X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi szybko działasz :) Powodzenia ;)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka trzymam mega mocno kciuki :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam sie wlasnie na pierwsze USG do polskiej kliniki na 4 lutego! To nie jest takie proste ani tanie w UK, wiec jestem przeszczesliwa :)
    To bedzie tydzien przed slubem i mam nadzieje, ze juz zobacze serduszko (bedzie 6 +6) i bede mogla oglosic dobra nowine mamie i siostrze, ktore przylatuja z PL na slub :)
    Jak sobie pomysle, ze zobacze mojego maluszka, to juz rycze ;)

buka03, zubii, Pchelkaaa, Kesjaa, nowamamusia lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Tyska2 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam a macie takie coś jak bole w nocy przy zmianie pozycji dzisiaj je odczuwalam ale tylko jak się obracalam z prawego boku to czułam takie ciagniecie z prawej strony brzucha

Tyska2
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny macie bole w jajnikach i podbrzuszu? Nie sa silne, ale szczegolnie wieczorem przed spaniem je odczuwam :/ w 1 ciazy zero objawow i troche mnie to dziwi. W sumie dopiero 10 mies po porodzie wiec moze dlatego.

Moje dziecko nie spi w nocy zbyt dobrze, czasem lepiej czasem gorzej. Tej nocy do 1.30 sie z nia bujalam, bo co chwile stekal :/ do ojca nie chce - ryczy jak poparzona, nie wiem jak bedzie dalej, boje sie troche. Plus taki, ze w tygodniu mamy nianie na 3h to mam czas dla siebie i odpoczac troche.
    Gdzies do 6 tyg bolały mnie jajniki wiec chyba tak może być, teraz prawoe nic mnie nie boli, ale widze że brzucho mi sie powiekszyl ;-) i jak sie podnosze z pozycji leżącej do siedzącrj to widze juz moją powiekszoną macice, nie wiem czy kazda kobieta tak ma ale w pierwszej ciazy tez tak mialam ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:
    Witam a macie takie coś jak bole w nocy przy zmianie pozycji dzisiaj je odczuwalam ale tylko jak się obracalam z prawego boku to czułam takie ciagniecie z prawej strony brzucha
    Jak ostro wstane albo zle sie porusze to rwie mnie w pachwinach lub po boku, normalka ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:

Mi przy zmanie pozycji zdarza się taki ból na boku brzucha, podobny do skurcza w łydce. Czasami mam wrażenie, że mi się jajowód skręca albo coś :) zapytam o to gina na wizycie

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bol podbrzusza ni to okresowy, troche ciągnący. Od czasu do czasu zakluje ktorys z jaknikow. A czasami taki bol brzucha jakbym miala dostac jakby rozwolnienie. Nie wiem czy podobnoe nie mialam w pierwszym dniu okresu.

Troche się tym wszystkim martwie. Moze niepotrzebnie panikuje. Ale pewnie to przez to, ze troche czasu czekalam na ten moment:)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    A przede wszystkim, skąd ciało ma wiedzieć, które dziecko akurat w tym momencie zamierzamy przystawić do piersi? Są jakieś różne kanały dystrybucji tego mleka?

Może jak już urodzę, to się dowiem, co takiego jest w kp, że karmicie ponad rok, nawet dwoje dzieci na raz, dla mnie w tym momencie jest to kompletnie niezrozumiałe.

kp przede wszystkim jest najlepszym co możesz dać swojemu dziecku. Wiadmomo, nie każda kobieta moze ale liczy sie samozaparcie w kryzysach. ja po pierwszym porodzie miałam komplikacje i polozne chciały małą dokarmiać ale nei pozwoliłam, jakoś dałam rade ja karmic i teraz z bólem serca ja odstawiam... to jes cudowne doswiadczenie ;)

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z dentysta na samym poczatku 4/5 tydzień? Wiem, ze w drugim trymestrze mozna.
    Dzisiaj mam dentyste. I babka powiedziała, ze zrobimy najwyzej jakies drobne rzeczy. Bo pierwotnie mialam miec dzis docinane ponownie dziaslo przy osemce. Ale z tego na pewno zrezygnujemy.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Lunka ja też tak miałam do 6tyg a teraz już cisza i nic mnie nie boli. A w razie czego bierz Nospę, pomoże na skurcze i będziesz spokojniejsza ;)

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Umowilam sie wlasnie na pierwsze USG do polskiej kliniki na 4 lutego! To nie jest takie proste ani tanie w UK, wiec jestem przeszczesliwa :)
    To bedzie tydzien przed slubem i mam nadzieje, ze juz zobacze serduszko (bedzie 6 +6) i bede mogla oglosic dobra nowine mamie i siostrze, ktore przylatuja z PL na slub :)
    Jak sobie pomysle, ze zobacze mojego maluszka, to juz rycze ;)
    Annie, brawo! Fajnie, że się udało. Ja byłam najpierw w 5t 6d i już było widać jakieś uderzenia (lekarz widział, ja nie), a w 7t 1d było to już bardzo wyraźne. Więc myślę, że spokojnie powinnaś zobaczyć wszystko, co trzeba.

Trzymam kciuki!

Annie1981 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 dziękuję ;)
    Czekam w takim wypadku az minie ten czas bólów :)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a Wy też macie że jesteście ciągle głodne? Matko ja zawsze taki niejadek, pół dnia mogłam nie jeść, a teraz co 5 minut mnie ssie w żołądku. Dosłownie z 10 minut temu zjadłam banana a już jestem głodna :D

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole. Dziekuje kochana :)

Lunka. Pytalam kiedys dentyste i powiedzial, ze w I i III trymestrze znieczulenie moze byc szkodliwe. W III moze wywolac porod, bo tam jest adrenalina a w I nie pamietam co mowil. W kazdym razie powiedzial, ze najbezpieczniej leczyc zeby w II trymestrze.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • majju Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic nie mówcie o jedzeniu... Ja jem ogromne ilości! Jak się do czegoś dosiądę to jem, jem, jem i nie mogę przestać :/ Jakaś masakra. Jak tak dalej będzie to oprócz matką zostanę też wielorybem... Dotychczas zaczynałam dzień od kawy w pracy, potem jakieś śniadanie koło 11 i dopiero duży obiad w domu, a dziś zjadłam już: prince polo rano do kawy, ćwierć pomelo, na śniadanie burito z bułką, jak poszłam na zakupy to weszłam do kawiarni i zjadłam dwie ogromne gałki lodów (były bossssskie!) i potem jeszcze 6 michałków białych i puszkę (tak, całą!) bobu! No i czekam aż się zupa na obiad ugotuje.... Fakt, jestem na urlopie i mam żarcie pod ręką ale na prawdę tyle jeść to już przegięcie. Muszę sobie wyrobić jakiś wewnętrzny hamulec.

nowamamusia lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja bym ze stomatologiem się wstrzymała co najmniej do drugiego trymestru ale możesz tez porozmawiać ze swoim ginem jak on się na to zaopatruje

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Rzepakowepole. Dziekuje kochana :)

Lunka. Pytalam kiedys dentyste i powiedzial, ze w I i III trymestrze znieczulenie moze byc szkodliwe. W III moze wywolac porod, bo tam jest adrenalina a w I nie pamietam co mowil. W kazdym razie powiedzial, ze najbezpieczniej leczyc zeby w II trymestrze.
    Czyli to najbardziej chodzi o samo znieczulenie? Czyli ingerencja bez znieczulenia raczej powinna byc dozwolona?

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha majju, aż się zaśmiałam po przeczytaniu Twojego postu :D ja już dzis zjadlam owsianke, kanapki 2, dwie porcje ciasta, banana, pomarańcza i kilka łyżek nutelli. I zaraz się zabiorę za robienie obiadu. Spaghetti :) Może to od tej luteiny tak mi się chce jeść? Jezu ale jak tak będzie całą ciąże :O ja będę drugim wielorybkiem :p też jestem na L4 i w sumie leżakuję sobie cały czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dziewczyny nic nie mówcie o jedzeniu... Ja jem ogromne ilości! Jak się do czegoś dosiądę to jem, jem, jem i nie mogę przestać :/ Jakaś masakra. Jak tak dalej będzie to oprócz matką zostanę też wielorybem... Dotychczas zaczynałam dzień od kawy w pracy, potem jakieś śniadanie koło 11 i dopiero duży obiad w domu, a dziś zjadłam już: prince polo rano do kawy, ćwierć pomelo, na śniadanie burito z bułką, jak poszłam na zakupy to weszłam do kawiarni i zjadłam dwie ogromne gałki lodów (były bossssskie!) i potem jeszcze 6 michałków białych i puszkę (tak, całą!) bobu! No i czekam aż się zupa na obiad ugotuje.... Fakt, jestem na urlopie i mam żarcie pod ręką ale na prawdę tyle jeść to już przegięcie. Muszę sobie wyrobić jakiś wewnętrzny hamulec.
    zazdraszczam :D ja wymiotuję już nawet bez jedzenia a cokolwiek do jedzenia to muszę wpychać na siłę. tylko frytki mi wchodzą i samo ciasto od pizzy :/ już mam -2kg i mam nadzieje, ze na tym koniec i w końcu zacznę przybierać na wadze

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ