Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabell2016 wrote:Dziewczyny dziekuje za wsparcie kto lepiej zrozumie co przeżywam jak nie Wy!
Dziekuje za rady ! Nie wiedziałam ze lepiej poronic ,, naturalnie ''. Porozmawiam jutro z lekarzem. Chce juz mieć to za sobą!
Ja sie nie poddadaję, najgorsze jest to ze wszyscy wiedzą. Màż sie nie powstrzymał i wszyscy znajomi wiedza
Życzę Wam dużo zdrowia a dzieciaczki niech sie zdrowo rozwijają!!
Są też plusy tego że wiedzą - może będziesz miała wsparcie i zrozumienie że nie masz humoru.Izabell2016 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Izabell2016 wrote:Dziewczyny dziekuje za wsparcie kto lepiej zrozumie co przeżywam jak nie Wy!
Dziekuje za rady ! Nie wiedziałam ze lepiej poronic ,, naturalnie ''. Porozmawiam jutro z lekarzem. Chce juz mieć to za sobą!
Ja sie nie poddadaję, najgorsze jest to ze wszyscy wiedzą. Màż sie nie powstrzymał i wszyscy znajomi wiedza
Życzę Wam dużo zdrowia a dzieciaczki niech sie zdrowo rozwijają!!
Izabell kochana bądź dzielna. Wszystko sie ułoży.
Jeśli nie uda sie naturalnie to można farmakologicznie wiec porozmawiaj z dr o takiej możliwości.
Co do informowania, to znajomi na pewno zachowaja sie właściwie i nie będą o nic pytać.
Izabell2016 lubi tę wiadomość
-
mkl wrote:lekarz jest za granicą i napisał tylko że zobaczymy na wizycie..ech:/
Eh... Kiepsko z jego strony...
Ale weź do serca klienta męża, leż i odpoczywają. Kiedy pierwsza wizyta? Jakie leki bierzesz?IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ja mam 29 we wrześniu ale to dziwnie brzmi,pierwszy raz w tym roku mówię ile mam lat
Mamalinka w pierwszej ciąży tak się przeziębiłam że umierałam ze strachu,miałam tak straszny kaszel że byłam pewna,że wykaszle to dziecko... wszystko było ok A co do wieku to przecież 35 to normalny wiek
Magda_lenka gdzieś słyszałam że mleko w czasie ciąży ok 4 miesiąca zmienia trochę smak i często dzieci się same odstawiają bo im nie smakuje
baassiia ja mam dokładnie taki nacisk na podbrzusze czasem jajniki kłują. niby niedawno byłam w ciąży a też nie pamiętam czy tak miałam ale z tego co pamiętam to wiązadła się rozciągają i tylko bardzo mocny ból powinien niepokoić
Azorczynka nie wiem na ile to prawda ale może noś do pracy natkę pietruszki pokrojoną w pudełku? słyszałam że jej zapach niweluje mdłości, jak cię tak złapie w pracy to nos w pudełko cichaczem i wąchaj.. albo herbatę w termosie z imbirem? a nie ma szans żebyś na tydzień zamknęła sklep albo ta koleżanka zamiast siedzieć z Tobą to za Ciebie pracowała? albo chociaż ty 4h i ona 4 ? jestem nowa więc nie wiem gdzie w tym wszystkim Twój partner? ( nie złość się za to pytanie )
Karolka12345 miałam dokładnie taki sam poród.masakra.
setti sygnał do wytworzenia siary to wyrzut oksytocyny podczas poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 18:23
-
a ja muszę Wam powiedzieć że chodzę jakby mi ktoś głupiego jasia dał. szczerzę się do wszystkich i nawet nie przypuszczałam,że tak mnie ucieszy ta ciąża. Miałam wątpliwości czy teraz czy jeszcze poczekać,ale już nie mam żadnych. Żeby jeszcze nie chorować na taką śpiączkę i lenia to wogóle byłoby super. Jednakże zawsze w ciąży byłam zołzowatą małpą Teraz mąż nie poznaje. Oby tak zostało!
Emila92, Annie1981, baassiia lubią tę wiadomość
-
co do latania - latalam w 4/5tc
teraz lecimy na wakacje, będę około 10tc
potem lecimy na Wielkanoc, to będzie koło 19tc oczywiscie o ile wszystko pojdzie ok i ta ciąża okaże się prawidlowa.
w kazdym razie, wg mnie, mamyginekolog, mojego polskiego gina a takze internetów, latanie w ciąży nie ma ryzyka poronienia bo jak cos ma sie stac to sie stanie i w domu, na kanapie
Annie1981, zubii, Kesjaa, buka03, Leonore, Bacardi90 lubią tę wiadomość
Daniel
-
Lunka wrote:Czyli to najbardziej chodzi o samo znieczulenie? Czyli ingerencja bez znieczulenia raczej powinna byc dozwolona?
Marcia. Ja ide rozjasniac wlosy w sobote (odrosty). Czytalam, ze farba musi byc bez amoniaku i najlepiej, zeby nie dotykala skory. Moja fryzjerka powiedziala, ze ten strach o farbowanie to mity a ona tak robi, ze skory nie dotyka.
Ciekawa jestem czy ten gin co zabronil mial racje. Kazdy mowi inaczej, wiec mam teraz watpliwosci, ale ja musze zrobic odrosty, bo wychodze za maz za 3 tygodnie
A wiecie jak to jest z seksem w tak wczesnej ciazy? Na szybko w necie przeczytalam, ze moze wywolac poronienie i wprowadzilam celibat dopoki sie nie dowiem jak jest na prawde. Pewnie opinie tez beda sprzeczne, ale czy ktorys z Waszych ginow cos mowil na ten temat?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
mika1987 wrote:Kochane 13dpo mialam 81.2hcg a 16 dpo 475 czyli 72h czy to nie za duzo?
mika1987 lubi tę wiadomość
Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Kati86 wrote:Eh... Kiepsko z jego strony...
Ale weź do serca klienta męża, leż i odpoczywają. Kiedy pierwsza wizyta? Jakie leki bierzesz?
wizyta za tydzień w piątek, biorę luteine, estrofem i duphastonKati86 lubi tę wiadomość
-
Izabell strasznie mi przykro Trzymam za ciebie kciuki.
Mkl dobrze ze gin cię uspokoił
Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Izabell2016 Przykro mi ((
Mkl wierzę, że będzie wszystko w porządku. Moj ginekolog tez mi powiedzial zebym kolejnej bety juz nie robila, ale oczywiscie to i tak silniejsze ode mnie. Pewnie i trzecia zrobie w przyszlym tygodniu ( Fakt, ze beta albo uspokoi albo przyniesie skutek odwrotny
Annie1981 Bylam jednak u dentysty. Faktem jest, że każda taka wizyta wywoluje stres. chociaż próbowałam się powstrzymać. Znieczulenia nie miałąm, tylko Pani powiercila, wyrzuciła mi wypełnienie i zrobiła mi opatrunek chyba z takiej gumy czy czegos takiego co twardnieje. I tak do 2 trymestru mam przetrzymać. Troche mam wyrzuty, ze poszlam tym bardziej, ze nic takiego sie nie dzialo (miala poprawic po innej dentystce robote, bo dziaslo mi sie odchylalo) Babka mnie uspokajała, ze nie ma zadnego ryzyka. Chociaz z drugiej strony to nie ona jest w ciązyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 19:01
-
A jesli przyrost bety jest za wysoki to tez cos zlego?
I powiedzcie mi dziewczyny, czy ten progesteron warto zrobic? Czy sobie darowac i czekac na wizyte u lekarza? Zamierzam mniej wiecej umowic sie dopiero na okolo 7 lutego wiec to prawie jeszcze 3 tyg. Zreszta lekarz sam sugerował zebym dopiero pojawila sie na poczatku lutego.