X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi szybko działasz :) Powodzenia ;)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka trzymam mega mocno kciuki :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam sie wlasnie na pierwsze USG do polskiej kliniki na 4 lutego! To nie jest takie proste ani tanie w UK, wiec jestem przeszczesliwa :)
    To bedzie tydzien przed slubem i mam nadzieje, ze juz zobacze serduszko (bedzie 6 +6) i bede mogla oglosic dobra nowine mamie i siostrze, ktore przylatuja z PL na slub :)
    Jak sobie pomysle, ze zobacze mojego maluszka, to juz rycze ;)

buka03, zubii, Pchelkaaa, Kesjaa, nowamamusia lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Tyska2 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam a macie takie coś jak bole w nocy przy zmianie pozycji dzisiaj je odczuwalam ale tylko jak się obracalam z prawego boku to czułam takie ciagniecie z prawej strony brzucha

Tyska2
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny macie bole w jajnikach i podbrzuszu? Nie sa silne, ale szczegolnie wieczorem przed spaniem je odczuwam :/ w 1 ciazy zero objawow i troche mnie to dziwi. W sumie dopiero 10 mies po porodzie wiec moze dlatego.

Moje dziecko nie spi w nocy zbyt dobrze, czasem lepiej czasem gorzej. Tej nocy do 1.30 sie z nia bujalam, bo co chwile stekal :/ do ojca nie chce - ryczy jak poparzona, nie wiem jak bedzie dalej, boje sie troche. Plus taki, ze w tygodniu mamy nianie na 3h to mam czas dla siebie i odpoczac troche.
    Gdzies do 6 tyg bolały mnie jajniki wiec chyba tak może być, teraz prawoe nic mnie nie boli, ale widze że brzucho mi sie powiekszyl ;-) i jak sie podnosze z pozycji leżącej do siedzącrj to widze juz moją powiekszoną macice, nie wiem czy kazda kobieta tak ma ale w pierwszej ciazy tez tak mialam ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:
    Witam a macie takie coś jak bole w nocy przy zmianie pozycji dzisiaj je odczuwalam ale tylko jak się obracalam z prawego boku to czułam takie ciagniecie z prawej strony brzucha
    Jak ostro wstane albo zle sie porusze to rwie mnie w pachwinach lub po boku, normalka ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:

Mi przy zmanie pozycji zdarza się taki ból na boku brzucha, podobny do skurcza w łydce. Czasami mam wrażenie, że mi się jajowód skręca albo coś :) zapytam o to gina na wizycie

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bol podbrzusza ni to okresowy, troche ciągnący. Od czasu do czasu zakluje ktorys z jaknikow. A czasami taki bol brzucha jakbym miala dostac jakby rozwolnienie. Nie wiem czy podobnoe nie mialam w pierwszym dniu okresu.

Troche się tym wszystkim martwie. Moze niepotrzebnie panikuje. Ale pewnie to przez to, ze troche czasu czekalam na ten moment:)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    A przede wszystkim, skąd ciało ma wiedzieć, które dziecko akurat w tym momencie zamierzamy przystawić do piersi? Są jakieś różne kanały dystrybucji tego mleka?

Może jak już urodzę, to się dowiem, co takiego jest w kp, że karmicie ponad rok, nawet dwoje dzieci na raz, dla mnie w tym momencie jest to kompletnie niezrozumiałe.

kp przede wszystkim jest najlepszym co możesz dać swojemu dziecku. Wiadmomo, nie każda kobieta moze ale liczy sie samozaparcie w kryzysach. ja po pierwszym porodzie miałam komplikacje i polozne chciały małą dokarmiać ale nei pozwoliłam, jakoś dałam rade ja karmic i teraz z bólem serca ja odstawiam... to jes cudowne doswiadczenie ;)

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z dentysta na samym poczatku 4/5 tydzień? Wiem, ze w drugim trymestrze mozna.
    Dzisiaj mam dentyste. I babka powiedziała, ze zrobimy najwyzej jakies drobne rzeczy. Bo pierwotnie mialam miec dzis docinane ponownie dziaslo przy osemce. Ale z tego na pewno zrezygnujemy.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Lunka ja też tak miałam do 6tyg a teraz już cisza i nic mnie nie boli. A w razie czego bierz Nospę, pomoże na skurcze i będziesz spokojniejsza ;)

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Umowilam sie wlasnie na pierwsze USG do polskiej kliniki na 4 lutego! To nie jest takie proste ani tanie w UK, wiec jestem przeszczesliwa :)
    To bedzie tydzien przed slubem i mam nadzieje, ze juz zobacze serduszko (bedzie 6 +6) i bede mogla oglosic dobra nowine mamie i siostrze, ktore przylatuja z PL na slub :)
    Jak sobie pomysle, ze zobacze mojego maluszka, to juz rycze ;)
    Annie, brawo! Fajnie, że się udało. Ja byłam najpierw w 5t 6d i już było widać jakieś uderzenia (lekarz widział, ja nie), a w 7t 1d było to już bardzo wyraźne. Więc myślę, że spokojnie powinnaś zobaczyć wszystko, co trzeba.

Trzymam kciuki!

Annie1981 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 dziękuję ;)
    Czekam w takim wypadku az minie ten czas bólów :)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a Wy też macie że jesteście ciągle głodne? Matko ja zawsze taki niejadek, pół dnia mogłam nie jeść, a teraz co 5 minut mnie ssie w żołądku. Dosłownie z 10 minut temu zjadłam banana a już jestem głodna :D

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole. Dziekuje kochana :)

Lunka. Pytalam kiedys dentyste i powiedzial, ze w I i III trymestrze znieczulenie moze byc szkodliwe. W III moze wywolac porod, bo tam jest adrenalina a w I nie pamietam co mowil. W kazdym razie powiedzial, ze najbezpieczniej leczyc zeby w II trymestrze.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • majju Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic nie mówcie o jedzeniu... Ja jem ogromne ilości! Jak się do czegoś dosiądę to jem, jem, jem i nie mogę przestać :/ Jakaś masakra. Jak tak dalej będzie to oprócz matką zostanę też wielorybem... Dotychczas zaczynałam dzień od kawy w pracy, potem jakieś śniadanie koło 11 i dopiero duży obiad w domu, a dziś zjadłam już: prince polo rano do kawy, ćwierć pomelo, na śniadanie burito z bułką, jak poszłam na zakupy to weszłam do kawiarni i zjadłam dwie ogromne gałki lodów (były bossssskie!) i potem jeszcze 6 michałków białych i puszkę (tak, całą!) bobu! No i czekam aż się zupa na obiad ugotuje.... Fakt, jestem na urlopie i mam żarcie pod ręką ale na prawdę tyle jeść to już przegięcie. Muszę sobie wyrobić jakiś wewnętrzny hamulec.

nowamamusia lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja bym ze stomatologiem się wstrzymała co najmniej do drugiego trymestru ale możesz tez porozmawiać ze swoim ginem jak on się na to zaopatruje

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Rzepakowepole. Dziekuje kochana :)

Lunka. Pytalam kiedys dentyste i powiedzial, ze w I i III trymestrze znieczulenie moze byc szkodliwe. W III moze wywolac porod, bo tam jest adrenalina a w I nie pamietam co mowil. W kazdym razie powiedzial, ze najbezpieczniej leczyc zeby w II trymestrze.
    Czyli to najbardziej chodzi o samo znieczulenie? Czyli ingerencja bez znieczulenia raczej powinna byc dozwolona?

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha majju, aż się zaśmiałam po przeczytaniu Twojego postu :D ja już dzis zjadlam owsianke, kanapki 2, dwie porcje ciasta, banana, pomarańcza i kilka łyżek nutelli. I zaraz się zabiorę za robienie obiadu. Spaghetti :) Może to od tej luteiny tak mi się chce jeść? Jezu ale jak tak będzie całą ciąże :O ja będę drugim wielorybkiem :p też jestem na L4 i w sumie leżakuję sobie cały czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dziewczyny nic nie mówcie o jedzeniu... Ja jem ogromne ilości! Jak się do czegoś dosiądę to jem, jem, jem i nie mogę przestać :/ Jakaś masakra. Jak tak dalej będzie to oprócz matką zostanę też wielorybem... Dotychczas zaczynałam dzień od kawy w pracy, potem jakieś śniadanie koło 11 i dopiero duży obiad w domu, a dziś zjadłam już: prince polo rano do kawy, ćwierć pomelo, na śniadanie burito z bułką, jak poszłam na zakupy to weszłam do kawiarni i zjadłam dwie ogromne gałki lodów (były bossssskie!) i potem jeszcze 6 michałków białych i puszkę (tak, całą!) bobu! No i czekam aż się zupa na obiad ugotuje.... Fakt, jestem na urlopie i mam żarcie pod ręką ale na prawdę tyle jeść to już przegięcie. Muszę sobie wyrobić jakiś wewnętrzny hamulec.
    zazdraszczam :D ja wymiotuję już nawet bez jedzenia a cokolwiek do jedzenia to muszę wpychać na siłę. tylko frytki mi wchodzą i samo ciasto od pizzy :/ już mam -2kg i mam nadzieje, ze na tym koniec i w końcu zacznę przybierać na wadze

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ