X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja mam to samo. Czasem Maryśka obudzi się o 1 w nocy i pokazuje na zabawki a poduszka ją parzy. Niania na 3 godz to dużo , moja mama miała dzieci rok po roku i miała właśnie nianie, w nocy gdy mój tata miał dyżur brat był zawiedziony do babci żeby mama mogła się wyspać w spokoju ( miał 5 m-cy gdy zaszła w ciążę) u nas niestety ja wstaje na razie Ale myślę że później to już się zmieni

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzo o jedzenie to nigdy tak nie mialam. A od kilku nocy budze sie o 2 i az mnie ssie z głodu. Musze wstac, bo inaczej nie zasne. Nie wiem czy to przez emocje. Czy tak po prostu sie dzieje ;)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja... taki miałam problem że nie mogłam znaleźć gina to teraz jestem umówiona do dwóch. Ten którego chciałam nie miał miejsca więc zadzwoniłam do mojego starego gina i wybłagałam żeby mnie przyjął w poniedziałek a teraz dzwonią z kliniki, że się termin zwolnił i mogą mnie wrzucić :D normalnie klęska urodzaju ^^

Plastelina lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się też budzę rano z głodu i to od razu z nastawieniem na słodkie. Bacardi, to musisz wybrać tego lepszego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    ja się też budzę rano z głodu i to od razu z nastawieniem na słodkie. Bacardi, to musisz wybrać tego lepszego :)
    tylko teraz mi głupio zadzwonić do tego pierwszego i go olać jak mu tak tyłek zawracałam ;)

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskii nie wiem czy ten temat jiz byl porussany pewnie tak ale jak to jest z tym farbowaniem włosów? Bo mój gin spojrzal na moje odrosty, bo na sylwka mialam malowac, jeszvze nie wiedzialam o ciazy, ale stwierdziłam wtedy ze nie mam czasu i w nowy rok sobue pomaluje, po czym byly zajecia z testami , szukaniem lekarza i ogarnianianiem swojej psychiki, ze zaszlam w ciążę. Ja sie swojego gina nie pytalam ale jak spojrzal na moje odrosty to od razu mi powiedaial ze zakaz malowania, a ja mu mowie ze chodza rozne mity i fakty i ze zadne badania nie udowodnily negatywnego wplywu to on mi na to ze on mitów nie opowiada. Może Wy cos wiecie na ten temat? Wasz gin cos mówi? ?

16udvfxmplx8ab54.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Rewelacja... taki miałam problem że nie mogłam znaleźć gina to teraz jestem umówiona do dwóch. Ten którego chciałam nie miał miejsca więc zadzwoniłam do mojego starego gina i wybłagałam żeby mnie przyjął w poniedziałek a teraz dzwonią z kliniki, że się termin zwolnił i mogą mnie wrzucić :D normalnie klęska urodzaju ^^
    Ale to w PL czy u Ciebie na miejscu? A mówią, że od przybytku głowa nie boli :P

Co do ilości jedzenia to aż się boję co będzie jak pójdę na L4, cały czas tak blisko lodówki, to bardzo niebezpieczne :) Dobrze, że jutro ostatni dzień urlopu i w poniedziałek wracam do pracy, tam się trochę hamuję, chociaż M. śmieje, że kiedyś brałam jakiś jogurt albo sałatkę na cały dzień a teraz osobną torbę z żarciem żeby starczyło na 8 godzin ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja slyszałam, że można malować, ale nie rozjaśniać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ale to w PL czy u Ciebie na miejscu? A mówią, że od przybytku głowa nie boli :P

Co do ilości jedzenia to aż się boję co będzie jak pójdę na L4, cały czas tak blisko lodówki, to bardzo niebezpieczne :) Dobrze, że jutro ostatni dzień urlopu i w poniedziałek wracam do pracy, tam się trochę hamuję, chociaż M. śmieje, że kiedyś brałam jakiś jogurt albo sałatkę na cały dzień a teraz osobną torbę z żarciem żeby starczyło na 8 godzin ;)
    W PL.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl jak tam?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • setti Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Laskii nie wiem czy ten temat jiz byl porussany pewnie tak ale jak to jest z tym farbowaniem włosów? Bo mój gin spojrzal na moje odrosty, bo na sylwka mialam malowac, jeszvze nie wiedzialam o ciazy, ale stwierdziłam wtedy ze nie mam czasu i w nowy rok sobue pomaluje, po czym byly zajecia z testami , szukaniem lekarza i ogarnianianiem swojej psychiki, ze zaszlam w ciążę. Ja sie swojego gina nie pytalam ale jak spojrzal na moje odrosty to od razu mi powiedaial ze zakaz malowania, a ja mu mowie ze chodza rozne mity i fakty i ze zadne badania nie udowodnily negatywnego wplywu to on mi na to ze on mitów nie opowiada. Może Wy cos wiecie na ten temat? Wasz gin cos mówi? ?

Można koloryzować, ale przy dobrej cyrkulacji powietrza i farbami bez amoniaku - najlepiej jednak w I trymestrze się wstrzymać. W pierwszej ciąży koloryzowałam włosy szamponem w II trymetrze, teraz też z tym czekam.

Co do dentystycznych spraw - można wziąć znieczulenie BEZ ADRENALINY.

Mnie również apetycik dopisuje :) W pierwszej ciąży też tak miałam i dlatego szybko utyłam (ogółem 18 kilo). Ale nie ma co się głodzić - po porodzie zrzucimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 15:32

zubii lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co przede wszystkim duzo bym pila, pewnie jakies zapasy krwi sie produkuja, wody itd. Apetyt to tak falami

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    Podobnie jak kilka z Was też karmię piersią starsze dziecko - wieczorem i rano, czasem w nocy. Trochę żal mi odstawiać, ale chciałabym, żeby drugie maleństwo również otrzymało siarę. Jak myślicie, kiedy najpóźniej muszę córkę odzwyczaić, żeby zdążyła się wyprodukować siara dla dzidzi w brzuchu?

mkl, ja w piątym miesiącu poleciałam z mężem do Rzymu i z powrotem :)

Jeśli chodzi o ciążowe dolegliwości, najbardziej doskwiera mi łuszczyca... Wiem, wiem, że to nie jest typowa dolegliwość - po prostu pod wpływem hormonów choroba (wcześniej występująca śladowo) zaatakowała mnie na całego :/ Wszędzie mam - od stóp do głów mniej lub bardziej mnie wysypało, przeraziłybyście się, widząc mój brzuch - mógłby występować w horrorze, serio. Dziecku nic nie grozi, ale ja od swędzenia i pieczenia dostaję szału. Dermatolog dał mi skierowanie na naświetlania i recepty na maści sterydowe, mówiąc, że sama muszę zdecydować... Wybrałam bezpieczeństwo maleństwa. Trudno, jakoś wytrzymam jeszcze te kilka miesięcy... :/
    To się pożaliłam...

Mleko sie dostosowuje do mlodszego dziecka. Maluch dostanie siare. Jak nie odstawisz to i starszak sie na nowa porcje zalapie:)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam z pierwszej ciąży że farbować można ale od II trym.

Ja mam jutro wizytę jakoś mi ten czas szybko zleciał ;) także po 9 dam znać co i jak

Gratuluję dzisiejszych wizyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:08

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka1234 i reszta dziewczyn, czekamy na relacje z wizyt :)

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Straszna obsuwa...

Jest serduszko <3 142/min :) 6mm :) sztuk jedna ;)

Termin wg OM 08.09. Wg usg 11.09.

Nie zapytałam czym może być spowodowana rozbieżność?

Zołzimagic, zubii, baassiia, majju, Leonore, Bacardi90, Kati86, justa., Annie1981, Gosiaczek, Kesjaa, Saori, stay, Suri_, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super gratuluje :) Mała różnica w terminach :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Jestem. Straszna obsuwa...

Jest serduszko <3 142/min :) 6mm :) sztuk jedna ;)

Termin wg OM 08.09. Wg usg 11.09.

Nie zapytałam czym może być spowodowana rozbieżność?

Może się później zagniezdzila :) gratulacje :* termin minimalnie się różni więc spoko :)

U mnie będzie kolosalna różnica między USG a om ciekawa jestem jaki mi termin ustali ;)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Gratuluje dziewczynom po wizytach ❤ tez bym juz chciała. Mi dzis jakos bardziej niż zawsze w brzuchu cos bobruje :P rozciąga kłuje. No ale w koncu dzis zaczynamy 6 tydzien :P i od paru dni mam ochote zjeść 28829227292 tabliczek czekolady ! Ale postanowiłam jest tylko zdrowo i zero zbędnych kalorii ;P przynajmniej narazie ..

zubii, buka03 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Może się później zagniezdzila :) gratulacje :* termin minimalnie się różni więc spoko :)

U mnie będzie kolosalna różnica między USG a om ciekawa jestem jaki mi termin ustali ;)
    Ilu dniowe masz cykle ? Bo z tego pamietam i czytałam wczesniej jakos strasznie długie. Dobrze pamietam?? :)

Dreamy lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ