pęcherz.poppy, Lisa85, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Princesska wrote:Milenka ja tez już przestałam się nachylac
ja mam psa, to jak spadnie jedzenie - jego szczęście
i w ogóle w życiu nie przypuszczałam ze wzięcie prysznica, wytarcie się i nakremowanie może powodować zadyszkę.
I już 35 tydzień mógłby nadejść ! Bo ten mam wrażenie trwa miesiąc.
Ja też wczoraj wieczorem się sfrustrowałam, bo poszłam pod prysznic, wydepilowałam się, nakremowałam i czułam się jakbym półmaraton przebiegła. Masakra. A potem Młoda mnie skopała ze wszystkich możliwych stron i już w ogóle perspektywa kolejnych kilku tygodni w dwupaku mnie zaczęła mocno dołować.Princesska, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
to ja dziś urządziłam sobie peeling stóp... kuźwa jak ja się ssapałam
Dziewczyny, a od kiedy jest to KTG? bo ja jeszcze nie miałam, za tydzień ostatnia wizyta i nie wiem czy mam pytać o to ktg czy coś...
-
Milenka~11 wrote:Na tym etapie to już chyba trzeba mieć asystenta i armię pokojówek. Już się nie schylam ani nie kucam, jak coś spadnie to tak sobie leży dopóki mąż nie wróci, wkurza mnie to strasznie.
A ja to odwrotnie.Robie wszystko,paznokcie u nog maluje,swince morskiej czyszcze klatke a i zdarza sie ze podloge na kolanach przemyje☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:38
-
Karooolcia :) wrote:to ja dziś urządziłam sobie peeling stóp... kuźwa jak ja się ssapałam
Dziewczyny, a od kiedy jest to KTG? bo ja jeszcze nie miałam, za tydzień ostatnia wizyta i nie wiem czy mam pytać o to ktg czy coś...
Ktg u mnie w sxpitalu robia w momncie gdy jest na to skierowanie ale to po 36tc albo gdy ciaza po terminie.W innych przypadkach nie sa chetni robic cokolwiek.Ja slyszalam natomiast zeby dobrze jest podjechac w dniu terminu porodu,dla spokojnosci. -
justa. wrote:Karolcia jeśli nic się nie dzieje to na ktg zaczyna się chodzić od terminu porodu. Trzeba zgłosić się do przychodni przyszpitalnej.
Ahaaa, bo już się zaniepokoiłama czy mogę chodzić do szpitala, który sama wybiorę? Jestem zielona w tych sprawach...
-
nick nieaktualnyEmma 32 wrote:A ja to odwrotnie.Robie wszystko,paznokcie u nog maluje,swince morskiej czyszcze klatke a i zdarza sie ze podloge na kolanach przemyje☺
i od dwoch dni szaleje na dzialce z grabiami i sekatorem, w domu tez lsni bo tyle mam w sobie mocy
tylko moja mama krzyczy ze kolory zmieniam i mam btzuch ma kolanach i nie powinnam sie ruszac z kanapy hehe a mnie energia rozpiera, dopiero wieczorem czuje zmeczenie materialu i padam jak dziecko
-
Ja też mam dość energii żeby sprzątać itp
Już sama sobie wymyślam zajęcia, bo strasznieee mi się nudzi ;/
Na FB już pokazywałam mój kącik dla Ignasia ale i tu wrzucę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/beedfda3aa89.jpgMrsKiss, Brave, ⚘Kwiatuszek, Princesska, Niesia86, Cameline, zubii, justa., Lisa85, Gosia1989, Bąbelek1980, Maja83, espoir, perfectangel85, Annie1981, Kasia02 lubią tę wiadomość
-
Emma Bacardi podziwiam!
tez sprzatam ale ja do stop raczej nawet nie dosiegne, wczoraj sie zmachalam samym smarowaniem kremem... ale u mnie jeszcze dochodzi ból miesnia
co do ktg to u mnie jest standardowo od 34 tygodnia, potem 36 tydzien i od 38 co tydzień.
I obowiazkowo na boku sie lezy przy ktg!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:17
Lisa85 lubi tę wiadomość
-
miffy wrote:Ja też wczoraj wieczorem się sfrustrowałam, bo poszłam pod prysznic, wydepilowałam się, nakremowałam i czułam się jakbym półmaraton przebiegła. Masakra. A potem Młoda mnie skopała ze wszystkich możliwych stron i już w ogóle perspektywa kolejnych kilku tygodni w dwupaku mnie zaczęła mocno dołować.
-
Jeśli chodzi o majteczki wielorazowe to faktycznie wydaje mi się, że rozmiar jest ciut zaniżony. Zazwyczaj noszę s/M majtki zamówiłam z canpolu l/xl i wydaje mi się, że będzie ciężko mi je wcisnąć na zad. A na pewno nie będzie mi w nich super komfortowo. W razie co będę używała zwykłych czarnych bawełniaków, nawet jak się nie dopiorą to nie będzie mi ich żal wyrzucić.
Odnośnie schylania i ogólnie 'gibkości' to mój M stwierdził, że jestem 'gruba za piątkę' czyli jak na ulicy leży mniej niż 5 zeta to się nawet nie schylęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:26
-
Właśnie ja też nie wiem jak z tym KTG.. mo ja lekarka na urlopie wraca 31.08 A ja na 04.09 mam termin porodu , któraś z Was mieszka w Krakowie ? Myślicie że można iść na Kopernika tak o zrobić KTG albo do jakiejkolwiek poradni przyszpitalnej? Bo prowadzę ciążę prywatnie i nie usmiecha mi sie 40zl placic za kazde ktg tymbardziej że nikt mi tego nie zinterpretuje:(