X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja mam to samo. Czasem Maryśka obudzi się o 1 w nocy i pokazuje na zabawki a poduszka ją parzy. Niania na 3 godz to dużo , moja mama miała dzieci rok po roku i miała właśnie nianie, w nocy gdy mój tata miał dyżur brat był zawiedziony do babci żeby mama mogła się wyspać w spokoju ( miał 5 m-cy gdy zaszła w ciążę) u nas niestety ja wstaje na razie Ale myślę że później to już się zmieni

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzo o jedzenie to nigdy tak nie mialam. A od kilku nocy budze sie o 2 i az mnie ssie z głodu. Musze wstac, bo inaczej nie zasne. Nie wiem czy to przez emocje. Czy tak po prostu sie dzieje ;)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja... taki miałam problem że nie mogłam znaleźć gina to teraz jestem umówiona do dwóch. Ten którego chciałam nie miał miejsca więc zadzwoniłam do mojego starego gina i wybłagałam żeby mnie przyjął w poniedziałek a teraz dzwonią z kliniki, że się termin zwolnił i mogą mnie wrzucić :D normalnie klęska urodzaju ^^

Plastelina lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się też budzę rano z głodu i to od razu z nastawieniem na słodkie. Bacardi, to musisz wybrać tego lepszego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    ja się też budzę rano z głodu i to od razu z nastawieniem na słodkie. Bacardi, to musisz wybrać tego lepszego :)
    tylko teraz mi głupio zadzwonić do tego pierwszego i go olać jak mu tak tyłek zawracałam ;)

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskii nie wiem czy ten temat jiz byl porussany pewnie tak ale jak to jest z tym farbowaniem włosów? Bo mój gin spojrzal na moje odrosty, bo na sylwka mialam malowac, jeszvze nie wiedzialam o ciazy, ale stwierdziłam wtedy ze nie mam czasu i w nowy rok sobue pomaluje, po czym byly zajecia z testami , szukaniem lekarza i ogarnianianiem swojej psychiki, ze zaszlam w ciążę. Ja sie swojego gina nie pytalam ale jak spojrzal na moje odrosty to od razu mi powiedaial ze zakaz malowania, a ja mu mowie ze chodza rozne mity i fakty i ze zadne badania nie udowodnily negatywnego wplywu to on mi na to ze on mitów nie opowiada. Może Wy cos wiecie na ten temat? Wasz gin cos mówi? ?

16udvfxmplx8ab54.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Rewelacja... taki miałam problem że nie mogłam znaleźć gina to teraz jestem umówiona do dwóch. Ten którego chciałam nie miał miejsca więc zadzwoniłam do mojego starego gina i wybłagałam żeby mnie przyjął w poniedziałek a teraz dzwonią z kliniki, że się termin zwolnił i mogą mnie wrzucić :D normalnie klęska urodzaju ^^
    Ale to w PL czy u Ciebie na miejscu? A mówią, że od przybytku głowa nie boli :P

Co do ilości jedzenia to aż się boję co będzie jak pójdę na L4, cały czas tak blisko lodówki, to bardzo niebezpieczne :) Dobrze, że jutro ostatni dzień urlopu i w poniedziałek wracam do pracy, tam się trochę hamuję, chociaż M. śmieje, że kiedyś brałam jakiś jogurt albo sałatkę na cały dzień a teraz osobną torbę z żarciem żeby starczyło na 8 godzin ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja slyszałam, że można malować, ale nie rozjaśniać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ale to w PL czy u Ciebie na miejscu? A mówią, że od przybytku głowa nie boli :P

Co do ilości jedzenia to aż się boję co będzie jak pójdę na L4, cały czas tak blisko lodówki, to bardzo niebezpieczne :) Dobrze, że jutro ostatni dzień urlopu i w poniedziałek wracam do pracy, tam się trochę hamuję, chociaż M. śmieje, że kiedyś brałam jakiś jogurt albo sałatkę na cały dzień a teraz osobną torbę z żarciem żeby starczyło na 8 godzin ;)
    W PL.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl jak tam?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • setti Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Laskii nie wiem czy ten temat jiz byl porussany pewnie tak ale jak to jest z tym farbowaniem włosów? Bo mój gin spojrzal na moje odrosty, bo na sylwka mialam malowac, jeszvze nie wiedzialam o ciazy, ale stwierdziłam wtedy ze nie mam czasu i w nowy rok sobue pomaluje, po czym byly zajecia z testami , szukaniem lekarza i ogarnianianiem swojej psychiki, ze zaszlam w ciążę. Ja sie swojego gina nie pytalam ale jak spojrzal na moje odrosty to od razu mi powiedaial ze zakaz malowania, a ja mu mowie ze chodza rozne mity i fakty i ze zadne badania nie udowodnily negatywnego wplywu to on mi na to ze on mitów nie opowiada. Może Wy cos wiecie na ten temat? Wasz gin cos mówi? ?

Można koloryzować, ale przy dobrej cyrkulacji powietrza i farbami bez amoniaku - najlepiej jednak w I trymestrze się wstrzymać. W pierwszej ciąży koloryzowałam włosy szamponem w II trymetrze, teraz też z tym czekam.

Co do dentystycznych spraw - można wziąć znieczulenie BEZ ADRENALINY.

Mnie również apetycik dopisuje :) W pierwszej ciąży też tak miałam i dlatego szybko utyłam (ogółem 18 kilo). Ale nie ma co się głodzić - po porodzie zrzucimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 15:32

zubii lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co przede wszystkim duzo bym pila, pewnie jakies zapasy krwi sie produkuja, wody itd. Apetyt to tak falami

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    Podobnie jak kilka z Was też karmię piersią starsze dziecko - wieczorem i rano, czasem w nocy. Trochę żal mi odstawiać, ale chciałabym, żeby drugie maleństwo również otrzymało siarę. Jak myślicie, kiedy najpóźniej muszę córkę odzwyczaić, żeby zdążyła się wyprodukować siara dla dzidzi w brzuchu?

mkl, ja w piątym miesiącu poleciałam z mężem do Rzymu i z powrotem :)

Jeśli chodzi o ciążowe dolegliwości, najbardziej doskwiera mi łuszczyca... Wiem, wiem, że to nie jest typowa dolegliwość - po prostu pod wpływem hormonów choroba (wcześniej występująca śladowo) zaatakowała mnie na całego :/ Wszędzie mam - od stóp do głów mniej lub bardziej mnie wysypało, przeraziłybyście się, widząc mój brzuch - mógłby występować w horrorze, serio. Dziecku nic nie grozi, ale ja od swędzenia i pieczenia dostaję szału. Dermatolog dał mi skierowanie na naświetlania i recepty na maści sterydowe, mówiąc, że sama muszę zdecydować... Wybrałam bezpieczeństwo maleństwa. Trudno, jakoś wytrzymam jeszcze te kilka miesięcy... :/
    To się pożaliłam...

Mleko sie dostosowuje do mlodszego dziecka. Maluch dostanie siare. Jak nie odstawisz to i starszak sie na nowa porcje zalapie:)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam z pierwszej ciąży że farbować można ale od II trym.

Ja mam jutro wizytę jakoś mi ten czas szybko zleciał ;) także po 9 dam znać co i jak

Gratuluję dzisiejszych wizyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:08

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka1234 i reszta dziewczyn, czekamy na relacje z wizyt :)

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Straszna obsuwa...

Jest serduszko <3 142/min :) 6mm :) sztuk jedna ;)

Termin wg OM 08.09. Wg usg 11.09.

Nie zapytałam czym może być spowodowana rozbieżność?

Zołzimagic, zubii, baassiia, majju, Leonore, Bacardi90, Kati86, justa., Annie1981, Gosiaczek, Kesjaa, Saori, stay, Suri_, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super gratuluje :) Mała różnica w terminach :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Jestem. Straszna obsuwa...

Jest serduszko <3 142/min :) 6mm :) sztuk jedna ;)

Termin wg OM 08.09. Wg usg 11.09.

Nie zapytałam czym może być spowodowana rozbieżność?

Może się później zagniezdzila :) gratulacje :* termin minimalnie się różni więc spoko :)

U mnie będzie kolosalna różnica między USG a om ciekawa jestem jaki mi termin ustali ;)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Gratuluje dziewczynom po wizytach ❤ tez bym juz chciała. Mi dzis jakos bardziej niż zawsze w brzuchu cos bobruje :P rozciąga kłuje. No ale w koncu dzis zaczynamy 6 tydzien :P i od paru dni mam ochote zjeść 28829227292 tabliczek czekolady ! Ale postanowiłam jest tylko zdrowo i zero zbędnych kalorii ;P przynajmniej narazie ..

zubii, buka03 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Może się później zagniezdzila :) gratulacje :* termin minimalnie się różni więc spoko :)

U mnie będzie kolosalna różnica między USG a om ciekawa jestem jaki mi termin ustali ;)
    Ilu dniowe masz cykle ? Bo z tego pamietam i czytałam wczesniej jakos strasznie długie. Dobrze pamietam?? :)

Dreamy lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ