X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i boli mnie głowa...tego chyba najbardziej się bałam bo cierpie na migreny...wzięłam paracetamol, boje się że w przeciwnym razie się rozkręci na maxa...ehhh

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore. Ja pracuję, ale tylko dlatego, że w UK zwolnienia nie dają a nawet jeżeli się uda to jest prawie bezpłatne.

Ja też Wam zazdroszczę tych wszystkich wizyt i serduszek. Ja na razie tylko na testach ciążowych polegam. Dziś umówiłam się na pierwszą wizytę do GP. Będzie dopiero 9 lutego, ale i tak niewiele wniesie. Dostanę tylko skierowania do położnej a i tak nic się nie dowiem czy rzeczywiście jestem w ciąży.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkich serduszek! :)

co do badań - jeśli na USG coś by było nie tak, to od razu bym Nifty robiła. w poprzedniej ciąży Pappa nie robiłam i w tej też nie chcę - stwierdziliśmy z Mężem, że czy wyjdzie 1:100 czy 1:5000 i tak zawsze mogę być tą jedną na 100 lub jedną na 5000 ktora z takimi wynikami urodzi chore dziecko, więc nic mi ta statystyka nie da. ale rozumiem jak ktoś robi - po prostu to nie na nasze nerwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 19:43

justa. lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Leonore. Ja pracuję, ale tylko dlatego, że w UK zwolnienia nie dają a nawet jeżeli się uda to jest prawie bezpłatne.

Ja też Wam zazdroszczę tych wszystkich wizyt i serduszek. Ja na razie tylko na testach ciążowych polegam. Dziś umówiłam się na pierwszą wizytę do GP. Będzie dopiero 9 lutego, ale i tak niewiele wniesie. Dostanę tylko skierowania do położnej a i tak nic się nie dowiem czy rzeczywiście jestem w ciąży.

Czyli jednak nie udało ci się ominąć GP? Ale mimo wszystko jakiś dzień do wyczekiwania jest? Wybierasz się prywatnie na jakieś usg?

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następną wizytę mam dopiero 28 lutego, a wcześniej 16 lutego badania prenatalne.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od początku na L4.....Kolejna wizyta 24 stycznia....I pytanie czy będzie zarodek...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję, jeśli wszystko będzie dobrze z dzidzia i moim samopoczuciem to planuje pracować do końca kwietnia

• majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję chociaż muszę przyznać, że ostatnio jestem mało efektywnyn pracownikiem :) Myśli krążą wokół zupełnie innego tematu. Jeśli wszystko będzie ok to mam zamiar iść na L4 dopiero na początku maja.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Zołzimagic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to obie mamy wizyty 24.01 wiążące się z nadzieja na zobaczenie Bejbika :)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

• Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak miło się czyta o tych wszystkich serduszkach <3 ciesze się dziewczyny! ja idę jutro o 16:)

justa. lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Ja Ci powiem bez wizyty - jesteś w ciąży! Pora w to uwierzyć. :)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie poczekam do 27.01 czasami mam chwile zwatpienia czy oby jestem w ciazy.. Bo mam tyle energii, ciagle gdzies gonie:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    A ja sobie poczekam do 27.01 czasami mam chwile zwatpienia czy oby jestem w ciazy.. Bo mam tyle energii, ciagle gdzies gonie:)

Poczekaj Kasiu...im póżniej tym lepiej...widzisz ja mam tylko stres...ale w moim przypadku wizyta szybka by szybko na L4 (ospa w żłobku)

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:

No powiem Ci, ze ja też mam duzoooo energii :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wierzyłam jak kiedyś czytałam na jakimś forum, że testy owulacyjne pokazują 2 kreski jak się jest w ciąży ;p
    Dzisiaj z ciekawości zrobiłam, bo kilka zostało. I faktycznie pokazały 2 kreski :)

nowamamusia lubi tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupa, dupa, dupa cycki!!
    Wchodzimy do gabinetu 19:50 bo pani ginekolog (francuska) miała obsuwę podczas której ja przeżyłam trzy zawały, na początku wywiad więc spoko M z nią rozmawia a ja się rozglądam jak 5cio latek po gabinecie bo przecież i tak nic nie kumam. No i szukam...szukam...i szukam i nigdzie nie widzę sprzętu do usg. No ale nic myślę sobie, że może będzie za kotarką. Pani dr zaprasza mnie za kotarkę wchodzę a tam tylko fotel gin. waga i ciśnieniomierz :/. No i pomacała, zważyła, zmierzyła i tryumfalnie oświadczyła, że macica jest powiększona no ale bez usg to ona nic więcej nie powie i zaraz nam wypisze skierowanie na usg. Popatrzeliśmy z M na siebie jak na debili, on się zaczął robić czerwony, myślę - zaraz zacznie uszami gwizdać. No to nic pani dr wypisała skierowanie na usg i badani krwi ja w tym czasie rozglądałam się gdzie by tu najlepiej bombę podłożyć a M zamknął się w sobie i do teraz nie otwiera. Także.... nadal żyjemy w błogiej nieświadomości.
    P.S. Oczywiście z usg musimy do pani dr wrócić także kolejne 30 euro zarobi.

No nic z tej okazji rozmroziłam sobie farsz na pierogi i właśnie szamię razem z ciastkiem czekoladowym :D
    Miłego wieczoru kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 21:03

• baassiia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Dziewczyny nie wierzyłam jak kiedyś czytałam na jakimś forum, że testy owulacyjne pokazują 2 kreski jak się jest w ciąży ;p
    Dzisiaj z ciekawości zrobiłam, bo kilka zostało. I faktycznie pokazały 2 kreski :)
    Mi tez tak w obu ciazach pokazuja ;) 2 grube krechy, zadne bladziochy ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    dupa, dupa, dupa cycki!!
    Wchodzimy do gabinetu 19:50 bo pani ginekolog (francuska) miała obsuwę podczas której ja przeżyłam trzy zawały, na początku wywiad więc spoko M z nią rozmawia a ja się rozglądam jak 5cio latek po gabinecie bo przecież i tak nic nie kumam. No i szukam...szukam...i szukam i nigdzie nie widzę sprzętu do usg. No ale nic myślę sobie, że może będzie za kotarką. Pani dr zaprasza mnie za kotarkę wchodzę a tam tylko fotel gin. waga i ciśnieniomierz :/. No i pomacała, zwarzyła, zmierzyła i tryumfalnie oświadczyła, że macica jest powiększona no ale bez usg to ona nic więcej nie powie i zaraz nam wypisze skierowanie na usg. Popatrzeliśmy z M na siebie jak na debili, on się zaczął robić czerwony, myślę - zaraz zacznie uszami gwizdać. No to nic pani dr wypisała skierowanie na usg i badani krwi ja w ty, czasie rozglądałam się gdzie by tu najlepiej bombę podłożyć a M zamknął się w sobie i do teraz nie otwiera. Także.... nadal żyjemy w błogiej nieświadomości.
    P.S. Oczywiście z usg musimy do pani dr wrócić także kolejne 30 euro zarobi.

No nic z tej okazji rozmroziłam sobie farsz na pierogi i właśnie szamię razem z ciaskiem czekoladowym :D
    Miłego wieczoru kochane :*

Eeee to rzeczywiście dupa. To gdzie ona ma to usg skoro znowu do niej masz wrócić? Kiedy idziesz?

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • justa. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi, a umówiłaś się już na usg?
    Niestety nie wszyscy ginekolodzy mają do dyspozycji usg w gabinecie. Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na wizyty do lux medu i tam to standard, że na wizycie tylko badanie ginekologiczne a na usg trzeba się oddzielnie umawiać.

ex2bx1hpg9qyhku2.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:

Ja zrobiłam sobie test ovu 9dpo wyszły 2 mocne krechy, na drugi dzień rano siknełam na ciążowy i był cień cienia, a teraz jestem tu :)

Lunka lubi tę wiadomość

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ