Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
weal wrote:Ja też na Kopernika , w sumie nie biorę żadnego innego szpitala pod uwagę ale ciągle słyszę że odsyłają na Ujastek bo nie ma miejsc:( I tego się boję, bo znowu o Ujastek nie chce nawet słyszeć.
Mi też Ujastek się nie uśmiecha. Pomimo podobno hotelowych warunków.
A na kiedy masz termin?
-
shelby* wrote:Zatkany nos i katar mam od początku ciąży. Doszedł ból żołądka który wciąż mnie męczy.
A no i chrapie oczywiście gorzej niż mój mąż
Chodzić nie mogę za dużo bo nie dość ze mnie ciągnie brzuch to sapie jak parowóz!
Z bólem żołądka po byle czym morduje się już długo. Raz już wylądowałam z tego powodu w szpitalu. -
mnk wrote:Ano to jak ban na seks to co innego. Wow to gratulacje! To ile juz nieprzerwanie karmisz?
Matka Rocku, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Gabrysia wow to niezły masz staż
Ma któraś zwiększoną wydzielinę?
Gbs na szczęście wyszedł mi ujemny więc 1 rzecz z głowy a badań lekarz nie kazał mi powtarzać
Mi doszedł ból spojenia dziś to z tego powodu leżałam prawie cały dzień masakra naczytałam się w necie na ten temat i jestem załamana
-
Co do powtórzenia badań to nie chodzi o moje obawy, bo wiem że nic nie złapałam tylko nie chce mieć jakiś zbędnych dyskusji z personelem przy przyjęciu do porodu że jakiegoś badania nie mam z 3 trymestru, ale chyba akurat na HIV oleje skoro lekarz nie zlecił ponownie. Za to zrobię fibrynogen dodatkowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 00:01
-
Annie1981 wrote:Rusałka. Jak nie możesz dostać FFBaby to może spróbuj Coloflor cesario. Ma bardzo fajne szczepy dla dzieci po CC. Ja niestety nie mogę tego zamówić do UK, bo trzeba trzymać w lodówce i Gemini nie wysyła. Ja się zastanawiam nad JARROW, Baby's Jarro-Dophilus, bo to można przechowywać w temperaturze pokojowej. Szukam też odpowiedników probiotyków tu w UK. Poza tym mam teraz dylemat czy brać w kroplach czy w proszku.
Czy ktoś ma doświadczenie które łatwiej podać niemowlakowi karmionemu KP? Wydawało mi się, że łatwiej te w kroplach, ale okazuje się, że trzeba podać 10 kropelek a nie wydaje mi się, żeby mi się to udało bezpośrednio do buzi. Jak zrobię to na jakiejś łyżeczce to boję się, że część preparatu na niej zostanie i dziecko nie dostanie pełnej dawki.
Także ja jeszcze nie kupiłam, ale na pewno zabiorę ze sobą do szpitala, bo to jest ważne, żeby podać jak najszybciej po CC, dopóki dziecko nie przyswoi sobie szpitalnych bakterii.
Sam Dicoflor to trochę mało, bo on chyba zawiera tylko Lactobacillus a po CC jest ważne jeszcze Bifidobacterium.
Ja też chcę robić to nasiewanie ze szmatką. Już pytałam mojego lekarza. Powiedział, że słyszał o tym, ale nie praktykował i nie interesuje go co będę robić w sali pooperacyjnej, więc tam mogę to zrobić. Teraz sobie myślę, ze to jednak powinno być zrobione bezpośrednio po wyjęciu dziecka, wiec na kolejnej wizycie będę naciskać. Zobaczymy co mi się uda wskórać Do tego jednak GBS musi być ujemny a ja trochę się boję, że będę miała dodatni, bo jestem bardzo podatna na wszelkie intymne infekcje.
Będzie córeczka -
O jeju jest tu co nadrabiać; ) dzis mialam wizytę, gin obadal szyjke i twierdzi, ze mam sie jeszcze nie ekscytować i nie siedziec na walizce bo porodu nie widzi, ogólnie pełen luzik - jego słowa. Lisa czekałam na wiesci z wizyty, Ty sie nid wuglupiaj, my razem rodzimy! jesli chodzi o hiv to pytałam gina dzis o to właśnie tak jak Kwiatuszek pisze, zeby potem nie bylo ze będą do mnie sapac w szpitalu ze gwiazda drugi raz hiv nie powtórzyła, bo pewnid jej sid nie chcialo. Powiedzial mi ze wg niego to sa starodawne metody badan i mam nie powtarzac, mimo, ze mam za darmo pytał sie mnie czy Lubie jak mnie kłują za często, mam nie robic to nie robie, najwyzej odpyskuje na porodowce i tyle;) co do ktg mam zaczac chodzic od 28.08 do nas do szpitala, płatne okolo 35zeta 2 razy w tyg mi kazal a termin mam na 06.09 wiec nie wiem ile razy zdaze. Ciekawostka taka gdzies slyszalam, ale nie wiem czy w kazdym szpitalu, że po terminie iuz bezpłatnie robia palce tez mak spuchniete, zdretwiale, ale na kolanach jeszcze podloge umyje;)
⚘Kwiatuszek, Cameline, Lisa85, Princesska lubią tę wiadomość
-
ew101 wrote:Gabrysia wow to niezły masz staż
Gbs na szczęście wyszedł mi ujemny więc 1 rzecz z głowy a badań lekarz nie kazał mi powtarzać
Mi doszedł ból spojenia dziś to z tego powodu leżałam prawie cały dzień masakra naczytałam się w necie na ten temat i jestem załamana
Będzie córeczka -
Gabrysia84 wrote:Karmie prawie 5 lat:) dokladnie 8 wrzesnia minie. Jesli z dzieckiem nr 3 pociagne tyle co z najstarszym (4 lats) to mi wyjdzie 9 lat kp planuje na pewno 3 lata karmic zeby w przedszkolu byla ochrona przed infekcjami[/QUOTE
Najpierw szok! Potem szacun za poświęcenie! powiem tak tylko swoim zdaniem - ja chce pol roku, ale taki max dla mnie to jest rok. Ja po prostu powiem szczerze ze nie wyobrazam sobie przystawiac takiego juz duzego dziecka do piersi. No nie wiem, no po prostu nie. Ale gratuluje i podziwiam;) -
Gabrysia84 wrote:Karmie prawie 5 lat:) dokladnie 8 wrzesnia minie. Jesli z dzieckiem nr 3 pociagne tyle co z najstarszym (4 lats) to mi wyjdzie 9 lat kp planuje na pewno 3 lata karmic zeby w przedszkolu byla ochrona przed infekcjami
4 lata, hardcore! Tez bym chciala zeby moje dziecioki tyle pociagnely -
Marcia ja tez chcialam karmic rok nigdy bym nie pomyslala ze bede miala taki starz. A condo poswiecenia to ja tego tak nie odbieram. Po roku jedli inne rzeczy a kp bylo rano do drzemki i w nocy. Po 2 roku zycia juz sie odstawiali w nocy i zostawalo kp do usypiania a to dla mnie wygoda bo mi zasypia mlody w 5 minut.
Mnk pociagna pewnie. Malo ktore dziecko sie odstawia samo przed 3 rokiem zycia. -
weal wrote:Ja też na Kopernika , w sumie nie biorę żadnego innego szpitala pod uwagę ale ciągle słyszę że odsyłają na Ujastek bo nie ma miejsc:( I tego się boję, bo znowu o Ujastek nie chce nawet słyszeć.
To ja znowu w drugą stronę...pracowalam na kopernika bo teraz już przeszłam do prywatnej kliniki i nie wyobrażam sobie tam rodzić : /. Nie ma reguły...szpital to tylko budynek a tak naprawdę w dużej mierze zależy na kogo trafimy...jakich lekarzy, położne itp... -
weal wrote:Właśnie ja też nie wiem jak z tym KTG.. mo ja lekarka na urlopie wraca 31.08 A ja na 04.09 mam termin porodu , któraś z Was mieszka w Krakowie ? Myślicie że można iść na Kopernika tak o zrobić KTG albo do jakiejkolwiek poradni przyszpitalnej? Bo prowadzę ciążę prywatnie i nie usmiecha mi sie 40zl placic za kazde ktg tymbardziej że nikt mi tego nie zinterpretuje:(
Myślę że spokojnie możesz podejść na ktg na kopernika...powiedz że coś tam cie niepokoi i zrobią... -
ew101 wrote:Gabrysia wow to niezły masz staż
Mi doszedł ból spojenia dziś to z tego powodu leżałam prawie cały dzień masakra naczytałam się w necie na ten temat i jestem załamanaew101 lubi tę wiadomość