X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz nie mam tych pobolewan, takze wczoraj pewnie cos nowgo sie "instalowalo" ;)
    Ja poki co z wizyta czekam do skonczonego 7 tyg, ciekawosc coraz wieksza, ale po pierwszej ciazy wiem, ze to nie ma sensu. Poza tym chodze prywatnie, wiec 150zl piechota nie chodzi ;)
    Tez jesli nie bede miec zadnych wiekszych dolegliwosci to bede chodzic co 6 tyg a nie 4, bo w 1 ciazy to mojek wizyty zawsze super, super dziekuje do widzenia 150zl :p poza tym nakladaja sie na to prenatalne i polowkowe (robie u innego gina), wiec tez okazja zeby podgladnac

zubii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka. Jak dentystka mówiła, że będzie w porządku to chyba trzeba jej wierzyć :) Tak samo fryzjerka mnie zapewniła, więc idę.
    Gdybym mogą to zrobiłabym progesteron. W UK niestety nie mam gdzie, nawet odpłatnie.

A może by.... Witaj :) Jak masz za darmo to też poszłabym najpierw zobaczyć pęcherzyk a potem serduszko. Ja z pierwszą wizytą czekam do serduszka, ale tylko dlatego, że w UK USG strasznie drogie więc pójdę tylko raz.

A może by... lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • setti Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRINCESSKA, Ty masz 6. tydzień ukończony, jutro 7. zaczynasz :)

IZABELL, przykro mi. :( Nie obwiniaj się, nie zadręczaj, to niczego nie zmieni, a tylko Ty poczujesz się gorzej. TO NIE TWOJA WINA, tak widocznie musiało być. Trzymaj się!

MKL, mój przyrost bety wg kalkulatora ovu to 47%, a wczorajsze USG pokazało 3 mm-owy zarodek z pięknie bijącym serduszkiem :) ;bądź dobrej myśli!

ZUBII, u mnie różnica w wieku ciąży z USG a OM wynosi chyba z miesiąc... :o (OM 13 listopada, 23 grudnia beta ujemna, 31 grudnia cień kreski na "sikaczu", wszystkie USG, robione u trzech różnych lekarzy w tym i w zeszłym tygodniu, prawidłowe)

Gratuluję udanych wizyt i serduszek!

Nie macie pojęcia, jak mnie brzuch swędzi i piecze od łuszczycy. Jeśli tak będzie przez całą ciążę, chyba wyląduję w wariatkowie... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 21:32

Izabell2016, zubii, hibiskus lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    PRINCESSKA, Ty masz 6. tydzień ukończony, jutro 7. zaczynasz :)

IZABELL, przykro mi. :( Nie obwiniaj się, nie zadręczaj, to niczego nie zmieni, a tylko Ty poczujesz się gorzej. TO NIE TWOJA WINA, tak widocznie musiało być. Trzymaj się!

MKL, mój przyrost bety wg kalkulatora ovu to 47%, a wczorajsze USG pokazało 3 mm-owy zarodek z pięknie bijącym serduszkiem :) ;bądź dobrej myśli!

ZUBII, u mnie różnica w wieku ciąży z USG a OM wynosi chyba z miesiąc... :o (OM 13 listopada, 23 grudnia beta ujemna, 31 grudnia cień kreski na "sikaczu", wszystkie USG, robione u trzech różnych lekarzy w tym i w zeszłym tygodniu, prawidłowe)

Gratuluję udanych wizyt i serduszek!

Nie macie pojęcia, jak mnie brzuch swędzi i piecze od łuszczycy. Jeśli tak będzie przez całą ciążę, chyba wyląduję w wariatkowie... ;)

To jaki masz termin tp ? Wg om czy wg USG ? I co widziałaś na USG ?

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar chodzić co dwa tygodnie na zmianę raz na NFZ raz prywatnie do tego samego lekarza. W pierwszej ciąży tak robiłam od 26 tyg teraz przy małym dziecku wolę mieć wszystko pod kontrolą.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell, ale to już pewne? Może jedź do innego gina, skonsultuj. Moi znajomi parę lat temu usłyszeli od lekarza, że płód się nie rozwija itd zalecał łyżeczkowanie, oni załamani, ale coś ich tknęło i skonsultowali - u drugiego gina okazało się, że wszystko ok.

Setti dzisiaj byłam w Rossmanie i widziałam, że jest specjalny krem na swędzącą skórę w ciąży... Może by pomógł?

Monako ależ to już dzieciaczki :) Normalnie rączki już widać :)

A może by... witamy po fioletowej stronie :) Kojarzę Cię z wątku grudniowego. Rozgość się u nas :)

Izabell2016 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell bardzo mu przykro. Też jeszcze mimo wszystko skonsultowalabym z innym lekarzem...

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUBII, nie wiem, nie mam jeszcze założonej książeczki ciąży. Na USG ujrzałam pęcherzyk z podłużnym "paprochem" w środku, pośrodku którego bardzo wyraźnie mrugał punkcik. :) Na wydruku zrobionego zdjęcia widnieje termin 19 września. Będę oczywiście naciskać, by doktor uznała termin z USG, bo z OM - śmiech na sali - wychodzi 20 sierpnia! :0 A nawet jeśli wpisze mi termin z miesiączki, nie mam zamiaru zgłaszać się na patologię przed upływem co najmniej 10 września. Nie ma głupich!

KAROLKA12345, dzięki, rozejrzę się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 22:17

zubii lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tak mi tlumaczyl, ze chodzi o znieczulenie. Wspomnial tez cos o stresie jaki wizyta wulywoluje, wiec generalnie nie polecal w I i III trymestrze.

Marcia. Ja ide rozjasniac wlosy w sobote (odrosty). Czytalam, ze farba musi byc bez amoniaku i najlepiej, zeby nie dotykala skory. Moja fryzjerka powiedziala, ze ten strach o farbowanie to mity a ona tak robi, ze skory nie dotyka.
    Ciekawa jestem czy ten gin co zabronil mial racje. Kazdy mowi inaczej, wiec mam teraz watpliwosci, ale ja musze zrobic odrosty, bo wychodze za maz za 3 tygodnie ;)

A wiecie jak to jest z seksem w tak wczesnej ciazy? Na szybko w necie przeczytalam, ze moze wywolac poronienie i wprowadzilam celibat dopoki sie nie dowiem jak jest na prawde. Pewnie opinie tez beda sprzeczne, ale czy ktorys z Waszych ginow cos mowil na ten temat?

Kochana ale ja właśnie same odrosty bo ja czerń wiec reszta i tak czarna; ) ale ehh jak przy odrostach nie tknac skory glowy? Da sie ???

16udvfxmplx8ab54.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    ZUBII, nie wiem, nie mam jeszcze założonej książeczki ciąży. Na USG ujrzałam pęcherzyk z podłużnym "paprochem" w środku, pośrodku którego bardzo wyraźnie mrugał punkcik. :) Na wydruku zrobionego zdjęcia widnieje termin 19 września. Będę oczywiście naciskać, by doktor uznała termin z USG, bo z OM - śmiech na sali - wychodzi 20 sierpnia! :0 A nawet jeśli wpisze mi termin z miesiączki, nie mam zamiaru zgłaszać się na patologię przed upływem co najmniej 10 września. Nie ma głupich!

I bardzo dobrze ! Dla mnie to tez ważne bo będę mieć CC więc wolę żeby też uznał mi termin z USG. W pierwszej ciąży miałam też owulke ciutke później ale nie aż tak bo była 18 DC a teraz 29 DC. No nic zobaczymy co tam jutro wyjdzie ;) dziękuję za odp.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Lunka. Jak dentystka mówiła, że będzie w porządku to chyba trzeba jej wierzyć :) Tak samo fryzjerka mnie zapewniła, więc idę.
    Gdybym mogą to zrobiłabym progesteron. W UK niestety nie mam gdzie, nawet odpłatnie.

A może by.... Witaj :) Jak masz za darmo to też poszłabym najpierw zobaczyć pęcherzyk a potem serduszko. Ja z pierwszą wizytą czekam do serduszka, ale tylko dlatego, że w UK USG strasznie drogie więc pójdę tylko raz.

Poszukaj angielskich prywatnych punktów pobrań. Ja robiłam tu progesteron i prolaktynę, wyłożyłam 50£ ale przynajmniej o to się nie martwie a wyniki miałam już następnego dnia. Jeśli masz w pobliżu większe miasto lub w takim mieszkasz to na pewno choć jedno miejsce się znajdzie, zwykle tam gdzie robią scany lub zajmują się bezpłodnością, w polskich klinikach też widziałam oferty badań.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • justa. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti przy takiej różnicy TP między OM a USG napewno przyjmą termin z usg. Ja też mam późne owulacje i rozmawiałam o tym z lekarzem. Maksymalna różnica przy jakiej nie zmieniają daty porodu to 7 dni, tak więc u Ciebie napewno zmienią.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    I bardzo dobrze ! Dla mnie to tez ważne bo będę mieć CC więc wolę żeby też uznał mi termin z USG. W pierwszej ciąży miałam też owulke ciutke później ale nie aż tak bo była 18 DC a teraz 29 DC. No nic zobaczymy co tam jutro wyjdzie ;) dziękuję za odp.

Zubii skąd wiesz, że będziesz mieć CC?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Zubii skąd wiesz, że będziesz mieć CC?

Bo jestem po pierwszej i mi gin od razu powiedział że kolejna też tak zakończymy.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Bo jestem po pierwszej i mi gin od razu powiedział że kolejna też tak zakończymy.

Widzisz mi ginekolodzy mówili, że powiedzmy, że jest większy plus w kierunku CC, ale nie jest to jedyny wyznacznik..

W sumie to chyba chciałabym CC, planowane. Za dużo bólu przeżyłam przy I porodzie...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabella tez bym ci radzila skonsultować to z innym ginem. Moja mama jak byla ze mną w ciąży to w połowie ciąży lekarka powiedziała ze plod jestem martwa. A jednak żyje i mam sie dobrze. Bardzo mi przykro co przezywasz teraz :( sciskam mocno

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Widzisz mi ginekolodzy mówili, że powiedzmy, że jest większy plus w kierunku CC, ale nie jest to jedyny wyznacznik..

W sumie to chyba chciałabym CC, planowane. Za dużo bólu przeżyłam przy I porodzie...

Masz wybór przy porodzie dostaniesz papier do podpisania zgodę na sn nie musisz tego podpisywać jeżeli nie chcesz rodzić sn !

U mnie w szpitalu jest tak że idziesz ze skierowaniem do szpitala i ci wyznaczają datę przychodzisz tego dnia i cię tną.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam :)
    Dzisiaj dopiero w 16dpo (chyba, że owu miałam później, ale nie robiłam testów ani nie mierzyłam temp) wieczorem ujrzałam dwie ciemne krechy :) Staraliśmy się pół roku o rodzeństwo dla syna. Nadal kp :)

TP na 26.09, czyli na dzień po moich urodzinach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 23:07

stay, Kimmy, Suri_, nowamamusia, Lunka, zubii, Annie1981, Zorganizowana:), Leonore, Saori, Dreamy lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam :)
    Dzisiaj dopiero w 16dpo (chyba, że owu miałam później, ale nie robiłam testów ani nie mierzyłam temp) wieczorem ujrzałam dwie ciemne krechy :) Staraliśmy się pół roku o rodzeństwo dla syna. Nadal kp :)

TP na 26.09, czyli na dzień po moich urodzinach :)
    Hej :)
    Ale będziesz miał super prezent urodzinowy! Najlepszy :)

f5b59272af.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Setti widzę po suwaczku, że w podobnym wieku mamy już córeczki :)

Jestem padnięta po całym dniu. Dzisiaj pierwszy raz odezwały się mdlosci. Oby tylko się nie nasilily ;/ a więc w tej ciąży 2 tygodnie później się zaczęły niż w poprzedniej...

Izabell przykro mi. Mam wciąż nadzieję,
    że to błędna diagnoza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 23:28

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ