X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka rano się bałam rozkręcenia bo mnie krzyż właśnie bolał a zmiana pozycji mało co dawała i dodatkowo z 2-3 razy brzuch się tak boleśnie spiął. Ale stwierdziłam ze napewno jeszcze nie rodzę i poszłam spać :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiadomo co z Agaciorrą? Bo fb odmówił posłuszeństwa, każe mi się zalogować za parę minut ale nic z tego.

dqpri09k6uedld97.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka agaciora nie odzywa sie narazie

16udvfxmplx8ab54.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki, coś mi netu brakuje.

dqpri09k6uedld97.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po gościach? ;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora dala znać ze jeszcze są z Ada w dwupaku ;)

zubii, Karooolcia :), ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha myslalam ze to milenks juz widzialam bo to bylo 3 h temu

16udvfxmplx8ab54.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, informacja o diecie bezmlecznej pochodziła od pediatry mojego synka, który przy problemach z brzuszkiem zalecił mi albo przejście z kp na nutramigen albo zmianę mojej diety na bezmleczną. Nie chciałam nikogo wprowadzać w błąd.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My juz na reszcie jestesmy razem. Walcze z laktacja bo mi chyba ta trauma zablokowala pokarm a mlody walczy z butla bo brak mu odruchu ssania i muso sie nauczyc. Pozwolili dzis przystawiac do piersi. Piersi puste mlody cos probuje ale sie szybko meczy i zasypia. Zaczal jesc mleko z butelki bo wczesniej tez nie chcial i mowoa ze jestesmy na dobrej drodze do przejscia na sam piers. Ktos pytal jak bedzie mial na imie. I my dalej noe wiemy na 100 procent ale najprawdopodobnoej Andrzejek. Jakos tak mnie ten porod zaskoczyl ze mysle tylko o tym zeby on sobie radzil ze swiatem a nie o imieni. Byl temat cc i sn. Ja kuz niestety mam porownanie i moje doswiadczenia sa takie ze sn duzo lepiej sie znosi. Po sn po 2 godzinach bylam sprawna. Dzis juz jestem 2 doby po cc i dalej jest ciezko. Co prawda chodze i robie wszystko ale latwo nie jest. Oczywiscie na pewno mialo wplyw to ze cc bylo robione na szybko i pewnie nikt nie patrzyl czy ladnie tna czy brzydko. No ale ja bym sie nie zdecydowala na cc jakbym miala wybor. Gratuluje kolejnym swierzym mamusia :)

Karooolcia :), shelby*, Zorganizowana:), Milenka~11, Biedronka7, aswalda, Gosia1989 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alergia na bialka mleka krowiego (inaczej skaza bialkowa), a nietolerancja/nadwrazliwosc na laktoze to dwa zupelnie inne problemy.

Laktoza to cukier mleczny obecny zawsze w mleku matki, a takze innych ssakow. To taka mleczna glukoza dzieki, ktorej dziecko przybiera na wadze. Nie da sie odlaktozowac mleka kobiecego poprzez diete eliminacyjna.

Twojemu lekarzowi zapewne chodzilo o alergie na krowie mleko. Tu rzeczywiscie alergeny przrnikaja do kobiecego mleka i dieta mamy moze byc zasadna i pomocna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 18:10

Kasia02, Matka Rocku lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alergia na bmk i nietoleracja laktozy to faktycznie dwie rozne sprawy aczkolwiek wbrew pozorom alergia na bialko (prawdziwa alergia) tez nie jest wcale tak wszechobecna jak to pisza

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk wysłałam zaproszenie, chciałabym dołączyć na fb skoro grupa już jest tajna

⚘Kwiatuszek, shelby*, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel, ja sobie odwiedzin córki w szpitalu nie wyobrażam. Zapewne będę rozstrojona, skora do płaczu i odwiedziny skończą się obopólnym rykiem. Położna też stanowczo odradzała.

Lisa85, świetny tort! Wygląda jak dziergany na na drutach ;)

Niespokojna M, głowa do góry! Pomyśl sobie, że za tydzień będzie już po wszystkim. Codziennie mnóstwo kobiet przez to przechodzi, Ty też dasz radę.

Iza, trzymajcie się mimo tych kolek! Na odgazowywanie podobno jest dobry cewnik Nelatona.

Pochwalę się, Dziewczyny, że dziś moja córcia prawie cały dzień latała bez pieluchy - z pięć razy zrobiła siusiu do nocnika i raz na podwórkowym parkingu... (nie zdążyłyśmy dobiec na trawkę) :) Trochę się obawiam jutrzejszego wyjścia do kościoła... Ale trudno, trzeba być konsekwentnym.

zubii, Zorganizowana:), MrsKiss, shelby*, Princesska, Bąbelek1980, Nadiaa85, Kasia02, Marcia1989, Niespokojna M, Karolka12345, Milenka~11, Lisa85, justa., Bacardi90, falka lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was pytała o ciśnienie,miałam 150/120 czasem o 10 -15 mniej,po znieczuleniu wewnatrzoponowym (straszny bol) spadlo na 70/50. Bylo ciezko ale na szczescie wszystko jest dobrze. Ja juz chodze,bylam pod prysznicem,maly juz bez zadnych rurek tylko musi duzo jesc i pewnie jeszcze kilka dni zostanie w szpitalu,ja mam momentalnie zastoj mleka ale walcze. Teraz uciekam do malego :)

• Princesska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło się wam mocne parcie na odbyt? Przepraszam za dosłowność. Idę do toalety i nic, a jak chodzę to ledwo mogę. Jak siądę przechodzi :/ pierwszy raz mi się tak zdażyło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 22:49

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princeska mam tak samo.

Ja znowu wkurzona wróciłam do domu.... byliśmy na urodzinach szwagierki, no i oczywiscie zaczęli mi gadać jak to rana na brzuchu bardzo boli, a zd ten miał wyrostek wycinany i mała rana to potem tak bolało ze masakra, tamta miała cos wycinane to tez ja strasznie bolało, jeszcze inna miała laparoskopię i tez ja niemiłosiernie bolało, to co dopiero CC. Nie wiem jaka mieli przyjemność mi gadać takie rzeczy 2 dni przed cięciem... wróciliśmy do domu ti sie popłakałam jak nie wiem...

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Princeska mam tak samo.

Ja znowu wkurzona wróciłam do domu.... byliśmy na urodzinach szwagierki, no i oczywiscie zaczęli mi gadać jak to rana na brzuchu bardzo boli, a zd ten miał wyrostek wycinany i mała rana to potem tak bolało ze masakra, tamta miała cos wycinane to tez ja strasznie bolało, jeszcze inna miała laparoskopię i tez ja niemiłosiernie bolało, to co dopiero CC. Nie wiem jaka mieli przyjemność mi gadać takie rzeczy 2 dni przed cięciem... wróciliśmy do domu ti sie popłakałam jak nie wiem...
    Sadyści, ja wychodzę i olewam takich ludzi.

zubii lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Princeska mam tak samo.

Olej to :*

A możesz przypomnieć dlaczego masz cc?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska ja takie parcie miałam w tym tygodniu przez kilka dni, myślałam że to się skończy porodem, ale przeszło i póki co spokój.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Hej dziewczyny. My juz na reszcie jestesmy razem. Walcze z laktacja bo mi chyba ta trauma zablokowala pokarm a mlody walczy z butla bo brak mu odruchu ssania i muso sie nauczyc. Pozwolili dzis przystawiac do piersi. Piersi puste mlody cos probuje ale sie szybko meczy i zasypia. Zaczal jesc mleko z butelki bo wczesniej tez nie chcial i mowoa ze jestesmy na dobrej drodze do przejscia na sam piers. Ktos pytal jak bedzie mial na imie. I my dalej noe wiemy na 100 procent ale najprawdopodobnoej Andrzejek. Jakos tak mnie ten porod zaskoczyl ze mysle tylko o tym zeby on sobie radzil ze swiatem a nie o imieni. Byl temat cc i sn. Ja kuz niestety mam porownanie i moje doswiadczenia sa takie ze sn duzo lepiej sie znosi. Po sn po 2 godzinach bylam sprawna. Dzis juz jestem 2 doby po cc i dalej jest ciezko. Co prawda chodze i robie wszystko ale latwo nie jest. Oczywiscie na pewno mialo wplyw to ze cc bylo robione na szybko i pewnie nikt nie patrzyl czy ladnie tna czy brzydko. No ale ja bym sie nie zdecydowala na cc jakbym miala wybor. Gratuluje kolejnym swierzym mamusia :)

Dużo siły życzę i napewno będzie lepiej z każdym dniem. Co do cc to dziś właśnie rozmawiałam z koleżanka która pierwsze dziecko rodziła SN a drugie planowane cc i mówiła ze jakby miała na to wpływ to w życiu żadnego cc.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ