X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:31

zubii, poppy, Cameline, Princesska, Brave, Gosia1989, Ja86, Marcia1989 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam jeszcze ktg ale przejrzałam sobie moją teczkę z badaniami i termin z usg wychodzi na 25 września.
    Lisa dobrze, że u Ciebie dobrze.
    Trochę się ochłodziło i nawet umyłam tę stertę garów. Ale prania dziś nie wstawiam, noł wej.
    Poleżakuję sobie, aż wróci mój zestresowany mąż i opowie Józkowi jakie miliardy przewalał w pracy.
    Synuń się wierci więcej niż kopie, ale czasem świeczki w oczach staną jak przyciśnie w pęcherz.

poppy, Lisa85, Gosia1989 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Milenka ja tez już przestałam się nachylac :P ja mam psa, to jak spadnie jedzenie - jego szczęście :P i w ogóle w życiu nie przypuszczałam ze wzięcie prysznica, wytarcie się i nakremowanie może powodować zadyszkę.

I już 35 tydzień mógłby nadejść ! Bo ten mam wrażenie trwa miesiąc.

Ja też wczoraj wieczorem się sfrustrowałam, bo poszłam pod prysznic, wydepilowałam się, nakremowałam i czułam się jakbym półmaraton przebiegła. Masakra. A potem Młoda mnie skopała ze wszystkich możliwych stron i już w ogóle perspektywa kolejnych kilku tygodni w dwupaku mnie zaczęła mocno dołować.

Princesska, Milenka~11 lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dziś urządziłam sobie peeling stóp... kuźwa jak ja się ssapałam :P Dziewczyny, a od kiedy jest to KTG? bo ja jeszcze nie miałam, za tydzień ostatnia wizyta i nie wiem czy mam pytać o to ktg czy coś...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Na tym etapie to już chyba trzeba mieć asystenta i armię pokojówek. Już się nie schylam ani nie kucam, jak coś spadnie to tak sobie leży dopóki mąż nie wróci, wkurza mnie to strasznie.

A ja to odwrotnie.Robie wszystko,paznokcie u nog maluje,swince morskiej czyszcze klatke a i zdarza sie ze podloge na kolanach przemyje☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:38

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia ktg zwykle od 36 tc się robi :) a im bliżej terminu nawet dwa razy w tyg.

Emma - podziwiam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:38

Emma 32 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    to ja dziś urządziłam sobie peeling stóp... kuźwa jak ja się ssapałam :P Dziewczyny, a od kiedy jest to KTG? bo ja jeszcze nie miałam, za tydzień ostatnia wizyta i nie wiem czy mam pytać o to ktg czy coś...

Ktg u mnie w sxpitalu robia w momncie gdy jest na to skierowanie ale to po 36tc albo gdy ciaza po terminie.W innych przypadkach nie sa chetni robic cokolwiek.Ja slyszalam natomiast zeby dobrze jest podjechac w dniu terminu porodu,dla spokojnosci.

010idqk3hkbcgs9f.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Karoolcia ktg zwykle od 36 tc się robi :) a im bliżej terminu nawet dwa razy w tyg.

Emma - podziwiam !

Kurde a ja ani razu nie miałam... A już poczatek 38 tc... Dziwne...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• justa. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jeśli nic się nie dzieje to na ktg zaczyna się chodzić od terminu porodu. Trzeba zgłosić się do przychodni przyszpitalnej.

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:

Emma - podziwiam !

Staram sie byc w formie☺☺

Princesska lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Karolcia jeśli nic się nie dzieje to na ktg zaczyna się chodzić od terminu porodu. Trzeba zgłosić się do przychodni przyszpitalnej.

Ahaaa, bo już się zaniepokoiłam :P a czy mogę chodzić do szpitala, który sama wybiorę? Jestem zielona w tych sprawach...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• miffy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy, bo mój lekarz każe chodzić na KTG co tydzień przez cały ostatni miesiąc, profilaktycznie. Ja dziś byłam pierwszy raz, kolejne mam za tydzień.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia tak. Ja chodziłam do szpitala w którym chciałam rodzić.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ktg miałam od 38tc co tydzień.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    A ja to odwrotnie.Robie wszystko,paznokcie u nog maluje,swince morskiej czyszcze klatke a i zdarza sie ze podloge na kolanach przemyje☺
    Mam dokladnie tak samo :) i od dwoch dni szaleje na dzialce z grabiami i sekatorem, w domu tez lsni bo tyle mam w sobie mocy :D tylko moja mama krzyczy ze kolory zmieniam i mam btzuch ma kolanach i nie powinnam sie ruszac z kanapy hehe a mnie energia rozpiera, dopiero wieczorem czuje zmeczenie materialu i padam jak dziecko

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość energii żeby sprzątać itp :D Już sama sobie wymyślam zajęcia, bo strasznieee mi się nudzi ;/

Na FB już pokazywałam mój kącik dla Ignasia ale i tu wrzucę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/beedfda3aa89.jpg

MrsKiss, Brave, ⚘Kwiatuszek, Princesska, Niesia86, Cameline, zubii, justa., Lisa85, Gosia1989, Bąbelek1980, Maja83, espoir, perfectangel85, Annie1981, Kasia02 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma Bacardi podziwiam!
    tez sprzatam ale ja do stop raczej nawet nie dosiegne, wczoraj sie zmachalam samym smarowaniem kremem... ale u mnie jeszcze dochodzi ból miesnia
    co do ktg to u mnie jest standardowo od 34 tygodnia, potem 36 tydzien i od 38 co tydzień.
    I obowiazkowo na boku sie lezy przy ktg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:17

Lisa85 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja też wczoraj wieczorem się sfrustrowałam, bo poszłam pod prysznic, wydepilowałam się, nakremowałam i czułam się jakbym półmaraton przebiegła. Masakra. A potem Młoda mnie skopała ze wszystkich możliwych stron i już w ogóle perspektywa kolejnych kilku tygodni w dwupaku mnie zaczęła mocno dołować.
    Miffy gratuluję depilacji, bo ja już nie dosięgam tu i ówdzie. Dobrze , że sukienki maxi modne.

dqpri09k6uedld97.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o majteczki wielorazowe to faktycznie wydaje mi się, że rozmiar jest ciut zaniżony. Zazwyczaj noszę s/M majtki zamówiłam z canpolu l/xl i wydaje mi się, że będzie ciężko mi je wcisnąć na zad. A na pewno nie będzie mi w nich super komfortowo. W razie co będę używała zwykłych czarnych bawełniaków, nawet jak się nie dopiorą to nie będzie mi ich żal wyrzucić.
    Odnośnie schylania i ogólnie 'gibkości' to mój M stwierdził, że jestem 'gruba za piątkę' czyli jak na ulicy leży mniej niż 5 zeta to się nawet nie schylę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:26

qdkkqps67blqh0e0.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też nie wiem jak z tym KTG.. mo ja lekarka na urlopie wraca 31.08 A ja na 04.09 mam termin porodu , któraś z Was mieszka w Krakowie ? Myślicie że można iść na Kopernika tak o zrobić KTG albo do jakiejkolwiek poradni przyszpitalnej? Bo prowadzę ciążę prywatnie i nie usmiecha mi sie 40zl placic za kazde ktg tymbardziej że nikt mi tego nie zinterpretuje:(

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ