Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zubii wrote:Świetna wiadomość ! Nie martw się o drugiego maszluszka bo jest malutki w tyle. Koleżanka urodziła w grudniu bliźniaki córka jest sporo w tyle ale ładnie goni brata no i jeszcze leży w szpitalu bo musi osiągnąć 2kg brat już w domu.
To kiedy masz teraz kolejna wizytę ?
zubii nie martwię sie różnicą bo na tym etapie to nawet ciążko idealnie zmierzyć. Dr mówił że wszystko wygląda bardzo ładnie więc naprawde jestem spokojna. Kolejna wizyta w następny piątek- na moją prośbę bo ważny dla mnie jest spokój psychiczny -
Karooolcia :) wrote:Moje maleństwo ma prawie 8mm i bijące serduszko . Lekarz powiedział,że wszystko jest na dobrej drodze Jestem bardzoooo szczęśliwa staram się oszczędzać
Karoolcia cieszę się że jest serducho. To naprawdę cudowny widok
Ja poważnie zastanawiam się nad detektorem tętna płodu ale muszę to jeszcze przeanalizować czy naprawdę go chcę...
natty, Ty też na pewno niedługo zobaczysz serduszko. Weż sobie chusteczki bo będzie sporo łeznatty85 lubi tę wiadomość
-
Nadrabiam was
Ja mam 31 rocznikowo. Moje trzecie dziecko w drodze. Taką mam nadzieję.
Udało mi się zapisac do Early Pregnancy Unit i mam nadzieje na scan w poniedzialek.
Oby to rozwialo moje watpliwosci. Bylam w Polsce na przelomie 4/5tc u gine tylko po to by zobaczyc czy cos jest i niestety nie bylo widac pęcherzyka, gin mnie nastraszyl ciąża ektopową.
Dlatego takie nadzieje pokladam w poniedzialku!
Beta z 4tc5d 309 przyrostu nie robilam bo tu w Irlandii juz nie mam gdzieDaniel
-
mkl wrote:Moj wynik tylko 345:( z 205 48 godzin temu...ja nie przeżyje tego drugi raz:(
I tego się obawiałam, że nie będzie idealnie i spanikujesz. Moja reakcja byłaby taka sama dlatego nie robiłam już 3 bety. Teraz jest jedno wyjście bo na USG trochę wcześnie - może być jedynie pęcherzyk, sprawdź jutro jeszcze raz. Jeśli przyrosnie znów w normie to zwyczajnie rozwija się trochę wolniej.
Pocieszę Cię tylko że pusty po ivf zdarza się baaaaaaaardzo rzadko!
Przede wszystkim dzwon do lekarza z kliniki, może on Cie uspokoi. Nerwy teraz są w ogóle nie potrzebne.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
MoNaKo wrote:mkl czegoś tu nie rozumiem- właśnie wrzuciłąm Twoje wyniki w kalkulator i wychodzi że masz przyrost na poziomie 68,3 % i jest zaznaczone na zielono że jest w normie.
Więc co Cię martwi? Nie każdej kobiecie przyrasta o 100% a norma to norma
w poniedziałek o 9:00 rano robiłam wynik, w środę o 16:00, przyrost 60%...dziewczyny sama nie wiem...coś mi to nie gra..ja tu czuje
źle napisałam w poprzednim poście już poprawiłam..348,7 a nie 345
siedze i ryczeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:26
-
Mkl spokojnie. Rosnie. Wpisałam w kalkulator przyrost ok. Ja przy cb miałam betę 67 i po 2 dniach spadła do 54. U ciebie rośnie:) Zadzwoń do lekarza i porozmawiaj z nim.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja mam roczniko 33 ☺bylam dzis u lekarza w luxmed by dal mi skierowania na badania bo dotychczas leczylam sie w Novum
Uslyszalam ze przy takiej ilosci lekow a mialam icsi na cyklu bexowulacyjnym ta ciaza w ogole jego zdaniem nie mials prawa powstac i sie utrzymac.Ogolnie to byl zbulwersowany a Novum to wg niego naciagacze i partacze.co za debil
Jestem wsciekla.gdyby nie te badania moja noga w luxmed by nie postala juz ani razu.masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 18:07
-
natty85 wrote:Mkl spokojnie. Rosnie. Wpisałam w kalkulator przyrost ok. Ja przy cb miałam betę 67 i po 2 dniach spadła do 54. U ciebie rośnie:) Zadzwoń do lekarza i porozmawiaj z nim.
przy pustym pęcherzyku też miałam na tym poziomie przyrost dlatego mam takie czarne myśli -
Wiem że się denerwujesz...ale wszystko co możemy teraz zrobić to czekać. Staraj się myśleć pozytywnieStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Na usg za wcześnie. Pęcherzyk ponoć widać przy becie ok 1000. Teraz musisz czekać. Będzie dobrze &&&&Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Ja też czekam do wizyty. Leżę kolejny dzień bo miałam plamienia. Wiem ze czekanie nie jest łatwe Ale tylko to możemy teraz zrobić.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Mąż dodzwonił się do swojego klienta ginekologa, ginekolog powiedział że to głupota badać trzy razy hcg i że owszem książkowo powinno przyrastać 100%, ale on już nie takie rzeczy widział- mam na razie się nie martwić aż tak.
zubii, Kati86, hibiskus, Annie1981, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:lekarz jest za granicą i napisał tylko że zobaczymy na wizycie..ech:/
Nie masz mozliwości zrobieia bety jutro żeby wynik był tego samego dnia? -
Dziewczyny dziekuje za wsparcie kto lepiej zrozumie co przeżywam jak nie Wy!
Dziekuje za rady ! Nie wiedziałam ze lepiej poronic ,, naturalnie ''. Porozmawiam jutro z lekarzem. Chce juz mieć to za sobą!
Ja sie nie poddadaję, najgorsze jest to ze wszyscy wiedzą. Màż sie nie powstrzymał i wszyscy znajomi wiedza
Życzę Wam dużo zdrowia a dzieciaczki niech sie zdrowo rozwijają!!Mika -
natty85 wrote:Na usg za wcześnie. Pęcherzyk ponoć widać przy becie ok 1000. Teraz musisz czekać. Będzie dobrze &&&&
U mnie pęcherzyk było widać przy becie 680. W poprzedniej ciąży na baaardzo starym sprzęcie była tylko widoczna kropeczka bez możliwości pomiaru, a teraz byłam u lekarza (przy becie 607)który ma dobry sprzęt i był pęcherzyk z pomiaru 0,33 cm.
Mkl, wiem że się martwisz, ale tak jak piszą poprzedniczki to jeszcze nie wszystko przesądzone, a poza tym nawet jak pójdziesz teraz do lekarza to będzie kazał Ci czekać. Przykre to ale na tym etapie lekarze nie są w stanie nic poradzić. Jest wiele przypadków z słabym przyrostem bety, która raz prawie nie rośnie a potem strzela w górę i finał jest szczęśliwy. Mój lekarz mówi, że do puki nie ma potrzeby to bety się nie bada bo ona czasem wprowadza tylko zamieszanie. To jest hormon, który bardzo często zachowuje się nie książkowo a nie oznacza to wcale nic złego.espoir lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Jestem. Straszna obsuwa...
Jest serduszko 142/min 6mm sztuk jedna
Termin wg OM 08.09. Wg usg 11.09.
Nie zapytałam czym może być spowodowana rozbieżność? -
mkl wrote:Mąż dodzwonił się do swojego klienta ginekologa, ginekolog powiedział że to głupota badać trzy razy hcg i że owszem książkowo powinno przyrastać 100%, ale on już nie takie rzeczy widział- mam na razie się nie martwić aż tak.
Właśnie nalazłam to Nefe i jej przyrosty:
beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11.natty85 lubi tę wiadomość