Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IZABELL, najważniejsze, że jest nadzieja. Pomódl się i spróbuj zrelaksować... może jakaś pogodna książka, ciekawy film. Trzymam kciuki!
ZUBII, gratuluję serduszka. Podłączam się do pytania jednej z przedmówczyń: chcesz mieć drugie cc czy wolisz sn?
HIBISKUS, dzięki za radę, na pewno wypróbuję
SURI, faktycznie są w podobnym wieku, zauważyłam zresztą, że sporo tu mam dwulatków Zastanawiam się, kiedy wtajemniczyć Natkę... czasem wydaje mi się, że ona już coś przeczuwa. Rodzinie chcemy powiedzieć na dniach, więc przyszłej starszej siostrze chyba też powinniśmy (żeby nie było potem zagadywań w rodzaju "Cieszysz się, że będziesz mieć braciszka lub siostrzyczkę?")
MONAKO, ja głównie piję roibosa i malinową, czasem pokrzywę, z rzadka czarną; za to prawie codziennie pozwalam sobie na małą filiżankę kawy
Macie jakieś przeczucia co do płci?? ja jestem przekonana, że noszę chłopca (w poprzedniej ciąży przeczuwałam dziewczynkę i się sprawdziło)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:43
Izabell2016, hibiskus lubią tę wiadomość
-
Izabell2016 wrote:Tak zrobili mi usg i pęcherzyk urósł ale juz sama nie wiem ile ma. Cos koło 7mm wiec jest jeszcze mały
Lekarz powiedział ze 2 mm wzrósł w ciągu 1 dnia. Czyżby cud ? Boję się znowu nastawićIzabell2016 lubi tę wiadomość
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
setti wrote:IZABELL, najważniejsze, że jest nadzieja. Pomódl się i spróbuj zrelaksować... może jakaś pogodna książka, ciekawy film. Trzymam kciuki!
ZUBII, gratuluję serduszka. Podłączam się do pytania jednej z przedmówczyń: chcesz mieć drugie cc czy wolisz sn?
HIBISKUS, dzięki za radę, na pewno wypróbuję
SURI, faktycznie są w podobnym wieku, zauważyłam zresztą, że sporo tu mam dwulatków Zastanawiam się, kiedy wtajemniczyć Natkę... czasem wydaje mi się, że ona już coś przeczuwa. Rodzinie chcemy powiedzieć na dniach, więc przyszłej starszej siostrze chyba też powinniśmy (żeby nie było potem zagadywań w rodzaju "Cieszysz się, że będziesz mieć braciszka lub siostrzyczkę?")
MONAKO, ja głównie piję roibosa i malinową, czasem pokrzywę, z rzadka czarną; za to prawie codziennie pozwalam sobie na małą filiżankę kawy
Macie jakieś przeczucia co do płci?? ja jestem przekonana, że noszę chłopca (w poprzedniej ciąży przeczuwałam dziewczynkę i się sprawdziło)
Chcę i będę mieć CC przeciwwskazaniem do sn jest pierwszą CC. -
Iza trzymam kciuki bo dobrze to wyglada
Dziewczyny ja tez mam dużo śluzu płodnego i mnie to denerwuje bo ciagle wkładki muszę nosić !
U nas to na 99 % będzie chłopak bo takie mam przeczucie, poza tym nasz groszek z iui jest a było robione na pękniętym pęcherzyku. Ale dla nas przy pierwszym to płeć nie ważna
Będzie córeczka -
Izabell jak dobrze!
Kamień z serca!
Tak jak Dziewczyny pisały połóż się, spróbuj się zrelaksować - jakaś fajna książka, film i odpoczywaj.
My wszystkie trzymamy tu za Ciebie i Fasolkę mocno kciukiZołzimagic, Izabell2016, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
-
SETTI ja bym za szybko nie wtajemniczała, moja miała 3 latka i powiedzieliśmy ok 3 miesiąca. Przez resztę miesięcy znosiła jajko i się doczekać nie mogła, dziecku jednak się dłuży! Teraz zamierzam jej oszczędzić i powiedzieć w 6 chyba że się wyda wcześniej.
ZUBII cc nie jest przeciwskazaniem do sn. Wiele kobiet rodzi sn po cc. Inna sprawa że chcesz to Twoja decyzja.
MONAKO ja się zmuszam do pokrzywy raz dziennie ze względu na żelazo ale chyba jednak kupię jakieś tabletki herbatę piję normalnie i kawkę jedną dziennie.
-
Sa juz pazdiernikowki, gdyby ktos byl na przelomie ja sie pomalutku przenosze bo mam z okresu na 27, a z cykli na 30.09-01.10 i tu sie troche jak za murzynami czuje pierwszy dzidzius po terminie z okresu sie urodzil wiec juz w ogole zawsze bede w tyle :p
Dziekuje za cieple slowa i porady :*
-
zubii wrote:Cierpliwosc poplaca jest zarodek i serducho ! Termin idealnie pokrywa mi sie z owulka mam juz karte ciazy.
Nastepna wizyta 14.02
Super zubi, spokojnej ciąży !
Izabell może nie wszystko stracone? Umów się do innego ginekologa i nie trać nadziei. Wychodzi na to, że każda z nas najlepiej wie co się z nami dzieje i że intuicja jednak jest nieomylna. Trzymam kciuki za pomyslny obrót spraw.
Ja dzisiaj byłam u ginekologa i niestety nie widać jeszcze nawet pęcherzyka. Chyba to przez moje długie cykle (32-35), jednak ciążę mam potwierdzoną.
Następna wizyta dopiero 17 lutego ale wtedy powinno być już serduszko:)
Izabell2016 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Izabell2016 wrote:Hej dziewczyny jestem w domu! Lekarz wstrzymał sie z decyzją jak zobaczył ze Beta HCG wzrosło. W poniedziałek muszę powtórzyć badanie. Pęcherzyk od wczoraj urósł 2mm. Kazał sie nie nastawiać, i powiedział ze ciąża jest niepewna ale mam leżeć brać lekarstwa i zobaczymy. Kurczę ja zwariuje. Juz sobie jakoś w głowie poukładałam a tu światełko nadziei sie pojawiło.....
Ja myślę Kochana, że wszystko będzie dobrze. Musisz w to uwierzyć, wiara może tu dużo zdziałać. Zobacz... każda z nas w to wierzy. Powodzenia;*Izabell2016 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
hibiskus wrote:SETTI ja bym za szybko nie wtajemniczała, moja miała 3 latka i powiedzieliśmy ok 3 miesiąca. Przez resztę miesięcy znosiła jajko i się doczekać nie mogła, dziecku jednak się dłuży! Teraz zamierzam jej oszczędzić i powiedzieć w 6 chyba że się wyda wcześniej.
ZUBII cc nie jest przeciwskazaniem do sn. Wiele kobiet rodzi sn po cc. Inna sprawa że chcesz to Twoja decyzja.
MONAKO ja się zmuszam do pokrzywy raz dziennie ze względu na żelazo ale chyba jednak kupię jakieś tabletki herbatę piję normalnie i kawkę jedną dziennie.
No właśnie, że jest wiele kobiet o tym nie wie podpisuje zgodę. Jasne że nie które rodzą sn i to są szczesciary ale ja ryzykować nie chce bo już miałam raz rodzić sn dobrze że w porę wyciągnęli córkę nie chce drugi raz tego przechodzić ! Niestety szansę na sn po CC są bardzo małe siedzę w temacie od dawna. -
Też jestem po cc i zdania lekarzy są różne. W drugiej ciąży to pacjentka decyduje jak chce rodzić - właśnie ta pidpisana lub niepodpisana zgoda na sn. Lekarz też ocenia stan macicy, blizny itp., wtedy podejmuje się decyzję co do porodu. Każdy lekarz zawsze wolałby sn ale w tej sytuacji to najpierw decyzja należy do pacjentki
zubii lubi tę wiadomość
-
Izabell musi być dobrze!
My zakladamy, ze bedzie dziewuszka bo ciaza jest z 10dc.ale w poprzzrdniej ciazy mialam przeczucie na chlopca a mamy córeczkę, wiec zobaczymy. Jyz nie moge sie doczekac kiedy sie dowiemy! W tamtej ciąży dowiedzielismy się w 18 tyg.Izabell2016 lubi tę wiadomość
-
ZUBII ja też siedzę w temacie od dawna i nie wiem skąd te Twoje przekonanie że bardzo małe. Rozumiem Twoje pobudki do drugiego porodu cc ,ale jeżeli nie ma innych przeciwskazań to zawsze można rodzić sn po cc zwłaszcza kiedy od poprzedniej cc miną 2,3 lata. Myślę,że każdy świadomy rodzic wie co podpisuje i nie podpisuje sobie od tak zgody zresztą przecież na sn nie podpisuje się żadnej zgody? Nie zapominajmy że jak coś idzie nie tak zawsze można zrobić cc, piszę to też do Emila92, powiedz ginowi że wolisz sn bo to Twoja decyzja Wielu ginów zakłada że matki jak mają wybór to zawsze wybiorą cc...
-
Ja mimo że zmajstrowane 2 dni przed owulacją to mam przeczucie że chłopiec. Mam córkę i płci do końca nie znałam, ciągle nie tak odwrócona, zrezztą miałam malo usg z powodu skurczy. Podejrzenia lekarzy to była córka ale to z doświadczenia wynikało a nie z obrazu usg. Choć nie ukrywam że chyba bardziej wolałabym znów dziewczynkę, ale najważniejsze ze zdrowe
-
hibiskus wrote:ZUBII ja też siedzę w temacie od dawna i nie wiem skąd te Twoje przekonanie że bardzo małe. Rozumiem Twoje pobudki do drugiego porodu cc ,ale jeżeli nie ma innych przeciwskazań to zawsze można rodzić sn po cc zwłaszcza kiedy od poprzedniej cc miną 2,3 lata. Myślę,że każdy świadomy rodzic wie co podpisuje i nie podpisuje sobie od tak zgody zresztą przecież na sn nie podpisuje się żadnej zgody? Nie zapominajmy że jak coś idzie nie tak zawsze można zrobić cc, piszę to też do Emila92, powiedz ginowi że wolisz sn bo to Twoja decyzja Wielu ginów zakłada że matki jak mają wybór to zawsze wybiorą cc...
Zobacz co napisała cameline a jak chcesz się upewnić to wejdź sobie na grupę na fb cesarskie cięcie. Po pierwszej cesarce musisz podpisać zgodę na sn. Jeżeli rodzi się sn i druga też ma być sn to się nic nie podpisuje bo nie ma takiego ryzyka pęknięcia jak po CC.
To nie jest powiedziane że jestem po tylu czy tylu latach i mogę rodziców bo może się okazać że pomimo tego pekne to ocenia gin na wizycie czy rana jest gruba itdWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 11:49
-
hibiskus wrote:jezu czy wam też się chce tak spać?? piję kawę i jednocześnie ziewam! chodzę nieprzytomna! dziś chyba pójdę spać o 19 z dziećmi może to coś zmieni
przez te ostatnie rozmowy o karmieniu piersią śniło mi się dzisiaj że mi sikało z cycków mleko
mamy maluchów jak sobie radzicie z noszeniem dzieci? to taki odruch a jednak nie powinno się zwłaszcza na początku. Pamiętacie czy zapominacie jak ja ?
Ja caly czas nosze, czy to na rękach, czy w chuście czy nosidle :p