X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Eeee to rzeczywiście dupa. To gdzie ona ma to usg skoro znowu do niej masz wrócić? Kiedy idziesz?
    Teraz to musimy iść do pracowni ehographicznej zrobić usg i z nim wrócić do pani doktor. Taki tu mają system że gin nie robi usg tylko położne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Bacardi, a umówiłaś się już na usg?
    Niestety nie wszyscy ginekolodzy mają do dyspozycji usg w gabinecie. Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na wizyty do lux medu i tam to standard, że na wizycie tylko badanie ginekologiczne a na usg trzeba się oddzielnie umawiać.
    jutro będziemy dzwonić i próbować się wcisnąć na jakiś najszybszy termin
    To nie zmienia faktu że mają porąbany system bo tu nie zdobisz usg czy badań krwi bez skierowania od lekarza. Także musisz iść do lekarza potem na usg i znów wrócić do lekarza :/ maskara

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 21:15

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja jednak zdecydowałam że pójdę jutro do gina z tą moją cewką piekącą. Pewnie mi coś przepisze i wyśle na badanie moczu. Boje się żeby jakieś zapalenie się nie wdało.

zubii lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że tak wiele z Was widziało dzisiaj serduszka, trzymam kciuki za pozostałe :) Ja dzisiaj miałam USG na izbie przyjęć niestety, bo wczoraj wróciły plamienia. Sprzęt słaby, lekarz wątpiący w sens USG na tym etapie ciąży. W każdym razie wszystko ok, zarodek jest, "echo serca to on nie wie czy jest,coś tam jest". Nic nie mierzył, ale powiedział, że wielkość odpowiada dacie OM. Dostałam skierowanie na 2. lutego na USG. Co ciekawe, lekarze w tym szpitalu uważają, że duphaston nic nie pomoże na plamienia, więc mam go nie brać, co nawet mnie cieszy, bo staram się unikać leków. Któraś z Was pytała o opaski na mdłości, ja ich używam, mam chorobę lokomocyjną. Wydaje mi się, że mi pomagają, ale nie zawsze potrafię to obiektywnie ocenić. W poprzedniej ciąży też się nimi ratowałam.

hibiskus, nowamamusia, Dreamy, justa., Kesjaa, Leonore, Suri_ lubią tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Bacardi, a umówiłaś się już na usg?
    Niestety nie wszyscy ginekolodzy mają do dyspozycji usg w gabinecie. Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na wizyty do lux medu i tam to standard, że na wizycie tylko badanie ginekologiczne a na usg trzeba się oddzielnie umawiać.

Ja też chodzę do Luxmedu. Mam dość fajnego lekarza i tam też osobno USG i osobno wizyta.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki ;)

Gratuluję wszystkich dzisiejszych <3 i witam nowe mamusie :)

Tyle tematów się przewinęło...

Oczywiście prenatalne badania dla mnie to podstawa - w razie W być może uda pomóc się dzieciątku jeszcze w brzuszku.

Jak prowadziłam ciąże z Jaśkiem w Luxmedzie 4 lata temu to badanie i usg miałam podczas jednej wizyty...może to zależy od placówki?

Teraz w Enelmedzie w Poznaniu też mają osobno badanie i usg - z tego co zauważyłam tylko jeden aparat mają (tym samym miałam usg dowcipnie i mój JAsiek miał usg brzuszka). Ogólnie uważam to za porażkę. Teraz to luz. Ale w lipcu w 30stopniowym upale z wielkim brzuchem nie wyobrażam sobie co chwilę jeździć i nie móc załatwić wszystkiego podczas jednej wizyty....

Mnie również 13dpo wyszedł rano owulacyjny, wieczorem też i wieczorem cień na sikańcu ciążowym :P

Szwesta co u Ciebie?

justa. lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka a ty chodziłaś do LuxMedu w Poznaniu? Ja jestem z Łodzi i tu chodzę. Miałam iść prywatnie to takiej fajnej kobitki ale stwierdziłam, że nie ma sensu chodzić do 2 ginów bo ja to wizyty miałabym co tydzień.

Co do badań prenatalnych to ja na pewno pójdę na nie. Zawsze można się dzięki temu przygotować jakoś i wymyślić z lekarzem rozwiązanie jak się pojawi problem.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wybacz ale uśmiałam się czytając twój wpis ;)

Karolka szwesta usunęła konto już wczoraj :(

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Czyli jednak nie udało ci się ominąć GP? Ale mimo wszystko jakiś dzień do wyczekiwania jest? Wybierasz się prywatnie na jakieś usg?
    Niestety nie udało się. Mam zamiar zrobić prywatnie USG, ale dopiero jak będzie widoczne serduszko. Myślę o jakiejś polskiej klinice w Dublinie, na razie się rozglądam.
    rzepakowepole wrote:
    Ja Ci powiem bez wizyty - jesteś w ciąży! Pora w to uwierzyć. :)
    Hehe, dziękuję :*

Lunka. U mnie testy owu też były pozytywne 14 dpo :) majju. Ja dokładnie tak samo jestem mało efektywnym pracownikiem. Ciągle ukradkiem na fora wchodzę ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Karolka a ty chodziłaś do LuxMedu w Poznaniu? Ja jestem z Łodzi i tu chodzę. Miałam iść prywatnie to takiej fajnej kobitki ale stwierdziłam, że nie ma sensu chodzić do 2 ginów bo ja to wizyty miałabym co tydzień.

Co do badań prenatalnych to ja na pewno pójdę na nie. Zawsze można się dzięki temu przygotować jakoś i wymyślić z lekarzem rozwiązanie jak się pojawi problem.

Tak Karolcia ja chodziłam w Poznaniu. Ciekawa jestem czy ich zasady się pozmieniały czy właśnie zależy od placówki. Jak chcesz wyślę Ci na maila zakres tego pakietu co wysyłałam dziewczynom - 112 zł pakiet rozszerzony. Nielimitowane wizyty lekarskie i laboratoryjne. Jakby co napisz wiadomość z adresem mailowym.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka też bym poszła szybciej

Bacardi90 szkoda że nie widziałaś fasolki :(

Orlanka ważne, że wszystko się zgadza :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolka szwesta usunęła konto już wczoraj :([/QUOTE]

:(

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach odstresowania przed jutrzejszą wizytą oglądam serial Przyjaciółki od samego początku. Myślę, że mam zajęcie aż do wizyty :D męża nie ma także chyba dzisiaj i tak nie zasnę. ;)

Zołzimagic, nowamamusia, Plastelina lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że za granicą jest tak ciężko o usg w ciąży :o
    U nas naprawdę jest dobrze pod tym względem

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy niezły pomysł :D !! Może wykorzytam to aby zająć sobie poniedziałek przed wizytą :) Uwielbiam ten serial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 21:56

Dreamy, Plastelina lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Tak Karolcia ja chodziłam w Poznaniu. Ciekawa jestem czy ich zasady się pozmieniały czy właśnie zależy od placówki. Jak chcesz wyślę Ci na maila zakres tego pakietu co wysyłałam dziewczynom - 112 zł pakiet rozszerzony. Nielimitowane wizyty lekarskie i laboratoryjne. Jakby co napisz wiadomość z adresem mailowym.

Oki, podam ci maila :) [email protected]

Ja ma pakiet w tym LuxMed bezpłatny w pracy jest tam sporo badań ale nie pogardzę czymś dodatkowo :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Princesska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Mi tez tak w obu ciazach pokazuja ;) 2 grube krechy, zadne bladziochy ;)
    A mi wyszła jedna jaśniejsza :P wcale nie pozytywny

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    A mi wyszła jedna jaśniejsza :P wcale nie pozytywny
    Bo to właśnie tak jest, że niektórym wychodzi test LH w ciąży a innym nie :)

Dreamy. Powiem Ci, że jak wyjechałam do UK to dopiero doceniłam jak w PL jest dobrze. W Polsce dostęp do ginekologów i USG, tu słabo. Macierzyński w PL też jest o wiele lepiej płatny. I teraz czytam w necie jak to jest z umową próbną w ciąży. Okazuje się, że mogą sobie nie przedłużyć bo nie, a w PL mają obowiązek przedłużyć do rozwiązania. Boję się, że zorientują się zanim okres próbny mi się skończy i zostanę bez pracy.

Princesska lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Bo to właśnie tak jest, że niektórym wychodzi test LH w ciąży a innym nie :)

Dreamy. Powiem Ci, że jak wyjechałam do UK to dopiero doceniłam jak w PL jest dobrze. W Polsce dostęp do ginekologów i USG, tu słabo. Macierzyński w PL też jest o wiele lepiej płatny. I teraz czytam w necie jak to jest z umową próbną w ciąży. Okazuje się, że mogą sobie nie przedłużyć bo nie, a w PL mają obowiązek przedłużyć do rozwiązania. Boję się, że zorientują się zanim okres próbny mi się skończy i zostanę bez pracy.

A do kiedy w UK trzeba pracować? Ktoś mi kiedyś mówił, że do ok. 7 miesiąca jak się nic nie dzieje...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A do kiedy w UK trzeba pracować? Ktoś mi kiedyś mówił, że do ok. 7 miesiąca jak się nic nie dzieje...
    Kobiety tu pracują do samego końca, bo jak pójdą wcześniej na macierzyński, to potem będą krócej z dzieckiem po porodzie. W PL kobiety idą na zwolnienie lekarskie a po porodzie korzystają z pełnego urlopu macierzyńskiego. Tutaj zwolnień w ciąży nie dają w myśl zasady, że ciąża to nie choroba.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ