X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    ech...głupia ja poleciałam na tą betę;p w ciąży z pustym jajem to właśnie trzecia beta była nie taka jaka powinna...wierze jednak że będzie dobrze:) a jak to było z Twoją nieprawidłową betą wtedy? mało się zwiększyła?

Nie pamiętam jak to było z dpt ale w poniedziałek było 2100 a w piątek 4100 przyrost 38%.
    Mi z pustym przyrastała dobrze, bez wow ale w nornach.

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bole jajnikow caly dzien 13dpo a potem sie usspokoilo. Wczoraj dwa razy cos tam mnie zabolalo, ale to prawie nic. Tyle sie nasluchalam o tych bolach miesiaczkowych w ciazy a u mnie nic i czasami wolalabym, zeby jednak bolalo, bo mam watpliwosci czy tam w ogole cos jest ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    mnie wczoraj bolalo podbrzusze i w okolicach jajnika. modle sie tylko by to nie byla pozamaciczna. staram sie byc dobrej mysli :)
    Dasz sobie rade...zobaczysz :) bedziesz sobie pozniej dziekowac ,ze tak szybko zaszlas w 2 ciaze.. bo roznica wieku bedzie mniejsza i dzieci beda sie lepiej ze soba dogadywac.
    Nie wiem czy w to wierzyc czy nie ...ale Wiktorie to niezle gagatki. :D bedziesz miała wesoło. Cos o tym wiem.

Co do rozstepow to ja sie smarowałam w 1 ciąży,niestety wysypało mnie po 34 tc. cora urodzila sie z waga 4250g gdzie przy mojej wadze 52kg i 164cm wzrozu i szczupłym płaskim brzuchu nosiłam piłkę ... do niedawna nie moglam na siebie patrzec w lustrze..jednak sie pogodziłam po jakims czasie :)
    Dzieki za slowa otuchy ;) no moja to ma charakterek ;) ona juz w brzuchu sie non stop kotlowala a teraz nie lepiej ;) pierwsze 5 mies to byla jazda bez trzymanki bo do tego doszly problemy brzuchowe. Generalnie to mega usmiechniete dziecko ale caly czas potrzebuje atrakcji, najchetniej to spacerki i inne dzieci do zabawy. Z mama jej dosc nudno :p

Bardzo duza corcia, pewnie dlatego Ci wyszly. Moja 3100 i to jest kolosalna roznica bo moja 4.2kg to kolo 1.5 mies miala dopiero. Ponoc drugie dziecko zazwyczaj wieksze sie rodzi zawsze wiec zobaczymy jak teraz. Maz liczy na chlopca ;) nawet stwierdzil, ze jak baba to jeszcze raz bedzie probowal :p ale to ja chyba bym juz zrezygnowala z pracy bo to ciezko z trojka fizycznie, psychicznie i organizacyjnie

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja mialam bole jajnikow caly dzien 13dpo a potem sie usspokoilo. Wczoraj dwa razy cos tam mnie zabolalo, ale to prawie nic. Tyle sie nasluchalam o tych bolach miesiaczkowych w ciazy a u mnie nic i czasami wolalabym, zeby jednak bolalo, bo mam watpliwosci czy tam w ogole cos jest ;)
    O widzisz babie nie dogodzi :p

Annie1981, Plastelina lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dzieki za slowa otuchy ;) no moja to ma charakterek ;) ona juz w brzuchu sie non stop kotlowala a teraz nie lepiej ;) pierwsze 5 mies to byla jazda bez trzymanki bo do tego doszly problemy brzuchowe. Generalnie to mega usmiechniete dziecko ale caly czas potrzebuje atrakcji, najchetniej to spacerki i inne dzieci do zabawy. Z mama jej dosc nudno :p

Bardzo duza corcia, pewnie dlatego Ci wyszly. Moja 3100 i to jest kolosalna roznica bo moja 4.2kg to kolo 1.5 mies miala dopiero. Ponoc drugie dziecko zazwyczaj wieksze sie rodzi zawsze wiec zobaczymy jak teraz. Maz liczy na chlopca ;) nawet stwierdzil, ze jak baba to jeszcze raz bedzie probowal :p ale to ja chyba bym juz zrezygnowala z pracy bo to ciezko z trojka fizycznie, psychicznie i organizacyjnie
    Syn mi się urodził z waga 3755 :) wiec nie jest powiedziane. Jedyne co mnie pociesza to to..ze podobno co kolejny porod to szybszy. corke rodzilam 14h,syna 4 :) wiec z trzecim mam nadzieje ze chociaz uda mi się na porodowke dojechac haha :)

baassiia, Plastelina, hibiskus lubią tę wiadomość

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, ja musze odstawic bo boje sie, ze znowu bede miala ryzyko porodu przedwczesnego i bede musiala lezec w szpitalu a nie chce malej narażać na taki stres, ze nagle zabiore jej cycusia.w poprzedniej ciazy lezalam w sumie 2 mce w szpitalu.a druga kwestia jest taka, ze jestem taka troche anemiczka i juz przy jednym dziecku mam badania na granicy normy.
    Zazdroszcze Ci troche tandemu ale nie wiem czy sama bym dala rade..szkoda mi odstawiac i nie wiem jak szybko nam sie to uda bo mala jest strasznym cyckoszem..

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Syn mi się urodził z waga 3755 :) wiec nie jest powiedziane. Jedyne co mnie pociesza to to..ze podobno co kolejny porod to szybszy. corke rodzilam 14h,syna 4 :) wiec z trzecim mam nadzieje ze chociaz uda mi się na porodowke dojechac haha :)

No to ja nie wiem czy z drugim dojade bo przy pierwszym dojechalismy o 3.30 a o 5.40 urodzilam. Sama faza skurczy partych trwala 10 minut...

mamusia2, Annie1981 lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o lataniu w ciąży? Chciałabym jeszcze drugi raz polecieć do Barcelony... Oczywiście nie teraz ale np w drugim trymestrze jeśli wszystko będzie ok

mnk lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    A co myślicie o lataniu w ciąży? Chciałabym jeszcze drugi raz polecieć do Barcelony... Oczywiście nie teraz ale np w drugim trymestrze jeśli wszystko będzie ok
    Jeżeli z ciążą jest wszystko ok to ja nie widze przeciwwskazań :) kobiety w ciazy normalnie lataja . Ja tez lalalam w ciazy. Byłam w 10tc i 14

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wybieram się do pracy i ryczę....nie mam siły tam iść. Mdli mnie...jest mi niedobrze. Jestem głodna, ale do jedzenia nic nie mam, bo wczoraj nie miałam siły jechać na zakupy. Od kilku dni zresztą nie gotuję, bo gdy czuję te wszystkie zapachy, chce mi się wymiotować. Znów pojadę na bułkach z serem.....

W sklepie jestem sama.....ostatnio miałam klientów i poczułam że zaraz zwymiotuję...walczyłam sama ze sobą, nie wiedziałam co robić. Nie mogłam ich przecież wyprosić, nie mogłam też zwymiotować pod biurko....

Od tamtego czasu strasznie się boję chodzić do pracy. Wczoraj poprosiłam koleżankę żeby ze mną posiedziała....ale musiałam oddać jej moją dniówkę, bo przecież nikt nie będzie za darmo 8 godzin za darmo siedział. Nie mam żadnych oszczędności.....żyję z dnia na dzień, z dniówki na dniówkę :( Wczoraj oddałam dziewczynie moją kasę, więc dziś pasuje mi siedzieć samej, żeby moc potem iść na zakupy :(

Dziewczyny jestem załamana :( Czuję że nie dam rady już pracować. Stażystę mogę mieć dopiero od połowy marca, ale z racji że ten ktoś będzie zielony, to będzie z nim trzeba siedzieć ze 2-3 tyg żeby wszystko ogarną, czyli na wolne najszybciej w kwietniu.

Nie sądziłam że będzie mi aż tak ciężko :(

bf6b47d663.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    Ja 16h :p tez licze na szybszy:p odeszly mi wody i 8h na porodowce z minimalnymi skurczami i wladowali Oxy, takze 8h masakry mozna powiedziec. Licze, ze choc o polowe sie wszystko skroci :p ostatnia faza 10min, wiec choc tu poszlo sprawnie ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    nadrobić Was to pół dnia czytania ;)
    Witam nowe mamusie i gratuluję ;) no i dobiliśmy do 100 Jupiii!
    U mnie od wczoraj wymioty na przemian z głodem, Ale przynajmniej jestem spokojniejsza, że coś tam się dzieje

Na usg nadal nie możemy się nigdzie ustawić. Skończy się tak że polecę do PL bo będzie szybciej.

Miłego dnia mamuśki! <3

Kesjaa lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka a gdzie mąż / partoner??? Nie może Ci pomóc? Zrobić zakupów, ugotować obiadu?? Ech trzymaj się dzielnie, i staraj się nie zamartwiać bo jeszcze gorzej będziesz się czuła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 09:43

baassiia lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny macie bole w jajnikach i podbrzuszu? Nie sa silne, ale szczegolnie wieczorem przed spaniem je odczuwam :/.
    Ja też odczuwam bóle okresowe, wcześniej kilka dni tak silne że nie mogłam chodzić, dziś tylko pokłuwają jajniki i ćmi lelko ppodbrzusze. Noe wiem czy to prawda ale podobno po cc moga byc takie silniejsze bole bo na poczatku sie wszystko rozciaga a blizny po zszyciu moga ciągnąć
    I jesteśmy na podobnym etapie ciaży :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pryzjaciolka jest po 2 cc i teray jak jest w ciayz y 3 to tey ja ciagnie.lekarz powiedzial ze to dlatego ze jest po cc i blizna ja ciagnie

ja nie mam objawow . Poza zawrotami głowy nic nie czuje i troche mnie to martwi. Mam nadzieje ze tam wszystko dobrze sie rozwija i w koncu chociaz delikatne mdlosci poczuje.

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalny porod bez powiklan, wiec to nie to ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 2 porody sn bez powikłań ale podbrzusze tez czasami pobolewa. Teraz odpoczywam i nic nie czuje.ale pewnie jak sie wezme do roboty to znowu zacznie mnie bolec

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ten przedzial chyb wiekszy 10-15kg
    Ja gdzieś czytałam, że 13-16 :)

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez macie dziwne sny i koszmary? Dzisiaj śniło mi się że dostałam jakiejs padaczki,przekreciłam głowę do tylu i starałam sie nie stracic przytomnosci. Obudziłam sie i jak zasnełam znowu to był ciąg dalszy. Nie mogłam się ruszyć ani nic powiedziec i nadal mną trząsło. coś okropnego. Bałam się ,że umrę. Obudziłam się prawie płacząc.

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka a masz opaski Sea Band? Ja dzisiaj założyłam i okaże się czy będzie jakiś efekt. Jest jeszcze jakiś preparat z wyciągiem z kłącza imbiru, wit b1, b6 i kwasen foliowym specjalnie na mdłości ciążowe. Prevomit czy jakoś tak. Nie próbowałam ale możesz zaryzykować. Drogie to nie jest a jednak skład bardzo przyjazny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 10:10

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ