Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabell ściskam Cie ciepło i bardzo mi przykro.
Dziewczyny, jeżeli chodzi o progesteron, to ja mam metodę na temperaturę.
To część naturalnego planowania rodziny, mierze nadal temperaturę ciała codziennie rano. Gdy progesteron u ciężarnej jest podwyższony (adekwatnie do ciąży) to ma podniesioną temperaturę ciała (jak w drugiej fazie cyklu) jeżeli temperatura spada, może to świadczyć o zmianie poziomu progesteronu i warto to skonsultować z lekarzem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:03
zubii, Izabell2016 lubią tę wiadomość
-
justa. wrote:Strasznie duża u Ciebie ta różnica między terminem z OM a z owu. Ja miałam owu w 20 dc a u mnie różnica to 5 dni u Ciebie 2 tygodnie.
justa. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!Witam Was wszystkie i gratuluję każdej z osobna
Udało się po kilku latach starań i pierwszym ICSI bladzioch zobaczyliśmy 23.12,w Wigilię kreska była już wyraźniejsza,zresztą ja 11 testów zrobiłam We wtorek w końcu zobaczyliśmy serduszko,maluch miał 11 mm a pęcherzyk 30mm,więc wszystko jest w porządku
Dalej walczę z powiększonymi jajnikami i płynem koło nich,ale liczę,że za jakiś tydz będzie lepiej.Następna wizyta u gin 31.01,termin wg punkcji 1.09,wg OM 3.09.
Powiedzcie mi,czy wy też już rzeczy dla dzidzi kupujecie?My wczoraj kupiliśmy pierwszą piżamkę,śpioszki i skarpetki.I jakoś tak instynkt albo hormony każą mi kupić wszystko już,teraz,natychmiast.Patrzę na ten pusty pokoik i mam ataki paniki jakbym za miesiąc miała rodzić To chyba dlatego,że to pierwsza ciąża
Pozdrawiam serdecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:36
majju, Ja86, Lunka, zubii, Leonore, Gosia1989, baassiia, Kimmy, Bacardi90, nowamamusia, Saori, Dreamy, Kesjaa, Gosiaczek, stay lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem na IP czekam na przyjęcie. Zrobiłam badanie krwi Beta HCG wyszła dzisiaj 2632 a dwa dni temu 1700. Czekam na lekarza, a może nie dam dobie zrobić zabiegu i poczekam jeszcze
hibiskus, Viriki, baassiia, Annie1981, mnk, nowamamusia, Dreamy, Kesjaa lubią tę wiadomość
Mika -
SETTI współczuję Ci tego swędzenia ;/ to musi być męczące ! a próbowałaś może oleju kokosowego? słyszałam że działa cuda na różne skórne dolegliwości i jest całkiem bezpieczny bo naturalny bez chemii.
A może by... witaj i rozgość się !
ZUBII ale chcesz to cc drugie czy wolałabyś sn? masz przeciwskazania do sn ?
ZAKOCONA również witam ! i w takim razie masz urodziny wtedy kiedy moja córka 5 letnia
JUSTA niekoniecznie z tym cc. U mnie czekali aż się samo zacznie. I szczerze mówiąc myślę że to lepsze wyjście,cc to i tak większy stres dla dziecka a jeszcze tak całkiem na sucho bez skurczy. Myślę że to dzieciątko powinno zdecydować kiedy gotowe wyjść
BRAVE gratulacje! ja nie kupuje bo mam wszystko po córkach ,chyba że okaże się chłopak no ale to do połówkowego poczekam,aczkolwiek jak mi się coś bardzo spodoba i będzie neutralne to napewno kupię spokojnie ze wszystkim zdążysz, 8 miesięcy to bardzo długo! fajnie że masz takie pozytywne podejście
IZABELLA trzymaj się kochana!! ja bym nie dała sobie zrobić zabiegu. Myślę że jeszcze nas miło zaskoczysz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:49
zakocona, Izabell2016 lubią tę wiadomość
-
jezu czy wam też się chce tak spać?? piję kawę i jednocześnie ziewam! chodzę nieprzytomna! dziś chyba pójdę spać o 19 z dziećmi może to coś zmieni
przez te ostatnie rozmowy o karmieniu piersią śniło mi się dzisiaj że mi sikało z cycków mleko
mamy maluchów jak sobie radzicie z noszeniem dzieci? to taki odruch a jednak nie powinno się zwłaszcza na początku. Pamiętacie czy zapominacie jak ja ?
-
Zubi gratuluję! Super
Dziewczyny a ja zaczynam się coraz bardziej martwić, jestem dzis 4tc+3d a silne bóle @ i skurcze mam cały czas od niedzieli, takie że nawet chodzić mi ciężko, mam na myśli pójście do łazienki czy kuchni.
Moja poprzednia ciaza byla zagrozona, od poczatku na duphastonie, ok.7tc krwiak i mega dawki luteiny, caly czas lezalam. Od 15tc skurcze, od 16 fenoterol juz 8xdziennie, bezwzgledny nakaz lezenia, co chwile i tak szpital pod kroplowki z fenoterolem, mimo to cala ciaze ogromne bole brzucha i skurcze, nie potrafilam nawet siedziec. Porod zaczal sie w 36 mimo lekow.
Wtedy bole brzucha byly ok
7tc ale raczej lekkie, pobolewania. Teraz jest inaczej. Do tej pory uwazalam ze dzieki lekarzowi i masie lekarstw donosilam ciaze choc dupgaston przepisal na poczatku ktos inny bo sie przeprowadzilam. Wczoraj bylam nawet u niego na wizycie bo naprawde sie martwilam to stwierdzil ze na poczatku ma prawo bolec i nie widzi powodu lekow - lekarz starej daty i z takim podejsciem, czym mniej tym lepiej.
Kontaktowalam sie wieczorem ze znajomym ginekologiem (po wyprowadzce zostalismy kumplami) stwierdzil ze duphastonu sie ot tak nie przepisuje, chyba ze progesteron ponizej 9, albo przy skurczach (dzialanie rozkurczajace) i wczesniejszy porod w ciazy przed. Ja mam wszystkie punkty by otrzymac luteine. Co mam zrobic? Nie mam w okolicy dobrych lekarzy, nawet mnie nikt nie przyjmnie na szybko, udac sie do szpitala? Nie za szybko? Czy przeczekac? Dziewczyny mialyscie na poczatku takie silne bole bez lekow? Biore 3xnospa i 3xmagnez i leze caly czas i nie pomaga -
nick nieaktualny
-
Ja86 wrote:Hej dziewczyny jak to jest z zaświadczeniem o ciazy bo moj pracodawca sobie zazyczyl, a informacja o tym dotarla do mnie przez kolezanke z pracy ktora nie wiedziala o ciazy_ a gdzie tajemnica o stanie zdrowia palant
Ale, że w jakim celu to zaświadczenie? Ty chyba jesteś na L4 prawda? To już na nim jest literka B oznaczająca ciążę.