Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mkl wrote:ech...głupia ja poleciałam na tą betę;p w ciąży z pustym jajem to właśnie trzecia beta była nie taka jaka powinna...wierze jednak że będzie dobrze:) a jak to było z Twoją nieprawidłową betą wtedy? mało się zwiększyła?
Nie pamiętam jak to było z dpt ale w poniedziałek było 2100 a w piątek 4100 przyrost 38%.
Mi z pustym przyrastała dobrze, bez wow ale w nornach.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ja mialam bole jajnikow caly dzien 13dpo a potem sie usspokoilo. Wczoraj dwa razy cos tam mnie zabolalo, ale to prawie nic. Tyle sie nasluchalam o tych bolach miesiaczkowych w ciazy a u mnie nic i czasami wolalabym, zeby jednak bolalo, bo mam watpliwosci czy tam w ogole cos jest
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
mamusia2 wrote:mnie wczoraj bolalo podbrzusze i w okolicach jajnika. modle sie tylko by to nie byla pozamaciczna. staram sie byc dobrej mysli
Dasz sobie rade...zobaczysz bedziesz sobie pozniej dziekowac ,ze tak szybko zaszlas w 2 ciaze.. bo roznica wieku bedzie mniejsza i dzieci beda sie lepiej ze soba dogadywac.
Nie wiem czy w to wierzyc czy nie ...ale Wiktorie to niezle gagatki. bedziesz miała wesoło. Cos o tym wiem.
Co do rozstepow to ja sie smarowałam w 1 ciąży,niestety wysypało mnie po 34 tc. cora urodzila sie z waga 4250g gdzie przy mojej wadze 52kg i 164cm wzrozu i szczupłym płaskim brzuchu nosiłam piłkę ... do niedawna nie moglam na siebie patrzec w lustrze..jednak sie pogodziłam po jakims czasie
Bardzo duza corcia, pewnie dlatego Ci wyszly. Moja 3100 i to jest kolosalna roznica bo moja 4.2kg to kolo 1.5 mies miala dopiero. Ponoc drugie dziecko zazwyczaj wieksze sie rodzi zawsze wiec zobaczymy jak teraz. Maz liczy na chlopca nawet stwierdzil, ze jak baba to jeszcze raz bedzie probowal :p ale to ja chyba bym juz zrezygnowala z pracy bo to ciezko z trojka fizycznie, psychicznie i organizacyjnie
-
Annie1981 wrote:Ja mialam bole jajnikow caly dzien 13dpo a potem sie usspokoilo. Wczoraj dwa razy cos tam mnie zabolalo, ale to prawie nic. Tyle sie nasluchalam o tych bolach miesiaczkowych w ciazy a u mnie nic i czasami wolalabym, zeby jednak bolalo, bo mam watpliwosci czy tam w ogole cos jest
Annie1981, Plastelina lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Dzieki za slowa otuchy no moja to ma charakterek ona juz w brzuchu sie non stop kotlowala a teraz nie lepiej pierwsze 5 mies to byla jazda bez trzymanki bo do tego doszly problemy brzuchowe. Generalnie to mega usmiechniete dziecko ale caly czas potrzebuje atrakcji, najchetniej to spacerki i inne dzieci do zabawy. Z mama jej dosc nudno :p
Bardzo duza corcia, pewnie dlatego Ci wyszly. Moja 3100 i to jest kolosalna roznica bo moja 4.2kg to kolo 1.5 mies miala dopiero. Ponoc drugie dziecko zazwyczaj wieksze sie rodzi zawsze wiec zobaczymy jak teraz. Maz liczy na chlopca nawet stwierdzil, ze jak baba to jeszcze raz bedzie probowal :p ale to ja chyba bym juz zrezygnowala z pracy bo to ciezko z trojka fizycznie, psychicznie i organizacyjniebaassiia, Plastelina, hibiskus lubią tę wiadomość
-
Gabrysia, ja musze odstawic bo boje sie, ze znowu bede miala ryzyko porodu przedwczesnego i bede musiala lezec w szpitalu a nie chce malej narażać na taki stres, ze nagle zabiore jej cycusia.w poprzedniej ciazy lezalam w sumie 2 mce w szpitalu.a druga kwestia jest taka, ze jestem taka troche anemiczka i juz przy jednym dziecku mam badania na granicy normy.
Zazdroszcze Ci troche tandemu ale nie wiem czy sama bym dala rade..szkoda mi odstawiac i nie wiem jak szybko nam sie to uda bo mala jest strasznym cyckoszem.. -
mamusia2 wrote:Syn mi się urodził z waga 3755 wiec nie jest powiedziane. Jedyne co mnie pociesza to to..ze podobno co kolejny porod to szybszy. corke rodzilam 14h,syna 4 wiec z trzecim mam nadzieje ze chociaz uda mi się na porodowke dojechac haha
No to ja nie wiem czy z drugim dojade bo przy pierwszym dojechalismy o 3.30 a o 5.40 urodzilam. Sama faza skurczy partych trwala 10 minut...mamusia2, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:A co myślicie o lataniu w ciąży? Chciałabym jeszcze drugi raz polecieć do Barcelony... Oczywiście nie teraz ale np w drugim trymestrze jeśli wszystko będzie ok
-
Dziewczyny właśnie wybieram się do pracy i ryczę....nie mam siły tam iść. Mdli mnie...jest mi niedobrze. Jestem głodna, ale do jedzenia nic nie mam, bo wczoraj nie miałam siły jechać na zakupy. Od kilku dni zresztą nie gotuję, bo gdy czuję te wszystkie zapachy, chce mi się wymiotować. Znów pojadę na bułkach z serem.....
W sklepie jestem sama.....ostatnio miałam klientów i poczułam że zaraz zwymiotuję...walczyłam sama ze sobą, nie wiedziałam co robić. Nie mogłam ich przecież wyprosić, nie mogłam też zwymiotować pod biurko....
Od tamtego czasu strasznie się boję chodzić do pracy. Wczoraj poprosiłam koleżankę żeby ze mną posiedziała....ale musiałam oddać jej moją dniówkę, bo przecież nikt nie będzie za darmo 8 godzin za darmo siedział. Nie mam żadnych oszczędności.....żyję z dnia na dzień, z dniówki na dniówkę Wczoraj oddałam dziewczynie moją kasę, więc dziś pasuje mi siedzieć samej, żeby moc potem iść na zakupy
Dziewczyny jestem załamana Czuję że nie dam rady już pracować. Stażystę mogę mieć dopiero od połowy marca, ale z racji że ten ktoś będzie zielony, to będzie z nim trzeba siedzieć ze 2-3 tyg żeby wszystko ogarną, czyli na wolne najszybciej w kwietniu.
Nie sądziłam że będzie mi aż tak ciężko -
mamusia2 wrote:Syn mi się urodził z waga 3755 wiec nie jest powiedziane. Jedyne co mnie pociesza to to..ze podobno co kolejny porod to szybszy. corke rodzilam 14h,syna 4 wiec z trzecim mam nadzieje ze chociaz uda mi się na porodowke dojechac haha
-
nick nieaktualnyCześć,
nadrobić Was to pół dnia czytania
Witam nowe mamusie i gratuluję no i dobiliśmy do 100 Jupiii!
U mnie od wczoraj wymioty na przemian z głodem, Ale przynajmniej jestem spokojniejsza, że coś tam się dzieje
Na usg nadal nie możemy się nigdzie ustawić. Skończy się tak że polecę do PL bo będzie szybciej.
Miłego dnia mamuśki!Kesjaa lubi tę wiadomość
-
Azorczynka a gdzie mąż / partoner??? Nie może Ci pomóc? Zrobić zakupów, ugotować obiadu?? Ech trzymaj się dzielnie, i staraj się nie zamartwiać bo jeszcze gorzej będziesz się czuła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 09:43
baassiia lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Dziewczyny macie bole w jajnikach i podbrzuszu? Nie sa silne, ale szczegolnie wieczorem przed spaniem je odczuwam .
I jesteśmy na podobnym etapie ciaży -
Moja pryzjaciolka jest po 2 cc i teray jak jest w ciayz y 3 to tey ja ciagnie.lekarz powiedzial ze to dlatego ze jest po cc i blizna ja ciagnie
ja nie mam objawow . Poza zawrotami głowy nic nie czuje i troche mnie to martwi. Mam nadzieje ze tam wszystko dobrze sie rozwija i w koncu chociaz delikatne mdlosci poczuje. -
Czy Wy tez macie dziwne sny i koszmary? Dzisiaj śniło mi się że dostałam jakiejs padaczki,przekreciłam głowę do tylu i starałam sie nie stracic przytomnosci. Obudziłam sie i jak zasnełam znowu to był ciąg dalszy. Nie mogłam się ruszyć ani nic powiedziec i nadal mną trząsło. coś okropnego. Bałam się ,że umrę. Obudziłam się prawie płacząc.
-
Azorczynka a masz opaski Sea Band? Ja dzisiaj założyłam i okaże się czy będzie jakiś efekt. Jest jeszcze jakiś preparat z wyciągiem z kłącza imbiru, wit b1, b6 i kwasen foliowym specjalnie na mdłości ciążowe. Prevomit czy jakoś tak. Nie próbowałam ale możesz zaryzykować. Drogie to nie jest a jednak skład bardzo przyjazny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 10:10