X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoki przyrost bety nie jest niczym złym :) wręcz odwrotnie:)

Kesjaa lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mam nadzieję, że mogę dołączyć ;) O ciąży dowiedziałam się wczoraj, a dziś pozytywny test z krwi. Wszystkie testy wychodzą pozytywnie więc cieszę się i pewnie jak każda z Was martwię już o fasolkę. W sobotę pójdę drugi raz na betę i zobaczę jak przyrasta. Ilość emocji która mnie ogarnia jest nie do opisania. Staraliśmy się 5 cykli i w tym najmniej spodziewanym, kiedy już myślałam, że się nie uda tak miłe zaskoczenie.

Co teraz robić? Kiedy iść do ginekologa? Moja gin mówiła, żeby przyjść do niej tydzień po pozytywnym teście, natomiast jak czytam w internecie to tydzień po to wcześnie. Z drugiej strony badania mam darmowe więc może chce i po teście i później na bicie serduszka?

Jak liczyłam kalkulatorami termin to albo 30 września albo 1 października ;) Natomiast chyba wolę 30 września. Mój ślubny ma całkiem niedaleko urodziny to może będzie prezent :).

Wybaczcie ten chaos ale taka ilość emocji, że nie mogę się opanować ;)

Kesjaa, Kimmy, Cameline, zubii, justa., Saori, Izabell2016, Gosia1989, Leonore, baassiia, Annie1981, stay, Suri_, nowamamusia, Bacardi90, Dreamy lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... witaj :) faktycznie tydzień po jest wcześnie i możliwe, że nic nie zobaczysz na usg ale jednak posluchalabym panie ginekolog :)

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Cześć dziewczyny :) Mam nadzieję, że mogę dołączyć ;) O ciąży dowiedziałam się wczoraj, a dziś pozytywny test z krwi. Wszystkie testy wychodzą pozytywnie więc cieszę się i pewnie jak każda z Was martwię już o fasolkę. W sobotę pójdę drugi raz na betę i zobaczę jak przyrasta. Ilość emocji która mnie ogarnia jest nie do opisania. Staraliśmy się 5 cykli i w tym najmniej spodziewanym, kiedy już myślałam, że się nie uda tak miłe zaskoczenie.

Co teraz robić? Kiedy iść do ginekologa? Moja gin mówiła, żeby przyjść do niej tydzień po pozytywnym teście, natomiast jak czytam w internecie to tydzień po to wcześnie. Z drugiej strony badania mam darmowe więc może chce i po teście i później na bicie serduszka?

Jak liczyłam kalkulatorami termin to albo 30 września albo 1 października ;) Natomiast chyba wolę 30 września. Mój ślubny ma całkiem niedaleko urodziny to może będzie prezent :).

Fajnie, że dołączyłas :)
    Sama nie wiem co bym zrobiła.
    Też dzisiaj miałam ten dylemat czy iść szybciej do ginekologa czy wtedy kiedy będzie już można zobaczyć serduszko.

f5b59272af.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl rozumiem Twoje obawy. U mnie wzrost 63% oznaczał cb, ALE to były wartości poniżej 100, a Ty pierwszy przyrost miałaś bardzo ładny. Postaraj się uspokoić, ni odstawiać przypadkiem leków. Ja bym betę zrobiła około wtorku, jeśli to cb (w co trudno mi uwierzyć) to do tego czasu zacznie spadać.
    Może da radę ogarnąć wcześniej usg np po weekendzie? Przecież tam gdzie robiłaś IVF raczej Cię przyjmą.
    Kolejne pytanie - miałaś podane dwa zarodki? Może tu jest pies pogrzebany

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie się zapisałam na 10.02. To będzie 6t+5d więc powinno już być serduszko. Rozmawiałam z ginem i powiedział, że on nie widzi potrzeby żeby iść wcześniej bo nic nie będzie widać. I na takiej wizycie jedynie może mi dodatkowo zalecic bete i progesteron. Więc sprawdzę jutro ten progesteron, przyrost bety i jak będzie ok to czekam.
    Jak nie wytrzymam aż do 10 lutego to może pójdę gdzieś jeszcze wcześniej.

Ale z drugiej strony czytałam już tu historie, że dziewczyny dobrze zrobiły jak poszły szybko do lekarza bo był chyba krwiak jak dobrze pamiętam.

zubii lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:

Jesli gina masz za darmo to.poszla bym za tydz i w 7 tyg raz jeszcze raz :-D, mi sie slimaczy ten czas do wizyty a wczesniej nie bylo wolnych terminów :-/ ps. Gratki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 19:28

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl trzymam kciuki, żeby było ok!

Izabell2016 przykro mi... :( ale ja też bym poczekała z zabiegiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 19:45

Izabell2016 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by.. witaj :) ja poszłabym na Twoim miescu zobaczyć pęcherzyk, a potem serduszko :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell bardzo mi przykro..

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepski dzień . Mdlosci się nasilily i nie mam na nic siły a w pracy trzeba siedzieć. Na szczęście praca w miarę ok.

Monako gratuluję dwóch dzieciaczkow.
    Mój się już nastawil na bliźniaki a ja nie... W sensie wolę się chyba nie nastawiać niż się rozczarować. Nas już tą ciąża zaskoczyła dosyć mocno a co dopiero gdyby to miała być bliźniacza. Sama nie wiem. Czuję, że będzie już tylko jeden maluszek na następnej wizycie. I tak też dał mi do zrozumienia ginekolog. Będzie co będzie. Ważne, żeby był chociaż jeden.

Izabell bardzo mi przykro :(

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell współczuję.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na swoje poprzednie ciąże dzisiaj dostałam od razu l4 na wizycie .
    Będę na pewno spokojniejsza.
    Jak w tej ciąży znowu nie wyjdzie to trafię chyba juz do wariatkowa :(

Następna wizyte mam 2.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:14

zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • mkl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Mkl rozumiem Twoje obawy. U mnie wzrost 63% oznaczał cb, ALE to były wartości poniżej 100, a Ty pierwszy przyrost miałaś bardzo ładny. Postaraj się uspokoić, ni odstawiać przypadkiem leków. Ja bym betę zrobiła około wtorku, jeśli to cb (w co trudno mi uwierzyć) to do tego czasu zacznie spadać.
    Może da radę ogarnąć wcześniej usg np po weekendzie? Przecież tam gdzie robiłaś IVF raczej Cię przyjmą.
    Kolejne pytanie - miałaś podane dwa zarodki? Może tu jest pies pogrzebany

miałam podany jeden zarodek, nie robię już bety, co to zmieni? w piątek za tydzień mam usg, jestem przygotowana na najgorsze, wole się miło zaskoczyć niż mieć nadzieje i się zawieść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:18

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny jeszcze raz!!!

I proszę dziewczyny nie ufajcie na 100% lekarzom, słuchajcie intuicji.
    Badajcie progesteron, a szczególnie dziewczyny co dopiero sie dowiedziały o ciąży!!
    Jak wyjdzie niski to natychmiast Luteina i Duphaston!! Nie czekajcie na wizytę u lekarza! I nie słuchajcie lekarzy którzy mówią Wam zeby nie badać progesteronu.

Ja zrobiłam i mi wyszedł 4,5 a następnego dnia wylądowalam w szpitalu z krwawieniem. A jak dzwoniłam do lekarza z wynikiem kazał mi przyjść zgodnie z terminem za kilka dni na wizytę. Dlaczego nie powiedział ze mam przyjechać po receptę!! Tylko krzyczał ze mam nie czytać internetu!

A dzięki Wam - forum dowiedziałam ze ze jest cos takiego jak luteina itd

Mika
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Dziekuje Wam dziewczyny jeszcze raz!!!

I proszę dziewczyny nie ufajcie na 100% lekarzom, słuchajcie intuicji.
    Badajcie progesteron, a szczególnie dziewczyny co dopiero sie dowiedziały o ciąży!!
    Jak wyjdzie niski to natychmiast Luteina i Duphaston!! Nie czekajcie na wizytę u lekarza! I nie słuchajcie lekarzy którzy mówią Wam zeby nie badać progesteronu.

Ja zrobiłam i mi wyszedł 4,5 a następnego dnia wylądowalam w szpitalu z krwawieniem. A jak dzwoniłam do lekarza z wynikiem kazał mi przyjść zgodnie z terminem za kilka dni na wizytę. Dlaczego nie powiedział ze mam przyjechać po receptę!! Tylko krzyczał ze mam nie czytać internetu!

A dzięki Wam - forum dowiedziałam ze ze jest cos takiego jak luteina itd
    Ja z mojego gina jestem bardzo zadowolona, w pierwszej ciazy zaczelan plamic bardzo wczesnie, przyjal mnie jeszcze tego samego dnia, od razu przepisal mi luteine i wypisal l4, bardzo poważnie mi wtedy powiedzial że w tej chwili to nie praca jest najważniejsza i mam sie maksymalnie oszczędzać, potem i tak trafilam do szpitala z krwiakiem ale to juz inna historia, w kazdym razie wszystko zakończylo sie dobrze i mamy super synka :-)
    Przykro mi że trafilas na takiego gina :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:31

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell przykro mi

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba pójdę na tą pierwszą wizytę wcześniej bo później będę miała wszystkie badania bez skierowania. Później faktycznie pójdę chyba na te 7 tygodni zobaczyć serduszko. Bardzo bym chciała usłyszeć jego bicie.

Leonore lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja z mojego gina jestem bardzo zadowolona, w pierwszej ciazy zaczelan plamic bardzo wczesnie, przyjal mnie jeszcze tego samego dnia, od razu przepisal mi luteine i wypisal l4, bardzo poważnie mi wtedy powiedzial że w tej chwili to nie praca jest najważniejsza i mam sie maksymalnie oszczędzać, potem i tak trafilam do szpitala z krwiakiem ale to juz inna historia, w kazdym razie wszystko zakończylo sie dobrze i mamy super synka :-)

A ja jesze tydzień wcześniej zanim mi wyszedł wynik 4,5 robiłam progesteron i miałam 7,8 i dzwoniłam do lekarza ze to pewnie za mało a on kto ci to kazał robić , nie czytaj internetu itd ! A juz przy 7,8 powinnam dostać leki.... gdybym wcześniej wiedziała!! To na pewno tydzień pozniej nie było by krwawienia

Mika
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell wspolczuje Ci na maxa! I popieram ze nie ma co ufac lekarzom bezgranicznie.. Mi moj wcisnal przy pierwszym cyklu staran clo, bo stwierdzil ze mam cykle bezowulacyjne na podstawie ich dlugosci n 50dni.Miwilam ze to przez stres.. Wzielam clo w tym pierwszym cyklu a potem wogole. Prog tez kazal brac w 15dc gdzie ovu teraz mialam 32dc!i na szczescie w tym cyklu wogole nie bralam.. Jeszcze mowil ze potrwa mi pol roku, rok nim zajde.. Cokolwiek bedzie to narazie wiem ze do zaplodnienia doszlo w 3cs

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ