X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana gratulacje!
    Annie i Cameline powodzenia!

Zorganizowana:), Annie1981, Cameline lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hejka.

U nas wszystko w porządku :) Mały ładnie je i rośnie :)

Dziś jedziemy zbadać poziom bilirubiny bo żółtaczka nadal się utrzymuje, choć położna twierdzi, że schodzi. Od razu zrobię Młodemu morfologię za jednym wkłuciem.

Annie w Polsce po CC tylko przystawiają dziecko do twarzy na chwilę, a potem zabierają. Zszywają a w międzyczasie dziecko jest ważone etc. Ja dostałam młodego na poporodowej gdzieś na godzinkę, potem została mi podana morfina - wtedy zabierają dziecko ze względu na ospałość matki (tak mi powiedziała położna).

Karolcia ja jestem tydzień po cc i śmigam jak ta lala. Rana w ogóle już nie boli (wczoraj tylko troszkę czułam boki bo położna wyciągała końcówki szwów). Nie boli już gdzieś od soboty (cc miałam w niedzielę). Także to dużo zależy od organizmu więc się nie sugeruj. Rach ciach dojdziesz do siebie :)

A no i oczywiście gratuluje nowym Mamusiom :* i trzymam kciuki za następne :)
    Jaki macie/mieliście poziom bilirubiny? My w pn na kontrolę :(

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:

Poziom 6,62 także jest Ok :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że to nie wody, tylko czop śluzowy odchodzi pod płynną postacią. Z małym (i to dosłownie, ma ciut mniej niż trzy kilo) wszystko w porządku, więc wróciłam do domu. Jeśli nic nie ruszy (a słabe na to widoki - lekarz powiedział, że szyjka się nie szykuje), pojutrze patologia. :/

Cameline, bądź dzielna w tym szpitalu! Życzę Tobie i Annie powodzenia jutro.

Natalka, Ty też się trzymaj, bo o ile pamiętam, już jutro meldujesz się w szpitalu... A może dzieciaczki zrobią nam miłą niespodziankę i wyfruną tej nocy? :)

Forumkowiczka, ten ból jest do przeżycia, bo nie trwa non stop, są krótkie przerwy. Miliardy kobiet przed Tobą rodziły i miliardy jeszcze urodzą. Mamy w sobie MOC! Gdyby mi ktoś powiedział, że dam radę urodzić niedospana, praktycznie na głodniaka, po ponad dobie męczarni, nie uwierzyłabym. Ty też jesteś w stanie wiele przetrwać, uwierz.

Annie1981, Cameline lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    U mnie w dniu wypisu 11.5. Jutro jedziemy z młodym do szpitala. Trochę boję się że nas tam zostawią.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie to właśnie tłumacze,jeszcze nie jedna będzie rodziła wiec czemu ja mam sobie nieporadzi.Nie zmienia to faktu ze strasznie się tego boje,a wizja pobytu w szpitalu to już w ogóle abstrakcja dla mnie.Dzisiaj tez czuje jakieś bóle miesiączkowe-już zapomniałam jakie to było okropne:-/

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro termin, wypadaloby sie w sumie spakowac ale wiecie tak.mi sie.nie chceee

plinka, Cameline lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Poziom 6,62 także jest Ok :)

Filip mial w czw ok 7 na nozkach i 2 na gorze ciala i chyba te wskazniki sa ok.jeszcze w czw jedziemy na kontrole do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 18:46

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princeska jak pionizacja??

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    U mnie w dniu wypisu 11.5. Jutro jedziemy z młodym do szpitala. Trochę boję się że nas tam zostawią.

Justa a to pomiar z krwi czy ze skory?

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas największy poziom bilirubin był 14,6, ze szpitala nas wypuścili z 11,7. Podobno w 4-5 dobie poziom jest najwyższy, później już spada.
    Forumkowiczka, ja też byłam przerażona pobytem w szpitalu i teraz w sumie żałuję tego podejścia, bo trudno mi się było pogodzić z przedłużającym się pobytem. Pomyśl, że po prostu dla dobra Twojego i dziecka kilka dni musisz tam spędzić, że będziesz pod profesjonalną opieką i dobrze, że mamy taką możliwość. A z bólem - dasz radę! ;)

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Princeska jak pionizacja??
    Dało radę, druga sprawa ze chodzę ciagle z drenażem i mam okropne wzdęcia, a i tak prawie nic nie jem.. najważniejsze ze mały ma się świetnie :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Justa a to pomiar z krwi czy ze skory?
    Z krwi. Ze skóry tego samego dnia było ok. 10.5

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    U nas największy poziom bilirubin był 14,6, ze szpitala nas wypuścili z 11,7. Podobno w 4-5 dobie poziom jest najwyższy, później już spada.
    Forumkowiczka, ja też byłam przerażona pobytem w szpitalu i teraz w sumie żałuję tego podejścia, bo trudno mi się było pogodzić z przedłużającym się pobytem. Pomyśl, że po prostu dla dobra Twojego i dziecka kilka dni musisz tam spędzić, że będziesz pod profesjonalną opieką i dobrze, że mamy taką możliwość. A z bólem - dasz radę! ;)
    Dajesz nadzieję że u nas też będzie ok. :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki :)

Cameline. Za Ciebie też trzymam, oby nam już nic nie przesuwali :)

Ja byłam dziś tylko na pobraniu krwi w szpitalu a potem spacerek. Jutro mam się stawić na 7 rano. Lekarka w piątek obiecała mi, że będę pierwsza na liście a dziś sprawdzili, że jestem czwarta! Jak wyjaśniłam o co chodzi, to położna powiedziała, że skoro mi obiecali to na pewno tak będzie. Zobaczymy…

Cameline lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się ze nie poznam jak się coś zacznie dziać.Dziewczyny pierwsze bólu były jakie?Co się u Was dZialo?Poza odejściem wod czy czopa bo to na razie się u mnie nie dzieje :-p

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ja jestem jedyna na jutro. Chyba że nagły przypadek się zdarzy.
    Czekam jeszcze na anastezjologa i jego zgodę.

Trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko nam sprawnie się odbyło :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, może nie będzie tak źle. Trzymam kciuki!

mnk, dobra jesteś z tym lajtowym podejściem! :D A jakby co dasz radę się spakować w godzinkę? Mnie samo dopakowanie toreb zajęło dwie godziny.

Forumkowiczka, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Potwierdź (byle do jutra wieczorem), to wymienimy się numerami telefonów. Przed pierwszym porodem też byłam przerażona i spanikowana (z tymże ja głównie szpitalem). Ryczałam kilka dni jak głupia, bałam się wszystkiego związanego z tym miejscem. Doskonale Cię rozumiem i będę wspierać. Poza tym poproszę o poinformowanie na forum, gdy się rozwiążę ;) (nie będę mieć dostępu do intera w szpitalu) Co Ty na to?

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline. To super, ze że jesteś jedyna. Może w miarę szybko Cię wezmą i nie będziesz musiała dlugo czekać :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam pytanie czy są tu może mamy które mają do odsprzedania luteine ? :)

‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ