X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom !:)

Dziewczyny co kp bierzecie jakieś suplementy? Jeśli tak to jakie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 09:18

Stdqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie karmię ale już na tą okazję zaopatrzyłam się za poleceniem Annie w Doppelherz Mama Premium. Ma w sobie dha, żelazo i wit. D więc wszystko co potrzebne przy kp. Cena też chyba nie najgorsza

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Dzień dobry wszystkim!
    U mnie też cisza Gosiaczku, więc bujamy się dalej z tymi bębenami.
    No i ja się bujam z wami.
    Nie powiedziałabym, że cisza, bo dzidziol się tak kręci i rozpycha, że wymiękam momentami. Powiadają, że dziecko pod koniec ciąży jest co raz mniej ruchliwe, bo nie ma miejsca. Tiaaa... powiedzcie to mojemu dziecku. :D
    Szyjka zamknięta ponoć, wedle wczorajszych oględzin na kontroli.
    W sobotę jak mnie wypuszczali z patologii ciąży, to też jeszcze badali i też młoda pani doktor pokręciła znacząco głową, na moje pytanie czy może się wybiera ten syn na świat.

• shelby* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze ja ! Od 2 dni jestem przeterminowana. Mam w nosie i dziś jadę na oddział. Coś kiepsko się czuje i dzieciątko tylko jakoś się wypiłam wiec jadę i koniec.

74709jcgjiz14w6b.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie jestem załamana. Postępów nie ma żadnych. Rozwarcie na 2 cm ale szyjka długa na 1cm... Główka raczej wysoko. Za tydzień znów wizyta i skierowanie na oddział ale w piątek nie idę. pójdę w poniedziałek, bo przez weekend i tak nic nie zrobią. W ogóle jak to gin powiedział- przecież od razu mnie pod kroplówki nie podłącza. Załamka :( w poniedziałek będzie 40+5 wg USG ... Cóż powtórka z rozrywki mnie czeka albo gorzej. Bo Syna urodziłam w drugi dzień pobytu w szpitalu (41+3) a teraz nie wiadomo ile mnie przytrzymają, bo łożysko jest ok a wtedy miałam starzejące ehh

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) trzymam kciuki za wasze rozwiązania :) wiem ze juz macie dość. Niedawno przechodziłam to samo... Dzis mija 10 dzień od narodzin mojego kawalera :) byliśmy w przychodni na ważeniu i maly przybiera:)dostał mnóstwo ulotek na temat szczepienia i musze się na cos zdecydować... Ogólnie maly w dzień jest aniołkiem ale gorzej z nocami... Wstaje co 2-3 h i to byloby ok gdyby nie to ze z zaśnięciem jest problem bo potrafi nam to zająć z 1,5-2 h :-/ i tak szczerze to czasami mam ochotę żeby jeszcze na chwile schował się do brzuszka...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie w koncu zaczyna sie cos dziac. Wczoraj dosc czesto robilam przysiady i rano czulam mala bardzo nisko, dzisiaj jeszcze seksik z mezusiem i po nim zaczely sie skurcze :) na razie nieregularne, wiec czekam w domu na rozwoj wydarzen, a jeszcze rano marudzilam mezowi,ze chyba nigdy nie urodze :) a dzisiaj 40tc+4 trzymajcie kciuki zeby tylko akcja sie rozwinela

MrsKiss, KasiaHaBe, shelby*, Milenka~11, zubii, justa., aswalda, Cameline, Karolka12345, Matka Rocku, Princesska, perfectangel85 lubią tę wiadomość

f6c5777f09.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie tu opustoszało, Shelby na porodówce, czy może dokładniej w szpitalu. A reszta siedzi cicho i nikt się nie bierze za rodzenie.
    U mnie się zaczęły...telefony z tekstem:' czy to już". Myślałam, że uniknę, ale nic z tego. Dobrej nocy.

dqpri09k6uedld97.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka i jak rozkręciło się?

Milenka, Shelby, Aswalda jeszcze trochę cierpliwości. W końcu ciąża nie trwa wiecznie i maluszek się wreszcie zdecyduje :)

Dziewczyny po porodzie zostały Wam jeszcze jakieś kilogramy do zrzucenia? U mnie +2kg, a do tego ciągle jestem głodna.

Miłego wieczoru!

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu na oddziale gin-pół.
    Jakieś skurcze sa, dziecko się rusza, śluz leci jak cholera . Zobaczymy co będzie jutro jak będzie ordynator. Moze mnie przyspiesza.
    Co do telefonów to ja tak się zdenerwował ze najbardziej docieklowym powiedziałam ze jak jeszcze raz zadzwonię z takim zapytaniem to zablokuje numer albo przestanę odbierać! I ze napewno dam znać jak będzie po wszystkim :)
    MAM SPOKÓJ DZIĘKI TEMU :)

Milenka~11, justa., Annie1981 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja tez mialam codziennie, ale powiedzialam ze te telefony mnie doluja i jak urodze to dam znac i sie skonczyly :)
    Justa niestety wyciszyly sie troche skurczyki, zaraz wskakuje pod prysznic , moze goraca kapiel cos rozkreci

f6c5777f09.png
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby a w ktorym szpitalu jestes?

f6c5777f09.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Czarnkowie ;)

74709jcgjiz14w6b.png
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze w Poznaniu :)

f6c5777f09.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej mamuśki :) trzymam kciuki za wasze rozwiązania :) wiem ze juz macie dość. Niedawno przechodziłam to samo... Dzis mija 10 dzień od narodzin mojego kawalera :) byliśmy w przychodni na ważeniu i maly przybiera:)dostał mnóstwo ulotek na temat szczepienia i musze się na cos zdecydować... Ogólnie maly w dzień jest aniołkiem ale gorzej z nocami... Wstaje co 2-3 h i to byloby ok gdyby nie to ze z zaśnięciem jest problem bo potrafi nam to zająć z 1,5-2 h :-/ i tak szczerze to czasami mam ochotę żeby jeszcze na chwile schował się do brzuszka...
    Co do spania to tak jak bym czytała o swoim dziecku.. spie po 2 h na dobę a przez to ze mam presję czasu ze mały w dzień wstanie za niedługo nie umiem usnąć. Ogólnie jest kochany i grzeczny.. gdyby nie mąż nie dała bym rady

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, że parę no może parenascie dni i wyjdzie Mala ale tak bardzo nie chciałam znów tego samego scenariusza :( najgorsza będzie tęsknota za Synkiem :/

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Jagódka i jak rozkręciło się?

Milenka, Shelby, Aswalda jeszcze trochę cierpliwości. W końcu ciąża nie trwa wiecznie i maluszek się wreszcie zdecyduje :)

Dziewczyny po porodzie zostały Wam jeszcze jakieś kilogramy do zrzucenia? U mnie +2kg, a do tego ciągle jestem głodna.

Miłego wieczoru!

Mnie tez zostalo jeszcze 2kg na plusie... I tez ciągle jestem glodna a najgorsze ze sama nie wiem na co mam ochotę :-/

Princesska- to jego spanie to doprowadza mnie do szewskiej pasji... Wolałabym żeby budzik soe nawet co 2h ale zjadl i poszedł spac a nie 1,5 h tyrania żeby zasnął

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • mnk Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin na.indukcje na.wtorek. modlcie sie zeby koniecznie w poniedzialek zaczelo sie samo, nie wczesniej I nie.pozniej xD z gory dzieki xD

MrsKiss, Karolka12345, Milenka~11, Karooolcia :), zubii, justa. lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

U nas nocki nie najgorsze. Pobudka co 2-3h zje i idzie spać.

Muszę się pochwalić, że w 2,5 tyg Szymek przybrał 1200g :) Normalnie śmietana zamiast mleka chyba :)

Trzymam kciuki za nierozpakowane :*

Milenka~11, Karooolcia :), Matka Rocku, baassiia, shelby*, MrsKiss, justa. lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Jutro kolejna kroplowka, zobaczymy czy ona cos pomoze

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ