X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka. Ja i Princesska mamy jutro CC.

To jest moje pierwsze dziecko i w ogóle do mnie nie dociera, że jutro będę tulić córeczkę ;) Jakaś abstrakcja ;)

Lisa85, aswalda, Gosia1989, Cameline lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody mi odeszły.

różowo, KasiaHaBe, Lisa85, Milenka~11, perfectangel85, shelby*, Niesia86, zubii, buka03, Princesska, Cameline, Kasia02, aswalda, Gosia1989, Annie1981, Agusia_pia, justa., tomania2806, poppy, MrsKiss lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    czyli coś się jednak dziś wydarzy. Mnie tak nawala kręgosłup, że chyba z chęcią powitam bóle porodowe, spękane sutki i ból krocza.
    Miłego dnia.

dqpri09k6uedld97.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wody mi odeszły.
    no to do dzieła :) powodzenia :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ooo to powodzenia:)!! Daj znać :)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia espoir!

dqpri09k6uedld97.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir powodzenia ! :)
    Annie to już JUTRO ?!!

Annie1981 lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espior, Trzymamy kciuki! :D
    Annie1981 wrote:
    To jest moje pierwsze dziecko i w ogóle do mnie nie dociera, że jutro będę tulić córeczkę ;) Jakaś abstrakcja ;)
    Moje drugie i też do mnie nie dociera, że za chwilę będzie nas w domu czworo. Kosmos jakiś. :/

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Niesia86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir trzymam kciuki!
    My zaczynamy 6 dobę razem. Mały to straszny ssak,ciągle by wisiał na cycku. Kiepsko śpi w nocy a właściwie to śpi ale budzi się często na cycka, a ja jakoś nie umiem go na lezaco karmić więc nie śpię większość nocy :( w dodatku powoli łapie chyba depresję bo mój drugi synuś 2latek obraził się na mnie za to że ma brata, w ogóle nie chce nic ze mną robić patrzy spod byka tylko... dopóki tatuś na urlopie to ok, ale jak ja później dam radę z tą dwójką to nie wiem... :'(

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma na oddziale miejsc.. jestem wkurwiona.opcje są trzy - albo jakimś cudem znajdą mi miejsce Albo przyjadę jutro na CC z samego rana albo nie będę miała jutro CC. Sory ale jest taki popyt na rodzenie dzieci a to ułomne państwo nie umie zapewnić nawet miejsc na porodówkach. Żałosne to jest.. nawet nie wiecie jakie macie szczęście dziewczyny mieszkające poza granicami tu jest tylko syf i nic więcej. Jestem taka zła..
    Ja się muszę nawet prosić żeby urodzić. Należy mi się to jak psu buda. Płaci człowiek ten pier*** NFZ Nie wiem po co. Umieją człowiekowi cała radość odebrać. Nie można normalnie jak człowiek przyjechać, zostać przyjętym mimo umówionego terminu miesiąc temu, i urodzić bez stresu. Zawsze muszą coś odwalić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 12:06

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje trzecie a boje się jakby to było pierwsze ! ;)

Annie1981, Lisa85 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir powodzenia! szybkiego rozwiązania życzę :)

Ja mam w poniedziałek cc - mam wstawić się do szpitala już niedzielę rano. I ciesze się z tego poniedziałku bo mam nadzieje ze tych co siędało wypuścili na weekend i w ndz będzie miejsce - trochę lżej niż w ciągu tygodnia.

Princesska nie zazdroszczę sytuacji. Najlepiej by było gdybyś mogła jutro rano się wstawic, i stres mniejszy w domu niż sama w szpitalu.
    Ja też tak chcialam, ale u nas trzeba być 24h przed operacją w szpitalu :/

Co do wagi dziecka - nie wierzę w to bo u mnie to już kilka razy się rozjechało (2 usg w odstępstwie dni). Ostatnie usg w 33tc waga pokazała 2400 a wczoraj po 5 tygodniach 3kg. Raczej niemożliwe i też jestem ciekawa ile będzie ale obstawiam ok. 3000-3300.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir powodzenia! Ja witam sie dzień przed TP, a oznak zero, nic się nie dzieje...wiec na razie się "kulam";) jutro wizyta to zobaczymy co i jak;)

Lisa85 lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze wzgledu na oblezenie trojmiejskich szpitali (porodówek) wstrzymuje poród do czasu az beda miejsca :P gorzej ja Kajtuś w brzuchu nie bedzie chcial współpracować :P
    pojade jutro rano na IP zobaczyc jak sytuacja

Gosia1989, Annie1981, zubii lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZYJĘLI MNIE ! Już jestem szczęśliwa :D ale wiecie co, taki stres mnie dopadł ze masakra jakaś. Płakać mi się chce i gorąco robi jak pomyśle ze to już jutro.

Cameline, aswalda, Annie1981, Gosia1989, Lisa85, zubii, Milenka~11, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • setti Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, powodzenia! Zazdroszczę ;)
    perfectangel85 wrote:
    ze wzgledu na oblezenie trojmiejskich szpitali (porodówek) wstrzymuje poród do czasu az beda miejsca :P gorzej ja Kajtuś w brzuchu nie bedzie chcial współpracować :P
    pojade jutro rano na IP zobaczyc jak sytuacja

Nie chcę Cię martwić, ale to oblężenie trwa już od miesięcy i raczej za dwa tygodnie nie minie... :/ Trzeba mieć szczęście.
    Zdecydowałam się na Wojewódzki (naczytałam się o cesarkach na wyrost w Redłowie).

Princesska, super, że się udało!

Zauważyłam bladoczerwone nitki w śluzie. Mam nadzieję, że szyjka puszcza i tym razem samo pójdzie.

Niesia86, a jak się odnosił do brata, gdy ten był jeszcze w brzuchu? Przygotowywałaś go na przybycie rodzeństwa, opowiadałaś? Zazdrość to normalna rzecz. Psycholog mówiła, że trzeba znaleźć czas WYŁĄCZNIE dla starszego dziecka, a czasem nawet pozwolić, by mniejsze trochę poczekało i np. dokończyć czytać starszemu ("Widzisz, czasem ty musisz poczekać na mamę, a czasem twój brat").

Moja córcia całuje brzuch, pali się do kremowania, śpiewa, klepie i mówi "Wychodź, blacie" :) A gdy tłumaczyłam, że mama wkrótce będzie karmić piersią braciszka, mówi, wskazując moje piersi kolejno: "To blata, a to moje - duzio" :D Teraz pozwalam jej ciągnąć z obu piersi, ile tylko chce (również w celach wywoławczych), a później cóż... będzie dopijać pierś po bracie.

Annie1981, zubii lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir. Trzymam kciuki :)

shelby* Tak, już jutro. Nie umiem tego objąć rozumem ;)

Princesska. Dobrze, że w końcu Cię przyjęli :) Mi też się chce płakać i generalnie trudne uczucia mną targają, jak lęk i strach.
    Jeżeli chodzi o ciążę za granicą to prowadzenie jej jest zdecydowanie lepsze w Polsce, natomiast sam poród jest lepszy w UK ;)

Ja za to nie mogę się doprosić wyniku GBS. Przychodnia ciągle mówiła, że nie mają. W końcu dali numer do szpitala. Tam mówią, że skoro podbierane w przychodni to tam będą wyniki. Jak ich przycisnęłam to się okazało, że są w szpitalu, ale nie mogą mi powiedzieć, bo lekarz ich jeszcze nie zatwierdził. Od wczoraj tam dzwoniłam 3 razy i ciągle lekarz nie ma czasu na nie spojrzeć mimo, że wie że jutro CC. Jest to dla mnie bardzo ważne, bo chciałam robić transfer mikrobiomu i muszę się cały czas denerwować czy się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:27

shelby*, Princesska lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • justa. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir trzymam kciuki za szybki i lekki poród.

Princesska,Annie powodzenia jutro.

Cameline, widzę że udało Ci się dotrwać do skończonego 38 tc, mega gratulacje za wytrwałość i determinację.

Dziewczyny czekające jeszcze na poród trzymam za Was kciuki.

My powoli ustalamy rytm dnia i poznajemy się wzajemnie. Tomek jak na razie jest słodki i tylko to że żółtaczka wciąż się utrzymuje mnie martwi. Jak nie minie do poniedziałku to chyba wybierzemy się do szpitala dziecięcego na IP.

Princesska, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzisiaj dotarło, że już nie będzie u nas nigdy starań o maluszka i że w ciąży już nie będę i smutno tak jakoś mi się zrobiło..

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir,Annie i Princesska powodzenia :)
    Cameline a jeszcze niedawno martwiłaś się czy dotrwasz do CC :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 17:03

Princesska, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ