Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabrysiu, a siara dla maleństwa normalnie leci/leciała? ja od kilku tygodni mam w piersiach zarówno "dojrzałe" mleko dla starszej konsumentki, jak i siarę lub pół-siarę.
Gin stwierdził, że szyjkę mam długą i zamkniętą. Małego szacuje na 3000-3300 gramów. Za tydzień z hakiem mam się jeszcze pokazać z wynikiem paciorkowca.
Niesia86, Gosia1989, justa., aswalda, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ech, jestem jak słoń w składzie porcelany...
Właśnie zniszczylam sobie dywan w salonie... prasowalam ostatnie ciuszki, odłożyłam żelazko na deskę i chciałam ją wyminąć, oczywiście zawadziłam brzuchem, żelazko spadło i przypaliło dywan a mam go dopiero od kilku miesięcy i dupa.
Pocieszam się ptasim mleczkiem ale niewiele mi pomaga ;( -
Jeju dziewczyny ja w ogole nie rozpoznaje kto jest kim tu i na fb, ale co wchodzę na fb to kolejne dzieciaczki na świecie, ale sie rodzi nowych obywateli
zubii, Lisa85, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Gabrysia84 wrote:Setti mi sie na poczatku zblokowala laktacja chyba przez traume jakiej doswiadczylam i braku dziecka przy sobie ale po pracy z laktatorem poszla siara. Mleko zawsze jest gotowe dla noworodzia. A Ty planujesz tandem?
Czy ja wiem, czy aż tandem - córka pije z piersi tylko rano po obudzeniu się. Nie zamierzam tego zmieniać. Nie spieszy mi się z całkowitym odstawianiem, skoro i tak będę karmić małego.
Niesia, ja też co jakiś czas zawadzę o coś brzuchem.
-
przyznam, że troszkę przykro, że niektóre dziewczyny o porodzie poinformowały tylko na facebooku. te kilka słów - chociaż pożegnania, jeśli nie mają czasu ogarniać dwóch miejsc - mogły już napisać...
no, ale mówi się trudno...justa., Princesska, Annie1981 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:przyznam, że troszkę przykro, że niektóre dziewczyny o porodzie poinformowały tylko na facebooku. te kilka słów - chociaż pożegnania, jeśli nie mają czasu ogarniać dwóch miejsc - mogły już napisać...
no, ale mówi się trudno...
Faktycznie, trochę przykro.
Na fb nie zamierzam się przenosić i mam nadzieję, że ktoś tu oprócz mnie zostanie.espoir, MrsKiss lubią tę wiadomość
-
zmieniając temat - Mąż mnie dzisiaj rozczulił, jak wrzucał do prania skarpetki dla Maciusia i przeżywał "Boże, jakie skarpetunie, na mojego kciuka dosłownie!" ile by człowiek dzieci nie miał chyba zawsze przeżywa jakie to małe
Niesia86, Karolka12345, Lisa85, Milenka~11 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Hej hej☺ ja staram sie czytac na biezaco i tu i tu ale nie mam zbytnio czasu pisac ani tu ani tu, choc na fb wchodze czesciej.
Wczoraj bylam na wizycie, szyjka miekka, zostalo jej odrobine ale bez rozwarcia jeszcze.
Nie planuje rodzic przed 17 wrzesnia- wyprawiamy wtedy urodzi y starszej córce.albo chociaz przed 10 wrzesnia zeby choc troche zaadaptowac ja do zlobka.
Skurcze niestety rak jak mialam tak dalej mam, do niedzieli jeszcze jadę na lekach a potem ciaza donoszona i powoli odstawiam.☺Cameline, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Zorganizowana:), Lisa85, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Ja ogólnie też nie przepadam za fb, ale przeszłam. Choć nie siedzę tam non stop. Tu było jakoś lepiej i mieli wszyscy tutaj zostać a tam tylko dla fotek dzieciaczków. A wyszło nieco inaczej i kilka dziewczyn już tutaj wogóle nie bywa.
Iza mnk jest administratorem grupy. Trzeba do niej napisać? Sama nie wiem jak teraz się dołącza. -
Magdalenka powoli tzn. jak planujesz odstawić i które leki?
Ja mam jutro wizytę i jutro kończy mi się luteina, wątpie że lekarz mi jeszczd wypisze choć bardzo bym chciała. Śmiem twierdzić że bez niej u mnie różnie mogło być i choć byłoby to tylko placebo to głowa spokojniejsza bo to jeszcze nie czas na poród -
No a mnie do tego wiercenia w szyjce, po prysznicu doszedł ból krzyża ja chyba dziś nie zasnę. Do tego spuchlam jak balon a nic a nic sie nie wysilalam... Młoda szaleje i coś ciągle czka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 23:19