X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się rozpisałam a pół postu tylko wlazło..?!

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc pojechaliśmy do szpitala..spryskali niby czymś znieczulającym i zaczęli nacinać ranę...myślałam że tynk ze ściany zgryzę dosłownie.. wdało się jakieś zakażenie..dostalam antybiotyki i do domu...wczoraj pojechaliśmy do kontroli i od nowa to samo ;(( zastrzyki, płukanie, nacinanie jakiś koszmar...i w poniedziałek znowu mam tam jechać aż się bojè ;(((

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast się cieszyć córeczką...spacerami to leżę jak te zwłoki z wszystkim na wierzchu bo ma się wietrzyć i modlę się żeby nic gorszego z tego się nie zrobiło ;(((
    Czy któraś miała kiedyś jakąś infekcje po cc??

hchys65gxvlp3h6f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Princesska dzisiaj masz cc? Jeśli tak to powodzeniani czekamy na wiesci:)

Nadia A powiedzieli jaki powód jest ze z blizna tak się stało? Masakra..wspolczuje:(

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety....usłyszałam ze czasami tak się dzieje...

hchys65gxvlp3h6f.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrób na własną rękę posiew rany, może to jakaś infekcja bakteryjna. Nie rozumiem czemu Ci tego nie zrobili przy czyszczeniu :( koleżanka miała podobnie z tym, że od razu po CC jej się zrobiło i leżała cały czas w szpitalu. Okazało się, że zaraziła się bakteria e. Coli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:03

baassiia lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • setti Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    A ja na patologii po odejsciu wod czekam na skurcze. Rozwarcie na 1,5 cm ale cisza... Udało mi się dostać do szpitala tam gdzie chciałam i póki co w dwuosobowe sali z własną łazienką jestem sama :) pewnie w nocy kogoś mi dorzuca ale teraz mam ciszę i spokój. Ktg bardzo dobrze z malutkim skurczami. Najgorzej że mówią że przy zachowanym dibrostanie dziecka mogą czekać 36-48 h. Liczę że samo się szybciej ruszy...

Ale suma summarum to nawet dobrze, że nie podłączają Cię od razu do jakiejś pompy z oksytocyną, nie straszą cesarką. Pobyt na patologii nie jest miły, wiem, ale to nie potrwa długo.

Nadia, masakra... współczuję.

MrsKiss, ja też kiepsko wspominam pobyt na oddziale położniczym (nawet gorzej niż na patologii). Najważniejsze, że już jesteście w domku:)

Chyba zaraziłam się grypą żołądkową od córki. Rano zaliczyłam rozwolnienie i wymioty, jedno po drugim :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:07

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85. To trzymam kciuki. Fajnie, że udało się dostać tam gdzie chciałaś :)

Nadiaa85. Ojej, współczuję tej infekcji :( Virki też ma problem z raną, pisała na FB, że dostała antybiotyki.

Princesska. Daj znać czy masz dziś CC. Trzymam kciuki w razie czego :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    Setti może to nie grypa, tylko poród?;-) u mnie noc spacerowo-plecowa, energii brak, leje i dzień zapowiada się ponury. Poczytam sobie jakiś głupot i się poruszam to może ból zelżeje.
    Miłego dnia.

dqpri09k6uedld97.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta. :)
    Ja właśnie wychodzę z patologii ciąży do domu. Byłam z powodu zrównanych przepływów, z zaleceniem ewentualnej indukcji porodu. Przepływy okazały się jednak być ok, byliśmy z dzidziolem monitorowani, wszystko jest dobrze, waży 3,5 kg. Nie wiadomo po jakiego grzyba bylam aż dwie doby.
    Ale w sumie dobrze że tak się stało, bo miałam konsultację z anestezjologiem w sprawie znieczulenia i zostało wpisane do mojej dokumentacji, że mam mieć znieczulenie dożylne remifentanylem. Poczytałam o tym i czuję się w pełni uspokojona.
    Czekam na naturalne rozpoczęcie. :D

aswalda, Cameline, MrsKiss, Annie1981, Milenka~11 lubią tę wiadomość

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam o 7:25 Kajtusia :) waży 3100 i ma 55 cm. :) słodki i kochany. Parte trwały 25 minut więc nie tak źle. Na zzo się nie załapałem w końcu bo z 5 cm do 9 cm przeszłam w 20 minut i nie zdążyl nawet anestezjolog przyjść. Miałam gaz i tym razem lepiej działał. W ogóle fajne położne były :) nawet jedna była z mojego pierwszego porodu i id razu jakoś raźniej się poczułam. Dobrze ze juz po wszystkim :)

Lisa85, ew101, aswalda, baassiia, espoir, Cameline, Niesia86, justa., MrsKiss, KasiaHaBe, Annie1981, Milenka~11, zubii, Matka Rocku, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiaa straszne to o czym piszesz. Oby szybko ta rana Ci się zagoiła..

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie taki posiew moge z rany wykonać?? U ginekologa normalnie?? Bo już niemam nerwów do tych szpitali ;(

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Karooolcia. Zgadzam się z Tobą. Ja też zakupiłam laktator m.in. właśnie na taką okoliczność jakby wydarzyło się coś co uniemożliwiłoby bezpośrednie karmienie. Na pewno odciągnięte mleko lepsze niż MM. Życzę wytrwałości, ale najbardziej, żeby synek przestał tak mocno ściskać, to nie musiałabyś tak się męczyć z laktatorem :)
    Jak kotek zareagował na noworodka? :)

Cameline. Mojego lekarza dziś nie było w szpitalu, akurat był w klinice płodności czy jakoś tak. Ciężko też mówić, że to „mój” lekarz. Widziałam go dwa razy w ciągu całej ciąży, bo w UK prowadzi ją położna. Wydawał się w porządku, ale po tej akcji z wynikami GBS i CC już go nie lubię ;)
    Super, to będziemy miały razem CC :) Oby Ci nie przełożyli, ale z drugiej strony jak ordynator się przyczepi, to widocznie tak musi być i może nawet na lepsze wyjdzie :)

julitk4. Oni pewnie trzymają się jakichś statystyk i wychodzi im, że w 38 tc jest dwukrotnie większe ryzyko niż w 39 tc, aczkolwiek mówili mi że jest małe. W tym szpitalu robią planowane CC od skończonego 39 tc a jeżeli trzeba wcześniej to dają sterydy na płuca. Tak mi tłumaczyła. Nikt nie rozumie dlaczego lekarz umówił mnie na 38 tc.

kotek mało zainteresowany małym :P szanuje jego przestrzeń i nie wchodzi ani do wózka ani do łoeczka :P

Annie1981 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 2:30 odeszły mi wody, wiec wzięli mnie na CC jako nagły przypadek. Aleksander przyszedł na świat o 4:07, 10/10 56cm 3800. Jest przecudny chociaż widziałam go tylko jak go wyjęli.
    Miałam mało przyjemną sytuacje, ponieważ najpierw bardzo zaczęłam krwawić z rany potem pod szwem zrobił mi się krwiak i musieli mnie na nowo pruć. Tzn tylko tą warstwę skórna. Odezwę się potem bo zbieram siły.
    Całuje !

justa., KasiaHaBe, Milenka~11, Karooolcia :), Cameline, Niesia86, perfectangel85, aswalda, Matka Rocku, Lisa85, zubii lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska. O widzisz, synek sam zdecydował kiedy będzie CC ;) Gratulacje!
    Szkoda, że takie problemy masz z raną, ale mam nadzieję, że to się szybko zagoi. Zdrówka dla Was :)

Perfectangel. Jeszcze raz gratuluję :)

Princesska, perfectangel85 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska gratuluję!:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska gratulacje i zdrówka!

dqpri09k6uedld97.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska - gratulacje <3

Princesska lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska gratulacje! zdrówka dla Was :)

Princesska lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ