X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana gratulacje!
    Annie i Cameline powodzenia!

Zorganizowana:), Annie1981, Cameline lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hejka.

U nas wszystko w porządku :) Mały ładnie je i rośnie :)

Dziś jedziemy zbadać poziom bilirubiny bo żółtaczka nadal się utrzymuje, choć położna twierdzi, że schodzi. Od razu zrobię Młodemu morfologię za jednym wkłuciem.

Annie w Polsce po CC tylko przystawiają dziecko do twarzy na chwilę, a potem zabierają. Zszywają a w międzyczasie dziecko jest ważone etc. Ja dostałam młodego na poporodowej gdzieś na godzinkę, potem została mi podana morfina - wtedy zabierają dziecko ze względu na ospałość matki (tak mi powiedziała położna).

Karolcia ja jestem tydzień po cc i śmigam jak ta lala. Rana w ogóle już nie boli (wczoraj tylko troszkę czułam boki bo położna wyciągała końcówki szwów). Nie boli już gdzieś od soboty (cc miałam w niedzielę). Także to dużo zależy od organizmu więc się nie sugeruj. Rach ciach dojdziesz do siebie :)

A no i oczywiście gratuluje nowym Mamusiom :* i trzymam kciuki za następne :)
    Jaki macie/mieliście poziom bilirubiny? My w pn na kontrolę :(

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:

Poziom 6,62 także jest Ok :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że to nie wody, tylko czop śluzowy odchodzi pod płynną postacią. Z małym (i to dosłownie, ma ciut mniej niż trzy kilo) wszystko w porządku, więc wróciłam do domu. Jeśli nic nie ruszy (a słabe na to widoki - lekarz powiedział, że szyjka się nie szykuje), pojutrze patologia. :/

Cameline, bądź dzielna w tym szpitalu! Życzę Tobie i Annie powodzenia jutro.

Natalka, Ty też się trzymaj, bo o ile pamiętam, już jutro meldujesz się w szpitalu... A może dzieciaczki zrobią nam miłą niespodziankę i wyfruną tej nocy? :)

Forumkowiczka, ten ból jest do przeżycia, bo nie trwa non stop, są krótkie przerwy. Miliardy kobiet przed Tobą rodziły i miliardy jeszcze urodzą. Mamy w sobie MOC! Gdyby mi ktoś powiedział, że dam radę urodzić niedospana, praktycznie na głodniaka, po ponad dobie męczarni, nie uwierzyłabym. Ty też jesteś w stanie wiele przetrwać, uwierz.

Annie1981, Cameline lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    U mnie w dniu wypisu 11.5. Jutro jedziemy z młodym do szpitala. Trochę boję się że nas tam zostawią.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie to właśnie tłumacze,jeszcze nie jedna będzie rodziła wiec czemu ja mam sobie nieporadzi.Nie zmienia to faktu ze strasznie się tego boje,a wizja pobytu w szpitalu to już w ogóle abstrakcja dla mnie.Dzisiaj tez czuje jakieś bóle miesiączkowe-już zapomniałam jakie to było okropne:-/

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro termin, wypadaloby sie w sumie spakowac ale wiecie tak.mi sie.nie chceee

plinka, Cameline lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Poziom 6,62 także jest Ok :)

Filip mial w czw ok 7 na nozkach i 2 na gorze ciala i chyba te wskazniki sa ok.jeszcze w czw jedziemy na kontrole do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 18:46

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princeska jak pionizacja??

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    U mnie w dniu wypisu 11.5. Jutro jedziemy z młodym do szpitala. Trochę boję się że nas tam zostawią.

Justa a to pomiar z krwi czy ze skory?

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas największy poziom bilirubin był 14,6, ze szpitala nas wypuścili z 11,7. Podobno w 4-5 dobie poziom jest najwyższy, później już spada.
    Forumkowiczka, ja też byłam przerażona pobytem w szpitalu i teraz w sumie żałuję tego podejścia, bo trudno mi się było pogodzić z przedłużającym się pobytem. Pomyśl, że po prostu dla dobra Twojego i dziecka kilka dni musisz tam spędzić, że będziesz pod profesjonalną opieką i dobrze, że mamy taką możliwość. A z bólem - dasz radę! ;)

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Princeska jak pionizacja??
    Dało radę, druga sprawa ze chodzę ciagle z drenażem i mam okropne wzdęcia, a i tak prawie nic nie jem.. najważniejsze ze mały ma się świetnie :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Justa a to pomiar z krwi czy ze skory?
    Z krwi. Ze skóry tego samego dnia było ok. 10.5

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    U nas największy poziom bilirubin był 14,6, ze szpitala nas wypuścili z 11,7. Podobno w 4-5 dobie poziom jest najwyższy, później już spada.
    Forumkowiczka, ja też byłam przerażona pobytem w szpitalu i teraz w sumie żałuję tego podejścia, bo trudno mi się było pogodzić z przedłużającym się pobytem. Pomyśl, że po prostu dla dobra Twojego i dziecka kilka dni musisz tam spędzić, że będziesz pod profesjonalną opieką i dobrze, że mamy taką możliwość. A z bólem - dasz radę! ;)
    Dajesz nadzieję że u nas też będzie ok. :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki :)

Cameline. Za Ciebie też trzymam, oby nam już nic nie przesuwali :)

Ja byłam dziś tylko na pobraniu krwi w szpitalu a potem spacerek. Jutro mam się stawić na 7 rano. Lekarka w piątek obiecała mi, że będę pierwsza na liście a dziś sprawdzili, że jestem czwarta! Jak wyjaśniłam o co chodzi, to położna powiedziała, że skoro mi obiecali to na pewno tak będzie. Zobaczymy…

Cameline lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się ze nie poznam jak się coś zacznie dziać.Dziewczyny pierwsze bólu były jakie?Co się u Was dZialo?Poza odejściem wod czy czopa bo to na razie się u mnie nie dzieje :-p

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ja jestem jedyna na jutro. Chyba że nagły przypadek się zdarzy.
    Czekam jeszcze na anastezjologa i jego zgodę.

Trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko nam sprawnie się odbyło :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, może nie będzie tak źle. Trzymam kciuki!

mnk, dobra jesteś z tym lajtowym podejściem! :D A jakby co dasz radę się spakować w godzinkę? Mnie samo dopakowanie toreb zajęło dwie godziny.

Forumkowiczka, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Potwierdź (byle do jutra wieczorem), to wymienimy się numerami telefonów. Przed pierwszym porodem też byłam przerażona i spanikowana (z tymże ja głównie szpitalem). Ryczałam kilka dni jak głupia, bałam się wszystkiego związanego z tym miejscem. Doskonale Cię rozumiem i będę wspierać. Poza tym poproszę o poinformowanie na forum, gdy się rozwiążę ;) (nie będę mieć dostępu do intera w szpitalu) Co Ty na to?

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline. To super, ze że jesteś jedyna. Może w miarę szybko Cię wezmą i nie będziesz musiała dlugo czekać :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam pytanie czy są tu może mamy które mają do odsprzedania luteine ? :)

‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ