X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam.....powiedzą mi coś na "nie" i człowiek do końca ciąży będzie się stresował. Zresztą po co to wiedzieć? Nawet jak dowiesz się że dziecko jest chore to co - usuniesz? Dla mnie trochę bezsensowne to badanie jest, podobnie jak PAPA

bf6b47d663.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka zrobisz jak uważasz, to tylko Twoja decyzja.
    Współczesna medycyna jest na tyle rozwinięta, że czytałam że jeśli wcześnie zostaną wykryte wady np. serca to można dzieciątku zrobić operację nawet jeszcze w łonie matki. Dlatego na pewno zdecyduje się na te badania. Jakkolwiek by nie było to zawsze lepiej wiedzieć wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:12

nowamamusia, Another, baassiia, stay, zubii, Annie1981, espoir, Zorganizowana:), Saori lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) dziś pokazały się u mnie dwie kreski, termin na 23.09. Nadrobić was chyba nie ma szans :D Mam już dwie dziewczynki w domu :) Mąż liczy na chłopaka, ja tylko aby było zdrowe :) Wy już po wizytach a ja muszę lekarza jakiegoś dobrego w Warszawie poszukać.

nowamamusia, Bacardi90, karm3lka, baassiia, Dreamy, stay, Leonore, zubii, shelby*, Suri_, Kesjaa, Zorganizowana:), Saori lubią tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Zarodek ma ok.1 cm a serduszko bije 148 razy na minutę. Piękny widok :)
    Uff, ciśnienie że mnie zeszło :)

Azorczynka, nowamamusia, Bacardi90, majju, Zołzimagic, mkl, karm3lka, baassiia, Dreamy, Gosiaczek, stay, Leonore, Gdziejestmieszko, Plastelina, zubii, Kasia02, Suri_, Annie1981, Kesjaa, espoir, Saori lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO nie wiem....na forach internetowych aż roi się do wątków znerwowanych matek bo ich wynik nie jest taki jak z podręcznika :/ nastresują się, nastresują a potem wszystko jest ok i po co ten stres potrzebny jest.

Ja się poważnie nad tym muszę zastanowić. Pogadam jeszcze z moim ginem

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    cześć dziewczyny :) dziś pokazały się u mnie dwie kreski, termin na 23.09. Nadrobić was chyba nie ma szans :D Mam już dwie dziewczynki w domu :) Mąż liczy na chłopaka, ja tylko aby było zdrowe :) Wy już po wizytach a ja muszę lekarza jakiegoś dobrego w Warszawie poszukać.
    Witaj :)
    Gratuluję dwóch kreseczek. Ja też z Warszawy :)

hibiskus lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamusie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie badań genetycznych : http://www.superstyler.pl/dziecko/mamaginekolog-szczerze-o-badaniach-prenatalnych-badania-prenatalne/

My się zdecydujemy i na usg i na pappcia

nowamamusia, majju, Dreamy, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

• Harmiah Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dawnio mnie nie było i parę dni mi zajęło nadrobienie zaległosci na forum. Ale żeście nasmarowały tekstu... Chyba juz jestem na bieżąco. Mam pytanie czy któres z was ćwiczą bądz będą ćwiczyc w ciązy? Ja chodziłam prze ostatnie 8 lat na siłownie 3-4 razy w tygodniu i nie wyobrazam sobie teraz leżeć. Ale puki nie dostałam zezwolenia od lekarza to zawiesiłam aktywność. Lerarz powiedział że nie ma przeciwskazań więc wracam do aktywnoiści tylko oczywiście nie na sztangi i ciężąry :) na to jeszcze dłuuuuuuuuugo poczekam. Ale juz mi lepiej że mogę robić cokolwiek i nie mnyśleć ...

hibiskus lubi tę wiadomość

3jgxskjolnm96jby.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja dzis po wizycie...Najpierw odebralam wynik bety ktore robilam w zeszlym tyg we wy (3300 z groszami) i czw (7300 z groszami) przyrost ksiazkowy wiec ale na usg widac pecherzyk 16 milimetrow bez zardodka :( poki co...moze minimalnie bylo widac cialko zolte ale gin nie byl pewien bo ma tam bardzo stry sprzet...Koljna wizyta za tydzien, ktora pewnie wszystko wyjasni...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    odnośnie badań genetycznych : http://www.superstyler.pl/dziecko/mamaginekolog-szczerze-o-badaniach-prenatalnych-badania-prenatalne/

My się zdecydujemy i na usg i na pappcia
    Widzę że jesteś fanka mamy ginekolog :D
    Ja z nią na następnej wizycie będę rozmawiać o tych badaniach.

O tym badaniu wolnego płodowego DNA z krwi matki nie słyszałam. To jest to nifty, harmony? Czy jeszcze coś innego?

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Hej i ja dzis po wizycie...Najpierw odebralam wynik bety ktore robilam w zeszlym tyg we wy (3300 z groszami) i czw (7300 z groszami) przyrost ksiazkowy wiec ale na usg widac pecherzyk 16 milimetrow bez zardodka :( poki co...moze minimalnie bylo widac cialko zolte ale gin nie byl pewien bo ma tam bardzo stry sprzet...Koljna wizyta za tydzien, ktora pewnie wszystko wyjasni...
    Gosiaczek a który jesteś tydzień i dzień ciąży?

<3 Stella <3
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy chodzicie prywatnie,że macie usg? Z córkami gin nfz mi nie robił usg na pierwszej wizycie.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • justa. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię test pappa ale u mnie z uwagi na wiek jest obowiązkowy.

W pierwszej ciąży mimo, że nie musiałam też zrobiłam. Faktycznie stres przy odbiorze wyników był duży ale później byłam spokojniejsza. Podobno odsetek testów fałszywie negatywnych (określających wysokie ryzyko) wynosi ok 5% i dotyczy głównie kobiet które mają wysokie ryzyko związane z wiekiem.

Dziewczyny, jeśli nawet nie zdecydujecie się na test pappa, nie rezygnuje z usg prenatalnego. W trakcie niego sprawdza się znacznie więcej niż tylko ryzyko wad genetycznych. Można wykryć również inne schorzenia, których wczesne leczenie daje dziecku wysoką szansę przeżycia.

Dreamy, zubii, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • baassiia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah wrote:
    Hej Dziewczyny! Dawnio mnie nie było i parę dni mi zajęło nadrobienie zaległosci na forum. Ale żeście nasmarowały tekstu... Chyba juz jestem na bieżąco. Mam pytanie czy któres z was ćwiczą bądz będą ćwiczyc w ciązy? Ja chodziłam prze ostatnie 8 lat na siłownie 3-4 razy w tygodniu i nie wyobrazam sobie teraz leżeć. Ale puki nie dostałam zezwolenia od lekarza to zawiesiłam aktywność. Lerarz powiedział że nie ma przeciwskazań więc wracam do aktywnoiści tylko oczywiście nie na sztangi i ciężąry :) na to jeszcze dłuuuuuuuuugo poczekam. Ale juz mi lepiej że mogę robić cokolwiek i nie mnyśleć ...
    Ja w 1 ciazy zaczelam chodzic na lekkie cwiczenia jak poszlam nato L4 czyli w 3 trymestrze :p po pracy jedyne co mi sie chcialo to polezec na lozku, choc praca siedzaca. Teraz mam malucha w domu to hmmm, podnosze ciezary co chwile :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem juz po wizycie! Moje maleństwo jest i bije mu serduszko <3 lekarz powiedzial że wszystko jest ok i na dobrej drodze :) powiedział ze kazda kobieta inaczej przechodzi ciążę i nie musi mieć mdłości a dzieciątko będzie zdrów :) Jezu taka jestem szczęśliwa że się popłakałam :)

justa., majju, Azorczynka, Dreamy, baassiia, stay, Gosiaczek, Leonore, Plastelina, zubii, Suri_, Gosia1989, Annie1981, Kesjaa, nowamamusia, espoir, hibiskus, Biedronka7, Saori lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 10 tyg można też zrobić badanie z krwi Nifty lub Harmony. Mają większą dokładność niż test pappa ale to cenowy kosmos ok. 2.500 zł. Tak więc mój gin. Zaleca je tylko jeśli pappa wyjdzie źle.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    NO nie wiem....na forach internetowych aż roi się do wątków znerwowanych matek bo ich wynik nie jest taki jak z podręcznika :/ nastresują się, nastresują a potem wszystko jest ok i po co ten stres potrzebny jest.

Ja się poważnie nad tym muszę zastanowić. Pogadam jeszcze z moim ginem
    Bo na ogół te u których było wszystko ok nie szukają wsparcia na forach internetowych.
    Faktem jest że znaczna część z negatywnych testów pappa okazuje się fałszywa.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i serduszek :)

Gosiaczek zarodek może spokojnie się pojawić do 20 mm pęcherzyka.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno zdecydujemy się na genetyczne i pappa.w razie jakichś wątpliwości i nieprawidłowosci będziemy myśleć dalej

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ