X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka. Ja i Princesska mamy jutro CC.

To jest moje pierwsze dziecko i w ogóle do mnie nie dociera, że jutro będę tulić córeczkę ;) Jakaś abstrakcja ;)

Lisa85, aswalda, Gosia1989, Cameline lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody mi odeszły.

różowo, KasiaHaBe, Lisa85, Milenka~11, perfectangel85, shelby*, Niesia86, zubii, buka03, Princesska, Cameline, Kasia02, aswalda, Gosia1989, Annie1981, Agusia_pia, justa., tomania2806, poppy, MrsKiss lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    czyli coś się jednak dziś wydarzy. Mnie tak nawala kręgosłup, że chyba z chęcią powitam bóle porodowe, spękane sutki i ból krocza.
    Miłego dnia.

dqpri09k6uedld97.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wody mi odeszły.
    no to do dzieła :) powodzenia :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ooo to powodzenia:)!! Daj znać :)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia espoir!

dqpri09k6uedld97.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir powodzenia ! :)
    Annie to już JUTRO ?!!

Annie1981 lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espior, Trzymamy kciuki! :D
    Annie1981 wrote:
    To jest moje pierwsze dziecko i w ogóle do mnie nie dociera, że jutro będę tulić córeczkę ;) Jakaś abstrakcja ;)
    Moje drugie i też do mnie nie dociera, że za chwilę będzie nas w domu czworo. Kosmos jakiś. :/

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Niesia86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir trzymam kciuki!
    My zaczynamy 6 dobę razem. Mały to straszny ssak,ciągle by wisiał na cycku. Kiepsko śpi w nocy a właściwie to śpi ale budzi się często na cycka, a ja jakoś nie umiem go na lezaco karmić więc nie śpię większość nocy :( w dodatku powoli łapie chyba depresję bo mój drugi synuś 2latek obraził się na mnie za to że ma brata, w ogóle nie chce nic ze mną robić patrzy spod byka tylko... dopóki tatuś na urlopie to ok, ale jak ja później dam radę z tą dwójką to nie wiem... :'(

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma na oddziale miejsc.. jestem wkurwiona.opcje są trzy - albo jakimś cudem znajdą mi miejsce Albo przyjadę jutro na CC z samego rana albo nie będę miała jutro CC. Sory ale jest taki popyt na rodzenie dzieci a to ułomne państwo nie umie zapewnić nawet miejsc na porodówkach. Żałosne to jest.. nawet nie wiecie jakie macie szczęście dziewczyny mieszkające poza granicami tu jest tylko syf i nic więcej. Jestem taka zła..
    Ja się muszę nawet prosić żeby urodzić. Należy mi się to jak psu buda. Płaci człowiek ten pier*** NFZ Nie wiem po co. Umieją człowiekowi cała radość odebrać. Nie można normalnie jak człowiek przyjechać, zostać przyjętym mimo umówionego terminu miesiąc temu, i urodzić bez stresu. Zawsze muszą coś odwalić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 12:06

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje trzecie a boje się jakby to było pierwsze ! ;)

Annie1981, Lisa85 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir powodzenia! szybkiego rozwiązania życzę :)

Ja mam w poniedziałek cc - mam wstawić się do szpitala już niedzielę rano. I ciesze się z tego poniedziałku bo mam nadzieje ze tych co siędało wypuścili na weekend i w ndz będzie miejsce - trochę lżej niż w ciągu tygodnia.

Princesska nie zazdroszczę sytuacji. Najlepiej by było gdybyś mogła jutro rano się wstawic, i stres mniejszy w domu niż sama w szpitalu.
    Ja też tak chcialam, ale u nas trzeba być 24h przed operacją w szpitalu :/

Co do wagi dziecka - nie wierzę w to bo u mnie to już kilka razy się rozjechało (2 usg w odstępstwie dni). Ostatnie usg w 33tc waga pokazała 2400 a wczoraj po 5 tygodniach 3kg. Raczej niemożliwe i też jestem ciekawa ile będzie ale obstawiam ok. 3000-3300.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir powodzenia! Ja witam sie dzień przed TP, a oznak zero, nic się nie dzieje...wiec na razie się "kulam";) jutro wizyta to zobaczymy co i jak;)

Lisa85 lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze wzgledu na oblezenie trojmiejskich szpitali (porodówek) wstrzymuje poród do czasu az beda miejsca :P gorzej ja Kajtuś w brzuchu nie bedzie chcial współpracować :P
    pojade jutro rano na IP zobaczyc jak sytuacja

Gosia1989, Annie1981, zubii lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZYJĘLI MNIE ! Już jestem szczęśliwa :D ale wiecie co, taki stres mnie dopadł ze masakra jakaś. Płakać mi się chce i gorąco robi jak pomyśle ze to już jutro.

Cameline, aswalda, Annie1981, Gosia1989, Lisa85, zubii, Milenka~11, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • setti Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, powodzenia! Zazdroszczę ;)
    perfectangel85 wrote:
    ze wzgledu na oblezenie trojmiejskich szpitali (porodówek) wstrzymuje poród do czasu az beda miejsca :P gorzej ja Kajtuś w brzuchu nie bedzie chcial współpracować :P
    pojade jutro rano na IP zobaczyc jak sytuacja

Nie chcę Cię martwić, ale to oblężenie trwa już od miesięcy i raczej za dwa tygodnie nie minie... :/ Trzeba mieć szczęście.
    Zdecydowałam się na Wojewódzki (naczytałam się o cesarkach na wyrost w Redłowie).

Princesska, super, że się udało!

Zauważyłam bladoczerwone nitki w śluzie. Mam nadzieję, że szyjka puszcza i tym razem samo pójdzie.

Niesia86, a jak się odnosił do brata, gdy ten był jeszcze w brzuchu? Przygotowywałaś go na przybycie rodzeństwa, opowiadałaś? Zazdrość to normalna rzecz. Psycholog mówiła, że trzeba znaleźć czas WYŁĄCZNIE dla starszego dziecka, a czasem nawet pozwolić, by mniejsze trochę poczekało i np. dokończyć czytać starszemu ("Widzisz, czasem ty musisz poczekać na mamę, a czasem twój brat").

Moja córcia całuje brzuch, pali się do kremowania, śpiewa, klepie i mówi "Wychodź, blacie" :) A gdy tłumaczyłam, że mama wkrótce będzie karmić piersią braciszka, mówi, wskazując moje piersi kolejno: "To blata, a to moje - duzio" :D Teraz pozwalam jej ciągnąć z obu piersi, ile tylko chce (również w celach wywoławczych), a później cóż... będzie dopijać pierś po bracie.

Annie1981, zubii lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir. Trzymam kciuki :)

shelby* Tak, już jutro. Nie umiem tego objąć rozumem ;)

Princesska. Dobrze, że w końcu Cię przyjęli :) Mi też się chce płakać i generalnie trudne uczucia mną targają, jak lęk i strach.
    Jeżeli chodzi o ciążę za granicą to prowadzenie jej jest zdecydowanie lepsze w Polsce, natomiast sam poród jest lepszy w UK ;)

Ja za to nie mogę się doprosić wyniku GBS. Przychodnia ciągle mówiła, że nie mają. W końcu dali numer do szpitala. Tam mówią, że skoro podbierane w przychodni to tam będą wyniki. Jak ich przycisnęłam to się okazało, że są w szpitalu, ale nie mogą mi powiedzieć, bo lekarz ich jeszcze nie zatwierdził. Od wczoraj tam dzwoniłam 3 razy i ciągle lekarz nie ma czasu na nie spojrzeć mimo, że wie że jutro CC. Jest to dla mnie bardzo ważne, bo chciałam robić transfer mikrobiomu i muszę się cały czas denerwować czy się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:27

shelby*, Princesska lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • justa. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir trzymam kciuki za szybki i lekki poród.

Princesska,Annie powodzenia jutro.

Cameline, widzę że udało Ci się dotrwać do skończonego 38 tc, mega gratulacje za wytrwałość i determinację.

Dziewczyny czekające jeszcze na poród trzymam za Was kciuki.

My powoli ustalamy rytm dnia i poznajemy się wzajemnie. Tomek jak na razie jest słodki i tylko to że żółtaczka wciąż się utrzymuje mnie martwi. Jak nie minie do poniedziałku to chyba wybierzemy się do szpitala dziecięcego na IP.

Princesska, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzisiaj dotarło, że już nie będzie u nas nigdy starań o maluszka i że w ciąży już nie będę i smutno tak jakoś mi się zrobiło..

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir,Annie i Princesska powodzenia :)
    Cameline a jeszcze niedawno martwiłaś się czy dotrwasz do CC :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 17:03

Princesska, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ