Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis juz nie mam tych pobolewan, takze wczoraj pewnie cos nowgo sie "instalowalo"
Ja poki co z wizyta czekam do skonczonego 7 tyg, ciekawosc coraz wieksza, ale po pierwszej ciazy wiem, ze to nie ma sensu. Poza tym chodze prywatnie, wiec 150zl piechota nie chodzi
Tez jesli nie bede miec zadnych wiekszych dolegliwosci to bede chodzic co 6 tyg a nie 4, bo w 1 ciazy to mojek wizyty zawsze super, super dziekuje do widzenia 150zl :p poza tym nakladaja sie na to prenatalne i polowkowe (robie u innego gina), wiec tez okazja zeby podgladnaczubii lubi tę wiadomość
-
Lunka. Jak dentystka mówiła, że będzie w porządku to chyba trzeba jej wierzyć Tak samo fryzjerka mnie zapewniła, więc idę.
Gdybym mogą to zrobiłabym progesteron. W UK niestety nie mam gdzie, nawet odpłatnie.
A może by.... Witaj Jak masz za darmo to też poszłabym najpierw zobaczyć pęcherzyk a potem serduszko. Ja z pierwszą wizytą czekam do serduszka, ale tylko dlatego, że w UK USG strasznie drogie więc pójdę tylko raz.
A może by... lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
PRINCESSKA, Ty masz 6. tydzień ukończony, jutro 7. zaczynasz
IZABELL, przykro mi. Nie obwiniaj się, nie zadręczaj, to niczego nie zmieni, a tylko Ty poczujesz się gorzej. TO NIE TWOJA WINA, tak widocznie musiało być. Trzymaj się!
MKL, mój przyrost bety wg kalkulatora ovu to 47%, a wczorajsze USG pokazało 3 mm-owy zarodek z pięknie bijącym serduszkiem ;bądź dobrej myśli!
ZUBII, u mnie różnica w wieku ciąży z USG a OM wynosi chyba z miesiąc... :o (OM 13 listopada, 23 grudnia beta ujemna, 31 grudnia cień kreski na "sikaczu", wszystkie USG, robione u trzech różnych lekarzy w tym i w zeszłym tygodniu, prawidłowe)
Gratuluję udanych wizyt i serduszek!
Nie macie pojęcia, jak mnie brzuch swędzi i piecze od łuszczycy. Jeśli tak będzie przez całą ciążę, chyba wyląduję w wariatkowie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 21:32
Izabell2016, zubii, hibiskus lubią tę wiadomość
-
setti wrote:PRINCESSKA, Ty masz 6. tydzień ukończony, jutro 7. zaczynasz
IZABELL, przykro mi. Nie obwiniaj się, nie zadręczaj, to niczego nie zmieni, a tylko Ty poczujesz się gorzej. TO NIE TWOJA WINA, tak widocznie musiało być. Trzymaj się!
MKL, mój przyrost bety wg kalkulatora ovu to 47%, a wczorajsze USG pokazało 3 mm-owy zarodek z pięknie bijącym serduszkiem ;bądź dobrej myśli!
ZUBII, u mnie różnica w wieku ciąży z USG a OM wynosi chyba z miesiąc... :o (OM 13 listopada, 23 grudnia beta ujemna, 31 grudnia cień kreski na "sikaczu", wszystkie USG, robione u trzech różnych lekarzy w tym i w zeszłym tygodniu, prawidłowe)
Gratuluję udanych wizyt i serduszek!
Nie macie pojęcia, jak mnie brzuch swędzi i piecze od łuszczycy. Jeśli tak będzie przez całą ciążę, chyba wyląduję w wariatkowie...
To jaki masz termin tp ? Wg om czy wg USG ? I co widziałaś na USG ? -
Ja mam zamiar chodzić co dwa tygodnie na zmianę raz na NFZ raz prywatnie do tego samego lekarza. W pierwszej ciąży tak robiłam od 26 tyg teraz przy małym dziecku wolę mieć wszystko pod kontrolą.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Izabell, ale to już pewne? Może jedź do innego gina, skonsultuj. Moi znajomi parę lat temu usłyszeli od lekarza, że płód się nie rozwija itd zalecał łyżeczkowanie, oni załamani, ale coś ich tknęło i skonsultowali - u drugiego gina okazało się, że wszystko ok.
Setti dzisiaj byłam w Rossmanie i widziałam, że jest specjalny krem na swędzącą skórę w ciąży... Może by pomógł?
Monako ależ to już dzieciaczki Normalnie rączki już widać
A może by... witamy po fioletowej stronie Kojarzę Cię z wątku grudniowego. Rozgość się u nasIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
ZUBII, nie wiem, nie mam jeszcze założonej książeczki ciąży. Na USG ujrzałam pęcherzyk z podłużnym "paprochem" w środku, pośrodku którego bardzo wyraźnie mrugał punkcik. Na wydruku zrobionego zdjęcia widnieje termin 19 września. Będę oczywiście naciskać, by doktor uznała termin z USG, bo z OM - śmiech na sali - wychodzi 20 sierpnia! :0 A nawet jeśli wpisze mi termin z miesiączki, nie mam zamiaru zgłaszać się na patologię przed upływem co najmniej 10 września. Nie ma głupich!
KAROLKA12345, dzięki, rozejrzę sięWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 22:17
zubii lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Tak mi tlumaczyl, ze chodzi o znieczulenie. Wspomnial tez cos o stresie jaki wizyta wulywoluje, wiec generalnie nie polecal w I i III trymestrze.
Marcia. Ja ide rozjasniac wlosy w sobote (odrosty). Czytalam, ze farba musi byc bez amoniaku i najlepiej, zeby nie dotykala skory. Moja fryzjerka powiedziala, ze ten strach o farbowanie to mity a ona tak robi, ze skory nie dotyka.
Ciekawa jestem czy ten gin co zabronil mial racje. Kazdy mowi inaczej, wiec mam teraz watpliwosci, ale ja musze zrobic odrosty, bo wychodze za maz za 3 tygodnie
A wiecie jak to jest z seksem w tak wczesnej ciazy? Na szybko w necie przeczytalam, ze moze wywolac poronienie i wprowadzilam celibat dopoki sie nie dowiem jak jest na prawde. Pewnie opinie tez beda sprzeczne, ale czy ktorys z Waszych ginow cos mowil na ten temat?
Kochana ale ja właśnie same odrosty bo ja czerń wiec reszta i tak czarna; ) ale ehh jak przy odrostach nie tknac skory glowy? Da sie ??? -
setti wrote:ZUBII, nie wiem, nie mam jeszcze założonej książeczki ciąży. Na USG ujrzałam pęcherzyk z podłużnym "paprochem" w środku, pośrodku którego bardzo wyraźnie mrugał punkcik. Na wydruku zrobionego zdjęcia widnieje termin 19 września. Będę oczywiście naciskać, by doktor uznała termin z USG, bo z OM - śmiech na sali - wychodzi 20 sierpnia! :0 A nawet jeśli wpisze mi termin z miesiączki, nie mam zamiaru zgłaszać się na patologię przed upływem co najmniej 10 września. Nie ma głupich!
I bardzo dobrze ! Dla mnie to tez ważne bo będę mieć CC więc wolę żeby też uznał mi termin z USG. W pierwszej ciąży miałam też owulke ciutke później ale nie aż tak bo była 18 DC a teraz 29 DC. No nic zobaczymy co tam jutro wyjdzie dziękuję za odp. -
Annie1981 wrote:Lunka. Jak dentystka mówiła, że będzie w porządku to chyba trzeba jej wierzyć Tak samo fryzjerka mnie zapewniła, więc idę.
Gdybym mogą to zrobiłabym progesteron. W UK niestety nie mam gdzie, nawet odpłatnie.
A może by.... Witaj Jak masz za darmo to też poszłabym najpierw zobaczyć pęcherzyk a potem serduszko. Ja z pierwszą wizytą czekam do serduszka, ale tylko dlatego, że w UK USG strasznie drogie więc pójdę tylko raz.
Poszukaj angielskich prywatnych punktów pobrań. Ja robiłam tu progesteron i prolaktynę, wyłożyłam 50£ ale przynajmniej o to się nie martwie a wyniki miałam już następnego dnia. Jeśli masz w pobliżu większe miasto lub w takim mieszkasz to na pewno choć jedno miejsce się znajdzie, zwykle tam gdzie robią scany lub zajmują się bezpłodnością, w polskich klinikach też widziałam oferty badań.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Setti przy takiej różnicy TP między OM a USG napewno przyjmą termin z usg. Ja też mam późne owulacje i rozmawiałam o tym z lekarzem. Maksymalna różnica przy jakiej nie zmieniają daty porodu to 7 dni, tak więc u Ciebie napewno zmienią.
zubii lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:I bardzo dobrze ! Dla mnie to tez ważne bo będę mieć CC więc wolę żeby też uznał mi termin z USG. W pierwszej ciąży miałam też owulke ciutke później ale nie aż tak bo była 18 DC a teraz 29 DC. No nic zobaczymy co tam jutro wyjdzie dziękuję za odp.
Zubii skąd wiesz, że będziesz mieć CC? -
zubii wrote:Bo jestem po pierwszej i mi gin od razu powiedział że kolejna też tak zakończymy.
Widzisz mi ginekolodzy mówili, że powiedzmy, że jest większy plus w kierunku CC, ale nie jest to jedyny wyznacznik..
W sumie to chyba chciałabym CC, planowane. Za dużo bólu przeżyłam przy I porodzie... -
Isabella tez bym ci radzila skonsultować to z innym ginem. Moja mama jak byla ze mną w ciąży to w połowie ciąży lekarka powiedziała ze plod jestem martwa. A jednak żyje i mam sie dobrze. Bardzo mi przykro co przezywasz teraz sciskam mocno
Izabell2016 lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Widzisz mi ginekolodzy mówili, że powiedzmy, że jest większy plus w kierunku CC, ale nie jest to jedyny wyznacznik..
W sumie to chyba chciałabym CC, planowane. Za dużo bólu przeżyłam przy I porodzie...
Masz wybór przy porodzie dostaniesz papier do podpisania zgodę na sn nie musisz tego podpisywać jeżeli nie chcesz rodzić sn !
U mnie w szpitalu jest tak że idziesz ze skierowaniem do szpitala i ci wyznaczają datę przychodzisz tego dnia i cię tną. -
Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam
Dzisiaj dopiero w 16dpo (chyba, że owu miałam później, ale nie robiłam testów ani nie mierzyłam temp) wieczorem ujrzałam dwie ciemne krechy Staraliśmy się pół roku o rodzeństwo dla syna. Nadal kp
TP na 26.09, czyli na dzień po moich urodzinachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 23:07
stay, Kimmy, Suri_, nowamamusia, Lunka, zubii, Annie1981, Zorganizowana:), Leonore, Saori, Dreamy lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam
Dzisiaj dopiero w 16dpo (chyba, że owu miałam później, ale nie robiłam testów ani nie mierzyłam temp) wieczorem ujrzałam dwie ciemne krechy Staraliśmy się pół roku o rodzeństwo dla syna. Nadal kp
TP na 26.09, czyli na dzień po moich urodzinach
Ale będziesz miał super prezent urodzinowy! Najlepszy
-
Witam nowe mamusie
Setti widzę po suwaczku, że w podobnym wieku mamy już córeczki
Jestem padnięta po całym dniu. Dzisiaj pierwszy raz odezwały się mdlosci. Oby tylko się nie nasilily ;/ a więc w tej ciąży 2 tygodnie później się zaczęły niż w poprzedniej...
Izabell przykro mi. Mam wciąż nadzieję,
że to błędna diagnoza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 23:28
Izabell2016 lubi tę wiadomość