Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Bąbel ma 1 cm i troszkę. Serduszko bije, ale nie wiem, jak szybko. Lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku. Założył mi też kartę ciąży. Zlecił trochę badań spróbuję zrobić je na NFZ. Ze względu na nadwagę zlecił mi dietę cukrzycowa... Trochę jestem przerażona, ale poczytam o tym i może się przekonam.
Następna wizyta 7 lutego, ale wcześniej idę 23 na NFZ.stay, Gosiaczek, majju, Leonore, zubii, justa., Suri_, Dreamy, Kesjaa, nowamamusia, espoir, Biedronka7, Saori lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Kochane jestem juz po wizycie! Moje maleństwo jest i bije mu serduszko lekarz powiedzial że wszystko jest ok i na dobrej drodze powiedział ze kazda kobieta inaczej przechodzi ciążę i nie musi mieć mdłości a dzieciątko będzie zdrów Jezu taka jestem szczęśliwa że się popłakałam
-
Gin powiedzal ze pecherzyk odpowiada wiekowi ciazy 6 tyg i 3 dni....ostatnia miesiaczke milam 28 listopada ale owuklacje dosc pozno bo 20 grudnia.....Bladzioch wyszedl mi w Sylwestra...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
rzepakowepole wrote:Jestem po wizycie. Bąbel ma 1 cm i troszkę. Serduszko bije, ale nie wiem, jak szybko. Lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku. Założył mi też kartę ciąży. Zlecił trochę badań spróbuję zrobić je na NFZ. Ze względu na nadwagę zlecił mi dietę cukrzycowa... Trochę jestem przerażona, ale poczytam o tym i może się przekonam.
Następna wizyta 7 lutego, ale wcześniej idę 23 na NFZ.
No to maluszek spory mój ma 8mm *♡* ja na kolejną wizytę ide 26 bo dzis tylko usg i wtedy bede miała kartę ciąży a badania krwi i moczu zlecił mi wczesniej juz mam wszystko prawie zrobione. I z tego co widzę jest ok -
Azorczynka wrote:Dziewczyny a wy bedziecie robic badanie przeziernosci karkowej? Dla mnie to troche naciąganie kasy jest.
W UK to badanie jest w standardzie podczas usg prenatalnego, mi się wydaje że to i kość nosowa są lepszym wyznacznikiem niż pappa, bo pappa to tylko statystykaMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Karooolcia :) wrote:No to maluszek spory mój ma 8mm *♡* ja na kolejną wizytę ide 26 bo dzis tylko usg i wtedy bede miała kartę ciąży a badania krwi i moczu zlecił mi wczesniej juz mam wszystko prawie zrobione. I z tego co widzę jest ok
-
Melduje 8mm szczęścia z bijącym serduchem. Z USG i OM wychodzi tak samo 6t4d
Leonore, Bacardi90, zubii, Plastelina, majju, Suri_, justa., Dreamy, Kesjaa, nowamamusia, espoir, Gosiaczek, Biedronka7, Saori lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualnynowamamusia wrote:Widzę że jesteś fanka mamy ginekolog
Ja z nią na następnej wizycie będę rozmawiać o tych badaniach.
O tym badaniu wolnego płodowego DNA z krwi matki nie słyszałam. To jest to nifty, harmony? Czy jeszcze coś innego?
Lubie ją czytać bo bez zbędnych bajerów wyjaśnia co gdzie i jak
-
Harmiah wrote:Hej Dziewczyny! Dawnio mnie nie było i parę dni mi zajęło nadrobienie zaległosci na forum. Ale żeście nasmarowały tekstu... Chyba juz jestem na bieżąco. Mam pytanie czy któres z was ćwiczą bądz będą ćwiczyc w ciązy? Ja chodziłam prze ostatnie 8 lat na siłownie 3-4 razy w tygodniu i nie wyobrazam sobie teraz leżeć. Ale puki nie dostałam zezwolenia od lekarza to zawiesiłam aktywność. Lerarz powiedział że nie ma przeciwskazań więc wracam do aktywnoiści tylko oczywiście nie na sztangi i ciężąry na to jeszcze dłuuuuuuuuugo poczekam. Ale juz mi lepiej że mogę robić cokolwiek i nie mnyśleć ...
Ja ćwiczę, chodzę na siłownię 2-4 razy w tygodniu, ale wszystko robie na spokojnie. Ogólne ćwiczenia na górne partie i nogi, omijam brzuch, czasem sobie pomaszeruje na bieżni czy na orbitreku. Staram się tylko trzymać tentno na max 140, no i nie dźwigać. Ruch to zdrowie i dla nas i dla bobasa. Niestety mam tendencje do żylaków więc muszę dbać o krążenie i ciągnie mnie do niezbyt zdrowego żarcia nie chcę pójść w ślady swojej rodzicielki, która ze mną w ciąży przytyła ooookropnieMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Gosiaczek wrote:Gin powiedzal ze pecherzyk odpowiada wiekowi ciazy 6 tyg i 3 dni....ostatnia miesiaczke milam 28 listopada ale owuklacje dosc pozno bo 20 grudnia.....Bladzioch wyszedl mi w Sylwestra...
Hmmm ja miałam om 25.11 a owulka 22.12 na pierwszą wizytę idę w piątek to będzie 6t 1d ciekawe czy u mnie będzie w takim razie zarodek -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny rzadko sie udzielam, ale staram sie was podczytywac na biezaco:). Gratuluje serduszek:) super wiadomości:). Ja wizyte mam w czwartek. Azorczynka, a Ty mieszkasz w Polsce? Z tego co wiem w ciazy obowiazkowe sa 3 USG. Prenatalne ok 11tc i wlasnie na nim mierzy sie dzidziusia, sprawdza sie przeziernosc, obecnosc kosci nosowej, serduszko. ZADEN GINEKOLOG NIE POZWOLI CI Z TEGO ZREZYGNOWAĆ), oczywiscie mozesz go nie wykonac, ale rownie dobrze mozna nie chodzic przez cala ciaze do lekarza, tylko zrobic test i potem pojsc rodzic . Owszem co do testu pappa to sie zgodze on moze wprowadzic nerwowke, ale tego juz nie musisz wykonywac jesli nie ma potrzeby. Potem jest USG kolo 20tc a potem kolo 30tc. Reszta USG w międzyczasie sa tak zeby podejrzec misia:).
Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość
-
Ale wam zazdroszczę tych serduszek i owszem się razie z wami Gratulacje.
Ja na razie i prenatalnych nie myślę. Skupiona jestem na razie na pierwszej wizycie i serduszku;)
Ale prenatalne usg to jedno z podstawowych nawet nie wiem czy można go sobie tak odpuścić? Rozumiem, że na NFZ wtedy jest ono płatne?Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa