X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wieści po wizycie, zero oznak porodu...Z miłych rzeczy wszystko ok, a dzidziuś urósł do 3500 około. Jak się nie wykluje prędko, to w przyszłą sobotę czeka mnie szpital. Na razie mam się zgłosić za tydzień na wizytę, zrobić mocz i morfo, no i jeść żelazo.
    Miłego dnia.

dqpri09k6uedld97.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka a dlaczego masz jeść zelazo?

74709jcgjiz14w6b.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:) dla nowych mamuś i zdrówka dla maluszków.

Jej niektóre z was dopiero rodzą, a mój misio wczoraj skończył 5 tygodni :)

justa., zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, Annie jak pierwsze dni z maluszkiem?

My skorzystaliśmy dzisiaj z pięknej pogody i wybraliśmy się na długi spacer.

Czym smarujecie bliznę po cc ?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa ja na bliznę polecam bliznasil.

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężko. Rana bardzo boli, z jednej strony jeszcze ok ale druga ciągnie bardzo i promieniuje na nogę. Do tego łopatki, lekarz twiwrdzi że od naciąfania podczas cc.
    Mała wczoraj wisiała non stop na cycku - od rana do 22. W nocy ją zabrali - standard po pierwszej dobie cc,,tam ją dokarmili mimo iż prosiłam by ją mi przynieśli. Od rana 5:godzin na badaniach była. Gdy ją dobudziłam po tym płaczu to mało.pokarmu mam bo ciomka i po kilkunastu minutach płacz i nerwy, druga pierś - wogóle nie przełyka tylko ciomka jak smoczka. Dokarmili mi ją po południu po tych godzinnyvh ciomkaniach i dalszych okropnym płaczu. Jestem dobrej myśli jeszcze ale w realu wygląda to kiepsko.

Badań ma dużo, już jesteśmy po morfologii, badań na toxo z krwi, badania słuchu, badania dna oczu - z kropleniem co 10 min, usg bioderek - niestety 3 stopnia więc do oceny czy do gipsu idziemy. Jutro jeszcze usg główki i usg brzuszka. Wszystko powtarzamy za 3 tyg. I 3 m-ce. Sporo tego :/

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline - trzymaj się kochana :*

Ja powoli ogarniam system dnia... Nie powiem lekko nie jest ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej i dogadamy się z małym. W ogóle jestem jakaś smutna i zdołowana... Pogoda też nie rozpieszcza :(

Lisa85 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Milenka a dlaczego masz jeść zelazo?
    BO to było tak, że jadłam to w lipcu bo morfologia spadła, potem niby minimalnie było więcej ale hematokryt też niski i już nie sprawdzałyśmy. Chyba tak przedporodowo, żeby nie pójść z anemią? Dobra zjem to żelazo, może urodzę od tego.

dqpri09k6uedld97.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, trzymam kciuki żeby te trudne początki minęły jak najszybciej. Z moich obserwacji i doświadczenia wynika że z karmieniem najtrudniejsza jest druga doba. Pokarmu jeszcze nie ma lub jest go mało a dziecko jest głodne. Przeważnie w trzeciej, czwartej dobie pojawia się pokarm i jest dużo lepiej. U Ciebie w szpitalu wszystkim noworodkom sprawdzają bioderka, czy były jakieś wskazania?

Karoolcia, mi to wygląda na klasycznego baby blusa. Za kilka dni powinno być lepiej.

Lisa dziękuję. Już zamówiłam bliznasil w aptece. Mam jeszcze pytanie czy z jego stisowaniem trzeba czekać aż odpadnął wszystkie strupki? Po jakim czasie od cc można zacząć go stodować?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka trzymam kciuki za szybki poród!

Milenka~11 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, noworodki sa nie tyle glodne jeszcze co spragnione milosci ;) a to cojest w piersiach zdecydowanir wystarczA.

A ja melduje sie w dwupaku, beda dzwonic na dniach ze szpitala umowic na wywolanie. Albo koniec tego tygodnia albo w poniedzialek. Wole poniedzialek bo moja polozna idzie w tym tygodniu na urlop a chcialam zeby byla moja srodowiskowa :0 wiec musze czekac xD

smeg lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam podejrzewam już ostatnia wizytę i chyba się pomału godzę z myślą, że będzie powtórka z rozrywki czyli przenoszenie i wywołanie. Czyli mój będzie gdzieś 3-4 październik... Jak się coś wydarzy samo to najwyżej będę mile zaskoczona i tyle. Jak na razie to zgaga nie daje żyć i ogólnie samopoczucie mam kiepskie :( dziewczyny chociaż Wy się weźcie za rodzenie, bo cos zastój nam się zrobił ;)

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda a masz pomysł jak się za to rodzenie wziąć? Okna pomyte, z podłogi można jesc- zamiast siedzieć to laże jak kaczka bo główka tak sicnie ze mam wrażenie ze dziecko wypadnie. Po schodach zapieprzam ze wieczorem aż nogi bolą. A z rdzeniem nie wychodzi hi hi hi na 11.40 (chyba!) Mam wizytę u gin. Jestem ciekawa co mi powie moja ukochana pani doktor hi hi

74709jcgjiz14w6b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa tak, standard tutaj to usg bioderek, główki i brzuszka. Resztę mamy z racji toxo.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dziecku nie trzeba dużo mleczka w 1-2 dobie ale jak wisi na cycku 1-2 denerwując się przy tym a potem ryk i szuka dalej, ewidentnie po zachowaniu głodna. Mam nadzieję że w domu ruszy.
    Kto miał też problem z karmieniem po cc? Karolcia? Jak sobie poradziliście? Bo chyba też dokarmiałaś.

Nie wchodzę na fb bo nie ogarniam póki co.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko ogarnąć już forum ale gratuluje nowym mamusiom !

My od wczoraj w domu, ogólnie jest ciężko, przez ostatnie 3 dni spałam może z 6h. Już ze zmęczenia
    Nie czuje zmęczenia :P boje się tego co przed nami, czy sobie poradzę itp
    A w Aleksie każdy zakochany, taki grzeczny jest i kochany.
    Udało mi się karmić. Mam pokarm, karmie z nakładkami tak mi i jemu łatwiej. Trochę mam nawał pokarmu ale walczymy.

Pozdrawiam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 06:43

Lisa85, Milenka~11, aswalda, justa. lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa na opakowaniu Bliznasil jest napisane, że na zagojoną ranę stosować, więc ja poczekam aż strupki odpadną.

Cameline ja też po CC nie miałam pokarmu. Musiałam dokarmiać mm w szpitalu. Mleko pojawiło się po powrocie do domu. Trzymaj się tam kochana!

Karooolcia ja też miałam takie dni, że zdołowana chodziłam, ale one minęły i jest już ok :) Tobie też wróci dobry nastrój :)

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    Melduję się tak wcześnie bo byłam na badaniach, mam nadzieję, że ostatnich na długo, bo kłucie było 3 razy zanim coś poleciało.
    Cameline będzie lepiej, już pewnie dzisiaj sytuacja się odmieni.
    Karoolcia, Princesska wszystko sobie poukładacie, asertywnie nie dawajcie się innym wtrącać. Jednym uchem wpuszczać, drugim wypuszczać. Mama wie najlepiej co jej dziecku potrzebne i mama ma najlepsze mleczko dla dziecka zawsze i wszędzie. Fascynujące jest to, że pokarm dostosowuje się np. do pogody, stanu zdrowia, płci. Zbadano, że mamy chłopców mają ok. 20% tłuszczu w mleku. Mam nadzieję, że też uda mi się karmić.
    Przeczytałam też, że to mleko, które się teraz wytwarza, tzn. przed porodem, to nie siara, tylko takie próby, więc planuję poodciągać, może macica drgnie od tego.
    Miłego dnia.

dqpri09k6uedld97.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Po strasznej nocy. Młody wstawal co godzine, walnął 3 kupy i przesikał się tak ze trzeba było całego przebierać. W rezultacie nie wiem jak się nazywam.
    Wczoraj byliśmy w szpitalu dziecięcym na odciaganiu krwiaka (młody doznał urazu w główkę podczas porodu) sciagneli mu aż 32 ml krwi! Biedny jest i chyba go trochę boli miejsce wklucia może stąd taką noc...
    Karmimy się tylko piersią póki co przybiera na wadze więc jest super :)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Z całego serca gratuluje wszystkim mausiom <3 a tym nie rozpakowanym szybkeigo i lekkiego porodu ;)
    Cameline jestem w szoku ze ty jeszcze w dwupaku ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ