X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 15 września 2017, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gwoli uzupełnienia informacji: Hania, 3455 g, 52 cm, 40+3.
    Dzięki dziewczyny! Trzymajcie się dzielnie i te, co już po i te, co jeszcze przed!!!

Niesia86, aswalda, Princesska, Cameline, Annie1981, Milenka~11, justa., MrsKiss, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hagne wrote:
    Tak gwoli uzupełnienia informacji: Hania, 3455 g, 52 cm, 40+3.
    Dzięki dziewczyny! Trzymajcie się dzielnie i te, co już po i te, co jeszcze przed!!!
    Gratulacje i zdrówka dla Was!

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które miały planowana cesarke napiszcie proszę czy musialyscie robic do cesarki jakies dodatkowe badania?Koagulogram, poziom elektrolitow?Robilyscie takie badania?Wymagali tego w szpitalu?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic dodatkowo nie robiłam do CC. W środę mialam tylko wizyte w szpitalu, gdzie pobrali mi krew, ale nawet nie wiem na co.
    Za chwilę sie zbieram do szpitala. Całe szczęście nocka przespana bez problemów :)

Barbie24 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny !

Annie1981 lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyli mi cięcie na jutro :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hagne, Espoir gratulacje i dużo zdrówka.
    Annie i Princesska powodzenia!
    Dzień dobry wszystkim!
    Jutro rozpoczynam 40 t.c. bbf przyspiesza, i o dziwo czuję się lepiej niż wczoraj, garb nie boli i się wyspałam. Chyba coś się kroi.
    Miłego dnia.

Annie1981, Lisa85 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska dlaczego? Już 2 raz Ci przekładają :/

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w szpitalu i czekam na swoją kolej. Jestem druga w kolejce, ale też mają sporo emergency CC, bo wrzesien jest bardzo zajęty, także mówia, ze szybciej niz koło poludnia to mam sie nie spodziewać.

Princesska. Polubilam niechcący. Co za pech, ze Ci przełożyli. Tyle musisz sie stresować. Nie mają dla Ciebie miejsca?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poporodowej nie mają miejsc, zresztą wypadły im 3 pilne przypadki z ulicy.. rano mi w połowie kroplówki odłączyli :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Ja już od wczoraj w domciu z małym :) Pierwsza noc za nami i było ok :) 3 pobudki. Mały je moje mleko ale musze odciągać, bo strasznie rani mi brodawki i gryzie :( Mleka mam sporo ale chyba na noc będę podawać mu mieszankę, bo mam wrażenie, ze nie najada się do końca :( Spróbuję dziś w nocy i zbaczę. Ogólnie samopoczucie w domu o niebo lepsze, bo w szpitalu już myślałam, ze mam depresję... Młody dał mi tam popalić a w domu to istny aniołek. Jak jest najedzony, przebrany i trochę go poprzytulam to śpi. Ogólnie dochodze do siebie po cc i nie jest źle, jak tylko połóg się skończy to biorę się za formę, bo brzuszek taki troche dziwny mam :P A co u Was? Kto rodzi? jak tylko do końca sie ogarnę to jak najbardziej będę się udzielać i nie mam zamairu porzucić forum :)

perfectangel85, Princesska, KasiaHaBe, Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Gratulacje dla świeżych mamuś:)

Princesska czemu Ci przelozyli cc na jutro?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska, to musi być strasznie frustrujące! Okropność! Przytulam.

Annie, trzymam kciuki.

Cały czas od rana prześladuje mnie uczucie wilgoci w okolicach pochwy (wcześniej tak nie miałam), a moja wydzielina przypomina płodny śluz - zastanawiam się, czy może czop się nie rozpuszcza... Czy to w ogóle możliwe?

jgf871u.png

t6748sh.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti ja też mam więcej wydzieliny ale to chyba nie czop.bo.jak.mnie się gin pytała czy mi czop.odchodzimy ja jej mówię że mam więcej uplawow A ona czy ss.one galaretkowate.. A.ja ze nie, więc u mnie to.nie czop..

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wypowiedzi kobiet, które tak miały i wkrótce później akcja się zaczynała. Chwytam się już kurczowo wszelkich objawów i biorę je za dobry omen ;) Jest jeszcze ciut czasu do szpitalnego deadline'u. Próbujesz jakoś przyspieszyć? Ja trochę tańczę (macerenę, "kaczuchy" i ogólnie:) ), chodzę po schodach i robię przysiady. Czy to coś daje - nie wiem. Okaże się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:53

baassiia, aswalda lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odchodzi czop kolejny dzien taki smark żółty ale wydzielina też się zwiększyła, taki jakby wodnisty śluz. Przepraszam za dosłowność ;)

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesunęli mi CC na poniedziałek!
    Już byłam przyjęta, przebrana w piżamę, porobili badania i dopiero przyszedł do mnie lekarz, który stwierdził, że planowane CC robią od skończonego 39 tc a ja dziś mam 38+5.
    Powiedział, że w 38 tc jest ryzyko problemów z płucami u dziecka, za czym może iść konieczność położenia dziecka do inkubatora. Na podanie sterydów na rozwój płuc było dziś za późno, bo żeby zaczęły działać trzeba 24h.
    Powiedzieli, że mogą zrobić dziś CC, ale muszę być świadoma ryzyka, natomiast mogą mnie przepisać na poniedziałek. W 39 tc podobno ryzyko spada o połowę. Dla dobra Emilki zdecydowaliśmy się przełożyć. Za to zrobili USG i mała czuje się dobrze, waży 3500kg :)
    W końcu doprosiłam się wyniku GBS i jest negatywny :) Grzybicy też nie ma :) Jeszcze dwa dni temu pobierali mi kolejny wymaz i sprawdzę przed samą CC, ale wygląda na to, że będę mogła zrobić transfer mikrobiomu, super :)
    Także stresu się dziś najadłam, ale wyszło, że mamy jeszcze ostatni weekend dla siebie :)

Karooolcia :) Czytałam, że często to wrażenie nie najadania się dziecka jest mylne i niepotrzebne włączana jest mieszanka, która powoduje zanik laktacji. Tutaj masz wskaźniki skutecznego karmienia i możesz sprawdzić czy rzeczywiście się najada:

https://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/91038,wskazniki-skutecznego-karmienia

Najlepiej skonsultuj się z doradcą laktacyjnym, szczególnie w kwestii poranionych brodawek, bo to często kwestia prawidłowego przystawiania do piersi, które doradczyni może skorygować.
    A w ogóle jak kot zareagował? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:41

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam nadzieję, że już będą nowe dzidziolki.
    Współczuję Wam tego czekania, nie cierpię szpitali.
    Czasem jak tu wchodzę, to czuję się jak rolnik, co podgląda co przez noc wyrosło.
    U mnie 8 dni do t.p. od 2 dni mam biegunkę, uderzenia gorąca, a dziś to nawet jakiś śluz, taki jak Setti, jakby płodny. Coś tam się jednak powoli zaczyna. Może mam zdyscyplinowanego syna i będę w tych 5 %? Jeśli tak, to wysyłam lotto!

dqpri09k6uedld97.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, więc na weekend wracasz do domku?? Chociaż tyle! Ale, cholera, nie mogli Ci tego powiedzieć wcześniej i później wyznaczyć terminu...

Córka nadal chora, niech to szlag! Wymioty przeszły, ale zaczęła się gorączka... Jak tu rodzić w takich warunkach? ;)

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie mamy pecha Poprostu.. niefart.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ