X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • justa. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży jeszcze nie byłam na ktg, ale w poprzedniej w terminie porodu zadzwoniłam do przychodni przyszpitalnej i umówiłam się na ktg (w Wawie na Madalińskiego można było umówić się tel. na konkretną godz.). Nikt nie chciał ode mnie żadnego skierowania ani kasy. Ciążę prowdziłam prywatnie. Po ktg była konsultacja lekarska z badaniem. Tu trzeba było grzecznie poczekać pod drzwiami na swoją kolej. Lekarz oceniał stan szyjki, wynìk ktg i mówił na kiedy umówić się na kolejne ktg i tak aż do dnia porodu (rodziłam 10 dni po terminie).

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin. powiedziała, że na ktg się chodzi co tydzień od 38 tygodnia. Widać różnie to bywa..
    Ja dzisiaj jak byłam w szpitalu to za darmo mi to ktg zrobili, ale jak się przychodzi tak tylko, żeby sprawdzić sobie to też płatne u nas jest podobno.

justa., zubii lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal a jeśli się denerwujesz to zawsze możesz podjechać na IP, powiedzieć że słabo czujesz ruchy i zrobią Ci KTG bez łaski. Tylko że jak to na IP trzeba będzie chwilkę poczekać.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Weal a jeśli się denerwujesz to zawsze możesz podjechać na IP, powiedzieć że słabo czujesz ruchy i zrobią Ci KTG bez łaski. Tylko że jak to na IP trzeba będzie chwilkę poczekać.

To wiem wiem , tylko właśnie zastanawiam się co wtedy jak nic takiego się nie dzieje bo widzę że wiele z Was chodzi tak czysto kontrolnie co jakiś czas :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez zaleca po skonczonym 37t raz na tydzien (gdy prawidlowe), po terminie co drugi dzien. Ja chodze prywatnie i place 20zl. Polozna, pielegniarka mowi czy wyglada ok czy do konsultacji.

Ja hiv tez drugi raz nie robie. Mam meza (stalego parnera sexualnego), zabiegow z kontaktem z krwia nie mialam, wiec nie widze jakiegos zrodla zakazenia, gin tez.nie zleca. Teraz bedzie hbs i gbs jeszcze bo tego nie mialam.

weal, justa. lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie nie jesteście same z tym sapaniem :) ja sapię od początku ciąży, a teraz dodatkowo nie mogę się schylić, ubrać skarpetek, nasmarować stóp a nie mówiąc o malowaniu paznokci u nóg :P dobrze,że mąż na zawołanie przybiega bo inaczej nie wiem jakbym dała rade :) Wanny nie mam ale pod prysznicem mam matę antypoślizgową i krzesełko :) do mycia się i jako takiego ogolenia nóg nadaje się idealnie :) no i w tym tygodniu zaczęłam puchnąć, nogi mam spuchnięte już cały dzień i noc, nie ważne czy chodzę czy leżę, czy ciepło czy zimno, kostek to już mi nie widać a palce mam jak bańki :/
    Co do majtek to ja mam wielorazowe i jednorazowe :) były tanie więc kupiłam :)

zubii lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Moje drogie nie jesteście same z tym sapaniem :) ja sapię od początku ciąży, a teraz dodatkowo nie mogę się schylić, ubrać skarpetek, nasmarować stóp a nie mówiąc o malowaniu paznokci u nóg :P dobrze,że mąż na zawołanie przybiega bo inaczej nie wiem jakbym dała rade :) Wanny nie mam ale pod prysznicem mam matę antypoślizgową i krzesełko :) do mycia się i jako takiego ogolenia nóg nadaje się idealnie :) no i w tym tygodniu zaczęłam puchnąć, nogi mam spuchnięte już cały dzień i noc, nie ważne czy chodzę czy leżę, czy ciepło czy zimno, kostek to już mi nie widać a palce mam jak bańki :/
    Co do majtek to ja mam wielorazowe i jednorazowe :) były tanie więc kupiłam :)

Ja mam tak samo pod prysznicem mate i krzesełko a nogi gole na kibelku plus ten stołek a na nim miednica z wodą.

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wam też tak drętwieją dłonie i palce? Mi normalnie masakrycznie, szczególnie w nocy i nad ranem, aż mnie ból budzi i przez kilkanaście minut muszę rozsmarowywać i ruszać ręką bo czuję takie dziwne mrowienie i spuchnięcie, przez dzień mi się zdarza że zdrętwieje na chwilę i nie mogę nic do ręki normalnie wziąć, wszystko mi wypada bo czucia chwilowo w niej nie mam :/ I co jeszcze, czy wy też zaczęłyście chrapać? bo ja normalnie jak smok, mąż aż spać nie może a zakłada zatyczki do uszu na noc a i tak mnie słyszy, masakra normalnie :P Byleby do porodu :)

Milenka~11 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    A czy wam też tak drętwieją dłonie i palce? Mi normalnie masakrycznie, szczególnie w nocy i nad ranem, aż mnie ból budzi i przez kilkanaście minut muszę rozsmarowywać i ruszać ręką bo czuję takie dziwne mrowienie i spuchnięcie, przez dzień mi się zdarza że zdrętwieje na chwilę i nie mogę nic do ręki normalnie wziąć, wszystko mi wypada bo czucia chwilowo w niej nie mam :/ I co jeszcze, czy wy też zaczęłyście chrapać? bo ja normalnie jak smok, mąż aż spać nie może a zakłada zatyczki do uszu na noc a i tak mnie słyszy, masakra normalnie :P Byleby do porodu :)
    To przez opuchniecie.

Ja poki co nie puchne jakos szczegolnie, wiec jest w miare.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja i wczoraj godzinę i podczas poprzedniego porodu przez 10 godzin leżałam pod ktg na plecach...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy mi drętwieją ręce a opuszki palców mam zdrętwiałe 24h/dobe :/ a chrapanie to jakaś masakra, zaczęło się kilka tygodni temu. Daje czadu jak smok, aż sama się czasem obudzę :D

poppy, espoir, Maja83, Milenka~11, shelby* lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stopy tak dziwnie drętwieją... A co do chrapania to ja nie chrapię ale mój D. już tak i ja przez to zasnąć nie mogę :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • poppy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal - nie wiem jak to jest na Kopernika, ale ja tam bym chciała rodzić. A Ty?

U mnie w przychodni KTG zależy od zalecenia lekarki i to dopiero od 38 tygodnia.

qb3chdgezj308xv3.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie puchnę ale też zaczęłam chrapać, najbardziej drętwieją mi kciuki, kolejna "normalna" sytuacja w ciąży.
    Co przychodzi nowy tydzień to jest level up i nowa dolegliwość, ten tydzień sponsoruje siąkający nos. Byle do września.

dqpri09k6uedld97.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko ja też się aż sama budzę bo tak sobie chrapnę :) ja chrapię od kilku miesięcy jak mi zaczęło nos zatykać i puchnąć w środku,mam nadzieję że po porodzie przejdzie :)
    baassiia pewnie tak, puchnę cała więc pewnie dlatego drętwieją mi ręce :/ jakoś trzeba wytrzymać jeszcze kilka tygodni :)

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez cały lipiec jak tylko popadało to miałam nieziemski katar/alergię,kichałam chyba ze 100 razy dziennie aż się bałam że małemu zaszkodzę :/ a do tego smarkanie :/ dobrze że często nie padało bo już nie dawałam rady, coś musiało pylić po deszczu i od razu zatkany nos i męczarnia :/

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz powiedzial ze czasami pochrapuje. Ja czasami jak zasypiam to zaczynam slyszec ze zaczybam chrapac i sie budze:)

W.nocy tez czasami sie budze bo mi dretwieja rece.

Jesli chodzi.o ktg to ja jeszcze nie mialam. Moja lekarka jest caly sierpien na urlopie a wizyte mam na 8 wrzesnia a termin na 14ego wiec nie wiadomo czy na ktg sie zalapie ale w tej przychodni co chodzr to chyba ktg jest od 36 tyg

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Ja nie puchnę ale też zaczęłam chrapać, najbardziej drętwieją mi kciuki, kolejna "normalna" sytuacja w ciąży.
    Co przychodzi nowy tydzień to jest level up i nowa dolegliwość, ten tydzień sponsoruje siąkający nos. Byle do września.

Zgadzam się, co chwilę coś dochodzi, drętwieja dłonie, również stopy, dodatkowo puchną, a od wczoraj doszedł zatkany nos, katar. Jak żyć? :P co jeszcze? Hehe

f2wl4z17q60magcw.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    Weal - nie wiem jak to jest na Kopernika, ale ja tam bym chciała rodzić. A Ty?

U mnie w przychodni KTG zależy od zalecenia lekarki i to dopiero od 38 tygodnia.

Ja też na Kopernika , w sumie nie biorę żadnego innego szpitala pod uwagę ale ciągle słyszę że odsyłają na Ujastek bo nie ma miejsc:( I tego się boję, bo znowu o Ujastek nie chce nawet słyszeć.

• shelby* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatkany nos i katar mam od początku ciąży. Doszedł ból żołądka który wciąż mnie męczy.
    A no i chrapie oczywiście gorzej niż mój mąż :)
    Chodzić nie mogę za dużo bo nie dość ze mnie ciągnie brzuch to sapie jak parowóz!

74709jcgjiz14w6b.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ