Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Azorczynka wrote:Dziewczyny mam brzuszek! kolezanka dzis wyczaila chcialam ciaze ukryc do kwietnia ale teraz slabo to widze.
Kupilam dzis olej migdalowy, ponoc rewelacyjnie zapobiega rozstepom.
Kupilam tez te opaski na mdlosci - dam Wam znac czy dzialaja -
Dreamy wrote:Moja znajoma, która zajmuje się kosmetykami jest obcykana w składzie i zapytałam ja co najlepiej używać na brzuszek. Napiszę wam też co od niej dostałam może komuś się przyda
Dla kobiet w ciąży babydream fur mama z rossmana i hipp ewentualnie. Są najlepsze.
Można używać zwykłego olejku inca inchi, oliwę z oliwek,olejku że słodkich migdałów
Masło kakaowe też będzie ok.
Z tych droższych to Mama Mio ale to na większe brzuszki.
Ogólnie najgorsze to Perfecta i Mustella. Bardzo nieciekawy skład.
Ziaja ok aczkolwiek raczej za wiele nie pomoże.
Zanim kupicie pierwszy lepszy krem na rozstępy przeczytajcie skład.
Polecam jeszcze artykuł
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html -
Azorczynka wrote:Dziewczyny mam brzuszek! kolezanka dzis wyczaila chcialam ciaze ukryc do kwietnia ale teraz slabo to widze.
Kupilam dzis olej migdalowy, ponoc rewelacyjnie zapobiega rozstepom.
Kupilam tez te opaski na mdlosci - dam Wam znac czy dzialaja
Też mam olejek migdałowy, zobaczymy czy będzie działał
Ja w październiku kończę 29 lat:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 07:26
hibiskus lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Witam nowe mamusie
Polecam aplikacje w telefonie cosmetic scan. Dzięki niej dowiedziałam się że krem na rozstępy, który kupiłam ma jedną substancje uważana jako rakotworcza... także już wyleciał z hukiem.
Dziś właśnie wybiorę się do rossmana i będę skanować
Dziś wizyta...ech trzymajcie kciuki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 07:59
nowamamusia, Zołzimagic, zubii lubią tę wiadomość
-
Co do rozstepow to ja w pierwszej ciąży smarowalam się systematycznie a i tak rozstepy się pojawiły najbardziej na udach i piersiach po samym porodzie strasznie dużo naczynek mi popekalo na udach i pośladkach mam nadzieje ze teraz nie będzie tak zle
zubii lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja polece maslo Palmersa. Raz dziennir wieczorem smarowala i nic sie nie pojawilo.
No i dziewczyny nie ma sie co oszukiwac bo przyrost masy ciala tez ma ogromny wplyw na pojawienie sie rozstepow. Kobieta ktora przytyje w ciazy to 10-15kg ma duzo wieksze szanse na unikniecie rozstepow niz ta ktora ma +30kg.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Gabrysia84 wrote:Ja mam jednego synka 4 lata i 4 miesiace i drugiego 2 lata. Planowalas 3 ciaze? U nas to wpadka. Ja sie okropnie boje jak ogarne. Poza mezem ktory wiekszosc czasu jest w pracy nikt mi nie pomaga. Ale musi byc dobrze. Kobiety maja moc
Magda_lenka. Ja tez karmie piersia mlodszego. Nie planuje odstawiac. W poprzedniej ciazy tez karmilam do konca a potem w tandemie. Teraz pewnie tez tal bedzie.
Gratuluje wszystkich wizyt i serduszek. Ja ide jutro ale pewnie bedzie tylko pecherzyk. Musze lekarke poznac i zdecydowac u logo prowadzic ciaze.
Kurcze ja troche jestem w zlym miejscu miedzy wami bo przez to ze nie planowalam ciazy mam poza radoscia tez mega doly i mysli ze zle sie stalo. Pewnie hormony robia swoje. Nam nadzieje ze jak zobacze serducho to juz same dobre mysli zostana.
Tez troszke sie denerwuje jak ogarne taka gromadke. Tym bardziej ,że moje dzieci mają taki charakterek ,że czasami mam ochote wyjsc i nie wracac ale uwielbiam ich. Gdybym mogla to bym ich zjadła Corcia marzy o siostrze bo ma juz braciszka.. wiec zobaczymy.
Dzisiaj taką chisterie odstawiła przed wyjsciem do przedszkola ,ze moj maz sie wkurzyl i powiedział ,że zostaje w domu ze mną. Jakbym to ja byla czemukolwiek winna... ubralam sie i ja odwiozłam autobusem i tramwajem... ma przygotowanie do dnia babci i dziadka,wiec nie moze opuszczac przedszkola poki co bo sie nie nauczy na przedstawienie.ale czeka go powazna rozmowa jak wroci do domu. Nie chce byc w jego skorze -
Witam wszystkich.
Co do rozstępów to zgadzam się że stwierdzeniem, że najwięcej zależy od genów. Jeśli ktoś ma tendencję do rozstępów to nawet najlepsze kosmetyki tego nie zmienią. Ja w pierwszej ciąży używałam musieli i nie mam rozstępów.
Jeśli chodzi o mdłości w pracy to mi pomaga podjadanie. Jak tylko zaczynają pojawiać się mdłości jjem coś małego orzeszki, wafelek ryżowy, jakiś owoc. Niestety przez to ciągłe podjadanie mam już 1 kg na plusie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 08:57
-
Dziewczyny macie bole w jajnikach i podbrzuszu? Nie sa silne, ale szczegolnie wieczorem przed spaniem je odczuwam w 1 ciazy zero objawow i troche mnie to dziwi. W sumie dopiero 10 mies po porodzie wiec moze dlatego.
Moje dziecko nie spi w nocy zbyt dobrze, czasem lepiej czasem gorzej. Tej nocy do 1.30 sie z nia bujalam, bo co chwile stekal do ojca nie chce - ryczy jak poparzona, nie wiem jak bedzie dalej, boje sie troche. Plus taki, ze w tygodniu mamy nianie na 3h to mam czas dla siebie i odpoczac troche.
-
baassiia wrote:Dziewczyny macie bole w jajnikach i podbrzuszu? Nie sa silne, ale szczegolnie wieczorem przed spaniem je odczuwam w 1 ciazy zero objawow i troche mnie to dziwi. W sumie dopiero 10 mies po porodzie wiec moze dlatego.
Moje dziecko nie spi w nocy zbyt dobrze, czasem lepiej czasem gorzej. Tej nocy do 1.30 sie z nia bujalam, bo co chwile stekal do ojca nie chce - ryczy jak poparzona, nie wiem jak bedzie dalej, boje sie troche. Plus taki, ze w tygodniu mamy nianie na 3h to mam czas dla siebie i odpoczac troche.
Dasz sobie rade...zobaczysz bedziesz sobie pozniej dziekowac ,ze tak szybko zaszlas w 2 ciaze.. bo roznica wieku bedzie mniejsza i dzieci beda sie lepiej ze soba dogadywac.
Nie wiem czy w to wierzyc czy nie ...ale Wiktorie to niezle gagatki. bedziesz miała wesoło. Cos o tym wiem.
Co do rozstepow to ja sie smarowałam w 1 ciąży,niestety wysypało mnie po 34 tc. cora urodzila sie z waga 4250g gdzie przy mojej wadze 52kg i 164cm wzrozu i szczupłym płaskim brzuchu nosiłam piłkę ... do niedawna nie moglam na siebie patrzec w lustrze..jednak sie pogodziłam po jakims czasiebaassiia lubi tę wiadomość